Jobb

Efter att våra morgonbestyr var avklarade tog vi bilen och styrde den mot Lidingö. Där träffade vi min vän M. Vi satte oss på ett café och tog en kaffe. Eftersom att Love somnade i bilen och även fortsatte att sova när jag flyttat över honom till vagnen, kunde jag och M sitta och fika och snacka ostört. Minuter blev till timma och Love fortsatte att sova, så vi högg in på lunchen också! Precis när sista tuggan var tuggad och svald, vaknade lilleman. Ibland har man tur! Då var det Loves tur att få något i maggen.

Efter cafébesöket gick vi och strosade lite i Lidingöcentrum innan vi bestämde oss för att åka hem samt att M skulle hämta sina sötnosar från dagis. Då kom jag på den briljanta idén att vi skulle åka och hälsa på daddycool på skolan. Så vi spänndefast oss och gasade till KTH.

Väl framme busade och fikade vi lite till. Love gjorde allt för att charma daddys klasspolare! :) Vi blev väldigt glada då daddy sa att han skulle åka hem med oss, alltså flera timmar tidigare än vad han brukar, daddy är bäst!

I bilen påväg hem somnade lilleplutt och fortsatte även att sova i barnstolen när kommit hem. Då passade jag och min älskade man att ligga och kramas i soffan. Så efter en halvtimmes mys vaknade plutt och var sur och hungrig.

Love fick mat, jag matade honom, och Chrill städade. Sen lekte vi tillsammans innan Chrill började laga mat, good pasta och sås blev det!

När vi ätit färdigt lekte vi lite till och sa hejdå till daddy som skulle åka och spela dodgeball.

Klockan 18 kvällsgröt och 19 var det dags för godnattsaga. När vi läst färdigt sa vi godnatt och släckte lampan. Och jag tror att Love somnade innan jag hade gått ut ur rummet, han var såå trött, inte ett enda grin eller gråt! DUKTIG KILLE!!!!

Nu börjar let´s dance.....

Tjing tjing!

JO, vi har fått en bilbarnstol från Christians föräldrar, såå snällt, tack och bock!

Men just ja, imorgon ska jag jobba för första gången på evigheter, ska bli sååå kul!!!

Soo Loooong!

Lekparken

Innan vi gick till affären för att handla så gick vi en sväng till lekparken och gungade, mycket roligt tyckte både jag och Love! Och här följer lite bilder på oss!
image338

Loveplutten gungar!

image339

Jag och Love testar självutlösaren på kameran.

Nu ska jag gå och vara lite social med mina svärisar!
Trevlig kväll så ses vi imorgon igen!
Hej svejs!
Katarina


Love 9 månader!!

Idag blir vår älskade son 9 månader! Grattis grattis grattis!

Appropå grattis, så måste vi ju önska grattis till Loves bästa polare Frans som fyller ett år idag! Hurra, hurra hurra! Honom ska vi fira med sång och paket när vi kommer upp till Sundsvall nästa gång!

Nu sover lilleman och jag sitter här en snabbis bara, har tvättstuga så jag måste vika och hänga lite tvätt samt åka ner en sista gång och ta upp det sista som hänger för att bli torrt.

Idag skiner solen här, så vi ska ut på en prommis efter lunch är det tänkt. När prommisen är avklarad ska vi grejja och förbereda middagen. Vi får nämligen finbesök i eftermiddag. Christians föräldrar, Loves farmor och farfar samt farbror kommer hit. Ja, ni förstår att de ska utomlands så då kommer de förbi och sover hos en natt inanna de drar vidare. Så det ska bli SUPERDUPERKUL!!!

Bäst att fortsätta med mina sysslor!

Tjing!

Studier

Jag har suttit här och klickat hit och dit men vette sjutton vart jag ska vända mig....ja, ni förstår att lärarhögskolan och universitetet har slagits ihop och då ser hemsidan lite annorlunda ut än vad jag var van, därför hittar jag ju inte som jag vill. Sen undrar jag dessutom om de har ändrat namnet på den utbildningen som jag läser?! Hm, jag hoppas att jag hittar rätt, men som det ser ut nu så har jag missat telefontiden för rådgivning....dessutom så måste jag ju veta vilken kurs jag läste sist, och med mitt gravidminne, kommer jag ju inte allas ihåg det nu.

Mina planer är dock följande. Jag kommer att vara mammaledig fram till HT08, alltså börjar jag väl att studera i slutet på augusti början på september. Då kommer lilleman att vara hemma med daddycool. När sedan Chrill varit hemma i ett halvår ska lilleplutten börja på dagis. Vart får vi se lite närmre på, men antingen blir det här i Solna eller i Sundsvall, hoppas innerligt på det sista alternativet, men det är ju beroende på vart Chrill ska böra X-jobbet.

Jag var inne på solnastads hemsida igår och kikade dagis, det finns huur många som helst att välja på. Hur ska man göra för att hitta det bästa? Ska man åka runt och besöka alla eller? Nåja, jag vet iaf några som jag inte vill att han ska gå på. Men det löser sig såklart, och det är ju låång kvar tills stunden är inne....fast så snabbt som tiden går nu så är det snart dags....

Nu ska jag kika till björnen som forfarande sover, han har snart sovit i sitt lugna bo i två timmar!! Och det sägs ju att man ALDRIG ska väcka en björn som sover.....

Björnen sover....

i sitt lugna bo. Ja, en ganska bra liknelse med Love måste jag ju säga. Han är nuförtiden som en liten björn. Ibland en snäll björn som lite gulligt säger brum brum.För att sedan, speciellt när han inte får sin vilja igen, bli den stora stygga björnen som säger ROAAR. Det märks att han börjar bli mer och mer medveten om hurvida saker och ting fungerar. Får man inte sin vilja igen ja, då är det bara att bli förbannad så blir det bra igen...han tycker nog att jag är välidgt lätt att manipulera....herregud, hur ska det då bli när han blir stor och för att inte tala om tonåren! Men tills dess hopps jag ju att vi har fått en väldigt bra kommunikation jag och min son, för det är väl det det bygger på, ja, att kunna prata med varandra...jaja, det blir nog bra till slut!

Idag vaknade Love vid halv sju, pigg som en mört och ville gå upp. Men icke sa nicke, alltså jag, vi ligger kvar i sängen och gosar istället, så det gjorde vi tills klockan var mycket och daddycool skulle upp. Smart drag av mig som då kunde somna om medan mina älsklingskillar gick upp och gjorde frulle.

Vädret suger här idag, grått och trist, men vad gör väl det, då vi har en fika inplanerad med Angela och Stellis, KUL! Jag ska således plocka ihop morgonens leksaker och ta fram kläder till Love och mig själv, sen ska jag njuta en kopp te i min ensamhet, eller, tillsammans med min nyinköpta bok som jag införskaffade på bokrean igår! Mammatid har guld i mund....

Så hejDå!
/ kAtAriNa, 4år

Hm...

Här sitter jag, nyss hemkommen från en skön morgonprommis, och grubblar. Nu kanske ni undrar på vad jag grubblar och jag ska säga er att jag grubblar på livet och dess framtid.

Ja, jag ska fortsätta att göra det i duschen, för nu är det bäst att sätta fart innan lilleman vaknar!

Återkommer strax nyduschad och fräsch istället för svettig och ofräsch!

PUSS

Sovmorgon!

Det blev en överraskande sovmorgon för hela familjen idag då Love behagade att vakna runt åtta snåret! Vi var väldigt glada över detta må ni tro, då Love de två senaste dagarna vaknat vid sex. Så nu sitter jag här och känner mig mycket utvilad!

Nu är frullen avklarad och en av oss påklädd och färdig så nu är det bara jag som ska ta mig i kragen klä på mig! Det ser ut som att det blir en fin dag idag, solen strålar och himlen är himmelskt blå!! VÅR, VÅR I LUFTEN!! Det blir nog kjol idag.

NÄe, bäst att sätta fart för sen bär det iväg till city för att shoppa och fika med Carro!

SO LONG!

Bilder från dagens prommis!

Nu kommer några bilder från vår prommis tidigare idag.

Jo, jag har fortfarande inte färgat håret, ska göra det ikväll istället, orkar inte nu. Det är såå skönt att bara ta det lugnt när lilleman sover! Men jag lovar att lägga in en bild på hur resultatet blir...fast bara om det blir bra och jag är nöjd :)

image328
Min älskade man!

image333
Jag försöker att göra mig rolig inför Love....gick sådär...huvud, axlar, knä och tå...

image329
Tittut!

image330
Mammas fina, fina kille!

image331
Sötnosen!

image332
Rida på mammas axlar är bara sååå roligt!!

Nu ska jag fortsätta att chilla!

Tjing!

Hårfärg

Loveplutten sover och jag ska ta och passa på att färga mitt hår!

Igår träffade vi Petra i centrum, vi strosade i affärer och fikade. Lovegubben tyckte att det var superkul att få komma ut och se/träffa folk. Han gick glatt omkring (med hjälp av mig förstås) i sina converseskor och strålade! Jag  bytte jeansen till lilleman samt köpte en tröja till mig själv, en tanttröja enligt Chrill.

Efter besöket i centrum gick vi och handlade middagsgrejjer. Därefter gick vi hem och grejjade, sen på eftermiddagen dök min mami och papi upp. VI käkade gott och kikade på melodifestivalen, hejja BWO!! När festivalen var slut var det dags för mina parents att dra vidare, så vi sa hejdå varpå jag och Chrill satte oss framför varsinn dator en stund för att sedan  natta vi kudden.

Ja, det var gårdagen det!

Idag är det värsta tråkvädret här, regn och rusk! Men vi ska trotsa vädret och gå ut på en prommis iaf, men det blir nog efter lunchen för att lilleman måste ju vakna först också.

Nu, FÄRGA HÅRET!

Hej svejs!

Kusin vitamin!

Titta vad jag hittade när jag läste i dagens Sundsvalls tidning, min kusin Madelene!

image327
Det är kallt som attans. Madelene Ohlsson kommer snabbt upp ur isvaken efter att ha berättat vad hon heter och vilken skola hon går på. Foto: Håkan Humla

SKOJ!

Nu åter till bakandet!

Hej så länge!

06:30

Det var då som Love behagade att vakna, så det var bara att upp och hoppa! Så nu sitter vi här, på golvet framför tv:n och leker samt kikar på barntv, myys! Christian har turen att få sova ut idag, ja han går ju alltid upp så tidigt på vardagarna då han ska till skolan, därför förtjänar han en låång och skön sovmorgon!

När han väl har vaknat, är det dags för mysfrulle tillsammans, undra vad jag ska hitta på för något, kanske amerikanska pankakes, äggröra, juice och nybakta scones kanske! Japp, det ska jag överraska honom med!

Det ser ut som att det blir en härlig dag idag, himlen är iaf blå, eller börjar det att mulna på?! Hm, det återstår att se, men jag hoppas på finväder!

Idag ska vi in till centrum hela familjen, mysa runt i alla affärer, ta en fika och byta jeansen som jag köpte till Love igår. Ja, vi ska bara ha en mysdag tillsammans helt enkelt! Sen på eftermiddagen kommer ju min mami och papi hit, och då blir det middag och bus!

Så här sitter vi nu, jag och min underbara son:
image323

image324

image325


Nu är det dags att gå baka lite scones till daddycool!!

Vi önskar er en trevlig lördag!

Tjingeling tingeling!


Dinner

Ja, nu var då middagen avklarad. Idag bestod den av potatisgratäng, marinerad fläskfilé, avocado, lök och tomatsallad samt ett glas rött! Helt galet gott var det!

Jo, hos doktorn idag gick det toppen. Han lyssnade på hjärtat och lungorna och allt var tipp topp, så det kändes skönt. Vi fick dock en till medicin som plutten skulle ta, för att vidga luftrören så att det blir lite lättare att andas osv. Sen tog de ett blodprov också, ja, de vill ju liksom veta vad det var för sjukdom som lilleman hade, ja, var det mässlingen eller inte. Men det gick bra, Love skrek när de stack sen grinade han bara för att jag höll fast honom. Han var såå duktig! Så när han var klar fick han en fin nalle av den gulliga och snälla sköterskan.

Innan vi gick till doktorn så gick vi och strosade i centrum en sväng. Där inhandlades lite kläder till Love. Ett par schyssta jeans från H&M, en body och vårjacka från Lindex. Men jag måste byta jeansen till en storlek mindre, ja, han är inte så stor vår lilla plutt, därför kommer nog strl 74 sitta som ett smäck på hans lilla rumpa! :)
Kläderna från Lindex:
 

Efter doktorn gick vi till apoteket och hämtade ut medicinen. Sen styrde vi stegen mot ICA MAXI, och Love somnade på vägen dit, skönt för mig som då kunde handla ostört. Jag som trodde att det skulle vara mindre folk där eftersom att vi var där vid två halv tre, men ack så fel jag hade! Det fullkommligt kryllade av folk, hua! Men vi klarade oss undan några krockar som tur var.... :)

Nu hör jag hur mina killar busar i sovrummet, antar att daddycool sätter på honom pyjamas. Love har precis fått
image322sin kvällsgröt och nu sitter de och borstar tänderna, mina underbara killa, som jag älskar er!!!

Näe, nu får det vara nog för ikväll, bäst att passa på att busa med lillkillen innan det är dags för sängen (19:00). Sen är det ju FINAL i PÅ SPÅRET kl 20:00!!!!!! Det kommer att ses samtidigt som vi avnjuter glass, kaffe och bailys!!

TREVLIG KVÄLL!!

PUSS PUSS PUSS BUSS



Dansa in fredagen med oss, vettja!


Just nu dansar vi in fredagen tillsammans med dessa brudar! Love loves it!!

Jag önskar att jag också skulle ha lockigt hår, då bruden som sjunger har såå schysst frilla!! Kanske ska jag ta och perma och klippa mig?! Hm, tåls att tänka på!

Tjing så länge!

Fredag och doktorbesök

Godmorgon härliga fredag!

Här blåser det storm idag, men det glöms snabbt bort då solen skiner så fint in genom fönstren! Jag känner hur det spritter i kroppen och jag vill gå UT!! Jag och Love har ju inte varit ute och träffat folk sen förra måndagen, men det är inte mycket att göra åt när man har en liten sjukis hemma. Iof så tjuvade vi igår och gick ut på en prommis men jag vet inte hur bra det är egentligen för att han är fortfarande inte bra. Han är hes och är rosslig i bröstet, trots att han får hostmedicin.

Jag ringde därför till vårdcentralen i morse. 13:15 fick vi tid hos doktorn och det känns väldigt skönt att få gå dit med honom igen så farbrordoktorn får ta en extra titt på min lilla pluttis! Men innan vi går dit tror jag bestämt att vi ska gå in till centrum ochkanske käka lunch och  kika i affärer en sväng, jag måste få komma ut och se lite, och vem vet, eventuellt shoppa något... :)

Efter doktorbesöket ska vi till ICA MAXI och handla lite och det är ju också kul! Det gäller att passa på att handla på dagarna, för på eftermiddagarna när allt vanligt jobbfolk slutat jobba är det så sjuukt trångt och mycket folk, och vem vill inte slippa det!! Jag tror bestämt att jag ska köpa en trisslott idag också, känner att jag kanske har turen på min sida idag....så vem vet, nästa gång jag skriver är jag kanske miljonärska! :)

Ha en trevlig fredag!

Puss och mys!

Min lilla grinLove!

Nu när plutten somnat ( 19:00) så måste jag ju lägga in en liten bild från när jag och Lovegrin lekte på köksgolvet idag!
image318
Mammas och pappas finaste kille!

image319
Tittut!


Sådär ja, nu var snart denna dag över också! Herregud vad tiden går fort, vilket jag tycker är väldigt härligt för snart får vi ju främmande för att sedan åka upp till norr och vara där i tre härliga veckor! LÄNGTAR!

Imorgon är det alltså fredag igen, känns som att jag har fredag hela veckan lång när man är mammaledig liksom, men det är ändå något magiskt med fredagar. Jag har således suttit och skrivit handlingslista över vad som ska inhandlas inför helgens festligheter.

På lördag kommer min mami och papi, alltså Loves mormor och morfar, förbi en sväng. De har vägarna förbi så de stannar på middag och lite mys för att sedan resa vidare, det blir mys det!

Nu ska jag ta och chilla lite framför tv:n!

Tjing tjong!





En liten snabbis

Just nu sover Love (läs grinpicken). Han är bara såå grinig, ingenting är bra. Därför har jag inte haft tid att sitta och skriva något då hela min uppmärksamhet måste tilllägnas honom....längtar tills daddycool kommer hem!

Idag vaknade plutten tidigt, sju för att vara exakt. Jag hade turen att få sova vidare till klockan åtta då daddycool skulle till skolan.

Jag klev upp och gjorde frulle till oss. Vi satt och åt och busade, men redan då började grinfasonerna. Så vi skippade att plocka i diskmaskinen och gick och lekte istället. Det var ju kul i sisodär tio minuter, då var Love rikgtig less, så vi gick och läste saga istället, funkade bättre...haha, trodde jag ja! Näpp, då dansade vi lite och grejade på tills det var dags för den lille herrn att sova. Han somnade i sin vagn efter några minuters bök och stök. Skönt tänkte jag, nu kan jag ju göra lite vad jag vill. Och det gjorde jag, i 40minuter, då vaknade plutten igen, ännu grinigare! Så jag gjorde lunch och vi lekte lite innan jag bestämde mig för att klä på mig och en griniga gossen för att sedan gå ut på en prommis. Herregud, han har ju inte fått varit ute på nio dagar, så det är ju egentligen inte så konstigt att han är grinig och rastlös!

Han satt som ett ljus hela tiden då jag satte på honom ytterkläderna! Så vi gick en lååg prommis efter vattnet, mysigt tyckte Love som somnade efter att vi kikat lite på alla fina änder.

Väl hemma igen vaknade lillplutten på en gång, denna gång var han ännu argare!! Så det var bara att försöka hitta på nya roliga saker att göra hela tiden. Men efter lite mellis och lek så somnade han åter i vagnen och här är jag nu, ensamen, så ssscchhyyy, inte för högt då kanske ni väcker det arga trollet! :)




Fläskpannkaka!

Middagen är i ugnen, Love leker med daddycool och jag sitter här och väntar på att klockan ska blir kvart över fem, då middagen ska vara klar.

Även fast vädret var grått och tråkigt var det ändå så skönt att få komma ut och gå snabbt i den lite kyliga luften! Jag var alldeles svettig när jag kom hem, härligt!

Jag vet inte vad som har tagit åt mig men jag har liksom fått ny energi, kanske har att göra med att jag börjat käka vitaminer igen? Eller är det för att våren knackar på vår dörr? Jaja, jag är iaf en mycket pigg och glad mammaoch fru nu! Jag tror till och med minsann att jag ska fortsätta med mitt lilla projekt som jag har börjat med, ja, man måste ju slutföra det man börjar på!

Nu ska jag kika till maten!

See yaa!

Killen med humör!

Herregud vilken bestämd liten ung man vi har här hemma....han har varit så trött ,så trött, men vägrat att sova. Ingenting har varit bra, inte leka, inte gå i gåstolen, inte lyssna på saga, inte dansa, inte bli buren, inte sitta i famnen, inte någonting!! Han bara kastade med sin lilla kropp fram och tillbaka, och ställde jag honom på fötterna, stod han och liksom småhoppade, han var arg, så arg, på mig som inte fattade vad han ville! Så han grinade och skrek i några minuter, ca 30, för att sedan lägga sig i vår säng, på mage, och sött somna in. Min lilla unge, som jag älskar dig, men ibland är det inte lätt att veta vad du vill. Men du ska veta att jag försöker, verkligen försöker, att göra allt för att du ska vara nöjd och glad, jag älskar dig!

Nu ska jag också ta och vila lite, är helt slut. Ibland är det inte alltid lätt att vara mamma....

Vart tog solen vägen?!

Hm, nyss sken solen men nu verkar det som att den gått och gömt sig...

Vart ska jag börja då? Vaknade som vanligt vid åtta, låg och drog oss till nio. Gick upp och käkade frulle, äggröra, mmm!

Sen var det dags för daddy att dra till skolan, så vi sa hejdå och vinkade vid dörren. Sen lekte vi lite och nu sover lillplutten. Jag kan således sitta här ostört.

Dagen idag kommer att, som vanligt, spenderas inomhus. Ja, iaf tills Chrill kommer hem, då ska jag återigen bege mig ut på en skön prommis. Jag längtar som bara den tills att jag och Love kan gå ut och gå. Men snart så, på lördag kanske, vi får se hur det är med hostan då.

Jag satt och funderade på vad jag behöver. Och några saker som ploppade upp var:
  • Ett par schyssta jeans
  • Vita converse skor
  • Vårjacka, har spanat in en som jag skulle kunna tänka mig
  • Förkläde från svensttenn
Ja, det var nog allt, eller det finns såklart massvis med mer saker som jag skulle vilja ha, men de här upplistade är nog det viktigaste, för stunden iaf! :)

Nu ska jag ta och plocka bort efter dagens frulle, bäst att passa på när busungen sover!

Självklart bjuder jag på en liten Lovebild från imorse också!
image316image317
Vår lilla pluttis leker!

Hej så länge!



Powerwalk och nötmix

Jaha, då sitter jag åter här igen....vad har jag gjort sen sist då?! Jo, jag har varit UTE och prommat, det var bara såå härligt! Solen sken i mitt bleka nylle och vinden smekte mina varma kinder. Jag gick en låång prommis i rask takt, en så kallad powerwalk med stavar och musik i öronen såklart!

Väl hemma hade daddycool och lilleman lagat middag. Så efter en snabbdusch belv jag serverad, lax med råstekt potatis, morötter och lök, mumma!

Efter middagen chillade vi alla tre i soffan ett tag, sen var det dags för Loves kvällsgröt. Även då åt han bra! Sen fortsatte vi att kika på tv varpå Love somnade i min famn.

Jag har precis kommit hem från ICA, var tvungen att gå ner och handla frukostgrejjer samt lite gotta! Till mig köpte jag nötmix och till Chrill, chips. Därför sitter vi här, jag och min älskade man, framför tv:n och datorn och smaskar för fulla muggar!

Ses i morgon!

Tack och godnatt, over and out!

Tänder

image315
Har jag sagt att Love fått ännu en tand? Han har iaf två söta små tänder nere nu! Mammas lilla sötis som börjar bli stora killen nu!


Tyst i vårt hus

Det är tyst i vårt hus nu. Love ligger och sover, alla tv- och radioapparater är avstängda, det enda som hörs är det surrande ljudet från datorn. Det är ganska härligt med andra ord, avslappnande. Jag låtsas som om att jag vore helt ensamen hemma, ingen annan utom jag finns, underbart! Men så fort jag skrivit detta vet jag ju, att det snart kommer börja grymta och stönas inifrån sovrummet, busungen är vaken och jag är återigen tillbaks i verkligheten! Men jag gillar min verklighet, mitt liv! Mina killar är de bästa! Men ibland är det skönt att drömma sig bort....

Vaknade som vanligt vid halvåtta, Love sov fortfarande men jag var tvungen att gå ner till tvättis. Gick med tunga steg upp, tog på mig det jag hittade, pyjamasbraller, linne och en kofta, en ful sådan. Satte upp håret i en svans och begav mig ner till tvättis. Slängde i tre maskiner och gick upp och la mig med mina killar igen. Pussades med den stora killen och lillkillen vaknade snabbt, han ville också vara med och tjusas. Så vi ligger och tjusas några minuter innan det är dags att gå upp och käka frulle.

Love var såå duktig, det märks att han börjar bli fiskis nu då han åt upp rubb och stubb!

Idag blir det innedag igen....jag vet inte vad vi ska hitta på faktiskt, leka och pyssla lite kanske. Åh, bara för att man inte får gå ut så vill man sååå gärna gå ut och gå! Men jag får vänta tills Chrill kommer hem. Då ska jag gå en lång och skön powerwalk!! LÄNGTAR!

Igår då. Efter att middagsbestyren var avklarade tog jag mitt pick och pack, hoppade upp på cykeln och cyklade med en rasande fart till simhallen. Väl där simmade jag i 45min, härligt för kropp och själ var det! Det är otroligt vad man hinner tänka mycket på 45 minuter. Jaja, det var iaf väldigt mysigt, så jag ska nog köpa ett kort där, jag kommer absolut att gå dit fler gånger!!

Nu ni, kom posten, så jag ska gå och kika om jag fick något roligt!

Ha en trevlig dag!

En liten bild på vår lilla sjukis från igår.
image313
Klappar på fällen, mysig och mjuk!
image314
Love leker och kikar på barntv.

Hej svejs i lingonskogen!

Tristess!

Jag håller på att dö...eller, näe inte dö men nästan iaf! Jag har såå tråkigt! Eftersom att Loveplutt är sjuk så får/kan vi ju inte gå ut på hela veckan lång. Detta medför att jag håller på att bli galen! Hemmet är städat, jag har rensat både dittan och dattan så nu sitter jag här och undrar vad jag ska ta för mig för projekt härnest! Ja, Love är ju inte heller så kul att vara med, han sover mest hela tiden. När han väl är vaken så är det mat eller sitta i knä och kika på barnteve som gäller, jag tackar gudarna för att barntv finns!

Ikväll när Chrill kommit hem och vi käkat middag ska jag ta mitt pick och pack och cykla bort till simhallen. Jag måste få utlopp för min rastlöshet! Så vad kan vara bättre än att simma några längder och sedan basta lite....myyys!!! Ja, innan simhallen tänkte jag även svänga förbi bibblan också, måste tills imorogn ha lite lektyr att läsa.

Nu ska jag packa badväskan!

Tjingeling!

Jo, Love börjar krya på sig lite, det går sakta men säkert! Han sover mest hela tiden men febern existerar nästan inte alls, skönt!

Tjing då!


Mässlingen

Lite info om sjukdomen som lilleman har.

Vad är mässling?
Mässling är en av de mest smittsamma virus-sjukdomar man känner till. Den orsakas av ett virus som kallas morbillivirus. Mässling räknas som en av de mest obehagliga och farliga av de barnsjukdomar som ger utslag. Detta grundar sig på de komplikationer som kan drabba barnet.


Hur smittar mässling?

Smittan överförs via droppsmitta, och även om den sjuke isoleras kan sjukdomen spridas från rum till rum. Alla som inte har drabbats av sjukdomen tidigare kan smittas. Ett undantag är helt späda barn, upp till 4 månaders ålder, som skyddas av moderns antikroppar om hon tidigare haft sjukdomen.

Om du har fått mässling så kan du smitta från 8 dagar efter det att du själv har smittats, innan sjukdomen har brutit ut, tills utslagen har försvunnit eller minst 5 dagar efter sjukdomsutbrottet. Mässling smittar inte via föremål eller friska personer.

Hur känns sjukdomen?

Inkubationstiden, tiden från att man smittats tills det att sjukdomen brutit ut, kan variera, men 1-2 veckor är det normala. Efter ungefär 2 veckor får man feber på omkring 39 grader, snuva, hosta, röda ögon och man blir ljuskänslig. Man kan också få ömma, svullna lymfkörtlar på halsen, hosta och ont i halsen. I underkäken vid kindtänderna kan grå utslag, stora som sandkorn, uppstå. Dessa kallas Kopliks fläckar och kommer innan utslagen visar sig.

Efter 3-4 dagar sjunker kanske febern, men den stiger snabbt igen samtidigt som man får utslag. Dessa kommer oftast först runt öronen, och sprider sig ner över kroppen och benen under ett till två dygn. Prickarna är till en början ganska små, ett par millimeter, men blir snabbt dubbelt så stora och börjar att flyta samman. De har en högröd färg. Febern, som kan vara upp till 40 grader, kan hålla på ett par dagar. Sedan sjunker den igen och utslagen försvinner, men de kan efterlämna några bruna prickar. En vecka senare är barnet friskt igen.

Barn som har haft mässling får komma tillbaka till daghemmet först när de har blivit friska. Febern skall vara borta. Efter att ha haft mässling är man immun mot sjukdomen för livet. Barn som smittas när de är under ett år bör få en immunglobulinspruta inom fem dygn efter att de smittats.

Idag får man ett MPR-vaccin, som bland annat fungerar emot mässling, när barnet är 18 månader respektive 12 år gammalt.


Framtidsutsikt

Om tillståndet förvärras och febern är hög en längre period skall läkare kontaktas. Man skall försäkra sig om att det inte har tillstött komplikationer som till exempel lunginflammation, öroninflammation eller infektion i nervsystemet . Detta inträffar lyckligtvis mycket sällan och är därför snarare ett undantag än en regel.

Om man planerar att bli gravid är det viktigt att veta om man har haft mässling. Mässling under graviditeten kan medföra en infektion hos fostret och i värsta fall missfall. Om man inte är säker på om man har haft mässling kan man kontakta läkare och få en vaccination.

Hur behandlas mässling?

Behandlingen är sängliggande i ett svalt rum där det inte är för mycket ljus. Hostmedicin och febernedsättande medicin får endast ges efter ordination av läkare.

Skriven av: Per Grinsted, allmänläkare
Granskad av: Anders Berg, överläkare, specialist i barnmedicin och barnallergolog



Nu sover Love igen, själv faktiskt. Det känns väldigt skönt för mig som faktiskt kan sitta själv och kika lite tv eller surfa lite. Anldedningen till att han sover själv är för att hans nästäppa börjar försvinna, då kan han sova själv i vår säng med lite uppbullning av en kudde.

Om fem minuter börjar, I en annan del av köping som jag ska kika på!

Ha en trevlig kväll allesammans!

Kram kram


Rapportering från sjukstugan

Jo, Love fortsätter att ha feber och vara trött han vill mest bara sova. Natten har iaf varit den bästa på länge, det kan ju även vara för att Chrill var snäll och tog Love på förnatten så att jag fick sova. Men han hade visst somnat vid tolv och sov till tre då han ville ha välling. Sen sov han till sju då det var dags för välling, byte av blöja, temp tagning och medicin. Sen somnade han lyckligtvis om och vi sov till klockan var nio!

Nu så här på morgonen har vi myst med frukost och morgontv. Love har precis somnat om igen, så jag passar på att blogga och surfa runt lite!

Ja, vad ska vi säga mer än att vi kommer att spendera följande vecka inomhus, det smittar visst som attans den här mässlingen. Inkubationstiden är mellan en till två veckor, så jag vette sjutton när och hur han blivit smittad som. Jag kikade på hans "gulakort" från BVC där det står vilka vaccinationer han fått, och jag som var bombis på att han fått vaccin mot mässling men det hade han ej. Han kommer inte få det förrens han är 18 månader. Men nu blir han ju immun mot mässlingen for ever!

Igår kväll när jag tog tempen på honom så visade den 39,9 igen, varpå jag skulle ge honom en alvedon och upptäcker till min förtvivlan att det är slut på alvedon!!! Klockan är tio på kvällen och det är slut på alvedon! Då var det bara för Chrill, älskade, duktiga, snälla, världens bästa, Chrill att ta på sig kläderna och åka in till apoteket, på klarabergsgatan som har öppet dygnet runt, för att köpa alvedon till lilleman!
image311
Love med 39.9graders feber och väntar på att dadddycool skulle komma hem med alvedon.

Nu ska jag pussa på min stora älskling som sitter och syr lite saker till skolan!

Have a nice söndag!

Love mässlingen Jansson

Som jag skrev tidigare idag så blev Love bara sämre och sämre. Han hostade och snorade som bara den samt att han fått röda prickar i hela ansiktet och huvudet samt på kropp och hals. Han var alltså inte alls pigg.

Väl inne på sjukhuset togs tempen, den visade då 39.4, hög igen alltså. Ett blodprov togs samt att han fick alvedon och vi fick sitta ner och vänta på att få träffa läkaren.

När det var vår tur var Love trött och ledsen, han ville åka hem och sova. Läkaren lyssnade på hjärta och lungor, allt lät fint. Blodprovet visade att det var en virusinfektion eller närmare bestämt mässlingen. Han hade dessutom öroniflammation på ena örat. Så vi fick medicin x 2.

Det känns verkligen skönt att vi fått veta vad det var för sjukdom lilleman hade, så nu hoppas vi bara på att medicinen ska kicka in och han blir bättre, för som det är nu så sover han hela tiden....på mitt bröst, kommer nog få sova sittandes inatt igen, han kan inte sova annars, är alldeles för täppt i näsan lillstackarn! Men det gör jag så gärna så!

Ikväll blir det mys framför tv:n, kanske äter vi något gott också....

Nu ska jag lägga lilleman till rätta, det är lite svårt att skriva när han ligger på mitt bröst! :)

Trevlig kväll!

Mot Astrids Lindgrens Barnsjukhus!

Love har bara blivit sämre och sämre, så nu väntar ett besök på Astrids Lindgrens barnsjukhus. Håll tummarna att det går bra för oss!

Puss puss!

Mamis och papis söting!

image310
Mammas och pappas söta hund Scott står och kikar ut genom vårt fönster!

Nu är Chrill på väg hem från skolan och jag håller på att fixa iordning mig. Nu ska jag och mami till stan och kika lite innan jag vinkar av henne vid tåget. Sen bär det hem för min del och käka tacos med mina älsklingskillar!

Love har sovit som attans idag, tre timmar i sträck på förmiddagen och en timma på eftermiddagen, bra jobbat pluppen! Nu börjar han bli frisk, det syns i ansiktet och på ögonen att han börjar pigga på sig! Skönt för honom och för oss!

Nu kom daddycool hem!

Tjingeling!

TGIF!

Sköna fredag, tack för att du äntligen är här!

Gårdagen då. Det blev varken restaurang eller biobesök, vi kände att vi inte ville lämna, en sjuk och febrig son, som var väldigt mammig och pappig, hemma. Vi lagade därför middag och myste hemma istället. Kyckling med pesto och pasta, mumma! Till efterrätt avnjöts mina hjärtformade chokladebeskvier, de blev väldigt goda må jag säga!
image308image309
Th: mina chokladbeskvier och tv: mina älsklingar som är fikasugna!


Natten då. Jo, den har väl gått sådär. Love har varit ledsen och haft väldigt hög feber även i natt, lite hostig och snorig har han blivit också. Men vi överlevde natten, även denna natt fick jag sitta och sova med honom på mitt bröst, men allting går, för vad gör man inte för sitt lilla barn!

Nu på morgonen vaknade vi vid halv nio och Love var så gott som feberfri, bara 37.6. Det känns väldigt skönt! Nu hoppas vi på att det går åt rätt håll iaf, och att han är frisk som en nötkärna innan helgen är slut!

Till frukost åt han en halv protion med gröt och drack lite pärondryck, så om vi har tur så har även matlusten infunnit sig eller åtminstonde håller på att infinna sig!

Både mormor och Love sover nu, skönt för mig som ska ta och röja upp efter dagens frulle samt hoppa in i duschen. I eftermiddag åker min mor hem, men innan hon gör det tänkte vi gå och kika lite på stan och shoppa lite. Love, nä han får inte följe med, han får minsann stanna hemma med daddy som slutar klockan tre idag! JIHOO!

Nu ska jag gå och röja lite!

Trevligt helg!

14/2-2007

Förra året på allahjärtansdag låg Love tryggt i min mage medan jag lagade kärleksmiddag till min älskade. Detta var vad jag serverade då!
image306

Nu vaknar Love!

puss


40.2

Love hade jättehög feber inatt, precis som rubriken lyder så låg den på 40.2grader. Min lilla älskling var så het och så dålig, så vi (jag och Love) har inte sovit många timmar inatt. Christian däremot har sovit bättre, då jag tog hand om lilleman och lät Chrill sova eftersom att han skulle upp tidigt och gå på skolan. Så jag bullade upp massor med kuddar bakom min rygg och lät Love ligga på mitt bröst och sova, det var det enda som funkade eftersom att han var så tät i näsan och inte ville något annat. Så så har vi sovit inatt, hoppas för gudskull att det blir bättre natten som kommer!

Nu på morgonen hade han inte lika hög feber, men alvedon har han fått iaf. Han ville inte ha någon frukost, tre skedar gröt gick ner men sen bara skakade han på huvudet. Mitt lilla hjärta!

Ja, igårkväll kom då min mami. Efter en liten felbeskrivning av vägen från min sida lyckades hon tillslut hitta hit, bra jobbat mami!

Idag är det då allahjärtansdag! Jag hade/har då som överraskningsplan att ta med mig Chrill ut på restaurang och sen kanske bio, men nu när lilla hjärtat är sjuk så får vi se om vi kanske skippar det ena eller det andra. Kanske lagar jag god middag här hemma istället för att sen gå på bio. Jaja, vi får väl se hur det blir!

Jag och mami ska iaf baka chokladbeskvier i hjärtformat som allahjärtansdagpresent till Chrill, det är ju tankten som räknas! :)

Nu myser Love och mami för fulla muggar så det ska jag också göra nu!!

Ha en mysig allahjärtansdag alla!

Puss puss

Roomservice!

Vi kikar på roomservice och käkar godis just nu, mumma och mys!

Love är fortfarande dålig, han har inte gjort många knop alls idag, mest bara sovit. Ätit dåligt har han gjort också, men det är ju förståeligt, är man sjuk så brukar ju matlusten inte vara på topp, men lite mat och välling har väl slunkigt ner iaf!
image305
Trött prupp!

Nu har han visst vaknat till och håller på att busa lite med pappsen, det är väl alvedonen som kickat in.

Snart kommer min mami!!!!!!!!!

Puss och hej!

Imorgon är det allahjärtansdag, MYS!!

I tidningen igår....

kunde man se detta.

image304
Christian Jansson och Katarina Ohlsson, Solna, vigdes den 20 december i Svenska kyrkan i Paris. Vigselförrättare var Karin Burstrand. Ringbärare var sonen Love Lee. De är bördiga från Sundsvall och tar nu efternamnet Jansson.

Lite info om våra kläder:
Klänningen jag har på mig är min farmors som hon hade på sig på sitt bröllop, alltså för 52 år sedan. Christian har på sig en vinröd sammetskostym som hans pappa hade på sig på sitt bröllop, för ca 30 år sedan. Så nu vet ni det!




Solen strålar verkligen ute nu!

Vilket fint väder det är ute nu, solen strålar och himlen är klarblå, vackert! Typiskt då att vi inte kan gå ut...hoppas att det håller i sig i några dagar till så vi kanske kan få njuta lite av solen när plutt blivit frisk. Jag känner dock hur mycket mer energi jag får bara av att se solensstrålar. Nu längtar jag till våren, härliga vår, med knoppar på träden och blommor på marken! Våren hörde du? Du är efterlängtad!

Love ligger och sussar nu, jag tror att det är bra att han får sova så mycket som möjligt, ja,liksom sova sig frisk. På frukosten fick han  iaf i sig några skedar med gröt samt drack lite vätskeersättning, så jag är nöjd.
299313-302
Liten sjuk Lovegos

Daddycool åkte till skolan för en liten stund sen, men han kommer snart hem igen. Han skulle visst bara dit en snabbis och fixa lite grejer med projektet, sen kommer han hem till oss igen. Han vill ju också vara hemma och ta hand om pluttis, mys!

Ikväll kommer även min mami hit! HURRA! Det ska bli jättesupermysigt! Även om vi inte kommer kunna gå utanför dörren eftersom att Love är sjuk så ska det ändå bli mysigt att få rå om henne lite och vice versa.

Nu ska jag kika till min lilla sjukling!

Puss puss

39.5

Ja, usch och fy och blä vilken hög feber Loveplutten har.

Inatt vid tre tiden vaknade han och ville ha välling. Eftersom att han kändes väldigt varm, passade jag samtidigt på att ta tempen på honom. 39.5 visade tempen då. Stackars min lilla lilla älskling.

Nu har vi varit vaken sen 06:30. Love tycker ingenting är roligt utan bara gnäller och gnäller. Men jag förstår honom, inte är det kul att vara het som en kamin, snorig och kanske även ont i halsen....min lilla pluttis...

Hoppas han blir frisk snart!

Nu måste jag hjälpa Chrill!

Tjing tjong!

Så där ja!

nu vaknade Love

38.5

Lilla Love är sjuk. Han har feber. Det är inge roligt tycker vi så vi stannar inne idag.

Just nu ligger sjuklingen och sover. Det kan ju behövas eftersom att han vaknade 6 imorse och var ledsen, han ville varken äta välling eller somna om. Såjag gav honom en alvedon och sen låg vi och kikade på morgontv till klockan 7. Då var det dags för oss att gå upp för att gå ner till tvättstugan. Men vi hade tur. Daddycool gick ner istället. Det var skönt tyckte vi som kunde fortsätta att kika på barntv.

När pappsen åter var på plats gick vi upp och käkade frulle. Jag trodde faktiskt inte att Love skulle få i sig någon gröt men oj vad jag hade fel. Han åt upp rubbet! Det kändes mycket skönt vill jag lova!

Efter frullen var det dags för oss att gå ner och hänga tvätt. Vi gick ner allihopa tillsammans. Love sprang omkring i sin gåstol och var sådär lagomt glad, ja, så glad som man kan vara när man är sjuk. Det finns ju så mycket spännande saker som man kan se och känna på därnere.

Väl uppe igen lekte vi lite och sen var det dags för att sova. Denna gång i sängen. Ja, eftersom att han är sjuk så ville jag itne att han skulle sova ute i vagnen. Det är dessutom ganska kallt idag, -1grad. Jag trodde aldrig att det jag skulle få honom att somna så lätt i sin säng, men det gick verkligen på fem röda sen så sov han! Min lilla älsklingsplutt!

Vi blir således inne idag. Jag tänkte att jag skulle sy en grej till systeryster som också snart ska ha barn. Eftersom att jag vet att hon läser så kan jag ju inte skriva vad det är! :) Men det är en fin present vill jag lova!

Igår var vi på besök hos min vän M på Lidingö. De har nyss köpt ett nytt hus så jag och Love var på inspektion. Herregud vad fint det var! Det var verkligen snyggt renoverat och hemtrevligt, jag skulle absolut kunna tänka mig att också bo där...så jag är inte avis...näe, inte ett enda dugg....

Eftersom att dagis var stängt så var M´s barn, Alva och Hugo, hemma. Love tyckte att det var toppenskoj. Så medan jag och M käkade sushi, snackade och fikade satt barnen och lekte. Härligt!

På eftermiddagen vände vi hemmåt trött och slut efter en härligt dag med mycket mys!

Väl hemma fick Love gröt varpå han somnade i min famn, framför tvn, helt slut lillplutten.

Nu ska jag ringa till min mor!

puss puss

Härlig morgon!

Vi vaknade runt åtta och låg och drog oss till nio. Då gick vi upp och käkade go´frulle! Smaskig gröt till Love och scrambled eggs och avocado mackor till mig och Chrill, gotteligott! Efter den smarriga frullen gick vi ut och gick prommis. Väldigt skönt väder ute måste jag säga.

Under prommisen stannade vi till i lekparken så Love fick testa att gunga. Det var första gången som han provade på att gunga och han älskade det! Han sprattlade med hela kroppen och tungan gick i ett i lillmunnen hans. Söta unge!

image300
Loves premiärgungar! Jag tror dock att vi satte honom bak och fram i gungan...

Love somnade sent så han sov fortfarande när vi kommit hem. Då gick jag och lade mig och läste lite bok och Chrill lade sig i soffan och kikade ett avsnitt av Lost.

Efter en timma vaknade en hungrig Love och likaså var vi. Chrill lagade soppa och varmamackor till oss och lasange till loveplutt. Jo, jag ska kanske säga det att igår eftermiddag testade jag att göra egen barnmat till Love. Jag kokade potatis som jag körde i mixern tillsammans med kokt skinka, smör och en skvätt grädde. Den blev verkligen supergod! Men det tyckte inte Love, alltså jag tror inte att det var något fel på smaken utan snarare konsistensen, den var nog för tjock.  Vi ska göra ett nytt försök i eftermiddag, men då blir det pasta och broccoli.

Nu måste jag nog hämta min lilla rackarunge innan han dragit ut alla saker ur min byrå....

Puss puss

Love dammsuger!


En liten film då Love dammsuger med pappsen!

I väntan på att pizzan ska bli klar

hinner jag skriva några rader här.

Idag har vi inte gjort många knop jag och Loveplutt. Egentligen var det bestämt att vi skulle till Lidingö och kolla in M´s nya hus, men det blev inställt, så vi tar det på måndag eller tisdag vecka som kommer istället. Vi har således bara pysslat och städat här hemma. Det är faktiskt ganska skönt att bara vara hemma också för engångskull, vi som annars bara ränner runt! Iof vi har ju varit ner till ICA och handlat middag och kvällsgotta. Det blir hemmagjord pizza till middag och ostbågar och godis till efterätt! MUMMA!

Ikväll är det På spåret!! JIHOOO!!

Hej svejs!

Godnatt, godnatt min älskade skatt...

image296
Love undersöker hjulet på sin gåstol. Min lilla sötis i sin fina pyjamas!

Nu sover Loveplutt. Jag förstår att han var trött, så mycket som han busat med Carro idag! :)

Idag har vi då varit in till centrum en sväng. Vi fikade först go´fika och snackade en massa gamla minnen tillsammans med Carro. Sen strosade vi lite i affärer. Jag blev så glad då jag hittade en baddräkt. Jag har velat haft en badräkt länge men eftersom att det ej är säsong så finns det inga heller. Men nu hade de precis packat upp en leverans då jag kom. Jag fastnade för den direkt. Om sanningen ska fram så känner jag mig lite som en bondbrud alltså 007 bond och inte bond som i bonde! :) I nästa affär fyndade jag en tröja och ett par vantar för den minimala summan 89 kronor!

Efter shoppingen gick vi alla hem hit och käkade middag. Idag bestod den av korvstroganof med ris, mumma!

Näe, nu ska jag gå och pussa på min duktiga karl! Men innan dess får ni några bilder från dagen som varit.
image297
Love på café med sopen i högsta hugg!

image299
Carro och Love lever rövare!

Nu ni säger jag tack och godnatt!



Gårdagen idag!

Godmorgon!
image288

Jag hade tänkt blogga igårkväll men orken fanns inte där, så jag gick och lade mig istället. Men när jag väl ligger i sängen så kan jag itne somna, ligger och vänder och vrider på mig ett bra tag. Då bestämmer jag mig för att läsa lite bok. Jag hinner knappt lästa två kapitel då jag känner hur mina ögon blir tunga varpå jag lägger ifrån mig boken och somnar skönt!

Natten har faktiskt gått bra. Jag trodde inte det eftersom att Love varit en liten gnällspik nästan hela dagen. Jag vet inte vad det är men han har även börjat äta dåligt igen. Han liksom kniper ihop munnen, blundar och fäktar med armarna. Man verkligen ser på honom att han INTE vill ha! Vem vet, han kanske är i någon förändringsperiod helt enkelt. Imorse åt han dock gröten med god aptit vilket var skönt!

Igår var vi då på barnvagnsbio tillsammans med Stella och Angela. Det var trevligt. Filmen de visade var väl kanske inte den bästa filmen jag sett.(vi såg dessutom inte slutet då våra barn inte hade ro i kroppen och var hungriga) Jag tycker även att det var ett konstigt filmval av SF. Den var liksom för invecklad och krävde för mycket uppmärksamhet, vilket jag tyckte var lite svårt då Love var en gnällis och vi var tvungen att gå ut ibland. Jag tyckte även att det var lite för mörkt inne isalen samt den där mittenpausen på en kvart hade de kunnat tagit bort. Ja, då blev det ju ännu mer långdraget. Nu låter det som att det inte alls var mysigt, men det var det! Så visst blir det fler barnvagnsbiobesök, men då kanske när de visar en annan typ av film och inte en krigsfilm! :)

Lite bilder:
image289
Stella och Love på sin första bio!
image290
Oj. vad det fanns mycket spännande att titta på

image291
Tyst, för nu börjar det! WOW!

image292
Man blir hungrig av att gå på bio. Angela och Stella på O´larys, mumma!

image293
Vatten är gott!

image294
Våra sötnosar somnade sött i väntan på tuben hem...det är jobbigt att gå på bio! :)

image295
Lovegos avslutar sin dag med ett skönt bad med pappsen! Kolla in mittbenan som Love har!

Idag ska vi träffa Carro, det blir mys det! Men eftersom att Love är så nyfiken på allt som rör sig samt har svårt att komma till ro när det är mycket folk runtomkring honom. Så ger jag honom lunch innan vi åker och träffar henne.

Nu måste jag ta hand om gnällisen!

Tjing tjong!

Katarina


IKEA och MAX

image287
I väntan på att brudarna skulle komma! Love myser i sin nya jacka!

Idag har vi tillsammans med Angela och Stella varit på IKEA. Det blev ett oplanerat spontanbesök där idag då Loves matstol gick sönder. Alltså den har inte gått sönder sönder, utan det är mer så att själva läderremmen har släppt. Detta ledde till att jag i rättans tid han få tag i Love innan han trillade i marken! Huga, så skraj jag blev! Nu är jag dock väldigt glad över att vi köpt en ny stol. Han sitter som en prins i den, men framförallt sitter han säkert!

På vägen till IKEA så somnade våra små och vaknade lagomt tills vi kom fram. Vi bestämde då att lunch från MAX skulle sitta bra i magen. Och oj, så gott det var!

299313-284 299313-285
På MAX finns det roliga saker att leka med!

Efter besöket på MAX styrde vi stegen mot IKEA. Där gick vi runt och strosade och jag njöt av att det inte var så mycket folk. Jag får rysningar bara jag tänker på hur det brukar se ut på helgerna....men jag måste bara säga att jag tycker IKEA måste ta och göra lite förändringar och komma med något nytt. Jag tycker att det är samma gamla sortiment som har varit i evigheter. Jag vill ha lite nytt och fräscht!
image286
Hela gänget på IKEA! (kolla in min "handföring" av kameran, fotproffset Jansson?!?!)

NÄr vi var färdiga på IKEA så åkte vi hem och ICA var vårt nästa stopp. Där inhandlades dagens middag samt två semlor. Man måste ju faktiskt käka en semla på självaste fettisdagen!

Nu ligger Lovegos och sover, ja, han har nog sovit i nåon timma så jag och daddycool ska kika lite GG och pussas!

Imorgon är det Barnvagnsbio med de ovannämnda som gäller, det blir supermys det! Jag kan tänka mig att våra små nyfikna barn kommer tycka att det är väldigt spännande!

So long!

Ny jacka!

Idag inhandlades det en ny jacka till Love. Det blev dock inte den som jag tänkt utan det blev denna istället. Den kostade nästan ingenting.
image282
Love tyckte jackan var så fin och mysig!

På väg in till centrum mötte vi upp Loves polare Stella och hennes mamma. Det är alltid lika roligt att vara med de tycker Love som blev så skrattig och pratig när han träffade Stella. De är så söta när de sitter mittemot i vagnarna och skrattar åt varandra. Våra sötisar!

Efter en stunds shopping blev vi fikasugna så vi styrde stegen mot ett café. På vägen dit somnade Love varpå jag kunde sitta och fika, snacka och busa med tjejerna ostört!

När Love vaknade så var det matdags enligt klockan. Men Love var inte alls hungrig, han bara gnällde och grinade, var inte alls sugen. Så vi gick hem istället. Jo, just ja, Chrill kom förbi och gick med oss hem också, det var mysigt!

Väl hemma så lagade jag spaghetti och köttfärsås, mumma! Och när klockan slog sex var det dags för tvättstugan. Vi gick ner alla tre tillsammans och Love älskade det! Han sprang runt och tjoade och tjimmade som attans! Vi filmade faktiskt det hela, och om ni har tur så kansek jag lägger in filmen sen...men nu måste jagner och hänga lite tvätt.

Jo, ikväll gick nattningen galant! Chrill är duktig på det där han, tror att han har en väldigt sövande och magisk berättarröst! Min fantastiska man!

Tjing tjing!

Vardag igen

Nu är helgen åter förbi, det gick verkligen med raketfart!

Snön som föll igår är nu ett minneblott. Nu är det åter grönt på marken och solen skiner genom våra smutsiga fönster...det ser ut att bli en härlig måndag.

Idag ska jag och Lovegos gå in till centrum och inhandla en jacka vi såg igår. Eftersom att vi handlade för över 300kr på fick vi en rabbatcheck på 50kr, den börjar dock inte gälla förrens idag. Därför ska vi in och shoppa jackan idag istället, det gäller ju att vara smart! Jackan är dessutom på rea, så med rabattchecken får vi betala 14.50kr för en fin jacka till Love!

Efter jackköpet ska vi nog in till stan och träffa , Nella, Oscar och Frans.

Nu såhär på morgonkvisten har vi pysslat och donat lite. Love vaknade som vanligt vid 8 snåret varpå vi låg och drog oss och snackade lite för att sedan gå upp och käka frulle. Love är en riktigt kvitterkille nu, pratar en massa gojja hela tiden! Jag tror dessutom att det bara är dagar innan Love börjar krypa nu, han har blivit en riktig baddare på att ligga på magen och nästan krypa, han snurrar hit och dit växlandes upp med armarna och rumpan, så det är nära nu!

Nu ni, ska jag ta och gympa lite!

Tjingeling!

Prommis till och i centrum!

Lite bilder från ett då snöigt solna! Nu är det bara slask kvar....
image278
image279
när vi prommade till centrum.

image280
image281
när vi prommade i centrum!

Nu är det ännu ett avsnitt av Gossip girl som gäller, vi är fast!

Natti natti!





Snö!

Jag blev så glad i morse när jag vaknade och kikade ut genom fönstret. Det var alldeles vitt ute på marken! Hoppas, hoppas att det ligger kvar ett tag nu bara....
image274
Snö på vår balkong!
image275
Jag ser det snöar....



Natten har varit toppen. Love somnade vid 20 och vaknade 08, duktiga killen! Nu har vi käkat frulle och busat lite eller mycket kanske. Love var alldeles slut så han fick hoppa i overallen för att sova skönt på ballisen!

Chrille sitter och gör läxa och jag sitter och surfar lite, har plockat och rensat lite i Loves garderob också, kan ju behövas då han växer med rekordfart!

När Love vaknat och vi alla har käkat lunch ska vi inte till centrum en sväng, måste byta barnvakten vi köpte då den gått sönder....sen skulle jag vilja gå på åhlens och kika om de har någon rea på underlakan, både till oss och Loveplutt.

Ikväll får vi gäster som ska käka middag med oss, det blir mys det! Sitter och funderar på vad jag ska lagar bara....hm....indiskt kanske!

Näe, nu ska jag kika på ett avsnitt av den nya serien Gossip girl!

Tjingeling!

Eller förresten, innan jag bloggar ut får ni sen en liten bild på badpojken Jansson!
image276
Vår fina lilla gosse! Mamma och Pappa älskar dig!

Vilket väder!

Ute råder det snöstorm utan desslike! Tur är väl då att vi är inne och myser. Jag har precis lagat middagen, bakadpotatis med skagenröra samt avokoadosallad! Efterrätten består av chokladpudding, mumma!

Idag har vi bara myst. Sovit länge, varit och handlat, sovit igen, badat och busat! Härlig dag med andra ord.

Ikväll blir det film för hela slanten!

NU, DINNER!

Puss och mys!

RSS 2.0