Sol

Orkar inte blogga för jag är trött och ska snart gå och lägga mig. Ja, jag gör det och bloggar mera imorgon istället!

Ps, jag tror i dagsläget att det bor en tjej i magen! Den som lever får se.....

Hepp hepp!


Passar på att slänga in en bild på vecka 2...

img_6807 (MMS)

Passar på att slänga in en bild på vecka 27 magen innan jag går ut till mina älskade ungar som redan är ute och leker. Love cyklar och Lykke leker i sandlådan ser jag, hm, undra om det är kallt?


Fina blommor, som jag fick i morsdagsprese...

img_6807 (MMS)

Fina blommor, som jag fick i morsdagspresent, står på vårt köksbord nu!


27 veckor

Japp, då har jag passerat den magiska siffran 100 och nu återstår det alltså  "bara" 97 dagar kvar innan jag beräknas föda Loves och Lykkes syskon, galet värre!! Jag mår fortfarande toppen och så länge jag gör det så kör jag på för snart, snart vet jag att jag kommer vara mycket tröttare och då kommer jag inte orka lika mycket som jag gör nu, så jag ger gärnet!

Vi har precis kommit hem från en trevlig grillfest och jag fattar inte hur ungarna orkade vara vakna så länge, de brukar ju vanligtvis ligga och sussa runt åtta snåret. Nu tänker man liksom att de kommer sova så länge imorgon då de fick vara uppe så länge, men icke, de kommer ju vakna precis lika tidigt, 06:00, som alla andra dagar bara för att vi vill sova lite längre....men men, vi överlever nog!

Imorgon så ska vi gå på cirkus. Love har fått biljetter så det blir antingen jag eller Chrill som följer med honom. Loves kalas gick toppen, vi fikade och ungarna lekte. Han fick även supermånga presenter och alla var såklart toppenbra! Den bästa presenten var nog cykeln som han fick, han ville ut och cykla på kvällen när gästerna gått och han var säkert ute en timma och cyklade fram och tillbaks som en galning. Även idag har han cyklat som en tok, gullunge! Han har ju bara haft en sk balanscykel innan så han har ju verkligen en superbra balans så vi siktar på att ta bort stödhjulen om några veckor!

Jo, jag ligger 20 kilo plus nu och jag har 13 veckor kvar....hur ska detta sluta.....men men, jag oroar mig inte så mycket för det. Det gick ju bra att gå ner alla kilon, 35, som jag gick upp när jag väntade Lykke.

Nu, mys med min salongsberusade man!


Reminissar...

För tre år sedan föddes Love Lee Jansson på Danderyds Sjukhus

3880g och 52cm lång.

För tre år sedan satt jag på en bänk i Solna och ammade, i en ganska oskön och ovan pose, en liten kille på fem dagar. Vi hade varit på vårt första besök på BVC, solen sken och livet lekte!

Liten Love vars huvud är lika stort som mitt bröst.

För tre år sedan såg jag, mamman ut så här!


För tre år sedan såg Christian, pappan, ut så här!


För tre år sedan var Love så liten och redan då älskade han att sjunga!

Love Lee the rockstar!

Idag fyller Love tre år och han ser ut så här!

And he is still a rockstar!!
Grattis älskade son, vi älskar dig!!!

Trots mitt illamående är jag nu på väg til...

img_6807 (MMS)

Trots mitt illamående är jag nu på väg till skolan för det sista plugget den här veckan. Imorgon är en stor dag för då blir vår älskade Love tre år gammal!!


Kvällsfikat är serverat! På bordet står de...

img_6807 (MMS)

Kvällsfikat är serverat! På bordet står det en mugg med varm choklad och ostmacka...mmmmm.....


Showgirl!


It´s up to...

you New York...

Neeeew Yoooooork!!!!

Denna lilla show utspelade sig igår på förmiddagen när regnet öste ner, jag kan säga att den verkligen livade upp det trista vädret! Det är även därför som hon har på sig lite roliga fulkläder....ja, när man är hemma behöver man ju inte slita på sina snyggaste kläder....men även om kläderna är fula så är flickan i kläderna världens finaste!!!! Lykke Jansson, du är, precis som sjuksköterskan på bb sa, en väldigt speciell flicka!! Vi älskar dig!

Klockan är snart åtta och barnen har blivit skjutsade, av Chrill, till dagis. Jag sitter här och tänkte leta en artikel men inser nu att det är bättre att jag klär på mig och drar till skolan istället!


Baka baka liten kaka

Jag bakar en kaka...men jag vette sjutton hur den kommer att smaka...

Love hoppade över att sova lunch idag, han var minsann inte trött alls och okej då behöver han inte sova heller. Men när klockan var runt 18  började han berätta hur trött han var. Så efter ett bad och lite välling, lite efter 19, sov han sött. Lykke däremot hon ligger fortfarande och försöker att komma tillro, trots att vi la barnen samtidigt. Fast å andra sidan så sov ju hon lunch i några timmar också....

Jag sitter och väntar på att kakan ska kallna så att jag kan smeta på lite glasyr. Min plan var att söka en artikel, ja vi måste ha en till artikel till vår rapport, men då kommer jag inte in på bibblans artikelsöksida, typiskt!

På tisdag är det dags för ett besök på Mvc igen. Det ska bli mysigt att lyssna på hjärtljud och se så att allt är bra!

Nu ska jag hjälpa min älskade man!


Uppe sen sju

Vaknade av att Love kom in till oss. Han ville ha välling. Chrill gick upp och gjorde iordning en flarra och vi försökte somna om. Love vill dock annat, han ville kika på morgontv. Chrill var också pigg så han gick upp med Love varpå jag och Lykke snusade vidare. Men, när jag väl vaknat så kunde jag inte somna om. Jag låg och tänkte på att jag kanske skulle ta och masa mig ner till tvättstugan och tvättaupp alla gravidkläder som jag hämtat hem från min mor och far. Ja, vi har ju en egen tvättmaskin i lägenheten men ibland, särskilt när man har mycket att tvätta, är det ganska schysst att tvätta i tvättstugan.

Jag har nu tvättat många maskiner och fått in allt där det ska va. Jag har även hunnit med att steka plättar, dammsugit, dammtorkat och putsat fönster! Jag kan således ligga här i soffan och ta mig en välförtjänt surfpaus!

När jag surfat färdigt tror jag banne mig att jag ska ta och baka något, Love fyller faktiskt tre år på fredag! Vår älskade Lovegos!

Varför ska vädret suga när det är helg? Jaja, det är väl bara att gilla läget.....men när Lykkeplutt vaknar får det gärna ha slutat att regna!

Hepp pepp

Magen vecka 26, 3:dje graviditeten


Magen vecka 26 alltså. Jag tycker typ att min gravidmage ser lika ut på alla bilderna....såå spännande att se vem som kikar ut, jag längtar!

Nu ska jag fortsätta att tjusas med min älskade man!


Vecka 26

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Jag: Jag har alltså 104 dagar kvar till beräknad förlossning, spännande! När jag läser ovanstående text så kan jag känna igen mig i att just få kramp i vaderna, speciellt på natten. Men ryggproblemen har jag inte sett skymten av, vilket jag är otroligt tacksam för! Det kan ju även bero på att jag har världens bästa bälte för magen och ryggen. Jag har haft detta bälte under alla mina graviditeter och inga ryggproblem har jag sett skymten av! Jag tror och inbillar mig att det är bra att ha det i förebyggande syfte. Jag känner en sån skillnad när jag har bältet och inte har det. Det blir liksom en helt annan stabilitet i ryggen, jag får en rakare och mer upprätthållande hållning när jag har på mig bandet, det är som att den tunga magen hålls upp av ryggen på ett annat sätt...krånglingt att förstå?! Jaja, kontentan är iaf att för mig funkar bältet super and i love it!

Annars rullar dagarna på, jag skriver den sista rapporten inför sommarlovet och den långa mammaledigheten. Det går toppenbra och vi är färdiga måste bara "måla" lite mer på den och skriva referenslista, innehållsförteckning och försättsblad sen så! Det ska iaf bli väldigt härligt att snart få vara ledig och jag hoppas att sommaren blir fin. Jag vill kunna åka och bada med barnen och bara njuta av dagarna med de innan den nya lilla bebisen anländer....alltså det är ju helt galet att vi ska få ett till barn, ofattbart!! Jag och Christian brukar snacka om det ibland, tänk att vi är välsignade med att få ännu ett barn....lycklig är bara förnamnet! Just nu är jag inne i en period då jag tror att det är en tjej, japp jag inbillar mig det! FÖr att i nästa vecka inbilla mig något annat....

Love ha sovit borta inatt. Han stannade kvar hos sin mormor och morfar. Därför har vi fått lite av en sovmorgon här, men det är ju så typiskt att när jag väl får sova, ja, då vaknar jag tidigt. Så lite efter åtta vaknade jag och kunde inte somna om. Chrille och Lykke sover fortfarande, jag hör hur christian snarkar....

Vecka 26 med Love

Vecka 26 med Lykke

Jag ska ta och knäppa ett kort på min mage i ikväll så jag lägger in den senare. Nu ska jag gå och snusa på mina fina!

Ha en toppendag!
Lykke vs Mike Tyson


En liten bild på Lykkes svullna öga

Stockholms resan hotad

Jag har nu en konstaterad bihåleinflammation. Som läkaren sa så såg det inte bra ut och eftersom att jag är gravid så kunde jag ej få det man brukar behandla med så jag fick kåvepenin (i hate) 2gram 3 gånger om dageni 10 dagar.....min mage kommer inte att vara glad på mig!

Lykke gick det inte så bra för. Tempen visade 38.6 och om svullnade är kvar i morgon måste vi återkomma för läkaren misstänkte att hon råkat ut för detta :

Inflammation i silbenshålorna

Efter några dagars till en veckas förkylning med snuva blir barnet rött och svullet kring ena ögat in mot näsan.

Svullnaden kan vara så kraftig att barnet har svårt att öppna ögat. Oftast sitter infektionen bara på den ena sidan. Barnet kan snabbt få hög feber och bli allmänt sjukt.

När ska jag söka läkare?

Om ditt barn har en sådan svullnad och rodnad kring ena ögat ska du akut söka läkare eller akutmottagning.

Diagnos

Diagnosen kan vara svår att ställa, och det behövs blodprov för att se om barnet har en bakterieinfektion, undersökning hos öron- och eventuellt ögonläkare samt eventuellt datortomografi för att säkerställa diagnosen.

Behandling

Barnet läggs in på öron- eller barnavdelning och får antibiotika, oftast direkt i blodet till att börja med. Är infektionen kraftig behöver man ibland operera och öppna bihålan för att hindra att ögat skadas och synen påverkas.

Hur går det sedan?

Efter några dagars behandling med antibiotika minskar svullnaden i de flesta fall och febern sjunker. Barnet kan då åka hem och fortsätta med antibiotika i ytterligare några dagar. Barnet tillfrisknar sedan utan några följdtillstånd. I svårare fall krävs operation för att tömma bihålan. Vid upprepade infektioner bör man undersöka barnet närmare för att utesluta allergier, ökad infektionskänslighet eller andra orsaker.

 

Så nu håller vi tummarna att hon är bättre i morgon för detta vill vi ju slippa!!!

 

Nu ska jag ta och fortsätta vila innan trollen vaknar, som btw sovit sen 13:00....


Doktorn

Hela familjen drar till Vårdcentralen idag! Jag pga bihåletrubbel, Lykke pga svullet öga och Chrill pga av att en inkompetent ssk satt på pylostomiplåstret fel. Alltså om hon nu var osäker så kunde hon väl ha kikat på baksidan av plåstret där det finns en väldigt fin bruksanvisning! Nejdå, istället så sätter hon på det helt fel och Chrill riskerar att slangen åker ur läge vilket skulle betyda att han måste in på sjukan och byta hela slangen på röntgen!!!

Jaja, nu ska jag gå och snyta mig!

hepp

NÄ nu....

Jag har verkligen åkt dit på bihåleinflammtion alltså. Mitt huvud värker och det känns ungefär som att ögonen ska ploppa ut snart samt att jag har ont i överkäken och för att inte tala om snoret...men det bespar jag er! Jag trodde och kände mig faktiskt mycket bättre i morse, ja efter en alvedonbrus och nässpray, men iaf. Men när jag kom hem från skolan så bara sklöjde det över mig igen och det är värre än någonsin. Japp, det blir till att ringa farbror doktorn imorgon och vila mig i form.

Barnen då? Jo, tack de börjar väl sakta men säkert att bli bättre...trodde jag ja! Lykkes ögon var bra imorse men när jag kom hem från skolan möttes jag av en tjej med det ena ögat svullet som ett plommon och det var det ögat inflammationen började på först, så det har alltså tagit om....kul, jomenvisst! Love börjar dock bli mycket bättre, men även han får stanna hemma imorgon, bättre en dag längre hemma än att gå till dagis för tidigt.

Bebben i magen, vi kan kalla den för boblins, mår toppen! Boblins lever om och gör sig påmind flera gånger per dag och jag njuter av att känna alla sparkar. Jag är ju även så nyfiken på vem den där boblins är, hur den ser ut, ja, kommer den se ut som Love och Lykke när de var bebisar, ljust fjunit hår eller kommer den ha mörkt fylligt hår?! Ja, tankarna är många och för varje dag som går så blir det mer och mer verkligt, att vi verkligen ska få en till bebis, vi är llyckliga och yckligt lottade!

Nu börjar Lykke bli trötter så det är bäst att sluta!

Hej!

Fuck

Jag börjar få ont i bihålorna. Alltså det känns som om hela huvudet ska explodera snart och  jag får springa och snyta mig stup i kvarten (för nu rinner det inte längre utan det är av den ärtgröna typen).  Jag dör om inte vi kommer iväg till sthlm i helgen!

JAG VILL BLI FRISK NU!!!

Nu har vi precis kikat DH och ska ta och knyta oss. Men först ska jag svepa en alvedonbrus och ta lite mentholnässpray!


Otroligt

Alltså jag blir snart galen, fast mest ledsen. Love är sjuk...igen, hur länge hann han vara frisk nudå, typ en vecka?! Jag hatar våren när den är så här kall och blåsig! Men det är inte bara vårens fel utan även alla dessa föräldrar som låter sina barn gå på dagis fast snoret rinner osv!

Love har iaf hosta, ögoninflammation, snorig och febrig. Han har precis kommit över till vår säng och lagt sig med Chrill som inte heller är pigg även han har feber och är snuvig. Så imorgon får killarna, och jag tror även att Lykke får, stanna hemma och kurera sig. Jag  hoppas inte att denna förkylning går över i en öroninflammation för då dör jag! Jag tycker mig också, kanske inbillar jag mig, att Love har börjat höra sämre. Han frågar ofta va och säger att jag ska prata högre för han hör inte vad jag säger. Detta kan ju vara sviterna av alla hans öroninflammationer. Jag ska iaf ta ett rejält snack med läkaren nästa gång vi ska på återkoll för öronen.

På fredag lämnar vi barnen hos min mor och far för att sedan ta bilen till Sthlm. Vi har bokat in oss på ett fyrstjärnigt hotell på Östermalm och där ska vi sova gott, äta god frukostbuffé. Sen ska vi även äta goda middagar, träffa kompisar, shoppa och bara rå om varandra, ja för det gäller ju att passa på nu innan bebisen kommer! Jag längtar otroligt mycket och hoppas att ungarna hinner krya på sig för det skulle ju vara tråkigt om vi inte skulle komma iväg.

Oj oj oj, vad bebisen sparkar hårt nu, ja, det måste ju vara en kille för så här hårt sparkar nog inte en tjej......inte har vi något arbetsnamn på bebisen heller. Hm, jag ska nog ta och tänka ut något bra tills nästa gång.

Näe, nu ska jag ta och krypa ner brevid mina älsklingar och hoppas att jag får några timmars sömn innan det är dags att gå till skolan.

Natta!


Lykke = sjusovare

Och hon sover fortfarande. Men sen är hon ju inte riktigt kry heller, ögoninflammation är det hon har. Jag hoppas dock att det är bättre när hon vaknar, men jag skulle tro det då det nästan var bra igår. Men för säkerhetens skull får hon hänga med mig här hemma idag istället för att gå till dagis.

Själv är jag förkyld med en hosta som tar kålen på mig och en snuvig näsa. Min räddning är just nu hostmedicinen Noskapin! Jag ska ju till skolan imorgon och då vill jag gärna vara fri från min hosta. Tänk att vi då ska påbörja den sista kursen för den här terminen, helt galet var fort allt gått! Så nu kommer jag alltså läsa den här kursen för att sedan vara mammaledig med Lykke hela sommaren och sen om allt går som det ska så kommer bebisen någon gång i slutet på Augusti eller i början på September. Sen rullar allt på, jag är mammaledig med nya bebisen, ledig från skolan i ett år och Love och Lykke går 15 timmars på dagis. Har jag sagt att Lykke fått plats på Loves dagis nu? Okej, men hon har iaf fått plats där från och med den 16 Augusti. Jag tycker att det känns sådär att hon ska behöva lämna sitt nuvarande dagis då det är såå mysigt, både lokalerna och personalen. Men hon får det säkert bra på Loves dagis också, om inte annat så underlättar det ju för mig med lämning och hämtning. För att inte tala om sjukdomarna, de kanske inte kommer vara lika sjuka om de går på samma avdelning?! Jaja, det blir nog bra det här!

Nu ska jag ta och börja fixa lite med frukost men först bjuppar jag på lite bilder från sista tiden, tagna med iphonen.

Love kör grävmaskinen hos farmor och farfar

Love hjälper pappsen att tvätta bilen

Dagisbruden Lykke!


Lek i sandlådan!

Lykke käkar mumsmums på ikea

Lättade och lyckliga efter ultraljudet, bebisen mådde toppen!

Bebismagen V23

Och nu hör jag hur någon sjunger inne i sovrummet, japp Lykkegos är vaken!

Tack och hej!

RSS 2.0