Midsommar

Vi har haft det så mysigt de här dagarna så jag har inte haft lust eller tid att skriv ett inlägg, egentligen orkar jag inte nu heller....

Love stannade kvar hos sin farmor och farfar igår vilket betyder att det bara är jag, Chrill och Lykke här hemma. Vi ska snart käka frulle och sen vet jag inte vad vi hittar på. Solen skiner men det blåser ju så mycket, varför denna blåst? Det skulle vara så mycket varmare om det inte blåste så mycket!

Jag har även gått in i vecka 31, otroligt hur fort det gått/går!

Nu är frullen klar så jag fortsätter att skriva senare och då slänger jag in lite bilder också!

Tjing!

Iphone-pics


I Söndags åkte vi till drakborgen och roade oss. Love tyckte att det var skoj att klättra!

Lykke tyckte att det var superskoj att åka kana!


Drakborgen är verkligen ett bra sömnmedel....




Vår lilla brandtjej grejjar på ute hos farmor och farfar.






Lykke plockar blommor.




Lykke mular jordgubbar hos min farmor och farfar.

Nu är vi ute och leker och fikar

När solen visade sig blev det varmt och då åkte hatten, jackan och skorna av!

Idag skippade vi stan och åkte och hälsade på hos min farmor och farfar istället. Vi hade det supermysigt. Vi käkade pölsa och pärer till lunch, mumma! Sen somnade Lykke och sussade i vagnen några timmar varpå vi satt i utemöbeln och solade och fikade lite. När Lykke vaknat käkade vi jordgubbar, drack kaffe och lekte lite. Sen var klockan mycket och vi åkte hem till Chrill och Love.

När Chrille åkt iväg för nattjobb kikade vi på lite barntv och sen blev det bad för barnen och herregud vad de härjade! Efter bad och lite mer mys blev det saga och välling i sängen. Jag har, efter att barnen somnat,  bara legat i soffan och myst men nu börjar jag bli trött så jag ska nog gå och knoppa jag med. Men först funderar jag på om jag ska ta och måla mina naglar och tånaglar.....

Snart är det midsommar och det firar vi, som vanligt, hos mina föräldrar med mat och ett besök i Ånäsparken för att dansa runt stången, jag hoppas att vädergudarna är med oss bara.....

Äh, nu orkar jag inger mer...

NATTA!

Prommis

Har precis kommit hem från en prommis runt Sidsjön med min vän Mari. Det var verkligen såå skönt och jag är förvånad hur bra det går att gå och då menar jag att vi verkligen gick i en rask takt runt hela sjön. Okej, jag flåsar men kroppsligt gick det toppen. Nu längtar jag verkligen tills att jag har ploppat ut ungen i magen för att sedan få börja gå prommisar och banta! Yes, jag ska bli superfit!

Nu vilar jag mina ben högt och dricker mycket vatten. Jag är supernojjig över att få åderbråck då jag igår efter en dusch tycktes mig se något konstigt på vaden, men Chrill ser inget och tycker att allt ser normalt ut...och det kanske det gör...men jag vill verkligen inte få åderbråck...

Har massor med bilder på iphonen men jag orkar inte hämta den och sladden nu så det blir ett bildlöst inlägg.

Idag har jag varit på MVC. Det gick toppen och alla värden ser finfina ut! Hjärtljuden på bebben var återigen 135 slag/min och det berodde nog på att knodden låg och sussade. Men bebben ligger iaf nu med huvudet neråt vilket känns toppen så jag hoppas att den ligger kvar så resten av tiden!

Efter MVC gick jag ner och mötte min mor och Lykke för en lunch. Sedan blev det lite shopping men jag hann inte alls gå och kika på allt jag ville så jag och Lykke ska nog ner en sväng imorgon också. Vädret är ju ganska nice nu så blir det finväder imorgon vill jag nog sola mitt bleka nylle lite.

Jaja, nu ska jag mysa lite med min underbara man som förövrigt bara har två arbetsdagar kvar av detta skift innan han är ledig i sex dagar igen. Jobba fyra dagar är ledig sex, hur bra är inte det liksom!

Tjing!

Lykke sussar i vagnen och jag ligger i sol...

img_6807 (MMS)

Lykke sussar i vagnen och jag ligger i solen och njuter. Vi är hos mina föräldrar och hälsar på. Jjag var tvungen att åka hit och hämta mina sommarskor, ja det rycktas om att sommarvärmen är på väg hit... nåja, hoppas kan man ju alltid göra. Imorgon är det dags för ett MVC-besök igen, det ska bli kul att se hur magen följer kurvan och att få lyssna på hjärtljuden såklart! Tjing tjing!


76 dagar kvar

Det är 76 dagar kvar tills beräknad förlossning...spännande!

Har kikat på bröllopet mellan Vickan och Westling idag, vilken lycka de måste känna. Jag skulle gärna gifta om mig, med Christian, igen för den känslan är ju helt obeskrivligt härlig!

Chrill nattar kidsen och jag ligger här men ska nog ta och pallra mig ner till ICA för att lämna igen filmen vi lånade igår...och yes, vi kommer att få betala extra eftersom att vi lämnar igen den försent.

Tjing!

Det är något i min mage... är det en tjej ...

img_6807 (MMS)

Det är något i min mage... är det en tjej eller en kille eller kanske till och med ett monster?! Idag går jag in i vecka 30 och det firas med en knattepinne framför tv:n. Maken och jag passar på att mysa nu när småtrollen sover lunch. Ikväll vankas det middag hos svärisarna!


Oj, vad är det för spännande som de kikar ...

img_6807 (MMS)

Oj, vad är det för spännande som de kikar på... Idag är det värsta tråkvädret här vilket passar mitt, nuförtiden,  mulna humör...men när man är ute i friska luften med sin man och sina barn känns det faktiskt lite bättre.


En tuff brud i tuffa brillor

img_5249 (MMS)

En tuff brud i tuffa brillor


Hormoner

Jag vet inte hur många inlägg om hormoner jag skrivit under alla dessa bloggår, jag har ju som sagt varit gravid tre gånger....och det är alltid likadant. Känslor som flödar och tårar som rinner....jag är inne i en sån period nu, kan plötsligt bara börja gråta över allt och ingenting! Det kanske hänger ihop med att jag sover dåligt på nätterna också, men ändå, det är mycket hormoner i min, stora, kropp just nu!

Det regnar idag, tråkigt då jag gärna hade gått på en prommis runt sidsjön, grillat och solat lite...nu får vi hitta på andra saker istället. Jag skulle, jag vet att Christian blir tokig på mig snart, behöva rensa min garderob. Ja, plocka bort sånt som är för litet och in med gravidplaggen, som nu ligger på golvet utanför garderoben....men, varför alltid dessa men, jag orkar inte, vill inte, är inte sugen...därför att det är ju såååå tråkigt!! MEN jag borde....så jag kanske överraskar honom med att göra det idag då!

Usch och fy och blä....

Halsbränna och knasiga nätter

Jag har det jobbigt just nu. Jag lider av en sjuklig halsbränna och det är minsann inte roligt. Sover dåligt gör jag också, jag hittar liksom aldrig någon skön ställning att sova på. Jag ska väl egentligen inte klaga men gör det iaf....det är ju inte så långt kvar....

Magen växer och den är riktigt högt uppe nu och det förklarar ju halsbrännan för tänk hur det måste se ut bland alla mina organ, väldigt ihoptryckt.

Nu ligger jag i soffan och softar, Chrill kikar VM och Lykkeplutt sover. Jag tror dock att jag ska ta och väcka henne snart då hon nästan sovit i tre timmar....men men, hon behöver kanske sova.

När vi har hämtat Love från dagis, käkat middag och gjort oss i ordning, drar vi till min bror och fikar. Han fyller nämligen 32år idag!

Jo, igår var vi på utvecklingssamtal, kors i taket, för Love. Det gick jättebra och det var bara positiva saker om vår älskade Love! Jag och Christian är väldigt stolta!

Svammel svammel....hepp!


Middag

Barnen och Chrill är ute och leker. Jag sitter i soffan och vilar lite då jag mår illa men om en stund ska jag ställa mig och steka lite fisk, japp, det blir stekt torsk, kokt potatis och sås till middag idag, mumma!!





Våra gullebarn!

Nu, steka fisk!


Paus

Bulldegen är på jäsning så jag passar på att slänga in lite bilder från vår prommis till bäcken idag!

Kusinerna håller varnadra i handen på vägen till bäcken!

Arvid och Lykke kastar blommor från bron

Elicia och Love in action!

Love Lee, världens finaste! Han plockade skräp.....medans

Elicia plockade blommor

Nu ska jag ta och vila i några minuter innan det är dags för bullbak! Ungarna sover fortfarande och pappan likaså....

 

Hepp heoo!

 


Egentid

Barnen och mannen sover. Jag har precis lagt mig i soffan för lite slösurf. Jag borde egentligen kanske sova en stund jag med, men känner inte för det just nu. Jag tror närmare bestämt att jag ska ta och pallra mig upp från soffan för att dra till affären och handla lite. Jag är sugen på att baka bullar samt att jag måste handla hem lite smådelar till middagen och Chrilles nattjobb. Kanske, mellan jäsningarna, kan jag ta en liten powernap....


05:25

Det är något magiskt med det klockslaget för det är precis då Lykke vaknar och Love tätt efter. Jag, jo, jag har då varit vaken sen 05 för att bara ligga och lyssna om hon kommer att vakna snart....men samtidigt som det är sjukt tidigt så är jag ändå ganska pigg.

Nu sitter vi och kikar på bolli. Vi ska väl ta och göra frulle snart, känner att det börjar suga i magen på mig. Jag är sjukt sugen på rabarberkräm men jag åt upp det sista, av den jag kokade, igår. Måste åka och hämta hem mera!

Jag var helt bombsäker på att det skulle regna idag när vi klev upp, men icke! Solen skiner trots att det är ganska mycket moln och sen så blåser det såklart. Men när vi käkat frulle, väckt Chrill och klätt på oss, tar vi och går ut. Idag ska vi gå bort till bäcken och kasta lite pinnar vilket både Love och Lykke gillar! Sen när vi har käkat lunch och barnen sover tror jag nog att jag ska ta och baka lite bullar. Jag blev så inspirerad av svärmor som bakade det igår när vi var där och hälsade på.

Pics från Iphonen.


Bilder på kulan,vecka 29, tagna hos svärmor och svärfar.


Love och Lykke


Vecka 29. Flicka eller pojke?!

Nu blir det frulle!

Hepp hepp!


83 dagar kvar

Jag gick precis in på familjeliv och läste att jag har 83 dagar kvar till beräknad förlossning. Herregud, det är ju ingenting! Jag känner mig alldeles pirrig i magen!

Chrill jobbar, barnen sover och jag ligger här och myser. Barnen har snart sovit i två timmar så jag antar att de snart kommer att vakna till. De vaknade för övrigt klockan 05:25 imorse och det var inte så roligt kan jag säga! Jag slumrade faktiskt en halvitmma tillsammans med de men sen ville jag upp och få lite "egentid". Under min egentid har jag fixat och donat med lite tvätt, läst och surfat, såå skönt!

Vi var ute på förmiddagen och lekte. Det blåste och regnet låg i luften och precis när vi började packa ihop och skulle in började det regna och det regnar fortfarande. Det är mysigt att ligga inne i soffan, under en filt, och höra regnet smattra mot rutan. Kanske ska jag ta och baka något? Ja så får det bli, men jag tror jag väntar på att barnen ska vakna så att jag kan få lite assistans av bakbarnen.

Jag får oftare och hårdare sammandragingar nuförtiden, ibland gör de ont men oftast inte. Det är ganska skönt att veta att kroppen tränar inför förlossningen. Undra hur lång/kort tid det kommer att ta denna gång? Jag tänker mycket på kejsarsnitt nu...vill verkligen inte förlösas med det. Jag menar, det är ju ett sånt stort ingrepp och bara tanken på hur ont det skulle göra efteråt får mig att rysa. Efter förlossningen med Lykke var jag precis som vanligt och kände ingenting. Så jag hoppas att bebben vänder sig och att allt kommer att gå som det ska för att en vaginal förlossning ska ske!

Nu kom Love upp så jag ska mysa med honom. Han frägade även vilken dag det var idag och jag svarade lördag. -Då får man äta godis så vi måste köpa lördagsgodis mamma!

Nu är vi ute och leker! Det blåser väldans...

img_6807 (MMS)

Nu är vi ute och leker! Det blåser väldans mycket måste jag säga. Men vad gör väl det då vi har mycket kläder på oss.


Lykke och jag  ligger i sängen och myser. ...

img_6807 (MMS)

Lykke och jag  ligger i sängen och myser. Hon läser högt för mig ur Alex Schulmans bok. Love kikar på morgontv. Barnen vaknade halv sex i morse så lite trött är jag allt... Undra sa flundra vad vi ska hitta på idag då? Kanska drar vi en sväng till drakborgen eller så går vi ut och leker. Idag går jag även in i vecka 29!!! Nu blir det frulle!


Sådär ja!

Nu har jag gjort följande:
  • bakat en chokladkaka
  • bakat en rabarberkaka
  • kokat rabarberkräm
  • kokat lingonsylt
Så nu ska jag kika på Grey´s!

Hade!

Godmorgon!

Jag och Lykke softar i soffan. Vi har precis tagit ett bad tillsammans, det var mycket mysigt. Det värsta är att så här i efterhand är jag så fruktansvärt varm i hela kroppen.

Vi ligger här, jag surfar och Lykke glor på Nicke som för tillfället är hennes favvo och jag kikar mycket hellre på Nicke än på Teletubbies. Vi ligger här för att fördriva tiden lite, ja när klockan slår kvart i tio sitter vi i blien på väg till Birsta C då jag verkligen måste lämna tillbaks grejjerna idag! Kanske blir det en billig lunch på IKEA också, men vi får se hur länge vi stannar. Jag är lite småsugen på att åka och fika hos min farmor och farfar också....men vi får se.

Annars så sparkas det i magen och jag växer på bredden, alltså är precis allt som det ska vara!

Nu ska vi ta och käka en liten frukt tror jag.

Hepp

Ojdå, nu blev det visst en liten paus i re...

img_5249 (MMS)

Ojdå, nu blev det visst en liten paus i rensandet. Vi mumsar päron och kikar lite Nicke nyfiken.


Lykke och jag rensar i klädkammaren. Lykke...

img_6807 (MMS)

Lykke och jag rensar i klädkammaren. Lykke hittade en balettkjol, ett hårband och Loves gamla sandaler, är hon inte tjusig så säg! Hon är väldigt inne på håraccessoarer just nu!


Nä....

Jag och Lykke softar i soffan. Lykke har precis hämtat sin docka  och en blöja, hon ville att jag skulle sätta på henne, dockan, blöjan. NÄr jag gjort det så gick hon och la henne i vagnen för då skulle hon visst sova...trodde jag iaf! För när jag fågade Lykke om dockan skulle sova så svarade hon, -nää....Nä, är förövrigt Lykkes favvo ord just nu.

Idag tänkte jag först att vi skulle ner till stan och lämna igen felköpen som jag snackade om tidigare men det blev visst inte så iaf. Jag och Lykke blir nämligen uppplockade av systeryster och sedan hämtar vi upp mamma för att sedan dra vidare till min mormor och morfar för lite fika! Det ska bli mysigt!

Kanske drar jag till stan när vi kommit hem. Jag måste verkligen lämna tillbaks grejjerna samt att jag skulle behöva införskaffa mig ett par gympaskor då jag har tänkt att jag ska börja gå en prommis, i den mån jag orkar såklart, runt sidsjön varje dag. Jag menar jag känner mig otroligt pigg så varför inte skaffa mig en schysst grundkondis inför den kommande förlossningen. Det är ju helt galet att om mindre än 12 veckor kommer vi ha en till familjemedlem hos oss och vi kommer alltså vara en familj på 5 personer! Wow alltså!

Love snackar om bebisen ofta nu. Han vill känna på magen och han älskar att höra om då jag berättar om när han var liten och låg i min mage och åt mjölk från mina bröst osv. Sen är det mycket, -varför då?  nu också. Tänk att Love har blivit så stor liksom, tre år! Han kommer till hösten att börja på samma dagis som Lykke och då kommer ju både Love och Lykke att gå 15-timmars. Det kommer de att göra i ett år medans jag är hemma med boblins. Sen kommer Love bara gå ett år till för att sedan börja i förskoleklass, huuur fort ska tiden gå egentligen?!?!

Lite mycket svammel, men så är det ibland... nu ska vi klä på oss!

Vecka 28 kulan!

img_6807 (MMS)

Vecka 28 kulan!


Storebror och lillasyster

Här sitter jag och surfar runt. Om en kvart ska jag in till grannfrun på lite lunch, härligt värre! Det är ju så bra att hon också är gravid för då är man liksom hungrig såhär tidigt som klockan 11!

Love är på dagis, Lykke är hos min mor och far och Chrill är på jobbet. Själv har jag lite fix att göra idag. Jag skulle egentligen behöva dra ner till stan en sväng för att lämna tillbaks några felköp....men jag vet inte om jag orkar då det blåser så sjukt mycket! Solen som lyser skulle ju vara så varm om det inte blåste....jävla blåst! Usch, grinkärring nr 1 det är jag det! Närå, men jag vill att det ska vara varmt nu!

Annars är allt finfint. Imorgon går jag in i vecka 28, galet! Jag har även börjat att få halsbränna....inte så härligt precis men så här är det ju att vara gravid. Busen lever om och sparkar hårdare och hårdare men det är bara mysigt, undra sa flundra vem som hyr...

Näe, nu är den snart 11 så jag ska väl ta och dra på mig ett par mysbrallor! Men innan jag gör det så bjuppar jag på mina badbarn!




Storebror "smörjer" lillasyster med skum!
Love & Lykke = våra älskade ungar!

Ojojoj, nu är jag några minuter sen! Better go!
Hepp!

Lykke firar, med lite russin, att det är h...

img_6807 (MMS)

Lykke firar, med lite russin, att det är hennes sista dag på dagis idag för sen är det sommarlov!! Hjälmen är verkligen dagens hetaste accessoar den passar så fint i hop med pyjamasen hon har på sig!


Pocketböcker

Sådär! Nu har jag beställt tre pockets, ja, jag längtar till att få läsa något annat än kurslitteratur! Det blev Tårtgeneralen, Skynda att älska och Elsas mode.

Nu fika!

Sommarlov!

Idag är det opponering som gäller för mig. Jag ska bli opponerad på och opponera på en annans uppsats. Jag har absolut inget emot att bli opponerad på, för det är en bra uppsats. Jag tycker dock inte att det ska bli så kul att opponera då uppsatsen jag ska opponera på är så...ja, dålig. Den uppfyller inte kraven, har inte med all kurslitteratur, felaktig referensteknik, saknar innehållsförteckning, ej fullständig referenslista osv....ja, sjukt dålig! Mitt upp i allt ska jag då sitta och säga något som var bra med den......hm.....ja, den var iaf "luftigt" skriven....det är apsvårt alltså! Jag skulle tusen gånger hellre opponera på en bra uppsats, jag vill ju inte såra de som skrivit den, men samtidigt så blir ju jag bedömd på hur jag opponerar osv. Jaja, vill bara att det ska vara över snart!

Efter opponoeringen har jag sommarlov! Det ska bli så otroligt skönt! Jag hoppas dock att vädret kommer att bli lite varmare och att solen kommer att lysa alla dagar under hela sommaren...kanske lite mycket begärt, men ändå...önska får man väl! Jag ser fram emot att bara få mysa med min man, barn och bara njuta av att magen växer och att boblins i magen mår bra. Ja, har jag sagt att jag tror att det är en kille som hyr stället nu...hade en dröm där allt tydde på att det var en kille....

Nåja, nu ska jag ta mig något att fika. Men hallå, det började ju så bra i morse, med fint väder och sol. Nu har solen övergivit oss och det är alldeles vitt på himlen.....fuck!

RSS 2.0