Igår var en bra dag

idag är ingen bra dag. Idag gråter jag mest, för allt och inget....jag känner mig ledsen, jag har ju trots allt varit med om en hel del samt att jag bär på en massa gravidhormoner. Det tar ju ett tag för både kropp, själ och huvud att förstå vad den genomgått. Jag har även ondare idag, men det kommer väl tillsammans med min ledsenhet. Jag vet ju att det kommer gå över, så imorogn är det nog bra igen men idag tillåter jag mig att vara lite ledsen och gråta, för ibland är det ganska skönt att få ut alla tårar som man sparat på....

Hemma igen

Så var jag nu åter hemma igen, eller rättaresagt igåreftermiddag kom jag hem. Jag mår efter omständigheterna, dvs en djävulsk smärta i ryggen, bra. Det som hade hänt var att det var totalstopp i min vänstra njure. Så nu har de opererat in en kateter från ryggen så att mitt urin kan passera ut genom den. Den snygga påsen kommer att få hänga med mig ända tills jag fått barn och först då kommer/kan de åtgärda felet som är i min njure. De kan inte säga exakt vad som är orsaken till stoppet då de inte vill/kan röntga hur som helst.

Bebisen mår också toppen, de gjorde ju en grundlig kontroll att bebisen mår bra och hon mår super, all min smärta har inte påverkat henne någonting så det känns skönt! Så dessa dagar har jag fått höra hennes hjärta slå flera gånger om dagen, fantastiskt underbart!

Själv börjar jag också må bättre och jag försöker vänja mig vid att ha en påse hängandes från ryggen, sen stramar det ju också vilket är helt naurligt efter en operation, men jag känner mig mycket piggare idag än igår!

Nu när jag är hemma så märkar man också hur svårt det är att bara vila, jag vill ju också leka, trösta och vara Love tillags. Men jag blir bättre på det och dessutom så inser jag ju inte att jag orkar för trött i kroppen är jag ju. Natten gick bra, har varit uppe på toa några gånger samt skruvat på mig lite extra, har inte hittat någon bra sovposition. Så imorse klockan åtta gav jag upp och gick upp. Killarna som fortfarande sov fick sova kvar medan jag gick upp och ringde till Vårdcentralen för att boka in en tid tills nästa vecka. Ja, jag kommer ju att få springa där en gång i vecka också för att de ska lägga om mig, men det är ju bara i tre månader till......

Jo, idag går jag in i V28, bara 12 veckor kvar alltså!

Idag har vi några ärenden att uträtta. Eftersom att jag har en påse och slang från ryggen så måste jag börja sova med pyjamas, så att inte Love fastnar med sina fötter och drar ut slangen...därför ska en pyjamas inhandlas till mig, sen ska det faktiskt bli skönt att få komma ut och se lite folk nu när jag har legat på sjukhus i några dagar. Men vi får ta det i den takt det går och inte allt för länge för jag antar att jag kommer vara trött sen. Men nu ska jag käka frulle!

Hej på er!

sjukt hus

Ja nu blir det premiär för farsan Jansson att blogga lite. I morse gick jag till den svettiga karbidfabriken för att slutföra min sista skiftcykel för sommaren, trodde jag. När klockan var runt tio kollade jag på mobilen och fann fyra missade samtal och ett sms. Smset löd: Var inte orolig men jag är på väg till förlossningen. Perfekt, nu blev jag ju inte orolig.

Katarina hade fått tväront i rygg och mage efter frukosten och fick åka in till förlossningen för undersökning. Där gjorde läkarna en expertundersökning a la Sundsvalls sjukhus och gav henne två Alvedon innan hon fick åka hem. Väl hemma kom smärtorna tillbaka och det bar av till förlossningen igen. Den här gången fick jag dra från jobbet för att följa med på sjukhuset.

Där blev det en lång väntan i sjukhusrummet med en stackars Katarina som varken kunde stå, sitta eller ligga utan smärtor. Läkarna kunde inte riktigt bestämma vad det var som var fel men gav henne medicin, mummlade lite om njurarna och beordrade henne att stanna över natten, vilket var en lättnad för Katarina.

Själv var jag tvungen att åka till Kovland och ta hand om Prins Love runt sextiden. Medicinen började då kicka in men därefter vet jag att hon fått två "attacker" till som sköterskorna lindrat med den smärtstillande medicinen. Nu hoppas vi på det bästa, att natten ger lindring och att den riktiga bloggaren snart är tillbaka.

Special K red berries!

Det är såå gott så gott! Dessutom är det bra och nyttigt också. Det är bra för att det äts tillsammans med mjölk vilket inte ger mig halsbränna och nyttigt för att...ja, det står så på paketet! Jag skulle lät kunna käka en tallrik till men måste hejda mig, bara för att det är gott kan jag ju inte föräta mig heller.....eller?!

Nåja, jag är iaf sjukt trött. Jag ska nog ta med mig tidningen jag fick av Chrill och läsa den i sängen för att sedan somna som en stock. Det är konstigt att jag är så trött, vi har ju inte gjort så mycket jobbigt idag. Jag har ju iof plockat av svärmors alla vinbärsbuskar,men då sitter jag ju på en stol. Sen har vi varit en sväng på butiken Rummet, där vi handlade ett Marimekko tyg för att sy gardiner till vårt nya kök. Vi hittade även två klädhängare i samma oranga färg och stil som den möbel vi har i hallen, så man kan säga att vi gick därifrån väldigt nöjda och glada!

Väl hemma hos svärmor och svärfar lekte Love och Chrill ute medan jag plockade vinbär. Sen var det dags för middag och efterrätt, rabarberpaj, mumma! Sen gick vi ut och fortsatte att leka samt att jag och Chrill målade skivan på vårt köksbord. Love han har varit såå duktig och hjälpt farmor och farfar att gräva och vattna rabbaterna, duktiga unge!

På vägen hem somnade lillplutten innan vi ens kommit till stora vägen och han ligger fortfarande och sussar gott på sitt lilla öra. Ni kan inte ana hur mycket som jag längtar till vår nya lägenhet nu! Jag vill inreda men framförallt bara få vara hemma i sitt egna hem och göra precis som man vill när man vill! Tänk som när Love somnar halv åtta på kvällen. Då kommer jag liksom ha heela kvällen på mig att göra vad jag vill, läsa bok, virka, surfa, baka ja, you name it! JAG LÄNGTAR!!!!

Jo, jag lovade ju bilder också. Men jag kan inte scanna in de med daddys scanner så jag kanske ska testa att fota med kameran bara, jaja, jag skta testa sen får vi väl se om det gick eller ej. Men det får bli imorgon för nu är jag för trött för att göra något annat än att lägga mig i sängen och såsa!

Jo, jag ringde till BVC imorse ang Loves för trånga tårkanal, så vi ska få komma dit och träffa läkaren på onsdag. Sen blir det remiss till ögonn på sjukhuset och då förhoppningsvis kommer de att vidga kanalen så att han i framtiden slipper alla tårar och var som rinner utanför hans lilla öga hela tiden! Desstuom så vaknar han oftast med ett öga igentäppt med var.....stackars min lilla plutt! Men nu jäklar ska det bli ändrign på det!

Thats all!


96 dagar kvar!

Som rubriken lyder, det är alltså bara 96 dagar kvar tills lilla pluttan är beräknad, heelt galet sjukt fort har det gått! Jag hoppas att de resterande dagarna kommer gå lika fort som de 184 dagar som gått!

Nu sitter jag här och har precis käkat en tallrik nudlar, jag var så himla illamående att jag var tvungen att neutralisera med något, det fick bli nudlar och mjölk. Jag tror att jag mår lite bättre nu, iaf inbillar jag mig det.

Det blev inget birsta idag. Det blev utelek samt att jag plockade rent svartvinbärsbuskarna. Så nu ligger de i frysen och väntar på att bli saft!

När vi lekt färdigt ute och började bli lite smått hungriga tog vi bilen och åkte till min farmor och farfar. Där kikade vi lite på när min farbror klippte med åkgräsklipparn, väldigt spännande tyckte Love. När han var färdig gick vi in och gjorde middag till en hungrig Love. Idag fick han prova på pölsa, potatis och rödbetor. Det var namnam som Love skulle ha sagt!

Sen har vi käkat glass och lekt. Kikat på Madicken och alla kossorna. På vägen hem somnade lillplutt i bilen och han sover fortfaranade. Jag sitter här och väntar på att Chrill ska komma hem från Sthlm. Antar att han borde komma snart, min duktiga flyttkille!

Jo, jag satt och rensade lite bland alla foton som jag har samlat på mig under alla dessa år. Jag hittade några intressanta kort från min tid då jag bodde i Oslo. De är ifrån en spelning på Rockefeller och vi fick komma backstage och festa med bandet, huur cool var inte det för ett gäng tjejer i 22års åldern?!?! Nyfikna på vem artisen/artisterna var? Om jag säger att hans initialer är L W, vet ni då?

Jag ska försöka scanna över korten till datorn så ska jag visa er!

Nu ska jag försöka att bota mitt illamående som inte verkar vilja ge med sig!

Tja!

Hemma igen och då menar jag hemma med stort H!!

Ja, det är väl bara att inse, jag och storstan passar inte så bra i hop...är man en bonnjänta så är man! :) Jag är färdig med Sthlm och livet man lever där, nu är det familjeliv i Sundsvall som hägrar och som jag längtar! Snart bara en vecka kvar tills vi får flytta in!! Men visst känns det även lite vemodigt att lämna vår fina lägenhet också, den har ju trots allt givit oss många fina minnen och för att inte tala om barn, snart två fina barn! Men det fördelarna med att bo i Sundsvall väger över nackdelarna! Sen kan vi ju faktisk ångra oss också,  eftersom att vi hyr ut vår lägenhet i andrahand, så har vi ju en liten provapåperiod i ett år nu. SÅ tiden får utvisa hur det kommer att bli!

Nu har vi nästan fått med oss allt från Sthlm, Chrill och hans far är på väg ner nu, eller de är nog redan nere, för att hämta med det sista. Jag måste säga att det har gått välidgt smidigt med att packa och städa allt trots att vår lilla Love var med och hjälpte oss packa upp det vi packat ner....men ack så mycket saker man har lyckats samla på sig under dessa år! Vi har verkligen försökt att sortera ut och slänga en massa men jag måste sortera ut mycket mera kläder när jag flyttar in i nya lägenheten. Men just nu är det lite svårt att slänga när man är gravid, ja, jag kan ju inte direkt prova, men jag får väl göra en "kanske slänga låda".....eller....

Igår var vi på dop, det var Loves lilla kusin Sigge som döptes och det var trevligt! Jag blev dock jäkligt trött och lite grinig efter dopet så jag la mig och sov när vi kom hem, sköönt! Tur att mor och far tog med Love ut på prommis så jag kunde vila mig lite, det tar ju på krafterna att vara gravid och flytta också...måste tänka på att jag faktiskt är gravid lite mera. Eftersom att jag mår så bra i kroppen så är det lätt att "glömma" bort magen och köra på som vanligt och då är det lätt att man i efterhand blir lite trött och grinig....

Ja, jag tror att jag slänger in lite bilder från både dop och sthlmsresan!

Bäst att ladda med frulle så man orkar med ett Skansenbesök!

Love går runt och kollar läget medan jag och Chrill står i kön in till Skansen.

Äntligen inne! Love börjar bli trött därav sitt örongnuggnde

Det dröjde inte lång stund innan Love somnat  så då passade jag och Christian på att strosa runt i "trollskogen" och knäppa lite kort!
Vi han även med att käka lunch i lugn och ro för att sedan sitta/ligga på en bänk och vila ner maten.



Här har Love vaknat och käkat lunch och ser måttligt sugen ut på en efterättsnapp!

Klappar get!

Kikar på grisarna

Rider på en gris

Lite soffbus!

Och så lite bilder från Sigges dop!

Syster och Sigge innan dopets början, här med Lovesnapp då han var lite grinig.

Söta Sigge!

Hela familjen och prästen

Sigge blir döpt och han var såå dukigt!

Sådär ja, nu var det klappart och klart!

Efter kyrkan så blev det dopfika i församlingshemmet. Love missade tyvärr dopet i kyrkan men vaknade lagomt till fikat!

Fina killen med sina älskade ballonger!

Hm, vad har vi här då...

Min fina fina man!

Love smakar smörgåstårta

Också lilla (hm, stora tjocka) jag!

Det var alles för denna gång!

Nu har Love vaknat och han har fått mat så nu ska vi ut och hänga tvätt. Sen så har syster ringt och frågat om jag ville följa med till Birsta och det vill jag men frågan är om Love vill det.....jag får väl fråga om mami vill vara barnvakt....just ja, de skulle ju iväg och plocka lingon, attan! Jaja, en snabbis till Birsta får et väl bli iaf!

Tjing!

Sthlm!

Nu är vi framme! Eller rättaresagt igårvkäll lite efter 23tiden kom vi fram. Love sov hela vägen och jag och Chrill satt och pratade och myste medan han körde bilen. Vi har ju lånat en av pappas bilar, en pickup, så vi alla tre sitter fram och det är väldigt mysigt!

Väl uppe i lägenheten vaknade Love till, han blev väldigt nyfiken och ville kika runt lite. Han pekade på sin boll och sin vagn och blev lite sugen på att leka lite. Så medan Chrill packade ur bilen lekte vi lite innan vi gick och la oss.

Imorse vaknade Love extra tidigt, halv sju, så tidigt har han inte vaknat på evigheter, men jag antar att det var för att han ville upp och busa med sina leksaker. SÅ nu går han omkring och river fram leksaker till höger och vänster och han babblar för fulla muggar och ska visa oss alla sina fina saker!

Nu ska vi ta och klä på oss för att sedan gå och käka frulle någonstans för sen väntar Skansen! Vädret är än så länge schysst, dvs inget regn utan bara moln och ganska varmt. Så vi hoppas vi slipper regnet!

Hej hej!

Så där ja!

Nu är Loves och min väska packad inför Sthlmstrippen. Det ska verkligen bli skönt att få komma hem till sin egen lägenhet trots att det bara är för några dagar. Här, hos min mor och far, går vi verkligen varandra på nerverna just nu. Det är ju inte så konstigt heller, vi har ju bott här sen i början på maj. Tänk vad liten Love var då om man ser hur honom nu. Då hade han två tänder, nu åtta. Han kunde inte gå vilket han gör med räserfart nu. Och inte för att tala om hur duktig han blivit på att prata och utrycka sig. Ja, det har hänt så mycket under en sån kort tid, min lilla kille har blivit stora killen!

Jaja, jag längtar iaf i hjäl mig tills vi får nycklarna till vår nya lägenhet! Som Christian sa: - Då ska vi stanna hemma i vår lägenhet och inte åka någonstans på en månad, minst!

Dagen idag har spenderats hos min farmor och farfar. Vi tog bilen och åkte dit efter frulle och dusch/bad. Där har vi ätit, fikat lekt både ute  och inne, sovit, plockat rödvinbär, hälsat på grannarna, först Agda och Gustaf och sen Rolf och Ingabritt, det var kul tyckte Love! Så nu ligger vi här, trötta och utslagna efter en supermysig dag! Jag ska väl ta och släcka lampan och sova lite också, måste ju vara pigg imorogn då vi ska åka bil så långt.

Inatt jobbar Chrill sista natten för detta skift sen är han ledig i 8 dagar! MYS!!

Nu säger jag Go´kväll!

Film

Här ligger jag och kikar film, men nu är det paus så jag kan passa på att skriva lite.

Idag har vi inte gjort många knop. Vaknade, käkade frulle gick ut och lekte. Hem för att käka lunch och sen sova i två och en halv timma, allihopa tillsammans i sängen, jag, Love och Chrill, huur skönt som helst!

När vi vaknat åkte vi till Loves farmor och farfar och käkade middag, gott! Sen åkte Chrill på jobb och vi stannade kvar och fikade och lekte ute.

Imorgon är det söndag och för oss betyder det packdag. Vi åker troligtvis till Sthlm på måndagkväll så jag tänkte packa ner lite smått och gott som vi ska ha med oss ner. Annars har vi inte så mycket inplanerat för morgondagen, jag antar att det kommer att  regna, så ett fikabesök hos min farmor och farfar skulle sitta fint!

Det är ju även sista dagen som marknaden är, men jag är inte så supersugen på att gå. Det skulle vara för att åka och köpa en sån där snygg heliumballong till Love i sådana fall, annars är ju det mesta skräp de säljer!

Nu ska jag fortsätta kika film!

Hej!

Fiskpinnar och potatis

Ingen höjdare om ni frågar Love Jansson! Han sitter just nu och trycker ner både potatis och pinnar mellan barnstolen och bordet....jaha, då vet man det.

Det blev inget bilköp idag. Det var mycket som inte stämde in och dessutom så vill jag ju att Chrille ska vara med när vi väl köper en bil. Men det var iaf trevligt att få gå och storsa lite i Härnösand, vilket man gjorde på några minuter för staden är ju inte alltför stor!


Love fixar och trixar med den gamla vagnen som mormor "pimpat"

Love, systeryster, jag och så ser man Sigges vagn i bakrunden står på bron till Härnösandsstad

Jo, jag måste ju berätta vad som hände när vi skulle åka iväg med bilen. Jag höll på att spänna fast Love i hans bilbarnstol så jag la min mobil på taket på bilen. Självklart glömmer jag av det och vi åker iväg. När vi börjar närma oss Timrå kommer jag ju på det och blir sjukt less! Mamma sa att vi skulle vända och kika om vi hittar den. Så vi vände om och åkte hem.

När vi börjar närma oss mor och fars hus kör vi sakta för att se om den ligger på gatan, men icke! Då går jag ut och letar och min syster ringer till min mobil. När jag gått i ett par hundra meter så hör jag hur telefonen ringer så jag kikar till höger, ner i ett dike och ser mobilen! Snacka om att jag blev glad. Den funkar hur bra som helst och inte en enda skråma är det på den, så ibland har man faktiskt turen med sig!

Eftersom att Love varit duktig och åkt bil idag så har han ganska mycket spring i benen så nu ska vi gå ut på baksidan och springa av oss lite!

Tjing!

Godmorgon!

Idag är vi pigga och glada, har sovit som en stock hela natten, eller ja, med ett undantag då Love vaknade och ville ha välling. När ska han sluta med den? Jaja, inte för att jag tycker att det är så jobbigt och han är ju fortfarande inte världens biffigaste lilla kille så jag tror att lite välling på natten bara gör honom gott....eller?!

Vi har precis käkat frulle, klappgröt och leverpastejmackor, mumma! Nu ska vi klä på oss och åka en liten tur till Härnösand. Japp, vi ska åka och kika på bil. Har hittat en som verkar lovande men vi får väl se när vi väl är där och provkör.

Just det, idag går jag in i vecka 26, tiden rusar iväg med rekordfart! Jag kilar in på toa och knäpper en bild och lägger ut vetja! Kommer snart!


Magen v26 (ser ganska koncentrerad ut va!)

Nu ska jag sätta fart, bäst att klä på den lilla herrn som står och dansar vid min sida!

Ha en trevlig dag!


Naken

Jag känner mig fortfarande så otroligt naken utan mina vigselringar!!! Jag undrar ja, hur länge jag kommer att få vara utan de? Kanske kommer jag att kunna ha de runt jul....jul, snart är det jul, min favvoårstid! Jag älskar verkligen julen. Jag har ju världens guldläge som väntar nu. Tänk, jag kommer att kunna julstöka som sjutton hela november innan bebis kommer. Då ska minsann bakas pepparkakor, lussebullar, pepparkakshus, mintkyssar, knäck, ischoklad och mycket mera! LÄNGTAR!

Jo, igår så slängde vi in en ansökan om dagis till Love. Jag tror ju inte att han kommer börja nu men ändå, det är ju liksom bra att ha sin plats i kön. Om inte Chrill ska vara pappaledig till våren/sommaren så kommer Love definitvit få börja på dagis i januari, annars blir det väl inte förrens i september nästa år eller nåt! Tiden får utvisa hur det blir med den saken.

Nu sussar Love för fulla muggar och jag sitter här. Min mor har precis bakat marängtårtor som ska ätas på Sigges dop. En rolig grej som hände var att hon stod och diskade efter sitt bak och tyckte aldrig att det feta gick bort, då visade det sig att hon använde det flytande smöret som diskmedel, tokmaja till mor man har! Jag och syster fick oss iaf ett gott skratt!

När Love vaknat från sin förmiddagslur åkte vi med min mor till stan. Men väl där så strosade vi inget utan åkte och hälsade på systeryster istället. Där fikade vi och träffade prästen som ska döpa Siggeplutt.

Efter besöket hos syster åkte vi hem och åt middag, makaroner och köttfärsås, mumma tyckte vi allihopa! Mätta och belåtna tvättade vi oss, läs Love, och åkte till min bror och hans familj. Där lekte Elicia och Love och vi vuxna fikade och snackade skit. Men innan vi gick in så gick vi ner på ängen och flög lite drake, det tyckte Love var väldigt spännande!

Lite pics:

Bror fixar med draken

Love på språng!

Nu är draken uppe i luften, häftigt tyckte Love!

En mållös liten kille som beundrar draken tillsammans med kusin Elicia

Så här ska man göra Love!

Okej, jag slänger in en dagens också!


Från topp till tå:
  • Kofta från Inwear
  • Linne från Veromoda
  • Tunika från Gina Tricot
  • Mammabraller från Lindex
  • Skor från Knulp

Näe, nu ska jag nog hoppa i säng och snusa lite på min underbara son. Jag känner mig ganska trött idag faktiskt, kanske beror det på att jag inte sovit någon nap....måste kanske börja göra det från och med nu iaf försöka göra det så ofta som möjligt......och inte surfa bort tiden då Love sover.....

Go´kvälls!



Vigselringarna åker av!

Idag var det dags. Dags att ta av sig vigselringarna. Jag har sakta men säkert kännt hur de har börjat spänna åt på ringfingret så idag bestämde jag mig, de åker av!

Så nu sitter jag här, naken om mitt ringfinger. Det känns verkligen jättetomt! Jag ska nog ha de i en kedja runt halsen från och med nu,måste bara hitta en kedja....tror att den som jag tänker på är hos Chrill....så jag får nog gå och känna mig naken tills imorgon eftermiddag då han kommer hit.

Nu är jag duschad och Loveplutt ligger och sussar. Jag ska snart ta och klä på mig för att sedan, kanske, åka in till stan med mor.

Tjing så länge!

Solen skiner!

Japp, idag är det solsken ute, det verkar dock som att det blåser, men vad gör det, huvudsaken är ju att det inte regnar!

Nu har vi precis käka frulle och jag kan höra hur Love busar med mormor, mysigt! Jag ska väl ta och klä på mig snart, för jag och Love ska följa med mormor ut och gå med Scott.

Annars har vi inga planer för dagen, kanske följer vi med mor in till stan sen, jag har ju några ärenden att utföra innan flytten. Tänk, snart flyttar vi och det ska bli såå härligt!

Jag har ett litet projekt som jag ska börja med nu, men det bästa är väl att inget säga, för då blir det säkert inte av , så jag visar er när jag börjat istället! Men jag kan säga att det är något som jag ska göra till vårt nya kök. Vi har faktiskt börjat fixa och trixa lite nu, tex så har vi börjat slipa och måla stolarna och bordet till köket. Chrill är även i full gång med att planera det nya tvbordet som ska göras. Vi har även kommit på vilket tema som ska råda i Loves rum. Oj, vad jag längtar nu!!

Näpp, nu ska jag klä på mig! Kanske ska jag börja lägga in en dagens också....ja, det skulle ju vara roligt att se, när man är gammal och skröplig, hur man såg ut i unga dagar.....jaja, vi får väl se hur det blir med det!

Hade!

Det finns inget dåligt väder....

....bara dåliga kläder! Men så är då inte fallet för mig och Love. Trots att regnet hällde ner imorse så trotsade vi vädret och klädde på oss regnkläder för att gå ut och leka. Och oj, så härligt det var! Så här fina var vi:

Två snyggingar ute i regnet och leker!

Världens finaste Love!

Nu är vi tillbaka hos min mor och far igen. Chrill ska ju jobba 4 dagar nu igen så då är det Loves mormor och morfar som har turen att få gosa med oss!

Love sussar ju så jag kan passa på att surfa lite. Jag håller på att surfara höst och vinterskor till Love, har hittat ett par schyssta vinterpjuck, de har även fått väldigt goda rekommendationer så jag tror att det får bli de. Kruxet är dock att de kostar 699kronor, inte billigt precis, men vad gör man, jag vill ju inte att min son ska frysa om fossingarna på vintern!

Annars surfar jag runt på lite bebis sidor också, men mest bara för att kolla. Ja, vi har ju allt kvar sedan Love föddes så det är inte någonting, egentligen, som vi måste inhandla innan det är dags. Jo, några nya bodysar och pyjamaser till bb-väskan har ju inhandlats men annars så får det bli saker som Love haft!

Idag har vi varit och hälsat på Loves nya kusin Arvid. Världens sötaste lilla gosse! Men inte kunde man tro att han var nyfödd heller, han var ju så stor och lång! Vi fikade och snackade medan Love och Elicia lekte och härjade. Elicia hade det jobbigt med att hela tiden ta av Love sakerna som han lånade av henne, ja, alla leksakerna var ju hennes, men ibland kunde hon vara snäll och låta Love låna en leksak....fast bara en liten stund!

När vi fikat klart åkte vi förbi min farmor och farfar för att käka middag. Det var gott det! Sen blev det dessutom jordgubbar till efterätt, ännu godare, så nu ligger jag här, med en proppfylld magge! Jag ska snart gå och lägga mig dock, känner mig trött.

Morgondagens planer är att ta det lugnt, leka och bara mysa! Vi får väl se vad det är för väder, hoppas på sol och värme!

tjing tjong!

Snart, jag lovar, ska bara.....

visa vilken fin duffel som jag vann till Love på en tradera auktion igår! Denna kommer att bli perfekt nu till hösten/vintern när man vill vara lite finare och varmare! Jag vann den till ett pris för ynka 40riksdaler! KAP!

Nu MÅSTE jag verkligen stänga datorn och sova....inte surfa mera, sova var det!!! Ska bara.....

Men nu blir det andra bullar!

Jag måste ju erkänna att jag varit så dålig på att knäppa och lägga in magbilder. Nu ska det bli ändring på det! Tänk när jag var gravid med Love. Då fotade jag ju hur mycket som helst samt skrev och berättade minsta lilla tanke och symptom. Då hade jag ju all tid i världen att sitta och tänka och känna men nu, nu hinner jag liksom  inte....jag har ju Love att ta hand om. Jag ska dock försöka att bli bättre på det från och med nu! Därför knäppte jag en bild på magen utav bara farten då jag precis borstat gaddarna!


Magen vecka 25


Nu ska jag ta och lägga mig!

Godnatt!


Halsbränna

Har jag berättat att jag har fått en otrolig halsbränna som vägrar att ge med sig?! Och om den gör det så dröjer det inte lång stund tills den är tillbaks....attans, mitt första gravidproblem.... Så imorgon blir det en sväng förbi apoteket där Novalucol ska inhandlas!

Jag mår förövrigt toppen i kroppen. Några kilon tyngre är jag väl men inte så att jag tycker att det är jobbigt....än iaf, jag har ju trots allt 15 veckor kvar innan det är "do day", så allt, mina vänner, kan ju hända!

Nu ska jag ta mig ett glas mjölk ihopp om att brännan ska upphöra!

Tjenis!

Torsdag

Idag har vi hälsat på hos min mormor och morfar. Vi fikade och Love lekte med de roliga bilarna som mormor har. Efter besöket hos de brassade vi förbi Erikshjälpen en sväng. Där fyndade jag en fjällrävenjacka för 69pix! Schyssta bananer!

När det var färdigfyndat svängde vi förbi systeryster och hennes familj för att käka lite lunch och fika lite gofika. Väl färdig där tog vi en sväng in på fyndlagret. Jag är på jakt efter 5 stolar till som vi ska ha till vårt matbord. Jag hade för mig att jag sett likadana som vi redan köpt men icke, de var inte alls likadana utan mycket tyngre och i en helt annan modell än vad jag tänkt. Jag/vi får väl fortsätta att kika in på Erikshjälpen i jakt på likadana stolar!

Annars då. Känner att mitt humör inte är på topp. Jag är lättretlig och blir irriterad för minsta lilla småsak. Jag antar att det är alla dessa gravidhormoner som spökar. Sen är det ju faktiskt inte så lätt att bo "upp i varandra" hela tiden heller. Jag håller på att längta ihjäl mig tills vi får tillgång till vår nya lägenhet!!!! För det ska inte bara bli skönt att få sitt eget utan det ska bli såå roligt att få inreda också! Så just nu räknar jag dagarna tills den 1:a September, bara 24 dagar kvar!

Imorgon är det jobb mellan 7-12 sen hem för att käka lunch och kanske sova en liten lur tillsammans med Love. Och så fort vi vaknat är det dags för oss att åka till Loves farmor och farfar och väcka Chrill som ligger och sussar gott efter att ha jobbat natten!! LÄNGTAR!!

Nu ska jag återgå till att göra....ingenting! SKÖNT!

PEACE!

Ännu en liten kusin till Love har anlänt till denna värld!

Loves nya kusin föddes imorse 080807. Han var en riktig bjässe och vägde 4870gram och mätte 57centimeter lång! Han ska heta Arvid, det tycker vi var ett fint namn! Arvid och Elicia, ja, det passar ju som handen i handsken på ett par syskon!

Nu ska vi ta och käka middag!

Tjillevippen!

Vår morgon!

Imorse vaknade vi, jag och Love, klockan halv nio, huur härligt som helst! Vi måste ju ha världens softaste barn som låter oss sova så länge på mornarna, ja, det är inte ofta han behagar vakna innan klockan åtta!

Iaf. Vi klev upp och käkade gröt och mackor.Sen klädde vi på oss och gick ut och på baksidan och lekte. Idag är det helt okej väder, molnigt och soligt och sådär lagomt varmt/kallt.
Ett litet bildmaraton från vår imorse:

Love smilar för kameran, här med både jord och sand runt munnen! 8 gaddar har han nu!

Försöker springa ifrån mig som får fota i farten!

Plockar svartvinbär

Love kör sin brum brum

Gungar

Springer i rabatter

Spela trumma på bordet tills......

bordet ramlade omkull!

Kikat i önskebrunnen!

Såja, det var lite bilder från vår morgon! Nu ska vi nog in och väcka pappsen som ligger och sover eftersom att han ska jobba natt i natt. När vi väckt honom blir det snart lite lunch och sen sova igen, ja, jag ska nog inte sova men Chrill och Love kommer nog att sova i några timmar iaf! Jag vet inte vad jag ska göra. Jag skulle kunna tänka mig att åka in till stan eller göra något annat skojjigt bara jag ensamen, men vi får väl se, det kanske slutar med att jag lägger mig och sussar iaf.....

Hej hej!


I sängen

Just nu ligger jag i sängen. Love ligger och sover sin lilla lur tätt mot min rygg och jag passar på att surfarunt. Jag har surfat runt i en timma nu så jag ska nog ta och lägga mig och försöka vila den andra timman innan lillplutt vaknar.

Imorse ringde klockan 0630 varpå jag låg och drog mig till 0700. Då gick jag upp och läste tidningen och käkade frulle och sen satte jag mig i bilen och åkte till MVC, jo, jag klädde ju på mig först också såklart!

Väl där gick allt toppen. De tog blodprov och bodtryck, allt såg bra ut. Sen fick jag träffa min BM, fast i slutet så blev det ändå inte hon för att hon hade hand om ett annat område än vad jag kommer att tillhöra, men den BM som jag kommer att få verkade också väldigt trevlig.

Vi pratade och allt som tillhör en graviditet och en gravid kvinna. Vi mätte även magen och lyssnade på lilla hjärtat. Magmåttet är ju ganska mycket större än förra gången men det var inte ovanligt eller farligt med tanke på hur tätt inpå denna graviditet är. Hjärtats slag kom upp i 144slag/min, det är ju verkligen såå häftigt och underbart att få höra dunket från hjärtat, hade önskat att Chrill också varit med, men han får följa nästa gång vi ska dit som är den 9 september.

Jag gick in och kikade på familjeliv för att se hur Loves hjärtljud slog första gången vi lyssnade och mätte. Han hade högre hjärtljud 159 eller var det 155 nåja, det var iaf högre än lillapluttans. Måttet på magen var också mindre, men det hade jag ju räknat med.

Näe, nu ska jag vila lite!

På återseende!

Dags att sova nu antar jag....

Jag fattar inte varför jag aldrig blir trött?! Jag borde ju vara dödstrött vid det här laget, jag har ju jobbat och stått i hela dagen lång, men icke, jag är pigg som en mört! Jag hittar liksom på fler och fler måsten bara för att inte behöva gå och lägga mig....knasiga människa som jag är! Men jag ska ta mig i kragen och stänga av datorn nu, men när man ligger i sängen och surfar, som jag gör nu,  kanske det räknas som att man ligger och nästan sover.....jag ska ju trots allt upp halv sju imorgon, eller ja, jag har iaf ställt larmet tills dess......

Imorgon klockan 0800, skall jag infinna mig på MVC i city, det ska bli såå mysigt att få höra bebisens hjärta synd att Chrill jobbar och inte kan följa med och lyssna, men det går ju fler tåg!

Efter MVC ska jag passa på att gå in till BVC för att snacka med vår standinBVCtant. Jag måste få lite mer ad-droppar samt snacka om hurvida vi ska göra med Loves journal osv. Hoppas, hoppas att vi får behålla henne, alltså standinbvctanten, hon är superduktig och mysig!!

När jag är färdig i stan brummar jag hem till Love och leker lite med honom, vettte sjutton vad vi ska hitta på imorgon, kanske blir det en sväng till min farmor och farfar. På kvällen kommer äntligen Chrill hit!!! Han har 24 timmars ledigt från jobbet innan han börjar sina nattpass, så då skav i passa på att pussas och mysas!!

Joho, men nu ska jag väl sluta då, men bara för att batteriet återigen börjar ta slut, snacka om dåligt batteri jag har i den bärbara, måste ju för sjutton ha i laddaren heela tiden, jobbigt tycker jag!

Nåja, GODNAATT!!

Hm...

Ja, hur gick det då med alla telefonsamtal som skulle ringas idag?! INTE så bra kan jag väl säga. Jag missade alla telefontider pga att Love och jag sov så länge! Imorgon är en ny dag och då får vi ta nya tag! Jag kommer iof att missa alla telefontider igen eftersom att det är dags för mig att besöka MVC för att mäta magen och lyssna på hjärtljud. Jag ska vara där redan klockan 8 imorgon, fattar inte vad jag tänkte på när jag tackade ja till den knasiga tiden. Nåja, Love kommer att få vara hemma med min papi eftersom att både min mami och Chrill jobbar. Jo, visst hade han kunnat följa med mig också men han sover ju så länge på morgonen så det är ju bättre att han får sova ut istället för att jag ska väcka honom!

Idag då. Vi sov länge. Gick upp och käkade frulle för att sedan klä på oss och åka iväg till Birsta City. Där var det skönt att gå, nästan inge folk alls, så vi kommer absolut att åka dit till öppningsdags fler gånger!

Medan jag gick runt i alla affärer satt Love snällt i vagnen och käkade kex och drack vatten, med ett undantag då vi kom in till pops butik för då ville han leka med legot som fanns där. Så han stog snällt och lekte medans jag kikade runt på allt nytt som kommit in. Vilket resulterade i att jag köpte en mössa till Love därifrån.

Andra saker som fick följa med oss hem var:
  • Underkläder till mig, jag älskar när det är halvareapriset på underkläder!!
  • En klänning att ha på min systersons dop, även den var det halvareapriset på!
  • En söt kofta till mig.
På vägen hem i bilen lyckades jag inte hålla Love vaken utan han somnade....jag som hade tänkt att han skulle hinna få lunch innan han skulle sova, men så blev det icke! Han fick istället sova skönt i vagnen.

Nu har vi båda käkat lunch och fikat. Systeryster med man och barn kom förbi på en fika så nu är vi nyfikade och Love är ute och leker. Jag ska ta och gå ut till honom och mami jag med. Det blåser idag, inte så skönt tycker jag!

Ikväll är det jobb som gäller både för mami och mig. Det blir alltså min papi som ska barnvakta Love. Det kommer nog gå galant, jag ska ta fram allt som behövs för kvällen när det gäller kläder och gröt. Middgen tänkte jag försöka ge Love innan jag åker iväg, ja, då slipper papi den biten iaf, och den är ju inte alltid så enkel. Jag fattar inte varför Love är så tjurig när det gäller mat?! Nåja det blir nog bra tillslut!

Nu måste jag sluta för att snart tar batteriet slut!

Hep!

Många samtal blir det

Imorgon blir det till att sitta i telefonen, jag har massvis med samtal som MÅSTE utföras!
  • BVC i Sundsvall. Berätta att vi ska flytta hit samt berätta att Love måste få hans tårkanal fixad ASAP! Jag vill inte vänta längre, hans öga ser stundom inte bra ut då det är sårigt, varigt och rinnigt.
  • BVC i Solna. Berätta att vi ska flytta till Sundsvall samt be de skicka upp Loves journal.
  • MVC i Solna. Avboka tiden den 2/9 samt berätta att vi ska flytta till Sundsvall.
  • SthlmsUniversitet. Berätta att jag ej ska plugga och förlänga mitt studieuppehåll.


Nu har det varit regnväder i två dagar, hm, eller är det tre? Nåja, det är iaf skönt för kroppen att få vila den ifrån all värme samt hinna med att göra allt som man inte hinner med när man är ute och myser hela dagarna istället för att vara inne. Idag har vi varit och prommat med mami och Scott. Sen åkte vi och hälsade på min mormor och morfar. Där bjöds det på fika för oss vuxna och lek för Love! Han lekte som en galning och skulle hela tiden leka med min mormor, ingen annan gällde då utan BARA hon. Han gav henne leksak efter leksak, tillslut satt hon med alla traktorer i sitt knä, då var Love nöjd! Gospelle vår!

Efter besöket åkte vi och handlade lite. Vi hade bjudit in Loves farmor på middag. Ja, Loves farfar och farbror är ute och fjällvandrar denna vecka så hon är helt solo hemma, så vi bjöd in henne på lite mys. Crill, ja han tog på sig ett extrapass på jobbet, så han var inte heller med på middagen, inte heller min far som var ute på jobb. Det var bara, inte så bara heller, jag, mami, svärmor och Love som käkade och myste!

Eftersom att Love bara sovit 40 minuter på hela dagen var han en riktigt tröttis redan klockan 18, men vi höll honom uppe ända till 19 och då pallade han inte mer utan stupade, efter att ha tvättat fejjan och borstat gaddarna, i sängen och somnade på rekordfart!

Nu ligger jag och min mami i soffan som två soffpotatisar och kikar tv samt slösurfar, att det alltid ska vara skit på tv på söndagarna! Jag skulle vilja ha sett en soft movie eller nått!

Imorgon är en ny dag och jag ska jobba kvällen, inget mig emot då det är rätt soft! Det är faktiskt ganska skönt att få slippa alla kvällsbestyr för en gångskull! :) Men imorgon på förmiddagen funderar jag på om jag ska åka ut en sväng på Birsta City, hm, ska kanske ringa och fråga syster vad hon har för sig. Ja, det bästa skulle ju vara att åka tidigt, helst vara där när de öppnar, för då är det inte så mycket folk samt att då hinner vi hem och käka lunch innan Love ska sova, ja jag tänkte också lägga mig och sova då eftersom att jag ska jobba kväll.

Vad ska jag göra på BC då, jo, jag vill se om jag hittar lite schyssta höstkläder till Lovegos samt lite underkläder till mig och bara strosa runt liksom, det gäller ju att passa på när Chrill jobbar.....annars får jag ju aldrig gå i affärer! :)

Näpp, nu ska jag ta och hämta lite vindruvor att smaska på!

TJING!

RSS 2.0