Effektiv

Nu har jag:

  • Tvättat 4 maskiner
  • Hängt 4 maskiner
  • Sorterat kläder som Lykke och Love växt ur
  • Kokat äppelmos
  • Lagt fram kläder åt båda barnen
  • Packat dagisväskorna
  • Bäddad rent
  • Filat fötterna, som var en pärs!
  • Duschat
  • Målat naglarna, även det en pärs!
Och nu ska jag ta och göra mig en kvällsmacka och softa ner framför tv:n, inte illa för en höggravid kvinna va?!?!?

Så nu lilla bebbe kan du ta och komma!

Natti natti!

Lurig

Det är minsann en lurig liten bebis i min mage som ständigt spelar mig många spratt! Idag har jag trott, minst vid två tillfällen, att det varit på g. När jag precis börjat tänka att "shit nu gäller det" så har det avtagit. Jag tänker att det kommer bli lite som historien som pojken och vargen. Ja, pojken lurar ju samhället att vargen kommer osv och till slut när vargen verkligen kommer så är det ingen som tror på honom. Precis så känns det för mig nu. Bebisen lurar mig, jag går på det och så slutar det. Detta kommer ju medföra att jag tillslut, när det äntligen är dags, bara kommer ignorera signalerna och härda ut, vilket i sin tur medför att jag då tillslut kommer föda ungen här hemma på golvet framför tv:n eller nåt!

Just nu tvättar jag, japp jag tog en tvätttid och tänkte köra allt som finns att tvätta! Jag tänkte även renbädda sängen och till och med tvätta undermadrasserna! Ja, jag måste ju ha något annat att göra än att sitta framför tv:n och bli lurad gång på gång....

Svettas gör jag också!

Haj haj

Sean Banan

Läste just tidningen och såg att Sean Banan ska uppträda på Birsta ikväll. Love älskar Sean Banans låt -skaka rumpan. Kanske, om jag orkar och hinner med, ja vi ska ut till mina föräldrar och käka middag, drar vi förbi och skakar på våra rumpor till Sean Banans uppträdande...

JO, i eftermiddag ska vi på 3-års kontroll för Love på BVC också. Vi hade en tid inbokad för länge sen men det har alltid kommit något emellan så i eftermiddag blir det äntligen av! Lykke ska med hon också, japp hon ska få sitt 18-månaders vaccin. Jag hoppas dock att hon klarar det bra och att hon inte åker på någon feber!

Mysterium

Inatt vaknade vi av en duns. Det var Love som ramlat ur sin säng och hur han lyckades med det är för mig en gåta. Han har ju till och med en sån där planka som ska förhindra honom från att just ramla ner från sängen. Iaf, så grät han och ville komma över till vår säng.

Jag har sovit bra i natt också och jag tror att det är för att bebisen har sjunkt ner lite, ja det känns inte alls lika obehagligt att ligga ner nu, så det är ju bra.

Annars så väntar vi och längtar vi...inget nytt har hänt sen sist....

3 dagar kvar....


Mmmm

Jag ska väl börja med att säga att det verkligen var sjukt gott med sushi till lunch! Jag åt så mycket att jag till slut var tvungen att gå och lägga mig och sussa lite. M

Vid halv två väcktes jag av mobilen. Det var grannfrun som undrade om jag ville ta en prommis ner till stan och fika lite. Så jag slängde på mig kläderna och begav mig av, det var även då som jag upptäckte sviterna av att äta mycket sushi med mycket wasabi....halsbrännan från helvetet, men det var det såhär i efterhand väl värt!

Det var faktiskt väldigt skönt att få gå på en promenad. Jag hade ju som baktanke att det kanske skulle vara bra att gå lite så att bebisen sjunker ner lite mer....men det verkar inte ha hjälpt speciellt mycket för än så länge är det lugna gatan i magen.

På stan fikade vi och strosade lite i affärer. Jag handlade ingenting till någon i familjen, bebben eller mig. Till mig har jag inte handlat på år och dar, herregud det är ju inte ett dugg kul att kika kläder när man är så här stor alltså! Näe,jag väntar tills bebisen kikat ut istället, då brukar man alltid vilja ha något nytt och fräscht på sig. Gravidkläderna vill man i princip bara slänga åt fanders och köpa nytt nytt nytt! Men det som är det sämsta med att köpa nytt är att det också lätt blir förstört av mjölkfläckar. Alla mjölkfläckar man får på kläderna är så feta att de inte går att få bort med något medel alls...så därför får man tänka sig för när man köper nya kläder, ja på färger och material, det är ju bättre att köpa sånt som inte är så dyrt eller kläder som det är mycket mönster på så att en mjölkfläck inte syns så mycket.

Efter strosingen på stan åkte vi hem, japp eftersom att det hade börjat regna fick vi hämtning av grannmannen. Jag kom hem till dukat bord, fiskbullar, ris och gröna ärtor, mums mums! Efter middagen var jag så trött att jag la mig i soffan och vilade. Medans jag vilade bakade resten av familjen chokladbollar. NÄr de var färdiga tog Love och Christian en sväng ut med moppen, japp Chrille hade lovat Love att de skulle ut och cruisa lite. Alltså ni ska se glädjen i Loves ögon när han sitter på moppen, helt galet överlycklig och så förbannat söt!

Väl hemma igen fikade vi för att sedan städa upp i barnens rum och nu ligger de och sussar sött. Jag och Chrill ska väl kika lite tv och sen hoppa i säng. Det känns som att det är ganska skönt att gå och lägga sig i tid för man vet ju faktiskt aldrig när det är dags, det kanske starta i natt liksom?!

Nåja, nu säger jag tack och godnatt!


Nu ska här njutas sushi!

img_6807 (MMS)

Nu ska här njutas sushi!


Sushi

Jag har ett sånt otroligt sug efter sushi idag, hela min kropp skriker efter SUSHI!!. Jag ska därför bara röja undan efter morgonens frukost för att sedan sätta mig i bilen och brumma ner till stan för att inhandla denna delikatess! Kanske drar jag en repa i stadens affärer först dvs om jag orkar.

Det gick sådär att lämna Love imorse. Han var ledsen och ville att jag skulle stanna och kramas med honom, så det var med en stor klump i halsen och med tårar brännandes innanför ögonlocket som jag lämnade en gråtandes Love...Men jag vet ju, innerst inne, att det gick över, säkert på bara några sekunder, sen jag gått därifrån. Men ändå känner man sig världens dummaste mamma...

Nu frulleröj!

Lugn natt

Som jag har sovit skönt inatt! Jag vet inte när jag sov så här skönt sist, säkert innan jag blev gravid. Idag känner jag mig således väldigt utsövd och pigg!

Ute hällregnar det verkligen. Jag hoppas att det hinner avta innan jag ska skjutsa Love och Lykke till dagis för annars kommer vi bli såå blöta!

Nu har iaf Christian jobbat sista natten för den här skiftsvängen vilket betyder att han är ledig, japp helt ledig, i 6 dagar nu! Detta betyder ju att det passar oss perfekt att få barn under någon av de här lediga dagarna....men frågan är om bebisen i magen är med på våra tankar....jag hoppas det för annars kan det bli väldigt komplicerat, varför?! Jo,för att den 13/9 drar Christian till Malmö för att äntligen få opereras,som vi väntat på denna operation, vilket är 10 dagar efter beräknat födelsedatum och vem vet, jag kanske inte har lyckats ploppat ut ungen än. Detta medför ju att jag senast blir igångsatt den 13:e och Christian måste ställa in operationen....men, detta är ju bara ett skräckexempel för inte tänker jag gå över tiden så länge....Sen är det ju inte så kul om jag föder barn den 12:e och han måste dra den 13:e för att sedan vara borta i ca en vecka heller...näe, vi röstar för att bebisen passar tiden och kommer när det är sagt att den ska komma!

Nu ska jag ta och ge mina små finisar lite frulle för sen bär det av till dagis!

Hej hej!

Love, en utslagen hjälte! Jag kunde inte m...

img_6807 (MMS)

Love, en utslagen hjälte! Jag kunde inte motstå att ta en bild på vår älskade Love som sussar så djupt och tungt, han reagerade inte ens när jag vände honom tillrätta. Nu ligger jag i sängen och ska sova. Jag tänkte inte föda barn inatt utan väntar tills Chrille är ledig, han jobbar sista natten nu, ja det känns mysigare så, om vi båda är hemma när det sätter igång... för förr eller senare så kommer det ju göra det. De sista dagarna har jag tänkt mycket på hur livet kommer att bli med ett till barn, det är ju för sent att ångra sig nu, men den tanken har faktiskt också dykt upp... vi har det ju redan så bra som vi har det nu. Jag kommer ihåg att jag hade de tankarna innan vi fick Lykke också. Och det gick ju bra när hon väl kom till oss! Det blir nog bra när den här bebisen kikat ut också...annars kanske man kan sälja den på Blocket...billigt....


Typiskt

Här har jag legat i soffan och haft sammandragningar, en efter en....självklart pirrade det till i magen med hopp om att det kanske var dags...men så avtog det...kul...

Love sover hos farmor och farfar, Chrille jobbar natt och Lykke ligger och sussar i vår säng. Jag ska också gå och lägga mig snart, ska bara kika färdigt på filmen jag kikar på.

Natti natti

Jo, jag gick ju in vecka 40(39+0) idag, så magbild kommer!

6 dagar kvar...

Dags att sova lite

Ja, eftersom att alla andra i familjen ligger och sover lunch tänkte jag också göra detsamma nu. Jag känner dock inte för att trängas med dom i dubbelsängen så jag lägger mig här i soffan och sover istället.


Det blev ett kort inlägg men också bara för att visa att vi inte är på BB, ja det är ju många som undrar och är nyfikna och ringer, sms:ar stup i kvarten. Men om och när vi åker in så har jag ju iphonen med mig så ett litet inlägg ska jag väl kunna pussla ihop mellan värkarna....dvs om jag hinner då förstås!

Söndag, ja imorgon, skulle vara en fin dag att föda barn på, bra då säger vi det!

Max 3 veckor kvar!

Japp, max 3 veckor kvar innan vi har bebisen hos oss! Har vi inte fått bebisen om 7 dagar, beräknat födelsedatum, så blir jag ju igångsatt senast 14 dagar efter, så vad var det vi sa....gilla läget helt enkelt för förr eller senare så kommer ju bebisen!

Det gick bra hos BM igår. Trycket hade lagt sig och det var mindre äggvita i urinet, såå skönt! Men jag är forftarande ordinerad att ta det lugnt och vila mycket....men hur tråkigt är inte det då?! Jag vill ju hitta på saker för då går tiden mycket fortare, men samtidigt så känner jag ju faktiskt hur stor och tung jag är så jag tar det ganska lugnt i alla fall.

Kidsen är på dagis och jag sitter här i soffan och lyssnar på Oskar Linnros och surfar. Jag ska, när jag skrivit färdigt detta, ta och plocka undan efter morgonens frukost. Sen skulle jag behöva gå eller åka ner till stan för att köpa ett nytt, vårt gamla har gått sönder, regnskydd till vår Urban Jungle dubbelvagn. Undra om jag ska ta mig en prommis eller vara lat och ta bilen....för om jag går kanske det påskyndar förlossingen men samtidigt kan jag ju bli jäkligt trött och få ont i ryggen också utan att det kommer något barn....

Nu, plocka lite!


Love, så stor men samtidigt så liten.....E...

img_6807 (MMS)

Love, så stor men samtidigt så liten.....Eftersom att Love har slutat sova lunch på dagis är det ganska skönt att få softa i soffan i några minuter kanske till och med slumra till. Nu lagar jag tjockpannkaka med bacon i, mumma!


Ser ni, där hänger den och väntar.....ja, ...

img_6807 (MMS)

Ser ni, där hänger den och väntar.....ja, BB-väskan alltså. Det enda som ska packas ner innan vi åker in är en cocacolaburk från kylen.   Idag lämnade vi båda barnen på dagis och det hade gått toppen! Jag och Chrille brummade då ut till Birsta för att inhandla nya kläder till både Love och Lykke. Vi passade även på att käka lunch och mysa lite ,på tu man hand, såhär innan barn nr 3 dyker upp. Efter några mysiga timmar och några tusenlappar fattigare åkte vi hem. Jag gick och la mig och vilade och Chrille åkte till dagis för att hänga med barnen innan det var dags för de att åka hem.   Nu har vi precis käkat middag och väntar på att min syrra och systerson Sigge ska komma hit och leka lite. Jag måste säga att jag mår lite bättre idag men jag har liksom en diffus huvudvärk hela tiden men jag mår bra! Jag trodde dock igår att bebben skulle komma på natten...men jag hade visst fel... Oj, nu kom de visst!  Hepp hepp!


Så här såg magen( v39) och jag ut igår. Nu...

img_6807 (MMS)

Så här såg magen( v39) och jag ut igår. Nu är det inte många dagar kvar och det känns skönt. Idag har jag varit på Mvc. Det gick sådär faktiskt. Det visade sig att mitt undertryck hade tagit ett rejält hopp uppåt samt att det börjat läka äggviteämnen ut i urinen. Så det är därför jag varit så trött, haft huvudvärk och sovit så mycket den sista tiden. Jag ska därför in på extra kontroll på torsdag.  I nuläget ligger jag i soffan, med huvudvärk, öppet fönster och alla lampor släckta. Jag känner mig faktiskt ganska risig. Därför säger jag tack och godnatt nu!


Inskolning på dagis/förskola

I morse runt nio satte vi oss på cyklarna och cyklade till Loves och Lykkes dagis. Det var ganska jobbigt att cykla dit för vi fick gå uppför så mycket. Jag var således alldeles svettig när vi väl kommit fram....kul...

Love och Chrille gick in till Loves avdelning och jag och Lykke gick in till hennes. Där satt jag, och svettades flera liter, och snackade med en av Lykkes fröknar medan Lykke bekantade sig med miljön lite. Såklart kände hon igen sig och böjrade genast att duka fram fika och måla. Efter en stund gick vi ut till de andra barnen.

Väl ute träffade vi Love och Chrille. De hade kikat och lekt lite inne och nu var de ute och lekte. Det var en toppendag så det kommer gå superbra att skola in Love, han ville inte ens gå hem när det väl var dags.

Sen måste jag ju bara berömma alla pedagogerna som arbetar där, de är verkligen de bästa! Det känns alltså helt galet rätt att ha flyttat Love från hans förra dagis till detta dagis, skönt skönt!

Nu ligger jag i soffan, men en bebis i magen som verkar ha värsta hickan, och slösurfar medans ungarna sussar lunch. Chrille har åkt iväg en sväng, han skulle visst åka förbi sina päron och hämta nånting.

Imorgon är det dags för ett besök på Mvc igen och kanske, om jag har tur, även det sista innan bebisen kommer! Jag ska därför sätta mig och skriva ner några punkter huvida jag vill min förlossning. Ja, jag tror att jag ska ta och göra det nu annars glömmer jag väl bort det....

Idag är en bra dag, Halleluja!

Söndag

Solen skiner men snart verkar det som att det blir mulet....kul...usch, idag är jag också less....säkerligen imorgon också...ja, kanske alldeles säkert ända fram tills att bebisen har kikat ut...kul....

Något som ska bli roligt iaf är att Love börjar på sitt nya dagis imorgon. Chrille kommer att vara med Love på hans avdelning och jag kommer att hänga med Lykke på hennes avdelning, ja det blir liksom inskolning för båda, Lykke har ju trots allt varit hemma i 3 månader! Jag oroar mig ingenting och tror att det kommer gå finfint för båda våra älskade ungar!

Idag är vi planlösa och det kanske är lika bra det...vi  skulle dock behöva dra och handla lite, typ blöjjor att ta med till Lykkes dagis. NÄr jag ändå snackar blöjjor så är Love helt blöjfri och har varit det hela sommarentill och med innan sommaren, så det är superkönt att "bara" behöva ha två blöjjbarn (när bebisen kommer). Vi har faktiskt köpt de första blöjjorna till bebisen också, vi gick på strl nr 2 rakt av då vi vet att bebisen kommer vara större än 3kg.

Jaja, nu ska jag hämta mig en nektarin och slänga ett öga på barnen som är ute och leker i sandlådan.

Hej!


Lika som bär?


Pappsen och jag!
Visst är vi väl ändå rätt lika jag och Lykke.

Less

Det ordet få beskriva mig idag...för det är precis vad jag är. Jag är less på att vara gravid, på att vädret suger, på att bo i lägenhet, på att jag inte orkar eller vill göra någonting! Jag ligger således här i soffan och gör, just ingenting. Jag bara väntar på att bättre tider ska komma....hm...

Alltså jag har ju inte legat i soffan hela dagen lång för vi har faktiskt varit på Selånger Marknad en stund. Men fy, vi var inte där i många minuter. Love och Lykke fick varsin godisrem, är det lördag så är det lördag. Sen gick vi en stund och kikade vad knallarna hade att erbjuda, men det blev inte många stånd då det bara är massa skräp. Vi kikade in karusellerna också, men herregud säger jag bara. Vid varenda karusell står den som sköter om karusellen och röker och ser allmänt uttråkad ut. Aldrig, att mina barn skulle få åka något där!

"NÄe, det här är absolut sista året jag besöker marknaden" - Katarina 29 år, surast i stan!


Ser ni spegeln i hallen som Christian gjor...

img_6807 (MMS)

Ser ni spegeln i hallen som Christian gjort? Den ska föreställa Jacki O, men ibland, speciellt i det här dunkla skenet, ser det ut som att det är jag. Idag har jag och barnen och min mor gått ner till stan och hem igen, det märks att jag är i slutet av en graviditet då det var väldigt jobbigt att gå hem. På stan inhandlades det två par skor till Love. Ett par innesandaler till dagis och ett par höstskor i goretex. Det är helt galet vad Loves fötter har växt i sommar. Han har nu strl 28/29 i skor, det är två nästan tre storlekar större än han hade i vintras. Btw så har min älskade man lagat bilen, japp han liksom bara bytte bränslepumpen, som sitter i tanken, som värsta bilmekanikern! Kanske borde han ha utbildat sig till det istället för till civilingenjör?! Jaja, gjort är gjort. Men nu när bilen är lagad så kan gärna bebben få komma också, jag är sjukt less nu och Imorgon går jag in i vecka 39, hur galet är inte det då? Alltså det kommer ju bli en smärre chock för oss när det är dags, ska vi verkligen få en till liten bebis?! Trots att jag är less på magen så fattar jag/vi ändå inte att vi ska få en bebis. Äh, nu är det slut på svammel för i kväll! Nu blir det fredagsmys med Chrill, grönsaker och dipp!


Döv

Nu sussar ungarna tillsammans med Christian som jobbat natten. Jag ligger således här i soffan och vilar lite.

Vi, jag och barnen, har varit en sväng till birsta nu på förmiddagen. Vi har köpt en liten bebismössa som bebben kan ha precis när den kommit ut samt ett par byxor och två par strumpisar till Lykke och en cool mössa till Love. Det var Love som valde ut mössan som bebisen ska ha. Det blev en såndär från H&M med öron på, jag tycker personligen inte att den så cool men okej, Love ville prompt att vi skulle köpa den så då fick det bli den!

Inatt har jag haft så sjukt ont i örat. Jag somnade ganska snabbt men vaknade efter någon timma pga det kändes som att örat skulle sprängas så jag upp och tog en alvedon. När den kickat in kändes det faktiskt liite bättre och jag kunde somna om.

Jag har även fött vårt barn i natt, japp det blev en liten kille med ljust hår! Så nu förväntar jag mig att det blir en liten kille då....det sägs ju att det man drömmer brukar vara det som är sant. Men på morgonkvisten fick jag för mig att det var något knas med bebben i magen då jag inte hade känt några rörelser på så lång tid så jag vände och vred mig för att se om bebben ville puffa tillbaks lite, men icke. Jag beslutade mig därför att gå upp och dricka lite vatten och då blev det livat i magen, skönt!

Annars är jag döv på vänster öra just nu. Jag hör ingenting bara mig själv när jag andas och pratar, läskigt är det. Jag tar nässpray och snyter mig samt håller för näsan och blåser, men inget hjälper eller släpper. Lite ont gör det också, men absolut inte lika ont som det gjorde i natt, så jag tror inte att det gått hål på hinnan för då borde jag ju inte ha lock för örat, eller? Jaja, det är väl bara att vänta ut antar jag.

I natt jobbar Chill sin sita natt sen är han ledig i 6 dagar igen, såå skönt! Så kanske drar vi till marknaden imorgon på eftermiddagen eller så drar vi dit på lördag förmiddag allt beror ju på väder och vind! Jag vette sjutton om jag vågar låta Love åka någon karusell, man vet ju aldrig hur säkerheten är...men en coccosboll och en langos lär ju slinka ner!

Jo, på måndag börjar Love på sitt nya dagis! Han glädjer sig jättemycket och ser framemot att börja där! Just det, jag måste nog ta och ringa till Lykkes avdelning och berätta att vi kommer dit på måndag och hälsar på en stund. Bäst att jag gör det nu annars glömmer jag bort det!

Hej hej!

Status

Vi är nog alla liiite bättre idag då hostan lagt sig en aning men snoret rinner fortfarande i allas näsor. Love hade ingen feber imorse men den kom tillbaks framåt kvällen men han är relativt pigg och glad iaf! Jag däremot har börjat få ont i ena örat och jag hoppas att det inte blir ngn öroninflammation av det hela för det gör ju såå ont!

Nu ligger jag och surfar och kikar tv. Jag har kikat på -Livet på BB på kanal 5 och snacka om att jag fick sammandragningar bara av att se på programmet! Jag är även glad över att vi bor i Sverige och inte i England när det gäller både sjukhus, barnmorskor och hygien.

Trots att jag ser på ett program om förlossningar så fattar jag ändå inte att vi snart ska gå igenom samma sak, ha värkar och föda fram ett barn, knas! Men jag tror att så fort det "sätter igång" kommer det gå som på räls. Jag ska ju faktiskt ta upp några punkter med min barnmorska som hon i sin tur ska knappa in i min journal så att barnmorskorna på förlossningen kan se hur jag vill ha det. Det känns faktiskt väldigt viktigt att få dela med sig av sina önskemål om hur man vill ha det och hur man inte vill ha det. Skulle nu barnmorskorna inte läsa igenom journalen så är ju Christian även insatt i mina önskemål så att han får föra fram min talan dvs om jag själv inte orkar det.

Näe, nu ska jag ta och borsta gaddarna och hoppa i säng.

Nattis!

Liten är sjuk

Just det. Hela familjen har ju varit krassliga med hosta, snuva och lite kli i halsen. Christian är nästan frisk, han är även boven i dramat som smittat oss alla, jag är fortfarande hostig och snuvig och Lykke likaså. Love, som också är hostig och snuvig, blev superdålig i eftermiddag, fick feber och ont i huvudet så han ville gå och lägga sig klockan sju och det tillhör ju inte vanligheterna precis! Så efter lite hostmedicin, näsdroppar och alvedonsupp somnade han på tre röda! Jag hoppas och håller tummarna att han är frisk tills imorgon!


När det gäller bebben i magen så har jag haft fler sammandragningar idag så det känns ju skönt att kroppen förbereder sig, men jag är nu inställd på att gå över tiden, ja det känns liksom lite lättare då, trots att jag är superless!

Nu ska jag och öka på min matchvikt med lite vanlijglass och chokladsås, mumma!

Hepp!


Förberedelser

Inför denna bebis ankomst har vi, varken jag eller min man, inte gjort många knop när det gäller att förbereda. Jo, jag har ju tvättat bebisens kläder men that´s it liksom. Vi har inte iordningställt bebisens sovplats och inte har vi heller tagit hem babyskyddet och liggdelen till vagnen från min mor och far. Varför då kan tänkas? Ja, varför då? Jag tycker att det känns som att ju mer vi färdigställer desto längre tid kommer det att ta för bebisen att ta sig ut, förstår ni? Jag tror att om vi förbereder så lite som möjligt så kommer kanske, kanske, bebisen liite tidigare....hm...jäkligt dåligt resonemang jag vet, men det är lite så det känns! Sen hur lång tid tar det liksom att skruva i hop en späjsäng, 15 min? Hämta babyskydd och liggdelen hos mor och far, 20 min? Se där, det skulle alltså ta en timme för oss att iordningställa allt till bebisen, så jag tror vi tar det hela med ro ett tag till!

Herregud, jag kommer ihåg när vi väntade Love. Då var allt klappat och klart, nästan iaf, i vecka 20! Ha, man hade liksom all tid i världen med att pyssla och poa på inför bebisens ankomst och sen var ju allt så nytt och spännande också. Inte för att det inte är spännande den här gången också, för det är det, men man har liksom inte all tid i världen och man tänker inte lika mycket, usch det låter ju hemskt att säga, på graviditeten liksom, man har ju gjort/varit med om allt två gånger tidigare. Sen är ju, såklart, denna bebis lika välkommen och efterlängtad som de innan!

Barnen sussar och jag har kört i gång en tvätt, tvätten komma blåsas torr på nolltid, så jag kan med gott samvete ligga och surfa lite.  Även fast solen strålar och himlen är blå och molnfri så orkar jag inte lägga mig i solen, det blåser ju så kallt och sen är jag less på solens alla strålar. Jag välkomnar därför hösten med öppna armar nu!

NÄe, en nektarin på det här så är allt frid och fröjd!

JO, ingen känning what so ever....herregud, ska jag hålla på så här resten av tiden?! Näe, nu slutar jag med det och låter bebisen komma när den tänker komma, jag kan ju ändå inte göra något för att få den att komma tidigare!

Godmorgon! Nu har barnen och jag precis kl...

img_6807 (MMS)

Godmorgon! Nu har barnen och jag precis klivit upp och ska till att käka lite frulle. Sen drar vi till en lekpark vi inte har besökt på hela sommaren. Idag är det strålande sol men kallt, än så länge är det bara runt 12 grader, är hösten på väg månne! På bilden ser ni mig, 95 kilo tung, med magen i vecka 38.... oj oj oj, bara 17 dagar kvar nu... hoppas jag iaf!


Vilken tur

Ingen bebis i natt och jag har faktiskt sovit ganska bra.

Snoret, hostan och kliet i halsen har inte gett med sig men huvudet är iaf inte ont längre, skönt!

Nu har vi käkat frulle och ska ut och leka!

Tjing

18 dagar....

Inte i natt, okej!

Det är 19 dagar, om en timme 18, kvar och allt kan hända. Jag är dock jäkligt risig med hosta, snuva, ont huvud och värkande ben, så lilla bebis jag orkar inte med en förlossning i natt, okej!

Nu, efter att ha tagit alvedon, nässpray och strepsil, ska jag ta och borsta gaddarna för att sedan sova.

Jo, på vägen hem från svärföräldrarna dog vår bil, japp stendöd, en gata nedanför där vi bor. Vi kunde därför lungt parkera bilen och gå hem med barnen varpå Chrilles pappa kom och bogserade hem bilen till vår parkeringsplats. Men nu är bara frågan, vad är felet?! Det kom ju verkligen olägligt alltså! Men men, allt ordnar sig och det är ju tur att Chrille är duktig på att mecka!

Näe, tack och godnatt!

Som ett brev på posten....

kom den, förkylningen. Igår kväll började det klia i halsen och näsan började rinna vilket har lett till att jag sovit som en kratta i natt. Nu på morgonen har jag fortfarande ont i halsen men är bättre i näsan, huvudet känns ganska tungt det också, typiskt!

Lykke vaknade runt sju och fick välling. NÄr hon druckigt upp den gick hon upp och kikade lite för att sedan krypa ner med mig och somna om igen. Ja, hon kunde somna om men inte jag, jag var för hungrig så jag gick upp och käkade frulle. Nu ligger jag här i soffan, suger på en strepsil, kikar morgontv och surfar lite. Jag tror dock att jag ska krypa ner och lägga mig med Lykke och försöka somna om igen, jag skulle behöva lite mer sömn eftersom jag sov så dåligt inatt.

Idag går jag in i vecka 38 vilket betyder att det inte är så himla långt kvar tills vi får träffa bebisen som bott i magen så länge. Jag är ju less nu och det vet ju alla så igår fick jag för mig att jag skulle googla lite för att få lite tips och trix om hur man kan sätta igång förlossningen lite tidigare. Men jag kom dock fram till att bebisen kommer när den bakats färdigt! Det finns dock sjukt många skrönor och tips om hur man får ut bebisen tidigare men jag skulle aldrig kunna utsätta mig eller bebben för vissa experiment alltså. Jag läste dock någonstans att pojkar brukar ha en tendens att komma lilte senare och flickor lite tidigare så vi får väl se om det stämmer...

Nu ska jag krypa ner och mysa med Lykke!

Godmorgon!

21 dagar

21 dagar kvar....och jag är trött. Ja, jag är så trött att jag tar och slår igen datorn och lägger mig och vilar en stund innan det är dags för barnen att vakna.

Jäsp!

Hormoner, alla dessa extra hormoner som ma...

img_6807 (MMS)

Hormoner, alla dessa extra hormoner som man får när man är gravid är inte bara dåliga. Titta bara på mina naglar, de växer som ogräs, är starka och hårda. Mitt hår är inte fy skam det heller, det är tjockt, mjukt och glansigt. Så trots att jag är tung och jävligt less så finns det saker som gör den sista tiden som gravid lite lättare!


Fuktigt

Alltså det är ju helt galet vad fuktigt det är ute och inne nuförtiden! Jag hängde en tvätt i förrgårkväll och den var fortfarande lite fuktig idag när jag tänkte plocka ner och vika ihop den, gaalet! Fukten gör det inte bättre för en höggravid kvinna som mig heller, jag går ständigt och är svettig....usch!

Idag har vi varit på Kulturmagasinet och kikat på utställningarna, lekt lite på bibblan och käkat lunch på Skonerten. Barnens farmor kom dit och va med oss också, mysigt! När vi käkat färdigt ville Love såklart följa med farmor hem och det fick han. Så jag och Lykke brummade hem och la oss för att vila lite och hon sussar fortfarande. Jag har således tvättat och hängt en maskin, vikt ihop en annan, plockat ur diskmaskinen och nu ligger jag här och slösurfar lite.

Oj, vad bebben bufflar i magen nu, det riktigt kittlar i heela kroppen! Tänk att det bara är 24 dagar kvar, jo, jag vet att det kan bli plus 14 dagar också, men just nu så räknar jag inte med det, okej! 24 dagar, det är ju ingenting!

Jag har iaf tvättat klart alla småkläder och det är oroväckande mycket rosa i klädhögen....jag känner ju på mig att det blir en kille men vi har ganska mycket kläder kvar efter Lykke så jag har tvättat alla de småkläderna också, vadå, om det blir en kille så får han väl ha på sig rosa kläder när vi är hemma då! Det är ju alltid bra med ombyte!

Vi var ju som sagt på Mvc igår och det gick toppen! Alla värden såg finfina ut, magen följde kurvan med ett SF-mått på 36cm och bebbens hjärta slog 150 fina slag/m. Det var ju första gången hjärtljuden slog över 135 så kanske finns det en chans att det blir en tjej...men jag tror inte på att man kan se vad det blir för kön enbart att stirra sig blint på hjärtljuden. Jag menar Love hade ju höga, över 150, hjärtljud varje gång. Nåja, det är iaf sjukt spännande att se vem som kikar ut!

Äsch, nu ska jag banne mig pallra mig upp och hämta sladden till iphonen så kan jag bjuda på lite bilder!

Magen vecka 37

Love och Lykke leker ute i regnet!

Sigge och Love kastar pinnar i ån, vid stampen.

Lykke provar sina Havaianas!

Love cyklar och Lykke och Sigge springer efter!

 

Äh, nu orkar jag inte mer utan nu ska jag vila lite mer innan lillpluttan vaknar!

 

Hajk!


26 dagar kvar till beräknad förlossning

Okej, om ca 30 minuter landar Christian på Arlanda. Detta betyder att så fort han landat, hämtat bagaget och satt sig på tåget hem kan bebisen få komma. Japp, jag känner mig redo nu, jag är alldeles på tok för tung och trött nu!

Jag ska till BM i morgon och ta prover och lyssna på bebbens hjärta och hela familjen ska med. Alltså när jag väntade Love hängde Chrill med på vart enda besök till och med amningskursen. NÄr jag väntade Lykke följde han inte med en endaste gång och så har det även varit denna gång, visst är det konstigt hur det blir liksom.

Jo, jag har ju käkat surströmming hemma hos min mormor och morfar idag och förhoppningsvis kanske det sätter igång det hela....hm...man kan ju alltid hoppas....

Nåja, nu ska jag hänga upp tvätten som precis blivit klar.

Nattis!

Barnen fick varsin glass-strut att smaska ...

img_6807 (MMS)

Barnen fick varsin glass-strut att smaska på ute. Efter en stund blev det väldigt tyst varpå jag gick ut och tittade efter vad de gjorde....måla bilen var visst väldigt roligt...fast det tyckte inte Karin som var bilens ägare.


För första gången....

För första gången denna graviditet la jag mig tillsammans med barnen och sov lunch idag. Jag börjar bli så trött, så trött nu och det är ju förståeligt, herregud, jag går ju in i vecka 37 idag!

Imorse kom Love in till mig runt sju, jag gick upp och fixade välling som han drack i sängen. När han var färdig myste vi och han sa så fina saker till mig. -Mamma du är så fin och jag tycker om dig så mycket! Jag blir faktiskt lite tårögd nu när jag tänker tillbaks. Iaf, när vi hade myst färdigt ville han upp och se barntv och jag gick tillbaks till sängen och la mig och sov till klockan var runt halv nio. Då gick jag upp och några minuter senare vaknade Lykke aka sömntutan Jansson!

Dagen har spenderats ute hos min mor och far. Vi har promenerat till affären och köpt lördagsgodis och Love cyklade såklat hela vägen. Vi har även varit på kalas för Arvid som fyllde 2år idag. Vi käkade god tårta och barnen lekte. Sen ville såklart Love sova över hos mamma och pappa så jag och Lykke har tvättat en tvätt, dammsugit och busat massor! Hon är såå busig på kvällskvisten!

Nu är det inte långt kvar innan Chrill kommer hem och jag längtar såå mycket! Därför går jag och lägger mig nu.

Tjarå!

Saknig

Jag längtar så otroligt mycket efter min man nu. Jag tycker att det räcker nu och att han ska ta sitt pick och pack och komma hem! Men men, det är ju bara två dagar kvar....känner på mig att de dagarna kommer att vara väldigt långa....

En något yngre Christian med en liten Love Lee på 2 månader.

 

Nu ska jag borsta gaddarna och hoppa i säng!

 

Godnatt!


Världens stoltaste mamma är jag nu, tårarn...

img_5249 (MMS)

Världens stoltaste mamma är jag nu, tårarna rinner ner för kinderna! Love Jansson, 3 år och 2 månader, kan nu cykla utan stödhjul!!!


Igen...

Varför är jag uppe så länge då jag egentligen är så trött så trött?! Jag kan inte bara stänga av datorn, borsta gaddarna och gå och lägga mig heller....varför? Jo, för att jag har tvättat en maskin med småkläder som behöver hängas. Jag behöver även vika och sortera tvätten som redan  hänger på torkstället innan jag hänger maskinen jag nyss tvättat. Sen luktar jag svett också....smutsigt hår har jag också...stackars mig....

JO

Glömde ju berätta att det bara är 30 dagar kvar innan beräknat födelsedatum, sjukt!

Han lever

Det var en lättad och glad Christian som ringde och berättade att han var framme. Resan hade gått toppen, han hade fått tre säten för sig själv, vilket är toppen för en kille på ca 2 meter lång.

De var iaf framme i lägenheten de hyrt. Lägenhet höll samma mått som de sätt på bilderna och takterassen var grym! De skulle ut och käka nu och vädret var toppen, 27 grader och sol.

Min älskade man, vad jag hoppas att du kommer att kul, det är du värd efter den långa perioden av sjukdomar hit och dit...

Nu ska jag bara kika färdigt på filmen sen ska jag krypa ner och snusa på Lykke!

Natta!

Det finns inget dåligt väder.... Jo, vädre...

img_6807 (MMS)

Det finns inget dåligt väder.... Jo, vädret suger men vad gör man inte för sina barn. Nu är vi i Loves favvolekpark och leker, ja inte jag utan barnen. Jag, jo jag sitter  här på en parkbänk och surfar medans barnen roar sig, jag älskar min iPhone! Vi har det således väldigt mysigt ute i regnet jag och barnen.


Äntligen!

Nu, äntligen, har jag tagit tag i projekt "tvätta bebiskläder".Den första maskinen är färdig och väntar på att hängas upp och jag tror att jag väntar med att tvätta de andra två...jag tar nog en om dagen....herregud, annars kanske bebisen får för sig att komma, så en maskin om dagen blir det!

Idag har det regnat nåt så jävulskt, iaf på förmiddagen. Jag och barnen har således hållt oss inne. Vi fick även besök av P och W, det var roligt tyckte både jag och barnen. Efter lite lek var det dags att säga hejdå och börja fixa lunch för att sedan hoppa i säng och sova lite. Jag låg faktiskt och vilade en stund jag med men nu sitter jag här och myser. Barnen kommer nog vakna vilken sekund som helst och då är det mellis, påklädning och packning som gäller. Japp, Love ska sova hos mormor och morfar inatt. Love har poängterat ett antal gånger för Lykke att hon inte får sova hos mormor och morfar för det ska han göra själv, men en annan gång kan de sova där tillsammans.

Chrille lämnade hemmet 05:30 i morse för att börja sin resa till Spanien. Love vaknade såklart och jag var lite orolig där ett tag att jag kanske skulle vara tvungen att kliva upp med honom då, men lyckligtvis somnade vi om och sov ända till klockan 09:00!! Lyx!!

Chrille ringde för en stund sen och då skulle de boarda så han ville ringa och säga några väl valda ord, Chrisitan är flygrädd, utifall något skulle hända med planet....min fina fina man!

Näpp, bäst att öppna dörren in till ungarna, de kan ju inte få sova huur länge som helst!

Hej!


Gav upp

Efter ett antal snurrande varv, hit och dit,  i sängen gav jag upp och gick upp. Nu sitter jag således här och äter en skål med fil, musli och banan. Ja, jag sitter här och gör ingenting, är lite småförbannad, slösurfar och väntar på att Love eller Lykke ska vakna...kanske ska jag börja med att sortera lite småkläder? Någon gång måste jag ju ta tag i det där med sortering och tvättning. Det skulle ju inte skada om jag packade bb-väskan heller, ja då slipper jag ju tänka på det när det väl är dags.

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Jag vet att jag ska ner på stan en sväng och byta en pyjamas som Chrille köpte till Love igår, ja den var en storlek för liten. Kanske, alldeles säkert, drar jag ett varv i stadens affärer också, kanske, alldeles säkert, fyndar jag ännu mera kläder. Jag skulle faktiskt behöva några amningsvänliga plagg till mig själv....jaja, vi får väl se.

God, jävla, morgon!


Mätt och glad tjockis på väg från Skatan. ...

img_6807 (MMS)

Mätt och glad tjockis på väg från Skatan. Vi ger Skatans Cafe' fem solar av fem möjliga!


På Skatan med världens bästa man!

img_6807 (MMS)

På Skatan med världens bästa man!


Och här ligger jag....

i soffan med sammandragningar som kommer och går. Ja, det är resultatet som blir när man ägnat förmiddagen åt till att shoppa på Birsta City!

Maken hittade det han skulle och jag fyndade, med betoning på fyndade, massor med kläder åt barnen! Det är ju galet hur billigt det är nu, nästan varje affär har börjat med halva reapriset! Grymt! Så det blev två par jeans till Love, två klänningar och tröjjor till Lykke, en body (omlott),  pyjamas och overall, till bebben!

Barnen somnade i bilen på väg hem så de ligger och sussar gott nu. Jag städade undan i morse så jag kan med gott samvete ligga kvar här och känna på sammandragningarna som titt som tätt dyker upp.

I eftermiddag ska vi lämna av barnen hos Christians föräldrar, japp, vi tar och lämnar de där så att vi kan få käka en mysmiddag på tu man hand. Vi har inte valt ställe än men det lutar åt Skatan eller Lörudden.

NU ska jag vila!

Hej!

Drömmar

Inatt har jag drömt, drömt om bebisen i magen. Det var en fin liten varelse som låg och sov brevid mig i sängen. Även denna bebis var ljus, såg ut som Love och Lykke när de var små....oj som jag längtar nu!

Men nu är det nära, blott ca 30 dagar kvar....spännande!


En pigg och en morgontrött

Love har varit vaken sen sju och Lykke sover fortfarande....hm....varför fick vi inte två morgontröttisar?! Jaja, när man är uppe tidigt så får man ju iaf mycket gjort. Eftersom att Christian kände sig pigg, eller han klev iaf upp, och lämnade mig kvar sovandes, så de tagit tag i och tvättat lite.

Jag har nu käkat frulle och ska hoppa in i duschen sen ska jag väcka Lykkegumman, eller förresten hon vaknade nog nu hördes det som.

Solen skiner idag och det verkar som att det blir en fin dag. Vi har dock några ärenden som måste fixas innan Christian drar till Barcelona. En liten tripp till birsta för att handla både mat, medicin och några smågrejjer till Chrill.

Nu ska jag gå och säga godmorgon till min lilla lilla Lykke!

Godmorgon!

Tjocka jag med vecka 36 magen! Nu ska jag ...

img_6807 (MMS)

Tjocka jag med vecka 36 magen! Nu ska jag och darling gå och lägga oss. Att tvätta bilen sög verkligen musten ur mig!


Medans ungarna sover lunch, passar magen p...

img_6807 (MMS)

Medans ungarna sover lunch, passar magen på att tvätta bilen...


RSS 2.0