Bilder från dagen som varit

Jag bjuppar på några bilder från dagens besök på Birsta City. Det blev lite shopping. Två par bodys och ett par byxor till Lovegos. En tröja och klänning till mig!

Bilderna togs när vi avnjöt en sublim lunch på donken!

image270
Mammas lilla tjockis tycker om cola!

image271
Systeryster ville inte vara med på bild.....
image272
men det ville jag!


När vi kände oss färdiga på BC så styrde vi bilen till min farmor och farfar. Vi kände oss sugna på lite go´fika och kaffe! Vi slog bara en signal och sa -sätt på kaffekokarn fö nu komma vi!

När kaffet var uppdrucket sa vi, syster och jag, båda i kör -hä va götte kaffe hänne!

image273
Love gosar med min älskade farfar, här sjungandes ro, ro, ro till fiskeskär....mången fiskar finns de där, en åt far, en åt mor och en åt lille vicke vire....

Nu ska jag fortsätta att packa!

Godnatt och sovgott!

Pussiluss!

Pappa vi längtar efter dig!

Så nu har vi bokat biljett, vi åker hem imorgon kl 12:30!

Bäst att sätta fart och packa då!

Puss och Godnatt

-17 grader

Idag är det kallt här, hela minus 17 grader! Tur att det är varmt i huset då. När vi sedan går ut på vår dagliga prommis är det bäst att man klär på sig varmt från topp till tå!

Jag, Love och min lillasyster ska åka till Birsta City idag, ska bli kul att gå och strosa lite i affärer och vem vet kanske kan man fynda en eller annan grej!


Igår gick jag och Love tillsammans med Nella, Oscar och Frans på kyrkiset som ligger i stan. Det var superkul det! Många barn och föräldrar var det där, hela 61st räknade en av ledarna ihop. Det var kul tyckte Love, så kul att vi funderar på att gå på fredag också! Jag kan tyvärr inte lägga in några bilder då min kamera fick slut på batteri...

Efter kyrikset gick vi lite på stan. Detta passade perfekt då Love somnade så fort han satte ner rumpan i vagen. Jag köpte en fin tröja till mig själv.

När vi var färdiga på stan gick vi upp till Nella och Oscar, där bjöds det på pasta med god pastasås till, gott som attans var det!

När sedan barnen lekt av sig lite så blev det bad för hela slanten! Nella, Frans och Love satt och plaskade tillsammans!
image268
image269
Frans, Love och Nella myser i badet!


Ja, jag kanske ska berätta hur det går för oss med vällingavänjningen. Jo tack, det går faktiskt riktigt bra! Love får sista vällingflaskan vid 22-snåret och sover sedan som en stock till 05 då han får en till. Jag kan säga att vårt mission är avslutat! Eftersom att jag får en mer sammanhängande sömn är jag således en mycket gladar och piggare mamma!

Nu är det fulle som står på schemat!

Hej svejs!

Morgonprommis!

Nu har vi precis kommit hem från en morgonprommis. Det var mycket skönt! Idag är det ca 4-5 minusgrader och ganska mulet, men helt ok om ni frågar mig!

Nu ligger Loveplutt i vagnen och sover. Jag ska då passa på att hoppa in i duschen för att göra mig iordning. Idag är det ett IKEAbesök som står på listan. Där ska vi möta upp några kompisar till Love och ta en fika, det blir mys!

Inatt var första natten för operation avvänjning av vällilng på natten. Det gick faktiskt överförväntan. Love vaknade endast klockan fem. Då fick han välling såklart. Vi har sagt att efter 22 och fram till 05 får han ingen välling, men efter de klockslagen är det fritt fram för välling. Vi måste ju få sova på natten! Så äter gör man på dagen och sover gör man på natten!!

Bara för att det gick så bra inatt kommer det säkert gå åt fanders inatt...nåväl, jag får ju ändå inte åka hem (enligt Christian) förräns han är avvänjd..... :) Nåväl, jag förbereder mig för det värsta så blir det säkert bra!

Nu ska jag hooppa in i duschen, men innan dess får ni några bilder från vår prommis!

image264
Mys i vagnen!

image265
Mammas tröttplutt!

image266
Ett vykort över Kovland, the place to be!

image267
Hej mitt vinterland!

Dags för duschen!

Tjingeling, tingeling!

Chrillo, du finns i våra tankar!

Kyrkis!

Idag har vi varit på kyrkis med min mor (Loves mormor) och Elicia (Loves kusin). Det var jätteskoj! Love lekte med alla saker och sen sjöng vi lite, men då blev han en tröttis så jag gick ut och "nattade" honom i vagnen istället. Det var ju skönt för mig som sedan kunde sitta och fika ostört tillsammans med alla de andra mammorna och deras barn. Och vilken tur att vi köpt barnvakten, då kunde jag verkligen sitta och slappna av!

image259
Love tutar och kör, här med mormor i bakrunden!

image260
Titta vilken fin sjöstjärna jag har!
image263
Love och mormor busar!



Tågresan hem igår gick toppen! Han är en väldigt mysig medresenär min lilla pojk! Först så lekte vi lite på vår plats, sen gick vi och utforskade tåget lite. Bistron var nog den roligaste platsen att leka på. När det var färdiglekt och vällingen var uppäten var det dags att sova, klockan hade då hunnit bli lite efter åtta. Love somnade då tryggt och mysigt i min famn och sov ända tills tåget anlände Sundsvalls station.

image261
image262
I bistron och busar!


Nu ska vi fortsätta att busa lite, för sen bär det iväg till farmor och farfar där vi ska käka middag!

Hej så länge!

Daddycool, vi saknar dig superduper mycket! Älskar älskar! Puss puss puss

Välkommen första lilla tand!

Idag när vi satt i badet gjorde vi en mysig upptäckt. Loves första tand!!! Ett litet vitt risgryn kan man skåda men framförallt känna, vasst som vassaste hajtanden!

Nu ni, ska jag gå och packa!

Tjingeling!

Jihoo, jag vann auktionen!

Nu drar vi till kallare breddgrader! Vårt tåg går i kväll 18:30. Så Sundsvall here we come!
image258
En mysig dag i sidsjön.
På bilden från vänster: Nella, Love i vagn 1, Katarina, Frans i vagn 2, Oscar och Christian

Soliga söndag!

Nu sitter vi här, Love och jag, på golvet och leker. Ja, han leker och jag knappar på datorn. Om jag ska vara ärlig så håller jag på att leta resor till sundsvall. Det suger liksom i magen efter alla nära och kära där uppe. Vi får väl se, jag håller på att budar på en biljett från tradera, så om jag vinner den, drar jag och Love norrut!

Solen skiner här idag. Vi funderar på att gå ut på en prommis efter lunchen. Jag känner att jag behöver tanka lite sol, så jag blir pigg och glad, gladare! :)

På sjukfronten så är Christian bättre, han har inte lika ont i kroppen utan mest halsen. Det är bra! Han vill ju vara pigg och fräsch inför skolan imorgon, han ju absolut inte tid att vara hemma och vara sjuk! Tänk att han går sista terminen nu. Vad tiden har gått fort! HÄRLIGT!

Igår kikade vi på två filmer. I AM LEGEND & THE HEARTBREAK KID. Båda var sådär, så jag ger de två solar av fem möjliga.

Näe, nu är det dags för att käka lite lunch!

En liten bild på vår sötis från igår:
image256
Trumma på trumma.....(Love har på sig julklappskläder som han fått från Madde och Nicke. Tack och bock!)

Hemma pga vård av sjuk man...

Christian är sjuk. Han har ont i halsen och är hängig, stackars liten. Vi blir därför hemma idag, ingen loppis. NÅgon måste ju ta hand om honom, och eftersom att jag lovade att älska/hjälpa honom i nöd och lust, så är det mitt kall nu när det är nöd...

Just nu ligger båda mina älskilngar och sover, Love på balkongen och Christian i sängen. Jag sitter således här alldeles själv, härligt! Jag tror faktiskt att jag ska ta och se en film. Ja, det ska jag göra. Jag ska se sicko och det är NU!

Puss på er!

Grattis Farmor!!

image255
Hurra hurra hurra, på din födelsedag!
Vi hoppas du får en mysig dag med paket och tårta!
Massor med grattiskramar från lilla familjen Jansson.
Puss och Kram

Godmorgon härliga fredag!

image253

En morgonpigg Love leker!

Så var det då äntligen fredag igen. Nu ser vi fram emot en skön och soft helg! Helgen börjar med att min rmin barndomsvän Caroline kommer hit på middag och mys, det ska bli superskoj! IVi fortsätter lördagen med att gå på loppis, ja, det är visst en stor loppis i solnahallen (tack för tipset Angela) som vi tänkte göra ett besök till, och vem vet, kanske fyndar vi även massor med saker där! Söndag, behöver jag säga något mer...precis, det blir en skön slappardag med kärlek, bus och mys tillsammans med familjen! Jo, en eller två prommisar ska vi väl hinna med också! :)

Just nu springer Love runt i gåstolen och kvittrar, han är verkligen en glad kille idag! Det är bra det, då kan han dansa in helgen med mig! Så nu skruvar jag upp volymen och säger, SO LONG LÅNGKALSONG!

TREVLIG HELG!

Tvättstuga

På BVC idag gick det toppen! Love väger nu 7900 tunga gram och är 72 långa centimeter! BVC-tanten var nöjd och då är väl jag också nöjd över resultatet, men jag skulle nog önska att han hade gått upp lite mer...men tanten sa bara att han följer sin kurva fint samt att vi skulle fortsätta med att tillsätta lite extra fett i maten. Så jag behöver inte oroa mig!

För er som är lite nyfikna över hur Loves matschema ser ut:

07.00 Välling
10:00 Gröt
13:00 Lunch, Oftast en hel burk mat samt lite efterrätt
16.00 Middag, samma som ovan
19.00 Gröt
22.00 Välling


Efter bvc eller rättaresagt innan vi gick in i besöksrummet träffade vi Angela och Stella. De hade tid innan oss, och det var så roligt att se de, det var ju som sagt evigheter sen vi sågs! De var snäll och väntade på oss när vi var inne hos tanten. NÄr vi var färdiga där så gick vi och käkade lunch och strosade i affärer. Sen hade vi turen att våra busungar somnade, då passade vi på att gå och ta en fika och snacka lite strunt!

Dagens shopping blev lite underkläder till mig och en mössa och body till Love. Allt på rea så det blev superduperbilligt!

NU har vi dock tvättstuga, jag tror aldrig att vi haft så mycket tvätt under hela tiden som vi bott här! Men som man brukar säga, allting går....utom tennsoldater och bebisar såklart! :)

På sövningsfronten med Love går det utmärkt. Love somnade utan gråt idag. Jag var nere i tvättstugan när Chrill nattade honom. Han hade iaf börjat att läsa en saga och då såg han att Love blev sådär skönt avslappnad, så han läste den en gång till. När han läst den sista raden sov prutten! Men då läste han den en gång till bara för att liksom....mina älsklingskillar är de bästa!! Så nu håller vi tummarna att det kommer gå lika smidigt imorgon!

Näe, nu ska jag nog ta och hämta en kniv och en sked för att käka en eller två stycken kiwis!

Ha en skön kväll!

pussiluss!

BCV- besök

Idag kl: 11:00 är det BVC som gäller, 8:månaders kontrollen är det visst. Jag undrar hur mycket Loveplutt väger nu, skulle iaf tippa på att han väger över 8kg, vi får se!

Efter besöket hos BVC har vi lunchdejt med Angela och hennes Stella, det var jättelänge sedan vi sågs, så det ska bli superduperkul!

Nu ska jag ta och klä på mig och lilleman, för sen vankas det frukost!

Jo, det regnar och blåser här idag....

På återseende!

Ciao Ciao!

169:-

kostade det att knäppa kort till körkortet idag, var inte det dyrt så säg! Jag tycker det var skit dyrt för ett enda kort! Jag fick ju förvisso 6st men alla ser ju likadana ut....jag kommer att använda 2 av 6, ett till körkortet och den andra till ett nytt pass. Men vad ska jag göra med de andra fyra?!

Förutom att knäppa kort så handlade vi en barnvakt, en superfin tröja till daddy, en ny datormus, handskhållare till Lovesvantar och mat. Vi är mycket nöjda med våra inköp.

Idag till middag lagade daddycool jättegod mat. Bulgur, soltorkadetomater, kantareller, kikärtor, charlottenlök och oliver. Till detta även en cremefraichesås, mycket gott må jag säga!

Nu är det dags för mig att tappa upp ett bad till killarna!








Katarina Jansson


Tjingeling tingeling!

Amerikanska pannkakor och körkort

Nu är frukosten precis avnjuten. Precis som rubriken lyder så blev det amerikanska pannkakor till frukost! Jag vet inte vad som flög över mig, men jag var iaf väldigt sugen på det. Jag kanske hade drömt om det. Nåväl, det smakade iaf ljuvligt!

Idag har Loveplutt och jag turen att få rå om daddycool hela dagen lång, ingen skola så långt ögat kan nå....myys! Om en liten stund ska jag och Love gå ut på vår dagliga prommis, få se om daddy orkar följa med, ja, han är ju liksom inte lika vältränad som mig och Love... :) annars får han väl vara hemma och skrota på tills vi kommer tillbaks igen. Efter prommisen skulle jag kunna tänka mig att gå in till centrum och käka lunch, ja, jag måste ju ändå in dit för att knäppa ett nytt kort till körkortet. Usch, tycker inte om att bli fotad till sådana grejjer...men men, det måste göras! När vi ändå är i centrum så skulle vi kunna inhandla den där barnvakten jag talade om, det skulle ju vara så behändigt att ha en sådan hemma, slippa gå och kika till plutten hela tiden....

Nu gråter Love, bäst att gå och pussa på honom lite!

Ha en bra dag, för det ska vi ha!

Kramar

Sökt jobb!

Nu har jag skickat iväg ansökan om extrajobb, så håll tummarna och tårna att jag får det nu!

Go´kväll alla nu ska jag kika på Uggly B tillsammans med bästa mannen i hela världen!

Puss buss

Morgonstund har gröt i mund

Nu har både jag och Love ätit grötfrukost och det är ju bra, dels är det gott och så står man sig på det ett litet tag, iaf tills att det är dags för lunch.

Vi vaknade klockan nio idag, jag vet, jag blir såå bortskämd med dessa sovmornar. Jag antar att det kanske bara är tillfälligt så jag få se till att njuta så länge det varar! När vi klev upp blev vi båda väldigt glad över att se att det snöat, så nu är det så vitt, ljust och fint utomhus. Därför så ska vi klä på oss och gå ut på en powerwalk nu.

På återseende säger jag och killen med vattenkammat hår!
image250
Love sjunger till bä bä vita lamm!

Klappa händerna....


Vår lilla gosplutt!!

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om bloggens nya design? Jag gillar den skarpt!

Okej, jag ska faktiskt bjuda på några bilder  från idag:

image247
Åka bil är skoj!
image248
Hjälpa mamma i köket är roligt!

Nu är det kramkalas i soffan framför Guldbaggegalan!

Tjing!

Schhh, nattning pågår

Just det, Christian håller på att natta Love nu. Vi har börjat med en ny strategi. Först läser man en saga, sen stoppar man om honom i sin säng säger godnatt och så släcker man lampan. Sen sitter man på en stol och väntar på att han ska somna. Jag hoppas att det går bra, det är iaf tyst nu...

Innan denna metod har vi provat med 5 minutersmetoden, men den gick inte alls. Love blev helt hysterisk och grät som jag vet inte vad, därför provar vi något annat.  Med denna metod så ska man eftersom flytta stolen längre och längre bort från sängen och vips så behöver man inte vistas i rummet och barnet kan somna själv. Hur länge detta kommer ta är ju en annan fråga, men vi är glada så länge vi ej behöver stå och vagga.

Idag då, jo jag krev att vi skulle till centrum och köpa några saker, men vi orkade inte. Vi har istället bara grejjat här hemma istället, skönt!

Nu kommer Christian så det betyder alltså att Loveplutt sover. Det är alltså tid för kärleksmys för de äkta makarna Janssons nu!

Puss puss

Power Walk

Jag och Love har precis kommit in från en skön power walk. Jag sitter således svettig här och skriver, ofräsch, japp! Men jag ska ta och hoppa in i duschen nu, det är bäst att jag skyndar mig eftersom att Love ligger och sussar på ballisen.

Dagens planer lite snabbt då:
  • Gå in till centrum och köpa en pipmugg och barnvakt.
  • Bestämma mig vart jag kan tänkas köpa träningskort/simkort.
  • Laga god mat till min man.
  • Busa med Lovegubben.
  • Kanske städa garderoben.
Hej så länge!

Då var snart denna söndag över....

Herregud vad den här dagen har gått fort!

Vi vaknade till solsken idag och ni kan väl gissa hur glad jag blev! Vi käkade frulle, busade lite sen klädde vi på oss och gick ut på en prommis. Det var såå underbart att få promma i den härliga solen, verkligen välbehövligt! Så nu sitter jag här med ett glatt humör och ett påfyllt energiförråd.

Väl hemma igen var det städning som stod högst upp på schemat. VI städade och fejjade så nu är det skinande rent här hemma.

Ja, vad ska jag skriva mer...hmm, jo vi filmade Loveplutt idag, lovar att lägga in filmen men jag orkar inte ikväll, imorogn kanske.

Näe, nu bloggar jag ut för ikväll, ses imorgon igen!

Tjingeling!

Älsklingen min

sover sedan en timme sött i sin säng. Han somnade till min stora lycka innan kl 20 då Stjärnorna på slottet började. Så jag har nu avnjutit den sista delen smaskandes på nonstopgodis och vatten, huur gott som helst! Nu sitter jag här och surfar runt, läser mail och njuter av egentiden min, ja, utan man och barn. Med korten på bordet är det ganska skönt att bara få vara ensamen och göra precis vad jag vill, kissa själv....lyx!

Jag tror faktiskt att jag ska ta och plocka iordning lite här hemma för att sedan och och lägga mig. Imorgon antar jag att jag kommer få ta hand om Loveplutt större delen av dagen då daddycool kanske inte kommer vara i toppform....

Natti natti!

Återigen en regnig dag

Jag blir så less, när ska detta regn upphöra, jag blir gaalen!! Dessutom så blir jag på så mycket sämre och tröttare humör också. Jag vill kunna skina i kapp med solen, och det vill jag NU!

Idag är det lördag, härligt tycker jag! Love bjussade dessutom på en skön och välbehövlig sovmorgon också, så de var extra skönt. Nu sover han på ballisen medan jag och Chrill städar och grejjar, vi ska strax sätta oss ner och skriva inköpslista, ja, vi ska ner och storhandla snart, och fakutm är att jag tycker sånt är skoj!

Ikväll är det mamma och sonkväll som gäller, ja ni förstår papi ska ut på galej, så jag och Love ska ha myskväll och snacka hemlisar och busa, en rikgtig myskväll med andra ord!!

Jaja, nu ska vi skriva lista, men jag hör av mig lite senare också, och om ni är har tur så bjuder jag kanske på en liten bild från Loves och min myskväll!

Ha en trevlig lördag!

På resande fot

Japp, det har vi varit! Igår morse tog vi vårt pick och pack och drog till Södertälje och besökte Emma och hennes lilla son. Det var såå mysigt. Vi åt gott och kikade på film, Underbar och älskad av alla. Jag tyckte dock att filmen var sådär, men helt ok, så den får 2 solar av 5 möjliga.

Jag och Love sov även över där och det gick så bra, Lovegubben är ju en sån snäll kille! Han sov dessutom mycket bättre än vad han brukar göra och jag antar att det var för att han fick ligga med mig heela natten lång. Mys mys!

Nu har vi för några timmar sen kommit hem. Darling kom nästan samtidigt och han hade med sig pizza hem, då det blev vår middag det, gott gott! Nu har även Love fått gröt, så nästa stopp blir badrummet, där tänkte vi knöla ner oss i badet tillsammans allesammans!

Efter badet är det sleepingtime för lilleman och på spårettime för oss vuxna!

Ha en trevlig kväll allesammans!

PUSS OCH KRAM


Hur kunde jag?!

Byta denna mysiga miljön ( grillning med familjen Vikström/Lidén, i sidsjön)
image241

Till ett regnande Sthlm?!?!?! ÅH, jag vill tillbaks och det är NU!!!!!!!!!!!!!


Dagen har iaf spenderats till att packa upp och städa, men det går i myrfart. Love är så mammig, börjar gråta så fort jag går in i ett annat rum, hoppas det går över snart, för jag hinner ju inte få något gjort.

Nu sover han iaf på ballisen, för tredje gången den här dagen! Han sover så mycket skönare och längre utomhus.
Därför sitter jag här och väntar på att darling ska komma hem från skolan. När han väl är hemma ska vi käka lasangen som är i ugnen och grillas, mmmmumma, jag är, om jag får säga det själv, en j-vel på att laga lasange!!

Jodå, nu ska ni få lite bilder från min och grinpickens dag!
image242
Coolakillen pysslar med sin älskade fotboll!

image243
Busskillen nr 1

image244
Äta bör man annars dör man!

image245
TITTUT, så var bilderna slut!
Det var några bilder från idag det.

Näe, nu ska jag går och göra lite sallad, darling ringde nyss och han var i centrum så om fem röda är han hemma! JIHOOO!


We are back!!

Japp, nu är vi åter tillbaks i Sthlm igen! Har inte tid att skriva mer för nu är det nattning av Loveman som gäller. Men vi ses imorgon igen!

Puss buss

RSS 2.0