VAB

japp. idag har jag då varit hemma pga vård av barn, ingakonstigheter alls. Barnen har feber, Love vinner med den högsta tempen och Lykke tätt följt som tvåa. Snoret rinner fortfarande, som en fors, på båda men bara Love är den som har hosta, hoppas hoppas att inte Lykke hinner få den också, för det låter ju såå jobbigt när han hostar!

Love vaknade för 45 minuter sedan och då hade han tillsammans med Chrill och Lykke sovit i 1,½ timma. Lykke och Chrill sussar fortfarande så hon är snart uppe i 2,½ timma! Men det sägs ju att den bästa medicinen mot sjukdomar är just sömn, så hon får vackert sussa på!

Jag har medans barnen sovit :
 • Plockat undan efter dagens lunch
 • Hängt upp tvättmaskin nr 2
 • Ställt ut tvättställningen med tvätt på uteplatsen i hopp om att det ska torka fort i solen!
 • Käkat choklad, någon ny smak av marabou, men trots att den smakade skit så åt jag upp den...
 • Ätit två plommon och druckigt vatten
 • Skrivit klar en examinationsuppgift till seminariet som äger rum vecka 17
 • Sökt en vetenskaplig artikel till min andra examinationsuppgift.
Imorgon ska jag på praktiken igen och på kvällen ska vi fira min älskade farfar som fyller år. Eftersom att barnen är sjuka så tar jag och brummar iväg dit själv och det är inte så tokigt ska jag tala om för då kan jag sitta och prata, käka tårta och dricka kaffe i godan ro utan att hålla efter två små busiga barn som springer omkring och gör en massa hyss.

Annars så har jag hunnit så här långt i min graviditet!

Du är på dag 145 av 280. (51,8%).

Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 4 fulla dagar (v20+4).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 3 sep 2010
Du har 135 dagar kvar till beräknad förlossning.


Sjuka barn och hormoner

Barnen blev sjuka. Båda har feber och är snoriga, Lykke med grönsnor och Love med genomskinligt och rinnigt. Love har även en väldans hosta som plågar honom! . Detta betyder att jag måste vara hemma från praktiken imorgon, ja Chrille jobbar likaså våra föräldrar, så jag stannar hemma. Men det är ju så när man har  barn, man kan ju inte rå för att de blir sjuka. Vill min handledare att jag ska komma in nästa vecka för att jobba igen, så gör jag mer än gärna det, det är sjukt kul ska ni veta, jag trivs som fisken i vattnet!

Annars så spökar hormonerna  i mig nu. Jag är så himla k ä n s l i g! Gråter en skvätt lite nu och då. Men mest för att jag tycker att det är så orättvist, orättvist att Christian ska ha ont, ja är det inte det ena så är det det andra. Äter han en medicin så får han äta en annan medicin för att lindra biverkningarna från den första medicinen osv...han förtjänar att få må bra nu, han har varit med om tillräckligt! Det är jobbigt att se sin älskade ha ont! Så jag gråter vilket gör att det ibland, kanske inte alltid, känns en aning bättre, oftast gör jag det i smyg för hur kul är det att gråta inför andra...

Nu ska jag ta och borsta gaddarna, bäst att komma i säng i tid eftersom att nätterna är ganska oroliga just nu. Så godnatt!

Kärlek i Paris 2007!
När barnen sover

Sitter jag här, i soffan, och lyssnar till:
 • Loves hostningar, attans om han blir sjuk igen.
 • Tvättmaskinens ljud, det är tredje maskinen...so far....
 • Måsarnas skrik, ett litet tecken på att det faktiskt är vår nu!
 • Min mage som bubblar, antar att den tackar för den goda maten som jag och barnen just ätit, fisksoppa är mumma!
Jag har massor med saker som jag egentligen borde ta tag i nu när jag har en lugn stund, men jag drar ut på det genom att sega här, framför datorn en stund till. Jag måste iaf:
 • Hänga upp tvätt nr 2 och snart också tvätt nr 3
 • Plocka undan efter dagens lunch
 • Planera veckans alla middagar, ja eftersom att Chrill jobbar och jag är på praktik, så är det ett smart drag om vi vet vilken mat som ska ätas samt att all den maten redan är inköpt...men vad liksom...
 • Skriva matlista eftersom att jag och barnen tänkte ta en ride till Birsta och handla lite senare
Lykke är inte heller så frisk, hon har feber. Igår eftermiddag sa det bara pang så hade hon 39 graders feber. Hon låg däckad på mig en halvtimma tills att alvedonen kickade in och då började hon sjunga igen....snoret rinner också hela tiden....men jag hade väl nästan gått och väntat på att hon skulle bli frisk eftersom att hon precis börjat på dagis, och jag vet att det heter förskola, men dagis är enklare att säga så jag fortsätter att säga det.

Eftersom att hon är sjuk så tar Christians mor hand om henne imorgon, måndag och min mor henne på tisdag. Vi hoppas ju att hon hunnit bli frisk så att hon kan gå på dagis på onsdag....annars vette sjutton hur vi gör!

Ja men hon vi hoppar alla sjukdomar och alla listor och pratar om något annat tycker jag. Tänk att jag nu gått lite mer än halva tiden, heelt galet sjukt! Jag har nu bara 19 veckor kvar att bära denna bebis på...okej, plus ninus 14 dagar då. Men jag hoppas att det inte blir 14 dagar över och då är jag mer än nöjd! Nu kan man också känna utanpå magen att bebisen sparkar och rör sig, och det är alltid lika häftigt,vare sig det är den första eller tredje gången man gör den upptäckten på!

Jag mår ju fortfarande oförskämt bra och jag hoppas att det håller i sig,men jag ska väl inte säga allt för mycket då slutar det väl  med att jag får en pylostomi igen och det vill jag ju verkligen slippa! Men annars så rullar allt på liksom, i en rasade fart dessutom! När man redan har två barn så är det ganska svårt att hinna med att tänka på bebisen i magen, men i vissa stunder, tex när jag sätter mig i bilen eller ska äta lunch och så känner jag några små buffar i magen, då blir jag varm i hela hjärtat....men annars så är det ju fortfarande helt overkligt att vi ska få ett till barn! Det blir nog en kille den här gången.....eller kanske en tjej.....hm...den som lever får se!

Nu har maskinen snurrat färdigt, dags för att röra på rumpan! Jo, jag tror minsann att jag snart ska börja sova när barnen sover, även om jag inte är trött nu så tror jag att det skulle göra mig gott i framtiden...så snart ska jag börja med det!

Tjing tjing!

Ultraljudet

I förrgår var vi på Ul och det gick toppen, men jag kan lova att jag aldrig, nästan i hela mitt liv, varit så nervös som jag var då vi blev uppropade. Jag skakade i kroppen och kände mig nästan gråtfärdig. Vilket också sköterksan märkte som då tog ett peppsnack med mig och Chrille innan hon började undersköningen.

Själva undersökningen gick toppen, inget avvikande och bebisen verkade må bra. Vi vet alltså INTE om det är en tjej eller kille som är bosatt där, det får bli en mysig överraskning i början på September. Vi fick nästan samma datum från ul, 4/9, som från Mvc, 3/9, så det känns som ett perfekt datum för bebben att anlända på. Så även om det inte var ett dugg planerat, så känns det ändå, så här i efterhand, väldigt bra! Allt ordnar sig liksom....

Lykke på dagis går fortfarande som en dans, hon är ju bara världens bästa unge!

Nu ska jag ta med mig pyret i magen, som för övrigt sparkar jättemycket, och gå och lägga mig....har ont i huvudet, lite i halsen och mår lite småilla.

Hepp och godnatt!


Dagen med stort D

Ett annat ord för det stora D:et är UL, alltså ultraljud. Tänk att vi äntligen ska få se bebisen i magen idag! Det är så spännande att jag inte sovit många timmar inatt. Jag har liksom vridit och vänt på mig som en duracellkanin hela natten lång. Detta får jag ju lida lite av nu då jag känner mig ganska trött, men det är snart ett minne blott  för vi ska ju på UL! Det hela är så konstigt, jag menar vi har ju ändå varit med om en sån här dag två gånger tidigare, men det känns ändå så sjukt mycket mer spännande denna gång....kanske för att det är sista gången. Men om jag ska vara helt ärlig så ligger väl en liten uns av orolighet bakom denna spänning. Tänk om det är något fel på bebisen....vem säger att just vi ska få ett till friskt barn, vi har ju redan fått två friska....

Jag trodde även att natten skulle ge mig resultatet av vem som finns i min mage, men icke, jag har varken drömt att det är en tjej eller kille, så jag har verkligen ingen känsla om vem som för tillfället bor där. Jag är sugen på att ta reda på det, men vi ska INTE göra det. Det får bli en härlig överraskning i September!

Ja, vad har hänt mer sen sist då? Jo, vi har börjat skola in Lykke på dagis och jag måste säga att det hela går som en dans, hon är så duktig! Igår var första dagen som jag lämnade henne hela dagen och inte ens en liten tår kom det då jag gick och vi vinkade hejdå, alltså vår lilla Lykke har plötsligt blivit såå stor! Jag blir alldeles varm i hjärtat bara av att tänka på hur hon sitter där och äter fint med alla andra barn och hur hon lägger sig på sin madrass och somnar....vår fina fina Lykke!

Näe, nu blev jag så nervös att jag fick ont i magen och då är det bäst att käka något annars kommer jag att börja må illa. Ja, det har blivit så på sista tiden, äter jag inte frukost inom en viss tid när jag klivit upp börjar jag att må illa, så nu blir det fil och musli! Fil, yes det är något som jag bara äter när jag är gravid och jag älskart!

På  återseende!

RSS 2.0