Regntunga skyar....

Detta väder är verkligen ett tröttväder. Jag känner mig otroligt trött och slut i både knopp och kropp. Det kanske inte bara har med vädret att göra, jag är ju faktiskt i slutet på en graviditet också.

Bebisen, vem du nu är, buffar och rör sig, ja, jag tycker mig känna att den har sjunkigt ner lite, om man nu kan känna det förstås. Det liksom ilar mera neråt och jag har ett konstant  tryck neråt....så har jag aldrig haft i mina förra graviditeter, men det är inget jag dör av, lite obehagligt bara. Tänka sig att jag går in i vecka 36 imorgon, otroligt och underbart! Otroligt att tiden gått så fort och underbart att det snart är över.

Christian åker till Barca på onsdag och jag är allt lite avis på honom, jag hade gärna åkt iväg på en solsemester nu när det regnar så mycket och vilat upp mig inför kommande förlossning. Samtidigt är jag lite orolig också, ja tänk om bebisen får för sig att komma ut just då när Christian inte är hemma?! Vad gör jag då liksom, ska jag föda själv då eller ska jag ta med mig någon? Näe du bebis lilla, så taskigt får du inte vara! Så  i fem dagar måste jag se till att knipa ihop för jag tänker banne mig inte föda barn utan honom!

Idag har vi varit och lekt och kikat på tågen i Svartvik sen käkade vi lunch på herrgården, Christians mor kom med det braiga förslaget, så det var mysigt och gott vill jag lova!

Nu sover kidsen, Chrille är och hämtar ut passet och handlar och jag vilar mig i soffan. Men jag tror faktiskt att jag ska ta och sussa en liten stund, känner mig så otroligt trött och jag skyller allt på vädret!

Lykke Långstrump bakar kakor tillsammans m...

img_6807 (MMS)

Lykke Långstrump bakar kakor tillsammans med prussiluskan (farmor) och Tommy (Love)!


39 dagar

Alltså fatta hur få dagar det är kvar innan bebisen kommer!! 39 dagar plus minus 14 dagar då, det är ju helt gaalet! Häromkvällen hade jag sjukt många sammandragningar och värsta trycket neråt och detta fick mig då att inse att jag faktiskt ska föda fram bebben snart....kul, nja men ack så spännande! Undra hur och när det kommer att starta? Men det som jag tänker mest på nu är om det är en pojke eller flicka som bor i magen. Vad tror ni?

Igår på förmiddagen var jag, Lykke och mamma på Birsta en sväng. Jag ville köpa några omlottsbodys till bebben, men det var i princip omöjligt då det antingen var ett set om rosa eller ett set om blått, ja okej det fanns väl några neutrala som var i fula gula eller beiga färger så jag skippade det, jag får väl helt enkelt vänta med att köpa tills bebben tittat ut. Vi har ju såklart kvar omlottsbodys från Love och Lykke, men det är ju alltid mysigt med ngt nytt! Jag vill absolut ha fler omlottsbodys för fatta vad skönt det är att ej behöva dra bodyn över huvudet på nyfödingen! Jag köpte iaf ett set om två byxor, ett par med röda hjärtan och ett par helvita, från H&M. Det jag skulle vilja ha är några helt vita omlottsbodys också, men kunde ej hitta några i rätt storlek, typ 56.

Näe, nu ska jag mysa med min man som nu har frivecka!

Hajk hajk!

Eftersom att det är pissigt väder ute, pas...

img_6807 (MMS)

Eftersom att det är pissigt väder ute, passade jag på att baka vanilj- och kardemummabullar! Efter ett provsmak av juryn, familjen, fick bullarna mycket väl godkänt!


Barnens nya leksak! Man, Chrille, tar en g...

img_6807 (MMS)

Barnens nya leksak! Man, Chrille, tar en gammal och trasig snowracer, några gamla hjul och så svetsar man lite och vips har man fått sig en rollracer!


Okej, här är kulan i vecka 35! Love sover ...

img_6807 (MMS)

Okej, här är kulan i vecka 35! Love sover hos farmor och farfar, Chrille jobbar och Lykke sussar i min säng så jag ska nog ta och krypa ner och snusa på henne lite nu. Godnatt!


Uppe med tuppen! När man har morgonpigga b...

img_6807 (MMS)

Uppe med tuppen! När man har morgonpigga barn, som blir rastlösa efter en timmas vakentid, gäller det att hitta på ngt roligt att göra . Om inte så slutar det med att barnen börjar bråkar och slåss och jag blir den arga mamman. Därför tog vi med oss fika och drog till Norraberget istället! Allt är perfekt här, barnen leker och är glada och jag kan sitta på en bänk och titta på, härligt för en tjockis som mig!


Cykeltur

När vi vinkat av Chrill, ja han jobbar i natt, så packade vi, jag och barnen, in oss i bilen och brummade bort till mamma och pappa. Där stoppade jag Lykke i cykelstolen bak på mammas cykel och Love tog sin cykel och så cyklade vi en sväng. Vi stannade även till vid skolan för att leka av oss, ja jag menar barnen, i lekparken. Love är så duktig och han har verkligen en sån vilja, kraft och kondition! Han cyklade för brinnande livet och klagade inte en endaste gång, min duktiga kille!

När vi väl lekt av oss och cyklat hem så bjöd mamma på fika och jordgubbar. Vi hängde lös och barnen lekte loss, de hoppade studsmatta, jagade varandra osv, så när vi väl kom hem behövde jag bara tvätta de, sätta på pyjamaser och lägga de varpå de sov efter några minuter, huur nice som helst!

Jag har ikväll softat framför tv:n med lite polly och ett glas mjölk, mumma! Men det är ju inte så bra att käka choklad när jag har jordens halsbränna, jag hittade dock några tabletter som jag hade sparat sen jag var gravid med Lykke, och tro det eller ej så fungerar de faktiskt!

Ja, nu ska jag borsta gaddarna och lägga mig och läsa en stund tror jag. Jag måste även säga att jag diggar vädret som är nu, svalare och luften är inte fuktig och kvav längre vilket medför att jag sover, iaf natten som var, som en prinsessa!

Nu, mot badrummet!

Jo, 42 dagar kvar och imorgon går jag in i vecka 35!

Så var man där.....igen!

Jag är less, less på att vara gravid. Jag vill typ bara "ploppa" ut ungen nu, jag är färdig med det här nu, det är inte roligt längre! Sen, när jag ändå håller på att klaga, så vill jag ha ett hus också! ÄR DET SÅ JÄVLA MYCKET BEGÄRT?!?!

Nu ska jag lägga mig och vila ihopp om att vakna på ett litet bättre humör....

Jag och Lykke shoppade lite på pop medans ...

img_6807 (MMS)

Jag och Lykke shoppade lite på pop medans chrille och Love åkte till Vc. Nu är vi på väg till sjukhuset.


!Varning för känsliga läsare! 26.8 kilo fr...

img_6807 (MMS)

!Varning för känsliga läsare! 26.8 kilo från startvikt och 8.2 kilo till 100...ojojoj, hur ska detta sluta?!


Status

Det gick tipp topp på Mvc för mig. Bebben och magen växer som det ska. Love tyckte dock inte att barnmorskan skulle trycka så hårt på min mage för då kunde hon göra illa bebisen. Barnen skötte sig hur bra som helst under hela besöket och Love ställde många "varför då" följdfrågor på allt barnmorskan sa.

Tänk att vi snart har bebisen hos oss! Hur många dagar kan det vara kvar nu, typ 44 eller nåt?! Jaja, tiden rusar iväg och vi längtar ihjäl oss! Igår tog vi hem kartongerna med minikläder så nu har vi sorterat och ska tvätta för att sedan vika fint i byrån som står och väntar på att bli fylld...mys!

Jo, besöket hos farbror doktorn gick också toppen, hon hade inga röda öron utan det är bara en vanlig förkylning. Lykke satt så fint och lugnt när doktorn kikade i öronen, lyssnade på lungor och hjärta, duktiga unge! Love förklarade för doktorn att hans lillasyster snart fyller två år och att hon är ganska liten och lite jobbig, hon brukar ta hans leksaker men det gör inget för att han är tre år och då är man en stor kille. Och en gång hade han också ont i öronen och då fick han äta medicin som inte smakade gott och när han ätit upp all medicin då fick han en present....osv osv....han snackade i ett kör!

Nu har barnen snart sovit i två timmar och jag har skrotat runt här hemma, sorterat tvätt, mulat nektariner och nu slutligen ligger jag och slösurfar lite. När barnen vaknat och käkat lite mellis drar vi hem till min mor och far, japp, vi busar och käkar middag där ikväll. Chrill har börjat jobba igen så det är ju trevligt med lite sällskap!

Nu är det någon som sparkar så hårt att datorn håller på att åka i golvet!

Haj haj!

Vi är ute i lekparken och leker! Eftersom ...

img_6807 (MMS)

Vi är ute i lekparken och leker! Eftersom att Love och Lykke vaknade tidigt i morse var vi även på plats i lekparken tidigt, det blåser dock och är inte vidare varmt heller...men det gör inte så mycket för vi har kul iaf! Klockan 11 idag har jag tid på Mvc och klockan 11:30 har Lykke tid hos doktorn. Ja, hon har de senaste dagarna varit snuvig och febrig samt grinig på kvällen så det är lika bra att titta upp att hon inte har ngn öroninflammation. Nu ska jag gunga på barnen!


När barnen sover hos mormor och morfar pas...

img_6807 (MMS)

När barnen sover hos mormor och morfar passar jag och snyggingen på bilden på att hyra en rulle och käka lite gott!


Magen vecka 34, hur galet fort ska tiden g...

img_6807 (MMS)

Magen vecka 34, hur galet fort ska tiden gå egentligen?!


Prommis och smultron

Idag är det Fredag, jihoo! Vi har haft en dag då många ärenden utförts samt käkat middag hos min farmor och farfar. Där käkade vi gott och myste. Vi gick bland annat ner till sjön för att kasta lite stenar, men vi kunde inte gå ut på bryggan då det var så mycket brännnäslor....så vi gick och plockade lite smultron istället.

Nu sitter jag och min husband och myser framför tv:n. Vi kikar film och äter gott...chirre på en fredag och lite dipp, det är grejjer det!

Jag bjussar på lite iphone-bilder från eftermiddagen!















Nu ska jag pussas!

Imorgon går jag in i vecka 34!!!! Så bild kommer!

Tjarå!

Lykke åker kana på Bvc!  Idag har vi återi...

img_6807 (MMS)

Lykke åker kana på Bvc!  Idag har vi återigen skippat badstranden och har i stället shoppatloss på Birsta City! Det blev en höstjacka från pop till Love. Två tröjjor till bebben i magen, som Love med omsorg, valde ut. Det inhandlades även två kjolar och två linnen till Lykke, lite underkläder till mig och slutligen en tröja till Love (allt från h&m).


Sigge, Love och Lykke tar ett litet kvälls...

img_6807 (MMS)

Sigge, Love och Lykke tar ett litet kvällsdopp!


Pics!

Bilder från Norra


Love spanar på kaninungarna


Storebror puttar på lillasyster!

Oj så skoj!

Världens finaste Love!



Coolakarln festar loss på chirre!

Näe, nu ska jag ägna mig helhjärtat åt fotbollen!

Tja!

54 dagar kvar....

Magen vecka 33
Det närmar sig med stormsteg!



Hm, vad är det för dag nu igen....

Är det något som jag ej har koll på nu så är det dagarna. Jag är helt dagvild, men det är inte så konstigt för har man "semester" så har man!

Nu på förmiddagen har vi, barnen och jag, varit på Norra och lekt. Vi kom dit runt nio och åkte hem runt halv tolv. Jag orkade inte åka till badstranden idag, tänka sig men man kan bli mätt på att bada och sola också! Istället kikade vi på djuren, lekte i lekparken och fikade. Sen brassade vi hem för att steka plättar. Så nu ligger barnen, mätta och belåtna, och sover och jag softar här men ska ta med mig en bok och sätta mig i solen en stund tänkte jag. Det är verkligen inte lika varmt idag som de dagar som varit och det är superskönt! Jag börjar bli en levande kamin och inatt bevisades det verkligen, sov som en kratta hela natten!

Näe, jag ska väl ta och masa mig upp och ta med mig boken och en glass kanske!

Tjipp!

Ont i halsen

Jag börjar få ont i halsen....vill verkligen inte bli sjuk nu, orkar inte, hinner inte, vill inte!!

Chrille lägger barnen och jag skriver lite papper som måste skickas hit och dit, jag har nu, äntligen efter några veckors uppskjutande, fått tummen ur! När jag skrivit färdigt ska jag ta fram lite gotta och mysa med min älskade man framför lite fotboll. Appropå fotboll så är min mage verkligen rund som en fotboll nu! Det är även helt galet att jag gick in i vecka 33 idag, huuur kort tid som helst kvar ju! Läste någonstans att bebisen mäter runt 40cm och väger runt 1900g nu. Ja, kanske är det snart dags att börja förbereda inför bebbens ankomst, ja, ta fram alla småkläder, skruva ihop, nja inte än men snart, spjälsängen och börja fixa med ligginsatsen till vagnen. Men, jag tror att jag ska vänta ett tag till...för det är ju ändå trots allt 7 veckor kvar....

Magbild kommer.

JO, Lykke blev överlycklig över skorna!

Nya skor till Lykke! Vi har de här dagarna...

img_6807 (MMS)

Nya skor till Lykke! Vi har de här dagarna bara gjort mysiga saker så som: besökt Skansen, Gröna Lund, Junibacken och ett litet snabbt besök, när Love sov, på stan vilket resulterade i att vi köpte dessa skor till Lykke, ett par scyssta Lee jeans och två linnen till Chrille. Vi har nu käkat frulle och ska packa ihop för att dra in till stan för att slutligen sätta oss på tåget  mot Sundsvall. Vi längtar efter Lykke och känner oss väldigt nöjda med denna nöjestripp och jag ångrar inte en sekund att vi flyttade härifrån! Alltså alla människor och köer och all den tid som man berövas av att ta sig från det ena stället till det andra.... tacka vetja Sundsvall!


Godmorgon säger vi från  15:de våningen på...

img_6807 (MMS)

Godmorgon säger vi från  15:de våningen på Rica Talk Hotell i Älvsjö eller enligt Love Alfonskatellet. Hotellet är    ett designerhotell med inriktning mot barnen med temat Alfons Åberg. Det finns lek och pysselhörna, bibliotek, biograf och allt med Alfons tema. Love och vi stortrivs!! Nu ska vi klä på oss för att sedan käka frulle och sen drar vi till junibacken. Tjing!


Förberedelser

Här har vi varit vakna sen lite efter sju. Jag hörde hur Lykke började böka och stöka och kort därefter hörde jag hur Love ropade på Lykke. Så vi klev upp, fixade välling och la oss framför tv:n och kikade på barntv. Nu har vi käkat frulle och är i full flärd med att packa badväskan. Japp, vi drar till badet! Eftersom att de öppnar klockan 10, lite sent tycker jag, hade gärna sett att de öppnat 9 istället, så kommer vi att hänga på låset! Vi beräknas vara där mellan 10-13 och då vi ska hem och sova lunch, eller inte jag utan barnen såklart! Jag kommer att försöka tvätta och börja småpacka lite eftersom att vi drar till Sthlm imorgonbitti.

Nu ska jag gå och känna om tortellinin har kallnat samt skära lite grönsaker....

Bad bad!

Kulan vecka 32!!!!!!!

img_6807 (MMS)

Kulan vecka 32!!!!!!!


Oj oj oj, vilken värme! Jag klagar inte, j...

img_6807 (MMS)

Oj oj oj, vilken värme! Jag klagar inte, jag älskart! Just nu sitter jag på vår uteplats, i skuggan, och läser bok. Barnen och Chrille ligger inne och sover, de har snart sussat i två timmar! Vi har världens bästa lägenhet då den är sjukt skön och sval på sommaren! Några minuter efter tio imorse var vi på Kubenbadet. Där badade vi och hade det mysigt fram tills klockan slog halv ett då vi brummade hem så att våra små kottar kunde få sova lunch i vår svala lägenhet! Alltså har vår dag, hittills, varit alldeles perfekt! Efter middagen drar vi, barnen och jag, Chrille jobbar, till svärisarna och myser. Love ska även få sova över där inatt vilket han ser mycket framemot. Nu ska jag fortsätta att läsa lite bok.  Tjing tjing


Solbränd gravidmage

Ajajaj, jag har bränt mig på magen idag. Nu ligger jag i soffan och har ont...inge solning av magen imorgon!

Love har nu påbörjat sitt sommarlov, ja alltså han gick sin sista dag på sitt dagis igår så till hösten börjar han på samma dagis som Lykke och det kommer bli toppen! Love bjöd på glass igår och det var verkligen uppskattat. Han pratar mycket om att han ska byta dagis så det känns som att han är väl införstådd i vad som komma skall, dessutom så kommer han ju vara ledig tills i slutet på augusti innan han skolas in så det blir kanon det!

Idag har vi haft det väldans mysigt. Vi har hälsat på hos min mormor och morfar. Där fikade vi och käkade lunch, mormor gör väldigt goda pannkakor! Sen åkte vi till mina föräldrar och där badade vi, hoppade studsmatta, käkade glass och hade vattenkrig, både Love och Lykke sprang med vattenslangen och jagade sin mormor.

Nu ligger jag och kikar fotboll med min husband men ska snart gå och lägga mig. Imorgon ska det återigen bli fint väder och det betyder bad bad bad bad!

63 dagar kvar....

Tjipp!

Dålig uppdatering

Jag vet, det har varit dåligt med uppdatering den sista tiden....men jag har mina skäl....i nuläget är det inget jag berättar eller ens orkar berätta utan jag väntar tills allt är löst, men jag skriver när lusten faller på.

Annars så älskar vi, hela familjen, värmen! Det är så skönt att äntligen få sätta på ungarna shorts och klänning! Badat har vi gjort alla dagar som varit fina. Både Love och Lykke älskar vattnet, jag får verkligen dra upp de från vattnet, båda med blåa läppar, trots att de säger att de inte fryser..

Hela helgen och jag tror banne mig att hela nästa vecka ska vara fin och det passar ju bra för på tisdag sätter vi oss på tåget mot Sthlm. Japp, vi åker dit för att bo på hotell, gå på skansen, gröna lund, junibacken och bara ha det mysigt tillsammans. Jag längtar, känner att jag behöver byta lite miljö.

Bebben i magen är ganska lugn faktiskt och jag hoppas att den kommer vara det när den kommer ut också....önsketänkande kanske....jag mår fortfarande väldigt bra förutom att jag fått lite ont i ena foten. Jag tror dock det beror på att jag gått ganska mycket samt att jag blivit tung, eller ja, tyngre....men jag klagar inte för  i övriga kroppen mår jag prima!

Nu tänkte jag faktiskt bjuppa på några bilder från midsommar och vecka 31 magen!

Jag med en nyvaken Lykkeplutta

Nu är Lykke liite gladare...popcorn är gott!

Loves och Lykkes fina kusin Elicia

Nästan hela familjen Jansson. Love låg och sov.

Äntligen! Love är vaken!

Mina fina älsklingar!

Love mular godis och kikar på bollracet

Jag med kulan, vecka 31

 

Nu har jag borstat tänderna och tänker hoppa ner i sängen och sussa! Imorgon vankas bad, förhoppningsvis, och besök hos mormor och morfar!

 

Tjing tjing!



RSS 2.0