Loveplutten sover

och jag håller på att fixa iordning mig. Idag ska jag och Love åka in till stan. Jag känner för att kika i affärer samt att jag måste uträtta några ärenden. Har vi tur så blir det även en fika med P.

Igår kväll var Love grinig och kinkig, antar att det var för sprutan.Lite feber hade han också, så jag gav honom en alvedon vilket fick honom en aning piggare. Natten har för övrigt varit bra.

Här hemma råder det just nu amningsavvänjning på hög nivå. Vi har börjat, eller för längesedan, att introducera välling, men Love tycker inte att det är någon hit. Men jag tror på att testa, testa och testa, så kommer det nog gå vägen tillslut....på dagarna så kör vi smakportioner med allt möjligt, men denna vecka är det potatis med morotspuré som gäller. Han har ju redan lärt sig tycka om gröt så nu går vi över till lite tyngre grejer! :) Jag är bara såå less på denna amning nu!!

Näe, nu ska jag sätta fart!

Tjingeling!

Kung i baren?


image189


På juldagen hoppas jag att jag kommer, som rubriken lyder, vara kung i baren! Efter ett alkoholuppehåll på nästan ett och ett halvt år känner jag att det är dags.....
Så de som är ute den 25/12-07, kommer nog se mig i baren då! (Men utan gravidmage och Uggla outfit såklart!)


Kärleksförklaring

Jag njuter varje sekund och minut när jag är med dig, som mitt hjärta slår för dig, du underbara barn. Jag lovar att älska dig i oändlighet, i evighet, du underbarna barn. Att snusa dig i nacken och pussa dina tår är det bästa som finns. Tiden rusa och jag fortsätter att snusa, på dig älskade unge, för snart är du stor och kan klara dig själv. Då ska jag berätta för dig om våra fina stunder tillsammans, du och jag mitt älskade barn...du och jag...

Love Lee Jansson, du gör mig så LYCKLIG!

Mamma älskar dig!

BVC besök

Imorse 08:30 stegade jag och Love in i väntrummet på Skytteholms BVC, blöta av allt regn, iaf jag, Love har ju turen att få sitta och mysa i vagenen med regnskyddet på. Där möttes vi av en trevlig vikarierande sköterska, den trevligaste jag någonsinn träffat! Hon vägde och mätte Love som nu är 69.5cm lång och 7.2kg tung..eller ska jag säga lätt. Jag hade tippat på att vår lilla prins skulle väga över 8kg nu men icke! Han är därför "lite tunn" som den trevliga sköterskan uttryckte det. Vi måste således tillsätta mera fett i maten. Men hur det ska gå blir kul att se, Love är ingen storätare om jag säger så. På dagarna äter han jättedåligt och då menar jag verkligen dåligt. Jag ammar honom fortfarande men han har inte någon ro i kroppen att äta, han vill ju upptäcka och se världen! Men då äter han ju iof mer på nätterna den lille token!
Efter vägning och mätning så var det dags för läkarkontroll och vaccinationsspruta, allt var tip top och Love var så duktig när han fick sprutan. Först lite grin och sen ett leende på läpparna när jag visade honom dockan! Min duktiga prins!

När vi var färdiga på BVC tog vi vårt pick och pack ut i regnet igen och nu styrde vi stegen mot ICA för att inhandla matbrukar, potatis, morrötter och rapsolja, för NU SKA DET ÄTAS!!!!

Väl hemma somnade lillfisen i vagnen, så han sover sött ute på ballisen nu. Jag ska således passa på att byta om till hemmakläder för att sedan fortsätta pyssla lite. Idag blir det en hemmadag. Regnet kan gott få spöa för vi stannar inne och myser istället!

Puss och Kram!

Godmorgon

Idag skiner solen här, härligt! Men jag ska inte låta mig luras av det vackra vädret, för jag antar att kylan ligger och lurar utanför dörren....

Just i nuet ligger Love och sover på ballisen, skönt att sova ute i friskaluften. Och jag, jo, jag sitter här i pyjamasen (fortfarande, jag vet) och myser i soffan med en kopp te och surfarrunt  i cybervärlden, lovely!

image188
En glad Love sitter vid fukostbordet och väntar på gröt, smaskensfilibabs!

Ha en trevlig dag!

Kramar L & K

Nu

ligger Lovegos och sover, jag sitter här framför datorn och kikar med ena ögat på tv:n och Christian sitter vid andra datorn och gör plugg. Vi väntar båda två på att DH ska börja, såå kul! Då ska vi mysa och käka vienetta chokladglass, mumma!

Dagen som varit har varit mer än lugn. Jag har inte alls bakat eller städat....all must rann ur mig...och då menar jag inte julmust.... så jag och Love skippade alla våra planer om att städa, baka och pyssla och klädde på oss och gick till centrum istället. På väg dit ringde Angela och berättade att de också var på väg dit och vi blev superglada över deras sällskap! Väl inne i centrum kikade vi runt i affärer samt tog en lång och mysig fik med våra två busfrön! Sen när Angela och Stella gått hem kom Christian och då gick vi och käkade middag på McDonalds, skönt att slippa laga middag!!

image182
Go´fika på Espresso house, jullatte med pepparkaksmuffin, muchos godos!

image183
Fina mamman Angela med söta ungen Stella!

image184
kram kram!

image185
Love och Stella, två söta busfrön!!

image186
Stella, får jag låna din napp lite?!?!

Näe nu ska jag kika på tv:n!

Ha en skön kväll!

Puss puss

Åter tillbaks i Stockholm

Japp, som rubriken lyder så är vi tillbaks i Stockholm igen. Vi gjorde en snabbvisit till Sundsvall i helgen. Åkte upp i fredags och tillbaks på söndagkväll. Vi har haft det såå mysigt! Men det som är synd är att tiden oftast inte räcker till...vi hade velat hunnit med lite fler saker men de får vi ta nästa gång vi kommer upp, och det är ju inte långt dit! Åh, älskade jul, snart är du här!!! Du är efterlängtad!!

Här kommer lite bilder från vår visit!

image175
Här är jag på lördagsmorgonen då jag medverkade i radioprogrammet "ring så spelar vi". Jag vann två cd-skivor!! JIHOO!
image176
Vintermys med familjen! Från vänster: Love, jag, min mor, min brorsdotterElicia samt min bror.
image178
Christian säger tummen upp för den härliga snön!


image179
Amning på stående fot!

image180
Daddy´s little devil!

image181
Mys ute hos min farmor och farfar!


Dagens planer är att städa undan och sortera tvätt, gå på prommis samt kanske baka lussebullar om tiden räcker till...

Näe, nu måste jag sätta fart innan Loveplutten vaknar!

Puss och mys!





Bara inne...

....har vi varit idag. Ni förstår de håller på att måla om hissdörrarna här i huset....därför stannar vi inne idag, för inte orkar jag bära Love + vagn upp och nerför fyra trappor!! NÄe, tack!

Idag har vi städat och lekt, ja, bara haft en myysdag helt enkelt! Jo, också har Love bajjat TRE gånger!!! Men det är förståeligt för han har ju fått katrinplommonpuré eftersom hans mage varit trög...så nu är den lös vill jag lova! :)

Lite bilder i väntan på papi som är på väg hem från skolan nu!

image169

image170

image171

image172

image173

image174
Love Lee Jansson, killen som snart är 6 månader!

Puss buss!

Lite bilder från dagarna som varit....

image158
Bus i sängen! Pappa, vill du ha en kram?!

image159
Men mamma, du är såå rolig!!!


Här kommer lite blilder när Love smaskar mat! Mmmmmm.....

image160
Oj, här borstar han visst gaddarna...

image161
Gröt och Mangopuré är smaskens!

image162
Mumma!!!

image163
Tummen upp för katrinplommonpuré!

image164
Världens finaste!

image165
Äta själv är kul!

image166
Jag är såå duktig!

image167
Nästa stop, badrummet....

image168
Mmmmm, gott, gott mera mera!


Jopp, idag är det då torsdag, herregud var dagarna flygerförbi! Idag ska vi återigen in till stan och uträtta små ärenden...jag vet, vi var ju där i går också fast tillsammans med Angela och Stella, men då hann vi inte med allt, så idag åker jag och Loveprutt in och uträttar resten!

Papi är på skolan, fast bara en dag till sen är det helg igen, och vi längtar, det är ju så mysigt när hela familjen kan vara tillsammans och göra mysig saker!

Nåväl, nu ska vi leka jag och min son....som jag ser sitter och bajjar nu....

Ha en trevlig dag!

Puss puss


Lite ensamtid

ska jag få nu! Grabbarna tog på sig kläderna och gick precis utanför dörren. Jag kan således göra precis vad jag vill!! Jihooo! Jag ska därför baka lite tror jag bestämt! Ja, det ska jag göra nu!

Kanske ska berätta att Love äter ganska bra på dagarna, gröt alltså, vilket medför att mina bröst är som svalor som häckar...stenhårda och sprängfyllda med mat!! Men det är nog bara att härda ut så minskar väl produktionen så småningom...hoppas det!!

Nåja, nu är det baktime!!!

Jo, grytan blev supergod!!! Så mycket mat alltså, så nu kan vi äta det till middag idag också, härligt för då slipper jag laga middag och då blir det mer lek med Love plutt!!

Jo, idag fyller min kusin Nicke 12 bast! Grattis Grattis till honom! Hoppas han hinner få kortet som jag och Love skickade igår!

Hej så länge!

JO, men visst ska ni få en liten bild på Lovegubben också!
image157
Love 4 månader och på prommis med papi! VÅR FINA FINA SON!! VI ÄLSKAR DIG!

En dag utan kamera....

...hur ska detta gå?! Christian är på något studiebesök med skolan idag, så han tog med sig både filmkameran och digitalkameran...så det blir inga bilder idag, jo, just ja, jag kan ju faktsikt knäppa med min mobilkamera såklart!!

Nåväl, idag vaknade vi kl 06:50. Knasig natt har det dessutom varit. Love har sovit som en stock men själv har jag sovit sådär, har legat och vänt och vridit på mig hela natten känns det som...jag har bla haf dåligt samvete över att jag inte besökt skolan som jag gjorde praktik på osv...sen vaknade jag kl 05:30 av Christian larm, men som tur var så somnade jag om tills lilleman behagade vakna. Efter ett tag när Love legat och språkat lite kom även Christian in och gav oss varsin puss, mys! Sen gick han.

Nu sitter Love i hoppgungan och jag sitter här, mätt och belåten. Jag har precis ätit min dos av havregrynsgröt, mumma!

Dagens planer är att göra gryta, gjorde ingen igår pga tidsbrist, men idag blir det en höstgryta!! Åka in till stan och flanera lite samt uträtta diverse småärenden...ja, vi ska bara njuta dagen som den är!

En liten bild på killen som står såå stadigt nu samt som älskar att flyga flygplan!
image155
image156

Men nu säger vi tjingeling!

Äntligen....

...somnade Love! Han borde ha somnat för länge sen, men han var visst glad och pigg in i det sista. Han har suttit med mig vid bordet när jag käkat lunch. Då såg jag i hans blick att han var sugen på mangopuré,mmmmm, tycker Love som smaskade i sig nästa allt på en gång!

Nu när han somnat ska jag ta och leta efter något schysst recept på någon god gryta till middag!

Lite bilder på dagens goding!

image154
image152
image153

Näe, nu måst jag leta lite recept innan gofisen vaknar! För sen bär det iväg til centrum!

Ha en trevlig dag!

Kramkram

Mat mat mat

Jag är så hungrig!! Tur är väl då att maten är i ugnen och potatisen på spisen...så om ca 15 min blir det mat! Dagens middag består av helstekt fläskfilé med soltorkade tomater och bacon samt pressad potatis med någon god sås, mumma!!!

Idag har vi varit hemma och pysslat mestadels av dagen men vi har även hunnit med en prommis, skönt väder är det ute.
Så här såg vi ut när vi prommade idag:
image149
Down by the water...
image150
Snygging!
image151
Väl hemma igen...vår go´prupp!

Nu ska jag gå och kika till pärerna!

Puss puss

Tittut!!!!

Här kommer en liten movi när la familia leker tittut! ENJOY!

Lite bilder från dagarna som varit

Godmorgon!

Ja, idag är det lördag och det känns toppen, både jag och Love är på strålande humör! Loves far är dock lite mindre pigg....och det är förståeligt. Vi (jag och Love) följde med papi till hans vänner på ölhäveriet. Där var det meningen att Chrille skulle hävaback, ja, precis som det låter så ska två personer dela på en back och sedan dricka upp den på snabbast tid...låter det invecklat?! Nåja, det var iaf skoj att se på...Chrilles taktik sprack när vi åt middag på Max innan...nåja, så han behöver iaf sova idag!

Nu sitter jag här vid datorn och Love Lee sitter i såstolen härbrevid, min lilla pojke är ett bra sällskap, kvittrar och pratar helatiden så det blir absolut aldrig tråkigt!

Jo, här kommer då lite bilder från dagarna som varit!

image143
På prommis med farmor och Love på väg in till Centrum


image144
Äta bör man annars dör man....

image145
På strålande humör är farmor, Christian och Love

image146
Fika bör man annars dör man.....hmm...

image147
Love och Stella busar i Täby C

image148
Fika med brudarna! Love trivs som fisken i vattnet bland alla brudar! Här med Anna och sin treveckorgamla Tindra, Angela och Stella, och Love!

Nu måste jag leka lite med plutten!

Puss och mys!

Och jag som tänkte blogga....

sidan är lite knas, så jag bloggar imorgon istället!

Nu är det snart dags att natta kudden för jag är trött! Dessutom så kommer väl vår morgonpigga prins vakna tidigt imorgonbitti....

Godnatt och sovgott!

Puss och mys!

Skoj!

Nu är Loves farmor här! Hon kom igår och stannar tills på onsdag. Det tycker vi allihopa är superskoj!
image141

Idag, måndag, vaknade vi till snön som ösde ner! Härligt tycker jag, men kanske inte nu, det är alldeles för varmt för att den ska kunna ligga kvar, vilket resulterar i att det bara blir massor av slask....så kom när det blir minusgrader i stället!

Nu är vi alla påklädda och klara för att ta en liten prommis in till centrum. Där kommer vi strosa i affärer och bara mysa, MYS! Imorgon ska vi in till STORA staden och shoppa, det blir också skoj, och när det dessutom är på en en vanlig tisdag och ganska tidigt på morgonen så slipper man alla helgshoppare!

Gårdagen var underbar, fylld av massvis med kärlek och mys! Jag är såå lycklig! Mina killar är de bästa!

Nu  säger jag puss och hej!

Nämen, vad är detta då?! :)

image139


image140

06:05

var det dags för mig att stiga upp....Love ville inte ligga kvar och mysa i sängen mer då. Så det var bara att ta på sig morgonrocken och kliva upp!

Nu ligger han härbrevid mig och leker i soffan, min söta lilla älskling!
image137
image138
Att ligga i soffan och "krafsa" med händerna är kul!


Igår var vi på stan med Angela och Stella. Det var så mys, vi åt lunch och rännde runt i affärer!

Senare på kvällen var vi även ditbjuden på middag. Maten och sällskapet var toppen! Så runt midnatt tog vi vårt pick och pack och gick hem...och döm till vår förvåning dåvi kom ut och upptäker att det snöade ute! Hua!
Väl hemma så stupade vi i sängen alla tre!

Idag ligger det faktiskt lite snö kvar, men mest på alla bilarna och nästan inget på backen. När klockan slagit åtta ska jag och Love gå och handla frukost på ICA, vi har nämligen ingentign hemma... När frukosten sedan är uppätenska vi gå på stan och shoppa!! KUL!!

Nu vill Love ha min uppmärksamhet! Måste gå!

Pusss

Summering av Sundsvallsvistelsen

i bilder!

image119
Vi började vår vistelse med att gå på kalas hos Loves kusin Elicia som hade fyllt två år!

image120
Hos Elicia lärde Love sig att skriva sitt namn....

image121
Hoppla!

image122
På prommis med hundarna och Mari!

image123
Fika

image124
På café

image125
På spa

image126
Att bada utomhus var kul

image129
väldigt kul!

image130
Jihoo, Sunsvall gick upp till Allsvenskan!

image131
Café

image133
Café igen

image134
Fem rådjur såg vi på gården, men bara två hann vi fota

image135
Mjuk och mysig matta fann vi på Monki

image136
Love och min farfar Malte. Titta på deras kinder...lika som bär!

Ja det var allt gott folk!

Tingeling

Go´kväll!

Vi lever! Vi har bara haft lite fullt upp med lite allt möjligt, därav uteblivet bloggande.

Nåväl, de dagar som gått har spenderats följande:
I onsdags så var vi hemma nästan hela dagen, vi tog en liten tripp ner till ICA MAXI och handlade mat. Annars var vi bara hemma och softade. Love var då lite snuvig och hostig så han ville bli buren större delen av dagen.

I dag har vi varit på resande fot. Tidigt i morse tog vi tåget till Uppsala där vi hälsade på tant Linn. Linn ska ju ut och resa i några månader så vi passade på att säga hejdå och mysa med henne de sista timmarna som hon var kvar i kalla sverige. För, för henne väntade värmen i sydamerika!

Nu på kvällskvisten har jag och darling glott TV samt surfat runt lite. Och nu börjar ögonen kännas tunga...dags att natta kudden snart tror jag!

Jo, vi har ju provat att ge Love potatis frånbåde burk och egen mosad, men det var ingen höjdare tyckte Love som köjdes och spottade ut! Vi provade därför med lite gröt i morse och i eftermiddags och det gick ner...lite iaf...Love tycker ju liksom att det är lite svårt att veta hur man ska göra när man får något i munnen, det mesta glider liksom ut igen...men övning ger färdighet! Så vi provar i morgon igen!

Imorgon är det fredag, JIPPI!

Nu, SOVA!!

Gonatt!

Trött mor

Jag håller på att bli galen! Jag får inte sova mer än två timmar åt gången innan Love vaknar och vill ha mat, jag är helt förstörd, vad ska jag göra?! Det kan mycket väl vara så här för att han är sjuk och jag hoppas att det är så. Om det inte är så, har jag funderat på att ge honom välling som kvällsmål, ja, då kanske han står sig bättre menar jag! Det enda jag vill och begär är att han åtminstone låter mig sova tre timmar åt gången....

Trött mor med sjuk son
image118


Tisdag är det idag och det regnar här...men vad gör väl det vi ska ju ändå bara var inne! Love är fortfarande snorig och pyttelite hostig men han börjar repa sig...sakta men säkert!

Idag ska jag till tandläkaren, den årliga kollen! Jag vet redan att jag itne har några hål men tandsten som måste tas bort...och det gör ONT vill jag lova! Dessutom blir min plånblok lite smalare....men det spelar ingen roll för tänderna måste man ta hand om, man ska ju trots allt räcka hela livet!

Kl:12 kommer Chrill hem från skolan, då ska vi mysa allesammans tillsammans! Mmmmm, jag är så lycklig!

Tjingeling!

Trött

Jag är helt slut! Så jag tänkte därmed borsta mina tänder och gå och lägga mig. Men med mig till sängen tänkte jag ta med mig de två tidningarna som jag ännu ej hunnit läsa. Jag har idag bara fått gått runt och burit på min lilla sjuka skatt, därav har jag ej kunnat läsa, baka, städa mm.

Jag hoppas att lilleman mår bättre imorgon!

Nu sängen, men innan det bjuder jag på Loves favoritsyssla (i bilder) för dagen.Han älskar nämligen att se sig själv i spegeln, där kan han sitta och prata och skratta åt/med sig själv!
image116
image117

Puss och hej leverpastej!


Godmorgon

Så var det Måndag igen, och dessutom på hemmaplan, härligt! Love är fortfarande sjuk, snorig, hostig och pyttelite feber 37,6, men det räknas nog inte som feber ens. Nåja, han är iaf någorlunda pigg, har suttit med vid köksbordet och lekt medans jag åt fulle. Nu ligger han på golvet brevid mig och gymmar, mitt lilla älsklingshjärta!

Dagen som sådan kommer vi att spendera på hemmaplan, plocka, städa, mysa, leka, läsa (jag har ju två tidningar, Vi föräldrar och Mama som jag inte ens öppnat än), laga mat och kanske baka...vi får se hur mycket jag orkar samt hur mycket jag måste gå runt och bära på den lilla sjuklingen!

image115
Sjuk men....

image114
glad ändå!

Puss och kram!

Stackars lilla Love

NU låter det som att han är värre i sin förkylning, inte kul! Jag ska nog ta och ringa till vårdcentralen i morgon och höra mig för om vad jag ska göra. Jag måste iaf ringa och avboka BVC-besöket, för dit lär man ju inte få gå med ett sjukt barn.

Christian har precis nattat honom, förhoppningsvis för natten. Det är således hög tid för mig att fortsätta pyssla på här hemma för imorgon lär jag ju inte få något gjort alls....ja, eftersom att Chrille går i skolan och Love bara vill bli buren.

Hej så länge!

Puss och Kram

Igår och idag


image110
Snön ligger fint på marken....baksidan hos mami och papi

image113
Loves första möte med snön

Igår tog vi då tåget till Stockholm och Solna igen. Resan gick bra men var jobbig, inte för att Love var jobbig utan för att jag mådde dåligt, åksjuk var namnet...

Väl hemma så tog vi det bara lugnt, vi var ju egentilgen bjuden på avskedsfest för tant Linn som ska ut på långresa, men avbjöde då Love fortfarande är sjuk. Vi vill ju inte smitta henne heller!

Idag är Love fortfarande snorig och hostig, men jag tror att febern börjar avta, tack och lov för det!

För att Love skulle få sova gott i vagnen så gick vi på en liten prommis in till centrum. Där shoppade vi tre nya bodys åt honom, han växer ju så det knakar!

image111
Hösten är fortfarande kvar i Solna

image112
På väg till centrum

Nu är vi hemma och håller på att packa upp och städa lite...tråkigt! Sen drar vi till stormarknaden och storhandla för att det är tomt i våra skåp....

So long!




IDOL

Just nu är det paus i IDOL så jag passar på att berätta läget. Love är fortfarande sjuk, feber, snorig och väldigt hostig, stackars lilleman! Faktum är att jag också börjar känna av min hals lite.....råder inte gott...

Idag har vi bara tagit det lugnt hemma hos min farmor och farfar. Det var som vanligt mycket mys med fika, fika, mat och återigen fika...så nu är jag mätt i maggen!

Nu är det nog dags att återvända till TV:n och IDOLERNA!

Imorgon drar vi förhoppningsvis söderut, allt beror på hur lilleman mår. Om han forftrarande har feber och är väldigt kinkig så stannar vi nog en dag till för jag känner på mig att tågresan annars skulle bli väldigt jobbig....

Tjing

Sjuka

är både jag och Love just nu. Love är snorig och har feber. Jag är sjuk av längtan efter min Chrill....

Nu är det inte så många dagar kvar här i Sundsvall och det känns ganska skönt faktiskt, nu vill jag hem och baka, leka, städa, laga mat, sova, pussas, kramas, bada och bara vara hemma tillsammans med min lilla familj!

Det blåser storm utanför fönstret. Det är även ganska mörkt. Jag tycker att det är lite läskigt om jag ska vara riktigt ärlig, speciellt nu när jag är ensammen hemma...japp, jag är mörkrädd så det stänker om det! Men usch och fy och blä nu ska jag inte tänka något mer på det!

Dagen som varit har vi nästan bara varit hemma. Eftersom att Love är sjuk så bestämde vi oss för att bara vara hemma och mysa, vi gjorde dock ett undantag och lämnade hemmet för att åka och käka god middag hos Loves farmor och farfar. I bilen därifrån somnade min vackra son och sover gör han fortfarande. Jag har dock lagt honom i vagnen så att han lättare ska kunna andas eftersom att han är så täppt i näsan, och alvedon har han fått också. Usch, det är inte roligt att ha en sjuk son, det gör ont i mitt mammahjärta att se honom dålig....och jag antar att detta är en av jättesupermånga fler gånger som han kommer vara sjuk....

Imorgon är det fredag, jihoo! Alltid lika härligt med fredagar, men jag antar att denna fredagen kommer att spenderas här hemma hos mina päron. Jag tror även att jag ska baka något smaskigt tills IDOL samt laga mat till la familia, indiskt blir det! MUMMA! Det blir alltså en dag full med mys, bak och kärlek tillsammans med min familj och IDOLERNA!

Nu bloggar jag ut för ikväll! Men vi ses igen för nu är jag "back on track"

RSS 2.0