Öroninlammation x2

Både Love och Lykke hade ju öroninflammation för ca 2 veckor sedan. Ifredags var det dags, igen, för Love. Vi vaknade på fredagsmorgon och han klagade över att han hade ont i örat, precis samma öra som förra gången. Så i takt med att klockan gick, iväntan på att VC skulle öppna, kom febern som ett brev på posten. Och ja, visst hade han öroninflammation igen! Denna gång fick han återigen penicillin, men en 10 dagars kur och inte 5 som förra gången. Detta betyder att Love kommer att äta 30 doser -äcklig medicin. Så för att underlätta hela processen har vi gjort ett medicinschema. Japp, ett schema som Love får kryssa i en ruta för varje gång han ätit av den äckliga medicinen. När han kryssat i sista rutan kommer belöningen, en byggarebob bil. Yes, han ska få välja vilken byggarebob bil han vill! Detta gör att medicineringen går ganska smärtfritt!

Idag skulle vi haft en playdate. Men eftersom att Love vaknade med varigt öga så ställe vi in. Ja, för skulle det vara ögoninflammation så smittar det ju så in i vassens mycket! Men istället för att träffas inne och leka så träffades vi vid Sidsjön för att fika, leka och mata fåglarna! Det var supermysigt!

På vägen hem somnade Lykke, tur att hon hann äta en bulle, och hon sover än. Love somnade strax efter lunchen och jag sitter här och käkar upp fruktsalladen som blev kvar från fikat. 

Ojdå, nu när jag kikar ut, för att spana på Lykke, så ser jag att det har börjat snöa lite....är det inte nog snart?!?!?!

Näe, nu ska jag ta och göra mig en kopp te och vänta på att lilla fröken ska vakna snart.

Hej hej!

Mysdag med familjen

Vädret suger och vad gör man då? Jo, man myser med familjen, iaf med dom som inte är på dagis! Vi tänkte passa på att utföra lite ärenden samt äta myslunch tillsammans. Eftersom att jag hade låga järnvärden så blir det även ett stopp på apoteket för att inhandla järntabletter....faktiskt så är det första gången, under dessa tre graviditeter, som jag behöver äta järntabletter och vad jag har hört så är det inte så kul. Trög mage är väl det största problemet man får när man käkar järn.

Igår hade jag det praktiska provet. Jag fick som uppgift att sätta kateter, ta blodtryck och puls. Jag klarade alla moment utan anmärkningar, ja, lite som en dans gick det och oj så skoj det var!

I förrgår när vi hade träningsdag så fick vi möjlighet att ta venprov på varandra. Jag lånade glatt ut båda mina armar och de som stack mig klarade det galant! Jag fick äran att sticka på läraren och även det gick toppen! Jag jublade inombords när blodet kom i röret. Nu känns det som att jag skulle kunna ta prover jämt för det var ju såå kul!

Imorgon är det fredag och det betyder sjukhus, inte för min del utan för Christian. Han ska in på röntgen och byta kateter. Eftersom att det gick så bra förra gången jag och Lykke var med tänkte vi även agera hejjaklack denna gång, ihopp om att turen är med oss!

Men när ska våren komma då?! Alltså man blir ju lite smått ledsen i hjärtat när man vaknar och ser att snön vräker ner....JAG VILL HA VÅR NU!!!!!

Näe, nu får det vara nog

Förstår bara inte varför jag är uppe så länge, jag borde ju ha gått och lagt mig för minst en timma sen! Jag ska ju för bövelen upp jättetidigt i morgon och då jag ska hinna ge barnen frukost, klä på dom samt skjutsa Lykke ut till mor och far, och detta ska göras innan klockan 8 för då ska jag infinna mig på sjukhuset! Stressigt är nog bara förnamnet....

Avslutar med en bild på världens finaste Lykkeliten!


Natti natti!

Stan tur och retur

Nu sussar barnen sen en och en halvtimma tillbaks och jag förstår att de är trötta! Love vaknade t05:10 och kunde inte somna om så han ville upp och se barntv. Jag och Lykke somnade iaf om men blev väckta av Love runt halv sju. Så det var ju bara till att kliva upp då...

Vi har iaf varit en sväng ner till stan. Love är såå duktig på att gå, han gick hela vägen ner och sista biten, den brantatste, på vägen hem, vilket var skönt för mig som slapp att dra båda barnen i den branta backen.

På stan iaf så inhandlades det lördagsgodis. Love fick en liten pallekuling chokladkaka och Lykke likaså. De satt som två små ljus i vagnen när vi började gå hem,men så fort den var uppäten ville Love gå igen. Några skor inhandlades det inte då hon i skoaffären såg Lykkes skor och sa att de skorna är ju goretex och vattentäta så hon tycket att det var bortkastade pengar om vi skulle köpa skor nu. Hon tyckte hellre att vi skulle inhandla ett par gummistövlar istället. Jag hittade dock inga schyssta så vi gick skolösa hem från stan...

Så nästa år ska jag köpa likadana skor både till Love och Lykke, viking hette dom. Jag har ju alltid annars köpt Koumaskor till Love, för de är varma och lätta men de är visst inte vattentäta. Men guud så härlig att jag vet det redan nu för det är ju snart vinter igen.....sommaren är kort....

Vädret är ju såå skönt idag! Så fort barnen vaknat ska vi gå ut igen, det gäller ju att insupa så mycket solsken man bara kan för man vet aldrig när det snöar igen....

Tjingos!

Lördagsgodis

Det första Love frågade när han vaknade var om det var lördag idag? Ja, svarade jag och han sken upp som en sol och sa -Ja, då får man köpa lördagsgodis! Och nu, några timmar senare, ångrar jag nästan att jag sa att det var lördag för det är ett väldans tjat om att vi ska åka och köpa lördagsgodis nu....

Chrill jobbar idag så jag och barnen har inget speciellt inplanerat. Jo, visst ska vi gå och köpa lördagsgodis men jag skulle liksom vilja hitta på något annat skoj också. Men som det ser ut nu så får det nog bli en prommis ner till stan för att uppfylla Loves önskan om lördagsgodis samt för att inhandla ett par allvädersstövlar till Lykke. Tänk att hon också snart ska börja på dagis, vår lilla tjej....fast hon är ju inte så liten längre.

Äh, jag tror att jag ska ta och tvätta lite, har ju haft vår tvättmaskin fyllde med kläder sen några dagar tillbaks men har dock aldrig lyckas sätta igång den....men nu så!

Det verkar även som att vädret blir soft idag, 6 grader varmt läste jag i tidningen så en tur ut till mor och far skulle inte heller skada....nåja, vi får väl se hur dagen ter sig...

hepp hepp!

Då var det dags igen...

Magen vecka 17.



Om allt går som det ska så kommer storken med ett litet syskon till Love och Lykke i början på September. Jag mår toppen och känner det lilla livet sprattla som bara den. Jag började känna sprattlet supertidigt denna graviditet, redan runt vecka 13.
Love frågar ofta om bebisen i magen för det var ju -där i som jag kröp in när jag var liten bäbis, mamma. -Men är det en lillasyster eller en lillebror som är där inne? -Om det blir en kille kan han heta boblins.

I början på April är det ultraljud och denna gång tänker vi ,nog, inte ta reda på vem som bor i magen. Det skulle ju vara häftigt att inte ha någon aning förrens det väl är dags. Men man vet aldrig med oss, kanske ändrar vi oss i bilen på väg till ultraljudet?! Det ska iaf bli sjukt spännande att få se det lilla livet på skärmen. Jag har verkligen ingen som helst känning om det är en tjej eller kille. Jag mår dessutom precis likadant som jag gjorde när jag var gravid med både Love och Lykke. Det är såå spännande! Jag hoppas så innerligt att barnet är ett friskt och välskapt barn. Jag är mycket, mycket nojjigare denne gång. Vet inte riktigt hur jag skulle reagara om vi på ultraljudet skulle få reda på att det är något fel eller avvikande på vår bebis. Usch, orkar inte tänka på det nu...det gör jag så mycket annars iaf!

Skolan hinner jag ju läsa färdigt denna termin och sen blir det ett uppehåll på ett år. Så om allt går som det ska så kommer jag väl vara färdigutbildad 2013. Jo, jag har faktiskt precis, eller för en timma sen, kommit hem från skolan där jag suttit och gjort en hemtenta. Den lades ut imorse klockan åtta och nu är jag färdig så jag ska verkligen njuta av helgen för att sen bara koncentrera mig på praktiska provet som äger rum på onsdag!

Men nu ska jag fortsätta att äta lite ost och kex, japp jag måste ju fira att jag är färdigt med tentan, för att sedan gå och lägga mig.

Trevlig helg!

Tillbaks

Nu är jag tillbaks med ny energi igen! Av privata skäl tog jag en liten paus.

Barnen har varit, eller är, sjuka för tillfället. Dubbelsidig öroninflammation för hela skaran. Nu äter de dock penicillin så de börjar krya på sig rejält men då återstår bara snoret och den dumma hostan sen är de fit for fight igen! Men det är ingen lätt match att få i Lykke medicinen. För det första så springer hon och gömmer sig så fort vi tar fram flaskan och börjar skaka den. Sen sparkar, spottar och fräser hon för hon vill verkligen inte äta medicinen, jag och Christian får blåhålla henne. Tänk att en sån liten människa kan vara så stark....

Jag och Christian har köpt varsin iphone så nu sitter jag och klurar på om det går bra att mobilblogga från den till bloggen. Det ser dock ut som att man bara kan mms:a och det vill jag ju inte, då kostar det ju pengar och jag har ju tänkt att jag ska mobilblogga ofta både med och utan bilder, fast mest med såklart! Jag överväger faktiskt att kanske börja blogga från en annan sida istället då den är mer mobilbloggad anpassad. I övrigt är jag supernöjd med den än så länge, måste bara försöka klura ut alla finesser på den....

I skolan går det toppen, det känns dock som att det är lite slappt men på fredag läggs hemtentan ut och på onsdag nästa vecka har vi praktiskt prov. Shit, det känns såå kul och spännande att någon ska bedöma mig när jag kanske ska sätta en kateter, ta ett venprova mm....vi övar för fullt och jag känner att jag har läget under kontroll!

Nu ska jag nog ta och natta kudden snart. Christian ska besiktiga bilen imorgon så jag tänkte hinna med att käka frulle med honom innan han drar.

Natti natti

RSS 2.0