Trött, tröttare, Katarina

Alltså jag förstår inte men jag är så sjukt trött!

Inatt har jag dock fått sova supermycket. Jag ammande Lill klockan 21. Jag gick och la mig och sov lite efter 21:30 och fick sova ända till 03 för då ville hon käka igen. Jag gav henne käk och sen fick hon ligga med mig och sova. Hon somnade inte alls på en gång, eller så gjorde hon det men jag trodde att hon var vaken, eftersom att hon hostade och snorade så mycket. För precis så har hon gjort nu också, ja alltså hostat och snorat, så jag har varit och kollat om hon varit vaken och skulle vilja komma upp men då har hon legat och sovit så skönt så. Iaf. Efter amningen vid 03 sov vi till 08 så jag borde ju verkligen inte vara trött, men jag är det iaf! Jag förstår inte?! Jag käkar ju till och med mina vitaminer...och vädret är ju superfint för annars brukar man ju kunna bli trött om det är ett sånt där gråväder. På promenad har vi också varit så jag borde ju faktiskt bli pigg av friskluften också...

Kanske, kanske är det så att jag samlar på mig all energi och sömn som jag kan få nu när Christian är hemma för när han väl åker till Malmö så kommer jag ju inte alls få sova lika mycket och det kommer ju att vara full rulle i minst 7 dagar för min skull då...kan det vara så månne....nåja, vi säger väl det..

Så, nu är jag för trött för att skriva mer så jag lägger mig, eller jag ligger ju redan, och vilar lite till.....

Tacka gudarna för att snorfridan finns! Li...

img_6807 (MMS)

Tacka gudarna för att snorfridan finns! Lill har blivit så snorig och täppt i näsan. När hon nyser så kommer det ut alldeles gulgrönt snor från hennes lilla näsa och allt som hon inte får ut får nösfridan ut. Jag hoppas att det går över snart. På BVC gick det toppen! Lill hade gått upp 2 hekto så det var ju bra. Nu kikar jag på idol, själv för att Christian har gått och lagt sig. Han bytte ju slang idag och då brukar han bli trött och slut i kroppen. Jag och Lill ska mysa lite till kanske se ett avsnitt av mad men innan vi mattar kudden... Natti!


Äta bör man annars... Efter att ha fyndat ...

img_6807 (MMS)

Äta bör man annars... Efter att ha fyndat en stol på Eriks i Timrå stannade vi till för en lyxlunch på Ikea. Nu har Lill fått käk så Christian har gått iväg för att byta blöja. Då passar jag på att njuta av en kopp kaffe och en chokladboll! Snart drar vi vidare igen!


Barn med klös i! Barnen har fått nya pyjam...

img_6807 (MMS)

Barn med klös i! Barnen har fått nya pyjamaser av farmor, så himla coola tyckte Love och jag med såklart! Nu är vi, jag, Lill och Chrille, hos frissan men det är inte jag eller Lill som blir fin i håret utan det är Chrill. Ja, han måste ju vara fin i håret när han drar till malmö för att bli opererad. Så fort han är färdig drar vi vidare till erikshjälparna. Klockan 14 hämtar vi kidsen från dagis och klockan 16 är det BVC för Lill som gäller, det ska bli kul att se vad hon väger nu. Hej hej!


Kärlek

Första mötet, för Love och Lykke, med lillasyster ägde rum på vårdhotellet.

Lill bara 8 timmar gammal.


Och hon doftade ljuvligt!

När vi väl kommit hem ville alla hålla henne!


Här är det en stolt storebror som håller henne.


Och här är det en stolt storasyster som håller henne så fint trots att hon, Lill, började bli lite tjurig.


Syskonen Jansson, så fina och det bästa av allt är att de är mina!


Måndagens tips! Hur man äter gröt med en b...

img_6807 (MMS)

Måndagens tips! Hur man äter gröt med en bebis i famnen utan att spilla mjölk/gröt på bebisen eller mamman. Eftersom att bebisen är lite butter och inte vill sitta i babysittern tar man helt enkelt och lägger en kökshanduk på bebisen som då skyddar både bebisens och mammans kläder!


Utelek hos farmor och farfar! Imorse brumm...

img_6807 (MMS)

Utelek hos farmor och farfar! Imorse brummade vi ut till barnens farmor och farfar. Vi har en supermysig dag ute i det fina höstvädret. Hittills har vi hunnit med att leka, såklart, grilla korv, fika och ännu mera lek. Just nu är det bara Love som är vaken för Lykke blev för trött och Lill sover ju mest hela tiden och då menar jag verkligen HELA tiden! Vi blir även kvar här på middag och det sägs att det blir grillat, mmmummma!! Idag är det två veckor sen Lill föddes, tiden bara flyger iväg! Hej!


Lika som bär?! Visst ser ni väl hur lika d...

img_6807 (MMS)

Lika som bär?! Visst ser ni väl hur lika de är varandra, Lill och Christian. Jomen, det är liksom något med ögonen... Lill är verkligen en superbebis! Inatt sov hon från 02-07! Gissa om jag blev glad?! Idag har vi haft en innedag. Eftersom att regnet öst ner åkte Christian och barnen och köpte pärlor, så idag har det pysslats inne. Nu har dom åkt iväg för att köpa middag, burgare och strille ville Love käka så då blev det så! Trevlig fredag!


Nybadad liten Lill! Nu har Lill tagit sitt...

img_6807 (MMS)

Nybadad liten Lill! Nu har Lill tagit sitt premiärbad och hon diggade det verkligen! Hon låg där och bara njöt. Nu är hon trötter och ska vila lite och då är det min tur att få njuta av en dusch. Hej!


När Lill Ann kom till världen

På lördagen trodde jag som sagt aldrig och då menar jag verkligen ALDRIG att jag skulle föda barn. Jag skrev ju ett inlägg runt 22-tiden på kvällen och då hade jag inga känningar och visste inte vad som skulle hända på natten. Efter mitt inlägg gick vi iaf och la oss.


Här är jag, jävligt less på att ungen aldrig verkar vilja komma ut!

Klockan 00:30 vaknade jag av att det kändes som att det sa "do donk" i magen. Jag tänkte att jag skulle gå upp och kissa och då känner jag hur det blir varmt mellan benen och att vatten börjar sippra fram. Jag väcker Christian som får hämta en handduk, annars skulle jag ju blöta ner hela sängen, och fortsätter in till toaletten.

När jag sitter på toaletten fortsätter vattnet att komma samt att slemproppen också släpper. Lätta värkar börjar också komma samt att jag börjar "tömma" magen. Jag minns att jag var superglad över att det ÄNTLIGEN hade satt igång! Så jag ringde till min mamma och sa att det var dags.

Väl färdig på toaletten, eller jag fick ju springa och "tömma" magen några fler gånger, ringde jag till förlossningen. Jag berättade läget och sa att jag ville åka upp på en gång eftersom att det brukar kunna gå fort samt att det faktiskt var mitt tredje barn. Jag fick som svar att det bara var att komma upp, vilket var så skönt för man vet ju aldrig, det kan ju ibland finnas näbbgäddor...

Min mamma kom iaf hit, ovanligt snabbt,  och då hade vi under tiden packat iordning barnens väskor med sovaborta prylar. 

Vi säger hejdå, packar in oss i bilen och drar till förlossningen. Jag har såklart värkar med jämna mellanrum men möter dom med ett skönt lugn.

På vägen till förlossningen ser vi festglada människor som är på väg till krogen och jag kommer ihåg att jag sa till Christian att nu är det nära så nu jäklar ger vi gärnet! Jag kommer också ihåg att det kändes lite sorgligt, ja att det här var liksom den sista gången som vi skulle åka till förlossningen och föda barn.

Klockan 01:20 är vi på förlossningen och fick komma in till undersökningsrummet. Där undersöktes jag och jag var öppen 4 cm. Barnmorskan kopplade sedan på mig ett Ctg och det skulle jag ha på magen i 15-20 minuter. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var lång tid och jag ville inte ligga ner utan frågade om det var okej att jag stog upp under tiden. Det var okej att stå och då gjorde det inte så mycket att jag skulle ha det i 20 minuter. För när jag stog upp och tog emot värkarna så vickade jag på höfterna fram och tillbaka och andades samt tänkte hela tiden i huvudet att "snart är den, värken, över, snart är den över osv.

Här är jag, sjukt tjock och fet alltså, med Ctg på magen.

När 20 minuter gått fick vi komma in till ett förlossningsrum. Vi hade också fått veta att det bara var vi där på hela förlossningen vilket också kändes skönt, ja att man liksom hade barnmorskans absoluta fulla uppmärksamhet. Barnmorskan var btw en pärla. Hon var lyhörd och lyssnade till allt jag hade att säga om hur jag ville ha det och vilken styrka jag ville ha på lustgasen osv, en pärla helt enkelt!

Nu när vi väl var inne på vårt rum hade klockan hunnit bli 01:50 och jag gick direkt till lustgasen och började använda den. Jag tycker att den hjälpte toppenbra så jag bara stog och vickade vidare på höfterna och andades in lustgasten när jag kände att värken var på väg.

Klockan 02:10 vill jag att barnmorskan ska undersöka mig för nu känner jag att jag vill sätta mig i sängen för jag känner på mig att det är nära nu, det trycker neråt som sjutton. Mycket riktigt, jag är 10 cm öppen och känner för att krysta ut bebisen.

02:15 börjar jag krysta och 02:19 kommer bebisen ut. Vilken glädje! För det första så var det en flicka, vi trodde ju att det skulle bli en kille eftersom att alla andra sa det, och för det andra så hade hon mörkt hår och var inte alls särskilt lik sina syskon. Lyckan var total och kan inte beskrivas med ord men det var en härlig känsla att äntligen få hålla i denna lilla bebis som vi väntat på så länge! 

Ja, det var det! Jag har fler bilder på denna lilla skönhet samt massor med syskonbilder men dom tar vi en annan dag. Nu ska jag hoppa i säng och sussa!

Hej hej!


Byggare Bob borrar med sin pappa! Just nu ...

img_6807 (MMS)

Byggare Bob borrar med sin pappa! Just nu visar han mig helikoptern. Jag får agera publik genom fönstret eftersom att Lill vill käka. Snart ska kidsen komma in och då är det bad, det är dagis imorgon, och kvällsfika som gäller. Eftersom att det är måndag är det även Loves favvoprogram på tv, pingvinerna från Madagaskar så efter det är det sängen som gäller! Hepp!


Sleeping beauty! Lill bara sover och sover...

img_6807 (MMS)

Sleeping beauty! Lill bara sover och sover. Igår sov hon hela dagen och än så länge har hon också sovit hela dagen. Detta resulterade i att hon ville vara vaken, eller hon hade ont i sin lilla mage, mellan 04:00 och 06:00. Hon hade säkert sovit om hon inte hade haft så himlans ont i magen. Vi hoppas på en bättre natt i natt. Idag har vi varit ute från 09 imorse till 11:30 då gick vi in och käkade lunch hos grannarna. Mätta och belåtna gick vi hem och sov lunch. Nu ska vi käka middag och sen gå ut igen, vädret är ju helt fantastiskt!! Jo, ingenting blir som man vill när man har en liten Lill.... Födelsedagsberättelsen kommer således inom kort!


Hela familjen Jansson är på prommis! Nu är...

img_6807 (MMS)

Hela familjen Jansson är på prommis! Nu är vi på väg till hantverkarparken och ska leka av oss lite energi innan det är dags för kvällsfika och läggning.


Lill vill

Just det. Lill vill se filmen Notting Hill ikväll, så då gör vi väl det då!

Nu har det snart gått tre timmar sen Lill käkade sist så jag börjar förbereda mig inför Lills middag. Detta gör jag genom att:
 1. ta fram en kall flaska vatten från kylskåpet
 2. lägga fram tv:dosan
 3. hämta mobben
 4. och en kräkhanduk

Städa

Sådärja! Nu har jag varit duktig. Jag har nämligen städat hela lägenheten. Japp,  jag har, med några matstopp då Lill ropat efter käk, dammsugit, torkat golv, tvättat en maskin med kläder och nu ska jag snart ta och putsa fönster och speglar! Jag känner mig otroligt nöjd!

Min älskade man är och spelar golftävling, Love och Lykke är hos farmor och farfar så det är därför jag har städat. Ja men det är ju så mycket enklare att städa en lägenhet som är tom än en lägenhet full med livliga ungar! Love och Lykke ska till och med sova över hos farmor och farfar så jag och Lill har hela kvällen för oss själva, mysigt! Vi tänkte softa framför tv:n, lägga oss tidigt och bara sova, sova och sova (ostört hela natten lång)! Eller jag vet, jag ska ta och sätta mig ner och skriva om Lills födelsedag samt lägga ut lite bilder från de senaste dagarna, ja jag har ju tid till att göra det nu. Det är på tiden!

Annars rullar allt på. Lill sköter sig fortfarande finfint. Om jag ska vara ärlig så märker man inte av henne så mycket då hon sover, i stort sett, hela tiden. Mina nippels är fortfarande ömma men det börjar faktiskt bli bättre så om några dagar är  nog såren som bortblåsta!

Hallo balloSlutbesiktning - check! Jag och Lill lämnd...

img_6807 (MMS)

Slutbesiktning - check! Jag och Lill lämnde av christian, Love och Lykke på norraberget imorse för att sedan brumma vidare till sjukhuset för det sista återbesöket. Det gick toppen och hon är ju ett A-barn, såklart! Hon hade även ökat i vikt, nu väger hon 4390, så amningen funkar finfint! När vi var färdiga på sjukhuset åkte vi och hämtade upp resten av familjen och de var alla väldigt blöta efter en redig regnskur! Jag ska skriva om dagen då Lill kom men jag sitter aldrig vid datorn nu, det blir mest mobilbloggande, så  så fort jag har några minuter över ska jag sätta mig vid datorn och plinka ner historien. Hepp!


På IKEA! Vi har käkat köttbullelunch men s...

img_6807 (MMS)

På IKEA! Vi har käkat köttbullelunch men ska åka hem nu Love stannar kvar med grannarna och leker i Småland en stund. Lill sköter sig finfint, äter, sover och bajsar. Det märks att hon tillgodogör sig maten jag ger henne då hennes poop nu ändrat både färg och konsistens, härligt! Natten har varit bra då hon käkat endast med två timmars intervaller, så jag känner mig utvilad idag! Hej hej så länge!


Stängt pga fikapaus! Matfabriken, jag, stä...

img_6807 (MMS)

Stängt pga fikapaus! Matfabriken, jag, stänger       en stund för att fylla på med lite fika i form av ett wienerbröd, latte, gjord i kaffemaskinen vi fått av svärmor, och som alltid ett glas vatten. Lill käkar och käkar vilket är bra för jag märker att det mer milk nu än igår, härligt! Natten gick bra men det enda Lill vill är att suga på tissen, så min sömn blir väl inte den bästa. Men eftersom att min man är världens bästa så fick jag sova några timmar extra på morgonkvisten! Nu när Lykke och Lill sover passar jag och Love på att mysa i soffan framför en film, jag njuter av mitt fika och Love njuter av oliver och ett glas mjölk. Livet är bra härligt!


Söt som socker! En nyäten och trött Lill l...

img_6807 (MMS)

Söt som socker! En nyäten och trött Lill ligger och sussar sött.


Vardag

Dåså var vi tillbaks till vardagen igen, nästan iaf. Vi har kommit hem och sovit en natt hemma. Det gick ganska bra. Det slutade iaf med att jag och Lill gick och la oss i en annan säng eftersom att både Love och Lykke kom över till oss och ville trängas med oss i vår säng. Ni kan ju tänka er vilken liten plats man får om man är fem personer som ska trängas i en 160 cm lång säng...inte många centimeter per person alltså!

Love och Lykke har iaf accepterat deras lillsyster på lite olika sätt. Love vill pussa, krama, bära och säger hela tiden hur mycket han älskar Lill. Lykke var snäll till en början men ska numera bara slå henne, så det gäller att hålla koll på henne och man kan absolut inte lämna de två tillsammans!

Denna vecka har Love och Lykke fått ledigt från dagis. Ja, vi tänkte att det var bäst så. Det är ju viktigt för de att lära känna sin lillasyster och få vara delaktig redan från start och inte känna sig bortlämnade till dagis osv.

Jag och Love har precis kommit hem från ett återbesök på sjukhuset. Det var pku-test och hörseltest som skulle göras och det gick toppen!

Annars så rullar dagarna på och det är som alltid amning, amning och amning som står på schemat. Hon suger och suger och mina vårtor blir ömma. Men det är ju bara att härda ut för så snart möjlken runnit till blir det bättre. Det som även också blir bättre när mjölken runnit till är planeringen och rutiner. Ja, då vet man ju hur många timmar man har på sig innan hon vill käka nästa gång osv. Ingen mjölk ännu, men snart så!

Det är iaf skönt att vara hemma och jag skriver mer sen.  Måste ju berätta hur det gick till när Lill kom till världen. Men nu ska vi ta och klä på oss och åka och grilla hos mina föräldrar!

Hej hej!

Tripp trapp trull! Lill är verkligen en ri...

img_6807 (MMS)

Tripp trapp trull! Lill är verkligen en riktig liten tröttfis, hon har sovit hela dagen. Jag mår jättebra men har ganska jobbiga och onda eftervärkar. Det sägs att eftervärkarna blir värre efter varje barn man fött och det stämmer verkligen. Jag hade inga eftervärkar med Love, lite med Lykke och superonda med Lill. Men med värktabletter är dom hanterbara. Förlossningen var en drömförlossning utan dess like! Men den skriver jag om en annan dag för nu säger vi godnatt och så ses vi imorgon istället! Oj, Lill bjuder visst oss på en trumpetkonsert, med rumpan, så det bli nog ett blöjbyte till innan vi släcker lampan. Natti natti!


Pappa byter blöja! Jag har precis leverera...

img_6807 (MMS)

Pappa byter blöja! Jag har precis levererat ett stort fint lass mekonium så nu är jag nöjd och belåten, fast det är jag ju hela tiden ändå. Idag har jag bara sovit och låtit mina fina föräldrar tjusats med varandra. Det märks att de är lyckliga för de pussas och kramas hela tiden och säger att jag är så fin. Nu ska vi snart gå och käka middag. Hej så länge!


Äntligen! 02:19 den 12/9 föddes Lill Ann J...

img_6807 (MMS)

Äntligen! 02:19 den 12/9 föddes Lill Ann Jansson. Hon vägde 4344 gram och mätte 54 cm. Allt har gått superbra och nu vilar vi upp oss på vårdhotellet en natt.


Fy

Inte trodde väl jag att jag skulle behöva gå på "övertid" med det tredje barnet. Näe, jag trodde väl att jag skulle få runt utsatt tid, kanske till och med lite tidigare....men ack så fel jag hade/har! Så nu ligger jag här och är bitter, bitter på barnet i magen som aldrig verkar vilja komma ut.

Alltså, jag har verkligen inga känningar eller tecken som helst på att bebisen skulle vilja komma. Vad gör jag för fel? Jag tycker ju att jag gör allt som man kan göra. Jag vilar, jag är ute och går prommisar och jag försöker att slappna av och inte stressa. Så varför, varför kommer den inte ut någon gång?!

Därför går jag och lägger mig nu och hoppas på en ny och bättre dag imorgon!

-Hejja hejja friskt humör....

Tänk om

Tänk om det bara är ett lur? Ett dåligt lur om att jag egentligen inte har en bebis i magen. Det är som att jag sitter och väntar på att någon, min barnmorska kanske,  ska hoppa fram och skrika, -April April din dumma sill! Men så taskigt kan det väl ändå inte vara....men just nu känns det som så. För varför kommer aldrig bebisen ut då?

I nuläget skulle jag behöva:

 • En hejjaklack som peppade mig med hejjaramsor så som -Hejja Kattis friskt humör det är du som susen gör, hejja hejja hejja! Eller -Vi har seglat över havet för att se Kattis föda barnet...
 • Massor med värkar. Långa, korta, onda, mindre onda,jävligt onda och  krystvärkar, you name it, jag tar vilka som helst!
 • En nyfödd bebis i min famn...
Behöver jag säga att jag är less?!

Barnen fick ledigt från dagis idag och i s...

img_6807 (MMS)

Barnen fick ledigt från dagis idag och i stället packade vi in oss i bilen för att mysa i skogen och grilla korv. Fint sällskap hade vi också! Loves och lykkes farmor, mormor och alla kusiner följde med och det var/är så mysigt så! Bebisen tjurar fortfarande på och är kvar i magen... Nu gick de andra på upptäcktsfärd och jag stannar kvar som eldvakt, eller jag vilar mig lite efter maten. En härlig början på en fin dag! Hej!


Nu säger barbamamma godnatt och kryper ner...

img_6807 (MMS)

Nu säger barbamamma godnatt och kryper ner i sängen med långa farbrorn!


Joråsåatt...

Bebisen befinner sig fortfarande inne i min mage. Som det känns nu så kommer den verkligen aldrig att komma ut. Det är så lungt i magen och jag har inga jobbiga förvärkar/sammandragningar som visar att det kan vara på g. Så vad gör jag? Jo, jag gillar läget och njuter av att få sova gott på nätterna, för det gör jag. Jag sover som en stock och så här gott har jag inte sovit under hela graviditeten. Jag njuter även av att få lite ensamtid. Det är så skönt att lämna barnen på dagis, missförstå mig rätt, åka hem och bara vara. Jag tycker att jag kan få unna mig detta för jag vet, jag vet att så fort bebisen kommit så blir det ändring på allt detta.

/ Katarina 29 år, höggravid och livsnjutare

Tv

Nu ligger jag i soffan och kikar på tv. Det är visst premiär på programmet Skåne fruar. Det är sådär lagomt easy tittning liksom och jag gillar´t! Samtidigt som jag kikar tv så mular jag plommon. Ja, jag tänkte att jag skulle kunna få fart på maggen och skita ut ungen!!!

Haj haj!

Vi är i hamnen och leker loss i lekparken!...

img_6807 (MMS)

Vi är i hamnen och leker loss i lekparken! Hjärngympa på hög nivå!


Prommis och äppelpaj

Idag har jag hittills hunnit med:

 • Städat och röjt undan efter frukosten
 • Hängt med grannfamiljen på en prommis
 • Bakat en äppelpaj
 • Käkat lunch med grannfamiljen
 • Käkat den nybakade äppelpajen med grannfamiljen
 • Hämtat hem barnen från dagis
Och nu ligger jag här och vilar mig lite. Tittar på Lykke som dansar till sånger från hennes piano, sötnosen vår! Jag ligger även och funderar lite på vad vi ska käka till middag. Fisk i ugnen är något som jag är sugen på. Ja men då blir det fisk i ugnen!

Hepp


Bf +5

Tänk att jag redan har gått 5 dagar över tiden. Förr kändes det ju som att tiden stog stilla, när man räknade ner till Bf-dagen, och nu går dagarna i raketfart. Konstigt.  Jag försöker att inte bry mig så mycket om att jag är inne på övertid nu utan tar dagarna som de kommer, med ro.

Nu har vi precis käkat frulle och ska snart börja klä på oss för att bege oss till dagis. Vad jag hittar på är ej bestämt än. Det lutar åt att jag tar en promme runt Sidsjön, en tur till Birsta eller åker hem och slaggar en stund. Just nu känns  det sista alternativet mest lockande, men jag vet inte än...

Hepp!

Bildlös blogg

Ja, detta har verkligen blivit en bildlös blogg på sista tiden. Jag tycker personligen att bloggar som aldrig har bilder är tråkiga bloggar och nu är min blogg lika tråkig...borde skärpa mig, verkligen! Men, just nu skiter jag i det för jag har andra saker att tänka på. Gissa vad? Precis, bebisen i magen som aldrig verkar vilka komma ut. Jag har fortfarande absolut inga känningar. Men när jag tänker efter så var det ju precis så när jag väntade Love också. Jag hade inte haft några känningar what so ever på hela dagen och kvällen förrens pang bom klockan 01:52 på natten då allt satte igång med buller och brak. Så om jag har tur kanske det blir så inatt också....fast jag ska berätta att jag nuförtiden, innan jag går och lägger mig, inte tänker att jag ska få barn på natten eftersom att det aldrig har blivit så hittills. Näe, jag brukar typ tänka, inte i natt för jag är för trött!

JO, jag har ju glömt att berätta att Christian har skjutit fram sin operation. Han skulle ju som sagt åka till Malmö den 13/9 och operera njuren men nu är allt framskjutet till i början på Oktober. Detta medför att jag ej längre känner mig stressad att ploppa ut ungen. Ni förstår inte hur stressad jag varit, skitstressad! Jag har typ gått och känt mig dålig för att jag inte har kunnat föda fram ungen i "rätt tid". Nu behöver jag inte vara det längre och det känns så skönt, rent av befriande!

Nu ska jag bara kika på ett avsnitt av halvåtta hos mig sen ska jag sussa!

Hej hej!

Och för att detta inlägg inte ska bli bildlöst lägger jag in en favoritbild på mina älsklingar!

Smackenprommis September 2009

Baka baka liten kaka

Jag blev lite smått sugen på att baka en äppelkaka i långpannan. Men först ska jag bara vila mig lite, ja det ska jag!


Lugna gatan...

Ingen bebis, inga känninar som skulle tyda på att bebisen vill komma ut, inga ingenting...Behöver jag säga att jag är jävligt less?!

Bra.
Då. Vet. Ni.
Promenera mera....

Ja, eftersom att all molvärk avtog så bestämde vi oss för att försöka gå igång förlossningen. Så efter vi käkat middag tog vi bilen ut till mina föräldrar där vi gick elljusspåret. Sen kom belöningen, nybakad sockerkaka med ett kallt, eller tre, glas mjölk, mumma!!

Men, inget händer...jag sitter således här, småless och förbannad över att just inget händer...så nu ska jag fortsätta att kika på tv!


Mvc

Nu har vi precis kommit innanför dörren. Vi har besökt både Mvc och sjukhuset. På Mvc gick det bra, fina värden och bebbens hjärta slog som det skulle. Igångsättning kommer att ske senast den 19/9, oj så skoj! NOT! Vi räknar dock med att vi redan fått vår efterlängtade bebis då!

Min barnmorska erbjöd mig iaf hinnesvepning och jag tog givetvis chansen. Så hon gjorde som hon skulle och det gjorde förstås ont på mig och magen blev stenhård. Hon kunde iaf känna att den yttre livmodermunnen var öppen men inte den inre och att livmoderhalsen fortfarande var lång, den ska vara kort och nästan helt utplånad när det är dags, så jag var inte "mogen" ännu. Men nu hoppas jag på att hennes hinnsvepning gick bra!

Efter Mvc drog vi till sjukhuset där Chrill skulle ta de vanliga proverna vilket gick som smort!

Sen brummade vi till stan och käkade lunch på Chaow Praya River, det var gott så gott! Mätta och belåtna gick vi hand i hand till Rummet. Där kikade vi om de hade ett tyg vi sett och tänkt köpa. Givetvis hade de inte tyget så vi promenerade därifrån. Det är nu det händer grejjer... Jag får ont i magen och måste vila mig lite titt som tätt. Vi styr stegen mot bilen och drar hem. Så nu ligger jag här, med lite molvärk i magen men inte så mycket mer. Jag hoppas dock att det kan vara något på g.

Håll tummarna!

Laddar

Nu har jag tänt ljus i hela lägenheten och det blev så mysigt så, hösten är verkligen härlig på så vis! Jag har även skurit massor med grönsaker och gjort en smaskig dipp, så nu ska vi minsann ladda våra batteriermed vitaminer!

Jag har fortfarande inga känningar så vi tar det hela med ro och låter bebisen få komma när den kommer. Christian och jag har snackat om det idag och jag måste sluta stressa upp mig. Barnet kommer när det kommer och så är det med det, vare sig det är inatt eller om 12 dagar.

Imorgon ska jag till Mvc men jag har inte kikat vilken tid ännu och jag måste komma ihåg att lägga fram ett kissrör så jag inte glömmer att ta ett urinprov av morgonurinet. Ja, jag brukar lägga fram ett rör på handfatet så jag inte glömmer, ojojoj så smart jag kan va då!

Håll tummarnan att mina värden är bra. Jag ska kanske säga att jag har fått tagit två alvedon, en i morse och en på eftermiddagen, pga huvudvärk...

Nu ska vi mysa!


Boar

Vi boar, donar och laddar med spaghetti och köttfärsås. Inte för att något nytt på bebisfronten har hänt utan bara för att få tiden att gå lite...

Barnen är hemhämtade och i nuet ligger de sött och sussar i vår säng. Jag har surfat runt på olika sidor och läst om diverse barnaktiviteter som finns för Love. Jag har kikat på jaktfalken, japp gymnastik från 3 år och när Love har fyllt 4 år ska vi anmäla honom till Kvisslebys motorklubb där de hade crossåkning och det kommer nog Love att älska, det värsta är väl att vi sedan kommer behöva köpa en åt honom.... I vinter blir det slalom, skridskor och längdskidåkning för hela slanten! Ja, det var typ det som fanns för 3-åringar sen är det ju mycket som man kan göra och hitta på själv också.

Nu har Love precis kommit upp, nyvaken, fin och gosig. Så nu säger jag hejdå!


Stressad

Vi lämnade ju Love och Lykke hos mina föräldrar igår så att vi skulle kunna mysa och ta det lite lungt tillsammans innan bebisen kommer. Vi hade ju även hoppats på att det skulle sätta igång, men icke! Christian har dessutom haft feber, vet inte ännu om han har det idag då han fortfarande ligger och sover, och jag har känt mig trött, sliten och less.

Vi hyrde som sagt film och köpte godis. Vi såg filmen och sen gick vi och la oss, japp vi kanske gick och la oss klockan nio, halv tio. Det sjuka är att jag inför varje natt tänker att nu kommer bebisen. Och som jag skrivit förut så ligger jag och vrider och vänder på mig i några timmar bara för att tänka/känna efter om det händer något. Men, inget händer ju! Detta gör mig så otroligt stressad! Jag är så stressad över att hinna föda barnet innan Christian ska åka ner till Malmö och operera sig, som är den 13/9. All denna stress över detta gör säkert så att jag "låser" mig själv och inte kan slappna av. Jag slår vad om att så fort Christian avbokat sin operation, som jag för allt i världen hoppas att han inte behöver, kommer jag att slappna av och förlossningen kommer att sätta igång.

Imorse vaknade jag med en lätt huvudvärk också....men som tur är så ska jag ju till Mvc på måndag och då får vi väl se hur mitt tryck och mina värden ser ut.

Nåja, nu ska jag krypa ner och försöka sova lite till, det gäller ju att passa på när barnen sover borta, jag vara bara tvungen att kliva upp och käka en frukt för att stilla min kurrande mage....

Hepp!

Lördagsgodis är såklart ett måste när det ...

img_6807 (MMS)

Lördagsgodis är såklart ett måste när det är lördag!! Nu åker vi och lämnar barnen, som ska sova över, hos min mor och far för att sedan dra på bio eller hyra en film. Jag har läst att dessa två aktiviteter är bra för att sätta igång det hela och jag hoppas att det stämmer!


Gilla läget...Tomas Ledin, han är en klok man han...Bf +1....gillla la la la läget!!!

Time´s up!

Idag är alltså dagen då jag är beräknad att föda barn. Men som ni förstår så verkar inte bebisen i magen vilja samma sak...detta medför att jag är less, irriterad och allmänt förbannad, herregud jag kommer att gå på övertid och inte heller får jag något vidare betalt för det! Okej, jag får ju i slutändan en liten bebis, men nu känns det inte värt det.. Men men, vad ska man göra liksom?! Jag är för trött och less för att börja köra med olika tpis och trix som eventuellt kan trigga igång förlssningen. Så jag sätter mig i bilen och kör någonstans, vart vet jag inte utan jag hamnar väl där jag hamnar....


Godnatt! Nu tar jag med mig maken, den här...

img_6807 (MMS)

Godnatt! Nu tar jag med mig maken, den här tunga magen och går och lägger mig. För vem vet, kanske är bebisen punktlig och vill ut i natt....


Solo

Jag ligger i soffan helt ensamen nu. Barnen har hängt med Christian som skulle till sina föräldrar och hämta hem en byrå. Det är verkligen såå skönt att bara få ligga här, i det tysta, eller i ljudet från diskmaskinen och tvättmaskinen, och bara vara.

Christian kommer iaf att komma hem med minus en unge. Love stannar och sover kvar hos farmor och farfar då han ska få följa med sin farmor till hennes storasyster imorgon som även hon skulle barnvakta sitt barnbarn. Lykke kommer att gå på dagis som vanligt. Därför skulle det ju passa ganska fint om det satte igång ikväll eller inatt....men det verkar som att denna bebis inte har så bråttomt ut...

Idag har vi återigen uträttat lite ärenden som vi kan stryka från vår lista. Detta medförde även ett besök på Birsta C där vi även passade på att ladda batterierna med pizza. Det är ju konstigt det där, men jag är väldigt sugen på kolhydrater nu och det måste väl ändå vara något slags tecken på att kroppen samlar och lagarar energi till förlossningen.

Jodå, en nektarin och lite bubbelvatten på det här så!

Hej hej!

Status

Ingen bebis än. Det konstiga är att jag tror att bebisen alltid ska komma under natten så därför ligger jag typ och väntar och tror att det ska sätta igång. När klockan sen har slagit två, och inget har hänt, brukar jag somna och sen sussa gott hela natten.

Nu är barnen lämnade på dagis och jag har plockat undan efter frullen och håller på att stöka undan och sortera lite.

Jaja, nu vet ni iaf att inget har hänt och att bebisen fortfarande befinner sig i magen...

Brrr

Alltså det har blivit väldigt kallt och höstlikt ute nu. Vi åkte bort till Christians föräldrar för att fixa lite grejjer och då passade vi på att vara ute i några timmar. På slutet alldeles innan vi skulle åka hem blev det riktigt kallt. Jag började frysa som bara den och Lykkes händer var som små isbitar och då hade hon ändå på sig mycket kläder, så man kan väl säga att hösten är här nu.

Nu kikar jag tv och slösurfar lite. Jag funderar på om jag ska ta och åka till affären och handla något gott...ja, jag vet men jag är såå sugen! När man är gravid så är ju faktiskt det enda nöje man har, att äta goda saker...och snart är jag ju inte det längre och då kan jag ju inte hålla på såhär hela tiden. Näe, då är det strikta regler som gäller! Så ja, jag hämtar skorna och brummar iväg till affären!

Ingen bebis så långt ögat kan nå....

Dejt

Jag slängde på mig klädrna och gick, japp gick ner till stan idag. Där blev det en lunchdejt med finaste Carro och hennes Esther! Det var så mysigt, vi satt ute i solen och åt sushi, japp, sushi idag igen och det var verkligen supergott!

Efter lunchen strosade vi på stan och jag har nu äntligen fått fingrarna ur och köpt ett nytt regnskydd till vår dubbelvagn. Jag köpte även en pyjamas till Love och en korsett till mig själv. Jag har tänkt att jag ska börja använda den så fort jag har ploppat ut bebben. Jag tror att det kan vara ganska skönt för magen och ryggen om man har en sån, ja för hållningen liksom. Den var dessutom på rea så då kunde jag ju inte motstå.

Nu har vi hämtat hem barnen från dagis och det hade gått superbra för Love idag, såå skönt att höra! Nu sitter de ute och käkar mellis med Christian. De skulle vara ute och leka tills det är dags för middag. Jag tänkte ladda mina batterier med korvstroganof och ris idag, mummas!

Nu ska jag lägga mig och vila lite!

Jo, jag måste ju bara säga att jag har världens bästa man alltså! Han hade visst köpt en present till mig idag, yes han hade köpt en sodastreamer, soo nice! Nu blir det till att dricka sticksvatten, när bebben kommit, istället för läsk. Japp, jag ska bli fit fit fit for figth (igen)!

haj!

Okoncentrerad jag?! Inte det minsta, för d...

img_6807 (MMS)

Okoncentrerad jag?! Inte det minsta, för det är väl inne med att ha mascara under näsan och på överläppen....


Inte för finkänsliga kanske...

Okej, här händer det grejjer! Jag tror, vet, att S-proppen ha börjat släppa. Detta betyder ju att det verkligen kommer att komma en bebis snart, iof kan det ju dröja flera dagar/veckor, men äntligen händer det ju lite iaf!

Christian knäppte kort på mig igår för han var så bombsäker på att det skulle sätta igång på natten. Men icke, jag sov och sov och sov...Jag känner mig ovanligt pigg och utvilad idag så jag är absolut redo att föda barn! Jag skulle typ helst vilja att det satte igång nu och inte på natten, ja det blir ju liksom mycket smidigare att ringa in barnvakt som kan hämta ungarna på dagis osv....men när det väl händer så löser det sig ju alltid!

Det gick iaf toppen på Loves 3:års kontroll igår! Han svarade på alla frågor med bravur och Bvc-sköterskan tyckte att Love var väldigt duktig och framförallt väldigt tidig som redan lärt sig cykla utan stödhjul! Kan ju säga att både jag och Christian växte några centimeter då... Love väger nu 14.9kg och är 102,5cm lång. Han följer sin kurva fint både på längden och vikten. På viktkurvan har han till och med hoppat upp ett snäpp på.

Lykke fick sin spruta i armen och även det gick bra. Hon grät lite men efter en lugnande kram från Love så kändes det mycket bättre sen!

Nu ska jag ta en rajd med dammsugaren för att sedan koka lite mer äppelmos av äpplena vi fått av min farmor.

Hipp hipp!

2 dagar kvar....

RSS 2.0