Knas

Ser att det blivit något knas med texten, att inte hela texten får plats, men å andra sidan så är det ju bara svammel....

Nu är det natta för katta!

Vi njuter!



Idag har vi återigen hängt ute hos mor och far. Det var skoj! Vi badade och busade hela dagen lång. Love tycker så mycket
om sin kusin Elicia, de leker verkligen superbra ihop! Visst ryker de ihop ibland men oftast så funkar det finfint!
Love var helt slut när vi kom hem och somnade gott efter lite välling i sängen.

Love är inne i en toppenperiod just nu. Han är så glad och sjunger hela tiden. Berättar jag om något som vi kanske ska
göra och han tycker är skoj, så börjar han liksom hoppa och skutta av glädje. Ja, livet leker för Love Jansson just nu! Sen
är det väldigt roligt att höra hur han "leker" med orden också, ibland gör han värsta roliga böjningarna!

Lykke har blivit en fena på att sitta själv nu. Hon är även ett riktigt blötdjur och gillar att bada och plaska med vatten. Men
allra
mest gillar hon sin storebror. Det finns ingen som kan få henne att skratta så innerligt som Love. Det värmer i hjärtat
att se de två ha så mysigt och roligt tillsammans! Med maten så börjar det ta sig. Hon får smaka lite då och då. Men jag
ammar mestadels så jag ska ta mig i kragen och börja på riktitgt.....snart.... Hon gillar även sin gåstol. Den har hon ju
haft ett bra tag så hon tar sig både fram och bak lätt som en plätt! Tänk att sittgungen inte blev någon hit för Lykke. Love
fullkomligt älskade hoppgungan. Men sen han är ju en sprallig kille också, Lykke är ju en lugn tjej och det kommer
hon säkert att vara upp till femtonårs ålder då hon kommer att ge igen....

Usch, nu blev jag dödstrött så jag får skriva mer en sen.

Nattis






I förrgår, igår och idag

I förrgår hälsade vi, jag och Lykke,mami, syster och Sigge, på hos min mormor och morfar. Love han var på dagis, den sista dagisdagen innan sommarledigheten. Nu kommer jag således att få rå om min lilla buspojk i hela fyra veckor framöver! Jag säger då det, att det är ganska skönt att Chrill snart jobbat färdigt och att jag ska jobba lite extra också.


Lykke myser med moster

Lykkebus!

Igår, när Chrill jobbat färdigt, brummade vi ut till Kalle och Petras stuga. Där var det magiskt vackert, jag är såå avundsjuk! Vi käkade gott grillat, kastade stenar, fiskade med håven, vi fick faktistk lite småfiskar som Love fick känna på, sen käkade vi lite eller okej mycket jordgubbar med grädde/glass. Runt tiosnåret åkte vi proppmätta och glada därifrån.


Lykke njuter av den fina utsikten från bryggan

Mor och dotter smilar upp sig inför kameran

Puss puss!

Piiip i välling säcken!

Hej hej!

Mammas och pappas fina Love Lee!

Idag.
Eftersom att Chrill skulle jobba natten så åkte jag och barnen ut till mami och papi, syrran och Sigge var också där. Solen gassade och smarta som vi är satte vi upp ett partytält som mamma och pappa hade hemma. När det var uppsatt hämtade vi poolen och satte den under tältet. På så sätt så fick barnen bada i skuggan hela dagen lång, smart va!

Lykke sitter i vagnen och håller koll så att killarna sköter sig!

Nu ska jag ta och dricka lite mer vatten, ja man måste ju fylla på eftersom att man svettas som en gris idag. Sen ska jag nog ta och borsta gaddarna och hoppa i säng.

Hepp hepp!

Har du sett min lilla.....

Björn!




Hittade denna ursöta tröja som Christians moster stickat. Är hon inte söt så säg!



Glad midsommar!

Idag har vi firat midsommar i Kovland, som vi alltid gör och har gjort. Det var kul. Jag tror att jag visar lite bilder istället för att skriva.

Så lite smått och gott från dagens midsommarfirande!




Vi sjunger upp inför midsommardansen!

La familia!

På väg! Syster yster gör sig rolig i bakgrunden.

Mammas gofia!

Mina fina!

Mera fina!

Dansa runt stången!

Mycket folk!

Kusinkärlek!

Fina kusin Elicia!

Äta bör man annars......

Puss på dig Lykkehjärtat!

Det var lite smått och gott det. Nu ska jag nog ta och lägga mig. Chrille jobbar och jag ligger bara här och fördriver tiden. Från ohc med imorgon är Chrill ledig i fyra hela dagar och som jag längtar!

Tack och godnatt, over and out!

Peace!

Jada jada jada

Sitter här, som alltid på kvällarna, framför tvn och datorn. Idag blir jag dock inte långvarig då jag är supertrött. Jag måste dessutom upp tidigt och fixa klartmed både Love, Lykke och mig själv imorgonbitti då jag ska vara på sjukhuset klockan 08:30. Men jag ska ta och lägga fram kläder och packa dagisväskan redan ikväll så slipper man lite stress iaf. Jag vet dock inte vad det ska bli för väder imorgon. Som det ser ut nu så ser det ju lovande ut, men det skulle väl bli regn om jag inte missminner mig.

Nåja, dagen då. Vaknade runt halv nio av att min lilla gosplutta låg och snackade. Gick upp och käkade frulle. Det var väldigt skönt att få läsa morgontidningen i lugn och ro utan att bli störd av en busig Love.

Efter frulle och påklädning åkte vi till BVC för att väga och mäta. Lykke väger nu, vid sju månader, 7300g och mätte nästan 68cm. Hon låg fint på båda kurvorna. Sen snackade vi lite mat också, så det är bara att fortsätta som jag håller på nu, alltså börja ge smakisar och allteftersom öka på portioner och mål.

Birsta nästa! Vi styrde bilen mot birsta men först blev det ett stopp på Coop då jag glömt att tagit med mig blöjjor till Lykke....Väl inne på Coop fyndade jag ett par Kavat sandaler till Love för halva priset också!

Sen gick vi och strosade i affärer. Jag njöt! Lykke är verkligen den bästa ungen att ha med sig som shoppingsällskap! Hon bara sitter där i vagnen och tycker att allt jag visar och köper är toppen. Hon log med hela ansiktet när jag mannkängade för henne. Detta bidrog till att jag fick med mig en långklänning och en byxdress hem. Sen tyckte hon verkligen att jag skulle köpa en supersöt body till henne, så då blev det en fin body och ett par söta tajts också. Till Love var det lite svårt, vi hade beslutsångest om vilka färger och motiv på t-shirtarna vi skulle köpa. Så vi bråkade lite ett tag men enades sen och köpte en lila och en grön tisha till Lovegos! Det blev även ett par schyssta ljusblåa tajta jeans till Love, hallå femtio kronor för ett par byxor, det kan man ju inte motstå!

Men vi shoppade ju inte hela tiden heller. Vi tog några småpauser också, dels för att Lykke skulle få tanka och jag med för den delen. Jag åt en supersmarrig räksalld till lunch. Lykke visade hundögon så hon fick smaka lite räka, mumma tyckte hon, såklart!

När maten och kaffet var uppdrucket återgick vi till strosandet. Då sa det pangbom så somnade Lykkeplutt och hon sov resten av shoppingturen och nu när jag tänker efter så blev det inge mer shoppat heller....så man kan ju säga att det egenligen var Lykke som ville shoppa allt vi handlade idag!

Jag kan tyvärr inte visa några bilder då jag inte kunnat knäppa några. Minneskortet låst står det, vad betyder det?!

Imorgon är det sjukhus, dagis och fika med min vän Carro som står på schemat! Men det bästa av allt är nog att Chrill är ledig morgon!! Så efter klockan två, då han sovit färdigt, kommer det att råda puss och kramkalas här på Nygatan!

Nu ska jag väl börja förbereda inför morgondagen. Men först ska jag stänga av tvn för det är något äckligt program om någon tjej som vill väga 400kilo, knasiga männsikor det finns här i världen!

Jo, idag har jag haft ledigt från prommis men imorgon ska jag ut på banan igen och då blir det MINST två varv! Hejja!

Tjabba!

Midsommarafton

Vi på midsommarafton 2008. Hela familjen är samlad, Lykkeär med hon också, men hon ligger i magen.

På fredag är det midsommarafton och även detta år ska kransar bindas. Vi kommer nog, om vädret tillåter, att fira midsommar i Kovland även detta år och som så många andra.

NU blir det sängen!



Saknig

Jag saknar min lilla gospojk Loveplutt för han är inte hemma. Han sover hos sin farmor och farfar inatt. Samtidigt som jag är väldigt saknig så känns det ändå väldigt skönt att imorgon, förhoppningsvis, få sova ut. Ja., allt beror ju på Lykke såklart. Jag slår vad om att hon kommer vakna megatidigt bara därför, men annars så nöjer jag mig med att få sova till åtta iaf.

Love kommer att vara och busa hos sin farmor och farfar hela dagen imorgon så då passar jag och Lykke på att ha en tjejdag rakt igenom. Först blir det ett besök på BVC där vägning och mätgning står på schemat. När det är avklarat bär det av till Birsta. Där kommer vi att strosa i affärer, käka lunch och bara må gott. Allt detta kommer att ske under lugna och avslappnade former då vi inte har med oss busiga storebror. Tack farmor för att Love får hänga med dig!

Jag ångrar inte en endaste sekund att vi flyttade från Sthlm, jag älskar Sundsvall och alla nära och kära som bor här! Vad skulle vi göra utan de, släkten är bäst!

Nu tackar jag för mig. Dags att sova men  det kommer nog bli svårt då jag känner mig lite pirrig i kroppen, det är nog för att jag ska få gå och strosa i affärer imorgon, fatta hur länge sedan jag fick gå i affärer, åh,vad  jag kommer att njuta!

Puss buss


PLUS

Här sitter jag, fortfarande uppe, jag vet, men jag kikar på Plus på tv. Där håller de på att testa stegräknare just nu. Det är mycket intressant tycker jag som faktiskt vill köpa mig en sådan liten manick!

Jaha, nu är det alltså den billigaste som ska införskaffas, bara 69kr! Ska införskaffas snarast!

NU, ska jag borsta gaddarna och lägga mig!

Tjohej!

Vår dag

Klockan är runt sex och jag vaknar av att min älskade Chrill kommer hem från nattens  jobb. Vi utbyter några rader och några pussar för att sedan somna om. Jag får dock inte sova så länge till då Love vaknar runt sju eller var det halvåtta? Nåja, jag ger upp och går upp.

VI käkar frulle och klär på oss. Runt åtta ringer jag till min mor och checkar av om vi ska ta en prommis. Det skulle vi, så vi packar in oss i bilen och drar, allt för att Chrill ska få sova ostört. JO, under tiden, frukost, påklädning, borsta tänder, tvättning och bytablöjjor, så har Love sisodär en miljon olika trotsutbrott. Fy för trotsåldern!

VI går på prommis i blåsten, för fy vad det blåste och kallt var det också!


Ett stopp i lekparken blev det, såklart!

Det blev även ett stopp för att kasta stenar i ån, såklart!


Jag rynkar näsan åt skitvädret som råder nu, jag vill ha SOMMAR OCH SOL!!!


Vilopaus blev det också. Underhållningen stog killen som klippte fotbollsplanen för.

Väl hemma hos mor och far, stekte mor pannkakor. Love åt och sen fick han sova i vagnen på altanen. Han sov som en stock! Faktum var att vi andra också sov som stockar, det måste ha varit blåsten som fick oss så trötta.

När vi vaknat, typ två timmar senare, gav mamma honom lite mellis varpå vi åkte hem för att väcka Christian. När han väl vaknat till var det dags för mig att byta om för min prommis. Ävn idag var det sjukt skönt att få promma loss!

Middagen stog klar och väntade på mig närjag kom hem. Så vi käkade och sen åkte vi till Loves farmor och farfar för att mysa lite med dom innan det var dags att åka hem och göra kväll. Love var ute och lekte medan jag gav Lykke, hör och häpna, lite gröt. Det gick hur bra som helst, hon verkar gilla banangröt! Hon är inte alls som Love var, svår med maten, utan hon bara gapar stort och smaskar! Jag tycker att det är superkönt att slippa lirka och trula på!


En liten puss till min duktiga grötätar tjej!

Nu sitter jag här och surfar och kikar lite på tv, ska snart gå och lägga mig. Imorgon är det dagsi för Love som gäller, jihoo!!

Hepp hepp!



Trötta ögon

Jag tror dock att jag går och borstar gaddarna nu. Jag är ju enbart uppe för att Christian jobbar och jag är ensamen hemma. Jag gör alltid så när jag är själv, sitter uppe för länge och gör just inget alls, typ surfar bara. Men nu får det vara nog, jag går och lägger mig. Kanske, kanske tar jag med mig datorn till sängen och kikar på ett avsnitt av Grey´s då jag missat de tre sista avsnitten, men bara kanske, jag känner mig supertrött samtidigt.

Imorgon är en ny dag, säkerligen regning också, kul.

Natti natti

Pissnisse!

Igår när vi var hos Christian föräldrar, Loves farmor och farfar alltså, gick vi ner till allmänningen för att spela lite fotboll. Mitt under "matchen" sa Love till att han ville kissa, han var kissnödig. Jag tog honom på orden och gick upp till buskarna så att han skulle kunna uträtta sitt behov. Ochhan kissade, faktiskt. Jag är såå stolt över honom! Jag kom dock tänka på att jag höll honom som man håller i en tjej som kissar. Han är ju faktiskt kille och då står man ju upp och kissar....ska tänka på det nästa gång!

Bildbevis nedan:

Kille kissandes i "tjejposition".

FÄRIDG!

Vår duktiga kille!

Detta bådar ju gott inför sommarens projekt -bli blöjfri!

Hepp hepp!

Promenera mera!

Jäklar vad jag promenerar och jag älskar det! Jag blir så sjukt mycket piggare och jag ljuger inte! Jag har ju förr "bara" gått ett varv runt sidsjön tre dagar i veckad, de dagar då Love var på dagis. Nu har jag avancerat och börjat gå två varv. I fredags hade jag med mig båda barnen och gick en tidigprommis. Lykke somnade ju på vägen upp och Love somnade efter halva första vavet. Det var då jag kände att jag lätt skulle kunna gå ett varv till så jag gjord det, huur häligt som helst!

Igår var vilodag från prommis. Men idag var det dags igen, trots att det hällregnade ute. Jag tog på mig regnkläder, stoppade musik i öronen och gick ut. Två härliga varv blev det, jag hade lätt kunnat gå ett tredje varv, men var tvungen att gå hem då Lykkefia skull ha mat. Jag kan ju säga att jag inte mötte en endaste person, tro jag det då det regnade och blåste storm!

Imorgon blir det samma sak igen. Så fort Chrill vaknat drar jag ut på promenad, jag längtar! Det är ju så skönt! Förhoppningsvis kan detta leda till att jag går ner de sista kilona också!


Dom kallar oss artister

Det börjar visst på svt2 nu så det ska jag se. Jag bloggar efter det istället!

Tjing

Lykke och jag!

Barnen sover och jag sitter här, äter tomater, kikar på tv och slösurfar. Chrille ligger i den andra soffan och smaskar han med. Jag antar att vi snart ska hoppa i säng då Chrill ska upp tidigt imorgon för att jobba. Han kommer att jobba sex dagar på raken nu, så det gäller att lägga sig i tid för att orka med våra små busfrön!

Love har varit på dagis idag och vi andra har gått prommis, käkat lunch på max samt varit och fyndat på Eriks. När vi hämtat Love från dagis så åkte vi för att storhandla, fast det blev inte så mycket storhandlat eftersom att Love var en hopplöst tjurig och grinig kille just precis då, men men, det är ju så när man har en trotsigt tvååring. Han sög verkligen musten både ur mig och Chrille, fast vi älskar ju honom oändligt mycket ändå, såklart!

Imorgon är det fredag,jihoo! Jag har än så länge inga planer på g, kanske åker vi och badar eller så tar vi bussen till Loves farmor och farfar, vi får helt enkelt se på vilket humör vi är på.

Lite bilder på vår lilla flicka som var på ett toppenhumör ikväll.


Glad!

Gladare!

Gladast!


Lite mor och dotterbus!

Trött mamma som håller på att natta en trött Lykke

Äntligen, Lykke har somnat, efter att ha vridit och vänt sig, tvärs över sängen.

Nu ska jag borsta gaddarna och hoppa i säng!

Tjing tjong!

Regn

Usch och fy för det dåliga vädret som råder just nu! Idag har det typ regnat, till och från, hela dagen lång. Det ser heller inte ut som att det kommer bli bättre väder förrens någon gång nästa vecka, stackars alla som tar studenten.

Efter att vi, jag, Chrill och Lykke, lämnat Love på dagis trotsade vi regnet och gick runt sidsjön. Det var väldigt skönt kan jag lova! Imorgon blir det samma sak, det är alltså tredje dagen jag går runt sidsjön, dukigt jag!

När klockan var två åkte vi och hämtade Lovegos. Sen drog vi till min farmor och farfar. Väl framme käkade vi både fika ¤2 och middag. Sen blev det stress, vi skulle ju hem och kika på fotbollen och Chrilles polare skulle komma och kika men vi hann i tid!

Nu sitter jag och slösurfar men jag känner mig hungrig....kanske ska jag ta och käka några hallon....


Min fina fina Lovegos, som jag älskar dig!

Natti natti!

Vi kallar honom....

PACKPAPPAN, VÄRLDENS STARKASTE MAN!




Bad blogger

Jag erkänner, jag är en dåligt bloggerska just nu. Som det är nu, när Chrill jobbar skift, hinner jag faktiskt inte sätta mig ner och surfa.Sen har jag tappat lite suget på att blogga också, men så är det ju ibland, alla har ju toppar och dalar....

Vi mår iaf superbra, inte en endaste sjukdomsbacill finns i vår närhet. Love går på dagis och stortrivs, Lykke är snälla tjejjen som bara hänger med och är glad. Hon blir duktigare och duktigare på att sitta själv, men jag förstår att det inte är så lätt när hon har en sån liten rumpa att sitta på....sen det där med maten då, jo jag har lagt det på hyllan så hon helammas fortfarande och verkar vara nöjd och belåten med det. Hon har ett tåladmod som heter duga och kan således ligga på mage och grejja väldigt länge. Rullar runt har hon ju gjort länge men nu är det lite som en karusell då hon både rullar hit och dit i tid och otid.Hon kan redan säga mamma och pappa....hm....nästan iaf....hon skrattar åt allt som Love gör, han är hennes stora idol, vilket är lite konstigt eftersom att han numer är ganska dum med henne, han biter och slår ofta, men jag antar att han går igenom någon slags utvecklingsfas just nu, han är jobbig med andra ord och trotsigt till tusen.

Själv mår jag också toppen. Jag äter sunt och tar prommisar, detta har resulterat i några kilon lättare och smalare kropp, jag trivs men ska gå ner några kilon till, ja bli fastare liksom.

Chrille han jobbar och står i, min duktiga man!

Nu får det räcka för idag.

Dags för sängen!

RSS 2.0