På väg att fira in det nya året hemma hos ...

img_6807 (MMS)

På väg att fira in det nya året hemma hos min bror och hans familj! Gott Nytt År!


Hallå?!

Ja, vad sjutton gör jag uppe nu? Jag borde ju ha hoppat i säng för länge sedan...men varför då? Jo, jag har fastnat framför datorn. Jag har surfat barnkläder, inredning och massor med annat ganska oviktigt och ointressanta saker...men skoj har det varit!

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi tog det lungt i morse, käkade frulle och myste framför tv:n. Sen klädde vi på oss och gick ner till stan. Chrille, japp han är ju ledig den här veckan, drog snowracern och jag drog vagnen med Lill i. Ärendet som drog oss till stan var att byta Loves skidor  som han fick i julklapp. Det gick finfint att byta skidorna till en längre längd!

Efter lunchen åkte vi och hälsade på min farmor och farfar. Där blev vi kvar ända till kvällen och som det alltid blir när man är där och hälsar på blev det mycket mat och fika. Fast att vi åkte därifrån klockan åtta och ungarna i vanliga fall brukar sova då eller åtminstonde vara dödströtta så somnade dom inte i bilen på väg hem...vilket betyder att de var alldeles för sockerhöga...men väl hemma efter lite välling och kvällssaga sussade de snart gott i sina sängar! Det var då som jag slog mig ner i soffan och Chrill drog ner på stan och ölade med sina polers.

Nu har jag precis ammat Lill och ska därför gå och borsta gaddarna och hoppa i säng. Imorgon blir det en tripp till Birsa, vi har nämligen en lång -att göra lista.

men fy vilket ointressant inlägg! Nu lägger jag ner!

Natti natti

Våra fina!


Love & Lykke
2010-12-24

Tänk att jag och Christian hade turen att få så fina barn, ja vi fick kanske världens finaste barn! Som vi älskar er!

Love bestiger snöberg på stadens torg! Nu ...

img_6807 (MMS)

Love bestiger snöberg på stadens torg! Nu ska vi käka lunch!


Fikapaus! Medans Lill sover passar jag och...

img_6807 (MMS)

Fikapaus! Medans Lill sover passar jag och Lykke på att inviga hennes nya servis. Vi äter peppisar och skålar i mjölk! När vi fikat färdigt blir det till att leka med dockorna och städa hennes rum med de nya städleksakerna! Hej!


Här dansar vi och myser! Nu ska vi brudar ...

img_6807 (MMS)

Här dansar vi och myser! Nu ska vi brudar bada och göra oss fina innan vi drar till svärisarna på middag. Gårdagen var väldigt lyckad! Barnen skötte sig så fint och var så snälla, kan bero på att dom åt bra och sov i bilen medans vi åkte mellan. Dom fick fina klappar och så även jag! Nu ska vi bada! Hepp hepp


Triss i sovande barn! Det tar på krafterna...

img_6807 (MMS)

Triss i sovande barn! Det tar på krafterna att öppna julklappar! Nu sitter vi i bilen på väg till min mor och far. Hela fam Jansson önskar er alla en riktigt God Jul!!


Min fina Chrille!

img_6807 (MMS)

Min fina Chrille!


Smutsiga brudar!

Christian ringde precis. Han berättade att han tänkte sluta tidigt så att han kunde åka och hämta barnen. Jihoo, tycker jag och Lill som då slipper gå ut i kylan och hämta dom. Ja, så eftersom att vi luktar skit så tar vi och hoppar ner i badet istället!

När vi badat färdigt och förhoppningsvis luktar godare brummar vi ut till Kovland för att först släppa av barnen hos mor och far och sen drar vi vuxna + Lill till frissan och friserar oss!

Dan före dan före dopparedan!!

Tomteverkstad

Här råder det tomteverkstad. Jag håller nämligen på att slå in alla julklappar och det är riktigt roligt faktiskt. Jag börjar få mer och mer julfeeling nu. Jag längtar såå mycket till julaftonsmorgon då Love och Lykke vaknar och ser att jultomten varit här med klappar! Allt ska såklart filmas och jag tror att vi får räkna med att stiga upp runt 05 eller 06 den morgonen...

Nu har jag precis käkat lunch och den satt fint som snus kan jag lova! Lill sussar lunch men jag ska nog väcka henne om en timma, ja jag ska ju hämta kidsen klockan 14 och det är så taskigt mot henne om hon precis vaknat då och ska behöva ligga i vagnen en timma till....då kan det nog bli ganska mycket klagosång från hennes sida....

Åh, nu ser jag ju att det faktist har SLUTAT att snöa! Jihoo! Då kanske jag snart kan gå på de översnöade torottoarerna då...som det är nu får jag gå med barnvagnen PÅ VÄGEN och det gillas absolut inte av varken mig eller bilförarna som verkligen MARKERAR genom att köra SÅ NÄRA mig som dom kan. Ja, dom tycker tydligen att jag ska PULSA i snön med vagnen och snowracern på den obefintliga trottoaren. IDIOTER!!

Imorgon är det barnens sista dag på dagis innan julledigheten. Det firar vi med att åka och klippa oss på salong Kovland! Jag älskar verkligen den frissan! För det första så är inredningen densamma som när jag var liten, alltså 29år sen. För det andra så är dom billig och det blir alltid ett schysst resultat, jo visst måste man leda dom in på rätt spår ibland men så är det väl det ända och så finns det leksaker där som barnen kan leka med när den andra klipps. Ja, I LOVE Salong Kovland helt enkelt!

Dags att skriva på alla klapparna!

Hajk!


Bröllopsdag!

Jo, idag är det visst bröllopsdag, tur att man har facebook som håller koll på sånt...Tänk att jag och Christian har varit gifta i tre år nu! Härligt och underbart!

Paris 2007-12-20
Titta så liten Love var!


Nedräkning

Nu är det nära, bara 4 dagar kvar till julafton och som Love och Lykke längtar! Det pratas mycket om jultomten och julklappar om dagarna. Det är många frågor om hur jultomten har fått Loves önskelista, om han vet vart Love bor osv. Och visst har tomten både kikat på önskelistan och vet vart han bor...

Nu på morgon har vi hunnit med lite av varje. Jag har gjort rent kaffemaskinen, så nu funkar mjölkskummaren igen. Sen har barnen och jag också hunnit med att baka peppisar, eller jag och Love iaf. Lykke käkade upp hela hennes bit, eller kanske blev det en liten kaka iaf.



Om en stund ska vi ta och käka lunch och idag blir det köttsoppa med mjukmacka, smör och ost. När vi käkat färdigt kommer min mor och hämtar upp oss och så drar vi och hälsar på min mormor och morfar, mysigt! På väg hem stannar vi till i Birsta för att handla några varor på Coop, lite julmat. Sen får det bli julafton för vi är klara med allt, både mat och klappar, jo jag måste ju slå in och grejja och laga mat men vi har allt här hemma så det är så skönt, ingen stress alls!

Näe, nu ska jag ta och tömma "poppan" för Lykke kom precis förbi och sa att hon kissat i den.


Lykke leker med dockvagnen.

Love ville att jag skulle ta en bild när han drog sin brandbil.

hej!



Tant

Ja, jag vann ju som sagt radiotävlingen och faktiskt så har jag ingen aning om vad som kommer att komma med posten. Det får bli en överraskning helt enkelt!

Ja, som ni kanske förstår så bor det en liten tant i min 29-åriga kropp och den tanten tycker om att lyssna på p4!

Imorgon är det dags för oss att besöka BVC. Lill ska vägas, mätas och få första vaccinationssprutan. Jag hoppas att hon inte reagerar så mycket på sprutan, det är ju så jobbigt att hon ska bli dålig med feber.

Näe nu sover kidsen och vi ska kika på Robinson. Ja jag ska faktiskt ta och skala mig en apelsin nu!

hepp hepp

Jag vann!!

Herregud alltså, jag vann! Hoppas bara att det inte var så många som lyssnade på radion bara....

Tävling

Oj oj oj oj oj....alltså jag är ju ändå lite knäpp jag! För typ en timma sedan började det en tävling på p4 radio västernorrland. Tävlingen heter resväskan och går ut på att programledaren läser upp några ledtrådar om den person som äger resväskan. Jag slog precis på radion när de första ledtrådarna lästes upp. Jag kände på en gång att jag visste svaret så jag drog en chansning och ringde in. Jag kom fram och det var rätt svar! Fast just då visste jag ju inte om jag skulle bli den som vann utan jag placerades i vinnarlådan och på slutet skulle vinnaren dras och ringas upp.

Nu sitter jag här och väntar....

Matvägrarn nummer 1!

img_6807 (MMS)

Matvägrarn nummer 1!


Schysst frippa! Lill snackar frisyrer med ...

img_6807 (MMS)

Schysst frippa! Lill snackar frisyrer med min farfar Malte. De snackar  visst om att detta kommer att bli 2011års hetaste frisyr som alla modebloggare snart kommer att skriva om!


-20! Trots att det är så kallt är jag svet...

img_6807 (MMS)

-20! Trots att det är så kallt är jag svettig som få .. Dagar som denna ångrar jag att vi har ungarna på ett dagis som ligger halvvägs upp på södra berget! Men vad ska man göra liksom? Chrille har bilen och ungarna vill leka med sina kompisar. Ja, det är ju bara att klä på sig och barnen varma kläder, stoppa minstingen (Lill) i liggdelen, den näst minsta (Lykke) i sittdelen och sätta storingen (Love) på snowracern. Sen tar jag ett rep som sitter på snowracern och knyter fast det runt midjan och sen är det bara att gå! Men det sägs ju att det är bra med motion..


Mor och dotter


Jag och Lill
2010-12-13

Gympa

Efter luciaminglet hade klockan hunnit slå ganska mycket och våra magar kurrade. Vi styrde därför bilen mot McDonalds ihopp om att stilla hungern. Men varje gång vi käkat på McDonalds säger vi att -det här var allt sista gången vi käkar här! Det säger vi  pga att ungarna äter så lite men efter några veckor så är det glömt och kanske, ja kanske äter dom lite mera denna gång....men icke!

Vi hade tillsammans med grannarna hyrt gympasalen på södermalms skola, så vi gympade och stojjade tills att Love inte pallade mer och behövde åka hem och sova. Väl hemma somnade han som en stock och då var klockan lite efter 19.

Några bilder fårn gympan:

Love hänger i ringarna

Lill tränar nacken

Nu ska jag borsta gaddarna och hoppa i säng! Imorgon är det tisdag och ungarna, både Love och Lykke, ska på dagis!

Natti natti!

Helgen

I helgen har vi gjort julgodis och julpysslat! Vi roade oss med att koka knäck och göra ischoklad. Christian är verkligen en mästare på att koka knäck!

Vi pysslade ihop några smällkarameller och pyntade apelsiner med nejlikor och röda band, dom blev fina och luktar otroligt gott!

Igår, söndag, lekte vi ute på förmiddagen och på eftermiddagen brummade vi ut till mina föräldrar för att äta söndagsmiddag, mumma! Klockan 19 på kvällen kikade jag blocket och hittade en säng som skulle passa perfekt till Love. Jag ringde på annonsen. Sagt och gjort åkte vi, pappa och Christina, till Timrå och köpte sängen. Klockan 23 igårkväll hade vi skruvat ihop den och det blev mycket bra!

Nu har Lill somnat igen och jag tillåter mig själv att surfa runt lite. Idag är det kallt ute så jag tror att vi stannar inne och myser nu på förmiddagen. I eftermiddag ska vi nämligen på Luciamingel på Loves och Lykkesdagis, skoj!

Jaja, hej hej!

Duktig tjej!

Lykke har börjat att gå på pottan! Oftast gör hon nummer 1 men igår blev det även nummer 2! Hon älskar att bara ha kalsonger på sig, japp ni läste rätt, kalsonger. Jag köpte nya kalsonger till Love för några veckor sedan och dom var alldesles för små för honom så Lykke fick ta dom och hon älskar dom verkligen! Kanske är det dags att inhandla trosor till henne nu...vart tog vår lilla tjej vägen?!


Hoppsan! Jag glömde visst bort att lägga t...

img_6807 (MMS)

Hoppsan! Jag glömde visst bort att lägga tillbaka mascaran imorse.. Men visst blev hon väl fin!


Himla härlig Fredag!

Äntligen fredag! Christian tog bilen imorse för att då kan han börja sju och sluta halv fyra, han tar bara 30min lunch, och det är ju så härligt att han kommer hem lite tidigare än vanligt.

Just nu sover flickorna och Love sitter för ovanlighetens skull och speler datorspel. Jag måste säga att han är grymt duktig på det också!

På förmiddagen kom min mor hit och passade Love och Lill medans jag och Lykke åkte och hälsade på farbror doktorn. Japp, jag kände att jag ville göra det innan helgen eftersom att hon forfarande har feber. Han kikade i både hals och öron samt tog prover. Hon hade ingen öroninflammation dock ytterst lite röd i ena örat men inget so hon skulle få penicillin mot och  hon var även lite röd i halsen men halsprovet visade iaf att hon inte hade någon halsfluss. Sänkan var det heller inget fel på! Men jag måste ju säga att hon är en duktig tjej vår lilla Lykke! För det första så satt hon som ett ljus hos doktorn och han fick titta och lyssna på henne så mycket han ville. Sen när halsprovet skulle tas var hon också så duktig och gjorde precis som sköterskan sa och jag var ju bombsäker på att hon skulle stortjuta när sköterskan skulle sticka i fingret men icke, inte en endaste tår kom! Så det var en stolt Lykke, med ett plåster på fingret, som valde en liten sak ur sköterkans presentlåda.

Iaf. Doktorn skrev ut hostmedicin och tyckte att jag skulle höra av mig igen på tisdag om hon inte blivit bättre. Så nu är det bara att vänta och se. Men det är ju så knepigt för hon kan verka ganska pigg på dagen och på natten får hon jättehög feber...jaja, det blir nog bra snart det är väl nåt virus av något slag.

Oj vad det snöar ute nu då! Ja, jag ska kanske ta och göra mig en kopp kaffe och värma på några lussekatter som jag och Love kan smaska på!

Ikväll är det julbord och kidsen ska sova hos farmor och farfar fast vi får väl se hur Lykke mår och vill. Jag tänkte iaf skjutsa ut dom och beroende på hur Lykke mår på kvällen får vi väl hämta hem henne om läget skulle vara så.

Hej hej!

Är jag fin nu?

Min mamma, Lykkes mormor, letade fram min gamla luciakrona och lucialinne för några dagar sedan. Lykke ville såklart prova. Men det blev kanske inte som hon tänkt sig....

Åh, vilken fin lucia! Eller är det kanske lilla My?

Vinterland

Solen skiner himlen är blå och här sitter jag, inne, och tittar på....

Lykke är hemma med oss idag igen, japp feber inatt igen men nu, förhoppningsivs, sjunger nog hennes feber på sista versen!

Just nu sover flickorna, tänk att jag lyckas pricka in så att de sover lunch samtidigt idag igen, lyx! Jag kan således sitta här och bara njuta, käka en chokladpralin och dricka lite bubbelvatten, mammalyx så att det stänker om det!
Jag har även turen att lillasyster hämtar hem Love från dagis idag och det är verkligen guld värt då jag slipper väcka och klä på brudarna massor med kläder osv. Igår hade jag turen att världens bästa grannfru kom över och vaktade de medans jag drog iväg, tusen tack!

Jo, jag får ju inte ofta kommentarer men för några dagar sedan fick jag en kommentar som verkligen träffade rakt i hjärtat. Tack Carina, du gjorde min dag och jag är nog några centimeter längre nu..


Rulla rulla....

Och så hände det!






2010-12-02  dagen då Lill äntligen fick till det och rullade från rygg till mage! Kolla in hennes min när hon äntligen kommit runt. Mäh, hur gick det här till liksom?



P som i pepparkaka

Japp, har precis mulat i mig några peppisar och ett glas mjölk, det kändes som att det var pricken över i:t då jag käkade kalvsylta och rödbetsallad till lunch.

Flickorna sover sedan en timme tillbaks och som det ser ut nu så verkar det som att dom kommer sova i en timma till, minst!

Lykkes feber hänger kvar men hon grejjar och pysslar på så man skulle egentligen inte kunna tro att hon är sjuk. Hon blir hemma med mig imorgon också.

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi skjutsade Love till dagis och sen brummade vi ut till Coop för att handla blöjjor och lite mat det var även då Lykke såg peppisarna och ville köpa, och är man sjuk brukar man få något gott att smaska på! Ja, förvisso har vi faktiskt bakat pepparkakor men av en deg blev det bara två plåtar pepparkakor resten hamnade i barnens magar!

Jaja, jag ska väl ta och slänga in en maskin med tvätt kanske!

Hajk!


RSS 2.0