Trötta killar

Mina älsklingskillar sover fortfarande. Jag och Lykke däremot, har varit uppe sen sju. Nu tar vi dock en välförtjänt brejk framför datorn/tv:n, det är vi värda för vi har röjt undan i köket och när vi vilat färdigt ska vi vika lite tvätt, duktiga tjejjer med andra ord!

Utanför fönstret strålar solen, underbart! Min önskan är att, när killarna vaknat och när vi käkat frulle, gå på prommis  den värmande solen, men vi måste kolla av läget med love först bara....hoppas hoppas han är bättre idag! Nåja, vi får väl se, annars får jag väl ta mig en promenad med Lykke då.

Sådär, var tvungen att amma lilla fröken och nu börjar hon bli lite trött, bäst att avsluta då.

Trevlig valborg!

Och titta,

Love leker hemma hos farmor och farfar

Lykke liten i stor vagn

Finis Love!

Mys!

Gladfisen!

Love och hans kompisar vill måla

hepp hepp!

Funderingar

Tänk att Lykke snart är sex månader, tiden rusar ju iväg!!! Jag helammar fortfarande och har inte heller några planer på att börja ge henne smakisar. Jag har tänkt att så länge hon är nöjd och intresserad så kör jag på med amning, det är ju så praktiskt liksom!

Love är sjuk igen. Jag blir galen, är det för att han börjat på dagis eller är för att han har dåligt imunförsvar?! Som det är nu så hinner han inte ens vara frisk en hel vecka innan han insjuknar igen. Denna gång är det feber, snor och hosta. Jag hoppas att det snart blir bättre för det är inte kul, inte alls!

Båda barnen sover och jag sitter här vid datorn, farmför tv:n och Christian framför den andra. Jag slösurfar och Chrill gör skola, tänk att han snart är färdig, skönt ska det bli iaf, min lilla civilingenjör! Jag håller tummarna att det dyker upp lite jobb för honom bara för som läget är nu är det ganska svart....men det löser sig ju alltid till slut, det gör det!

Imorgon är det Valborg och det ska firas, hoppas bara att Love är lite piggare bara....men det blir grillning med Loves favoriter Calle, Petra och Wille, och förhoppningsvis tar vi en sväng förbi någon brasa också.

Men nu är jag trötter så jag ska nog lägga mig och läsa lite bok för att sedan sussa.

Nattis

Och jag vet att jag är apdålig på att lägga upp bilder, men det tar ju sån tid bara....äh, jag ska skärpa mig, jag lovar! Från och med imorgon ska jag försöka lägga in minst en bild per dag, okej!

Tjing!

Sol sol sol sol sol

Det är så underbart att solen och värmen äntligen är här!!

Jag och barnen har både hunnit med en promenad med Petra och Wille samt solat min bleka nuna lite. Det blev nästan lite för varmt när jag satt intill huset och solade, men bara nästan för det är ju så härligt med värmen också!

Iaf, när kidsen vaknade gick vi in och käkade lunch och nu väntar vi bara på att min mor ska hämta upp oss. Ja, vi ska dit för omväxlingensskull. Love är ju så pass bra nu så att vi känner att vi vill hitta på något iaf byta miljö istället för att gå här hemma och skrota....

Imorgon är det fredag och mina 27år blir då 28, herregud vad jag blir gammal, snart 30 ju!

Dags att fixa iordning oss för om några minuter kommer mami!

Tjipp tjopp!

Naglar

Nu sover båda barnen och jag skulle behöva måla mina naglar....men vågar jag det nu? Jag slår vad om att när jag väl målat de så vaknar en eller båda och jag måste hämta de varpå lacket blir förstört. Så jag tror jag väntar med målningen tills ett senare tillfälle.

Love börjar bli lite bättre dock har han en jobbig hosta och snoret rinner konstant. På feberfronten tror jag att det börjar bli bättre, han hade dock över 39 igårkväll men han känns mindre varm idag.

Idag fyller min farfar år så jag och Lykke lämnar grabbarna hemma för att åka dit och fira honom! MYS!

Bäst att göra lite nytta nu när kidsen sussar!

Tjappa!

I bakartagen!

Love har fortfarande feber och är snorig, inte roligt. VI har således bara varit inne och hemma idag. Vad har vi gjort då? Jo, jag har bakat, både biskvier, havrekakor samt lagat lasange, husmor värre! Love har softat framför tv:n och ibland gjort ett ryck och lekt lite på sitt rum. Lykke har mest hängt på min mage i babybjörn, jag tror att hon går igenom någonslags utvecklingsfas eftersom att hon vill vara mig så nära hela tiden. Men så länge hon är lätt att ha på magen så gör det ju inte så mycket liksom.

Eftersom att vi varit inne hela dan känner jag att jag måste ge mig ut på en prommis snart  då jag är i stort behov av lite friskluft!

Ikväll är det DH igen,jihooo!

Jag och Christian har börjat fundera lite smått på om vi ska ta och sälja vår bruna UrbanJungle vagn då den knappt används nuförtiden.Någon som är intresserad av att köpa den så säg till?!

Nui ska jag amma!

Tjapp!

Sjuk

Då var det dags igen. Love har fått feber är snorig och allmänt hänging. Det är ju så typsiskt då det precis börjat gå så bra på dagis....jaja, vi får väl hoppas att det ger med sig snart och det tror jag. Igår hade han 39.2 och idag 37.4 vid tre då jag tempade honom, så jag tror att det bara är en helt vanligt förkylning.

Idag har vi tagit det lungt. Vi har mest bara varit inne och myst. Men när vi käkat lunch klädde jag på oss för att gå en prommis så att ungarna fick sova. Så jag traskade den rundan jag brukar och ungarna somnade sött men istället för att gå in efter prommisen satte jag mig utanför köksfönstret och lapade lite sol. Där fick jag sedan sitta och njuta i ca två timmar innan Love behagade vakna. Då gick vi in och käkade mellis men Lykke hon sov en timma till hon, tröttfisen!

Nu hoppas vi att Love blir frisk snart för det är ju inge roligt när ens lilla kärlek är dålig....

Nu, lite slappning framför tv:n!

Hepp!



Bio

Solen skiner och ingen annan är gladar än jag! Det ser dock ut som att det fortfarande blåser väldigt mycket ute men man kan ju inte få allt här i världen...

Igår hade vi det jättetrevligt. Det var en mysig förfest trots att Lykke var lite "knorrig". Vi snackade och drack vin, mmm, det är ju så otroligt bra att råder nya rön om alkohol och amning, I love it!

På väg från förfesten droppade vi av Lykke här hemma där farmor och farfar barnvaktade en sovandes Love. Sen gick vi ner på stan och lyssnade på hägga och tjuvarna. De är ju så otroligt bra!!

NÄr de spelat färdigt gick vi backstage och snackade lite med Hägga för att sedan, gå hem och avlösa farmorn och farfarn. Jag gick dock hem ensam då min man festade vidare.

Båda barnen sov när jag kom hem. Så jag gjorde iordning mig för natten, ammade Lykke och hoppade i sängen. Tror att jag somnade på fem röda faktiskt. Så sen fick jag sova till kvart i sex då Love kom in till oss och ville upp och kika på tv.

Idag ska vi som rubriken lyder gå på bio. Jag och Love, kanske att Lykke och Chrill också följer med, ska gå på knattebio som det heter. Idag visas det en Alfons film. Det kostar 35 kulor och filmen är 35 minuter lång, perfekt med andra ord! Love ser väldigt mycket fram emot att få besöka bion, han pratar hela tiden om att vi ska gå på bio och titta på en jättestor tv. Så det ska bli kul att se hur han reagerar när vi väl är där.

Bäst att röra på sig!


Dansar

Här hemma lyssnar vi till Hägga och dansar! Det är ju bäst att ladda lite inför ikväll. Japp, ikväll blir det fest, igen! Men under mycket lugnare former än i lördags.

Christian föräldrar kommer hit och är barnvakt till barnen då jag och Christian mfl går ner på Pipeline och lyssnar till Hägga. Jag läste nyss att de börjar spelningen rund 22 och det är ju bra för då har jag hunnit att amma Lykke innan vi går ner. Men jag tror dock att hon får hänga med oss på förfesten iaf. Det blir ju liksom lite roligare för Love att få rå om farmor och farfar alldeles själv plus att Lykke ibland tenderar till att vara en liten grinpick (ibland dock ytterst sällan) på kvällarna. Så hon hänger med, sen droppar vi av henne, här hemma, när vi är påväg ner till stan.

Nu gick precis chrill ner till stan för att inhandla lite bärs och vin så jag ska passa kidsen, nu vågar jag absolut inte lämna Love och Lykke ensamma då Love försökte mörda Lykke, bokstavligt, med en nagelfil för några dagar sen.


När Love och jag dansar går det hett till!

Trött blir man av att dansa!



Snö

Jag blev alldeles paff imorse när jag nyvaket kikade ut genom fönstret och såg att det SNÖADE! Hallå, vart tog våren vägen?!?!?!?

Less som få, gick vi upp och käkade frulle. Lite mys framför tv:n hann vi också med innan det var dags att klä på oss för att gå till dagis.

Det gick även idag superduperbra att lämna honom, inga tårar bara -bye bye mamma! Han är en jäkel på att prata engelska vår son!

Efter lämning gick vi vår vanliga runda. Jag gick snabbt för jag ville bara hem och lägga mig i soffan med en varm filt över mig. Så där har jag legat och kikat på Efter 10 med Malou innan Lykke vaknade, typ för 10 minuter sen. Ibland är det väldigt, eller okej, ofta är det härligt att vara mammaledig!!

Nu börjar magen kurra så jag ska minsann ta och göra mig en gravlaxmacka!

Tjing tjong!

Gråt inga tårar.....

Näe, nu gråter Love inga tårar alls när jag lämnar honom på dagis och gissa om det känns skönt! Det kan ju komma bakslag berättade fröknarna men i nuet är vi väldigt glada och lättade att det går så pass bra som det gör!

Efter att jag lämnat Love på dagis traskade jag och Lykke upp till BVC där det rådde öppen mottagning. Eftersom att det var en månad sist jag var där så var jag nyfiken på hur mycket Lykke gått upp i vikt samt hur många centimetrar hon växt. Vågen visade 6460g och längden mätte 66cm, hon följer således sin kurva finfint!

Jag måste ju säga att det var sjukt kallt idag, vart tog solen och våren vägen liksom?! Jag frös nästan hela vägen till BVC och hela vägen hem....blä för detta aprilväder tur är ju då att aprilmånad snart är över, några födelsedagar som måste firas först bara....

På väg hem mötte vi upp Petra och Wille som följde med oss hem och fikade, myspys!

När P och W gått sin kos var det nästan dags för att gå och hämta Lovegos. Så jag gjorde iordning oss och gick iväg.

Väl där möttes jag av en glad kille som minsann, enligt fröken, både ätit och sovit bra, skönt skönt! Det märks så väl på Love att han trivs för nu måste jag nästan dra med honom hem!

Hemma käkade vi mellis, mammafrutti, som Love så sött säger, och varvade ner framför lite Pippi. Sen var det hög tid för att börja med middagen. Idag blev det pölsa, potatis och rödbetor!

Efter middag och lite pappahäng gick jag på en långprommis, ensamen, huur härligt som helst förutom att jag fick skoskav på ena foten. Jag måste verkligen hämta hem de andra pjucksen som är hemma hos mor och far.

Nu är ögonen trötta, eller okej, inte så trött eftersom att vi sov till åtta imorse, men ändå, varför sitta uppe och uggla när man kan ligga och lura.

Natti!

Vår vår vår!!!!!!!!!

Det känns så otroligt härligt att våren är här, det riktigt spritter i hela min kropp!

Idag har Love varit på dagis. Det gick verkligen hur bra som helst att lämna honom, inte en enda tår blev det, för varken honom eller mig. Han har väl fattat grejjen om att det är kul att gå på dagis.( Jag vet att det heter förskola men jag gillar dagis bättre så då skriver jag det istället,.)

Nu kom precis Love in och berättade att Lykke spytt på mattan. Jag gick och kikade men det hade hon ju inte gjort. Japp, han har börjat luras vår lilla son.

Iaf. Efter lämningen på dagis så gick jag och en sovandes Lykke på långprommis. Med lurar i öronen och solen gassandes i fejjan stornjöt jag/vi! Jag ska passa på att gå mina långprommisar i samband med att jag lämnar Love på dagis. Så imorgon blir det samma runda igen!

Nu sitter vi och väntar på att papi ska komma hem. Jag och Love har gjort mossaka som gräddas i ugnen nu, den ser sjukt god ut iaf hoppas den smakar detsamma!

Bäst att gå in till mina små humlor och se vad de har för sig, Love har ju börjat vilja bära på Lykke och det får han juinte när han är själv med henne, alltså bäst att hålla uppsikt!

Tja!

Vårväder

Våren har äntligen anlänt! Solen strålar och humöret likaså, underbart!

Vi har precis avnjutit pannkakor med grädde och hallonsylt, mumma! Killarna blev så mätta och trötta medan vi tjejer är pigga och glada. Vi passar således på att ha lite kvalitetstid tillsammans.

Hela påsken har varit mysig och skön. Christian flyllde ju år, 29, i fredags så det firade vi först med fika och skönsjungande sång på morgonen och efter frukosten drog Chrille och hans polare till backen för att åka bräda varpå vi andra åkte till Christians föräldrar och hade det skönt ute i solen.

Love och farmor kikar på bäcken.

Love och farmor!

Love klättrar på stegen

Jag och Lykke kikar på vad farmor och Love hittar på för hyss!

Lykke!

Birthday boy!

Lykke snurrar och snurrar!

Världens finaste!

På eftermiddagen blrv det tre-rätters middag och vi åt så det stog  ut genom öronenpå oss, supersmarrigt var det!

I lördags var det fest som stod på schemat. Vi hade förfest här hemma eftersom att vi inte hade någon barnvakt åt Lykke så fick Christian stanna hemma med henne. Jag var ju lite orolig att det inet skulle gå så bra med tanke på att vi inte visste om hon skulle ta flaska och så men jag hade pumpat ur massor med mjölk och köpt en ny fin specialflaska. Allt detta behövdes dock inte. Jag ammade henne innan vi gick ut och sen sov hon sött ända tills jag kom hem sisdär runt fyra snåret. Jag hade sjukt kul och det fick jag ju såklart igen dagen efter då jag vaknade och var så trött så trött.

Lite bilder från festen:

Jag och Lykkepiga!



I går hade vi en bakis dag hela dagen lång. Det blev iof ett litet brejk i det hela då min mor, far, syster med familj och bror med familj kom hit på födelsedagsfika för att fira Chrill. Barnen lekte och vi vuxna fikade av alla mina läckerheter, ja, alltså jag åt typ en kaka mer fick jag inte i mig. Det var riktgit trevligt och barnen hade så kul så!


Kusinerna busar!

När alla åkt hem klädde vi på oss och gick ut på promenad. Det blev ett stop på pizzerian också, och det var inte så tokigt alls, snacka om att det är gott att käka pizza när man är bakis! Love tyckte också att det var gott fast godast var nog pizzasalladen och svampen på pizzan. Lykke sov sig igenom hela promenaden och besöket på pizzerian.

Grabbarna sover forfrarande och Lykke likaså jag ska således snart börja packa iordning en väska som vi ska ta med oss när vi åker till min mor och far. Idag bjuds det på grillat, första gången för i år ochdet ska bli sjukt gott!!!

Bäst att sätt fart innan småbusarna vaknar!

Tjing!

Glad Påsk!

Vaknade runt halv sju av en pigg Love som var väldigt sugen på välling. När vällingflaskan var slukad ville han inte somna om, tyvärr. Han ville att Chrill skulle läsa om Alfons och spökena. Chrill tände lampan och läste. Jag och Lykke låg brevid och slummrade och lyssnade med ena örat.

När vi vaknat till lite mer gick vi upp och käkade frulle varpå jag började mitt hallongrottsbak.



Undertiden då jag bakade låg Lykke på golvet och gymmade. Men plötsligt slutade jollret och det blev det tyst . Jag kikade ner och fann detta

En sovandes Lykkeplutta.

Efter baket och när Lykke vaknat till blev det bus i soffan!


När vi busat färdigt och klätt på oss gick vi ut. Vårt mål var att gå till lekparken och leka lite, men när vi väl kom fram ville inte Love leka, han ville bara sitta kvar i vagnen, så vi gick på en prommis istället. Såklart somnade Love efter fem minuters åkande.

Väl hemma igen fortsatte jag mitt bakande. Denna gång blev det kärleksmums.

Christian har visst fattat det här med kastmärke fel och placerat det på hakan istället för mellan ögonen....skämt och sido men det syns väl vem som slickar skålarna....

Efter att Love vaknat upp från sin nap och vi käkat lunch klädde vi på oss och åkte på Eriks. Där fyndade jag ett par skor och Chrill lite stenkakor.

Sen styrde vi bilen mot ICA för att inhandla diverse prylar varpå vi åkte till min mor och far för att käka middag. Love var såklart påskkärring idag med!

Vår söta Lovebus!

Nu ska jag borsta gaddarna för jag är sinnsykt trött!

Tjingeling!

I bakartagen!

Jag fick ett ryck och bakade chokladbiskvier ivkäll. Jag hade även tänkt att jag skulle baka hallongrottor, kolakakor och kärleksmums också, men tröttheten sköljdes över mig som en våg. Jag får alltså skjuta upp det till imorgonbitti istället. Ja, men varför bakar jag så mycket då...JO, min husband fyller faktiskt år på fredag, HURRA! Och då känns det ju lite kul att kunna bjuda på hemakt när det vaknas födelsedagsfika som btw kommer att äga rum på lördagförmiddag. Så alla ni somläser är varmt välkomna på fika då!

Nu ska jag borsta gaddarna för att sedan sussa gott.

Jo, idag har Love varit påskkärring, en mycket söt sådan dessutom (som han jämt är iaf). Han tyckte nog att det var rätt skoj för han sprang omkring med sin utstyrsel hela dan på dagis.  Dumma mig som inte hade med mig kameran, men han lär ju vara kärring några fler gånger och då ska jag passa på att fota min lilla humla!

Imorgon är det mys med barnen och mannen som gäller, dvs om mannen i huset inte åker iväg och åker bräda, vi får väl se hur vädret ser ut.

Kanske på lördag så blirdet utgång för mig. Jag har pumpat ut mjölk och frysit in samt köpt en specialflaska som jag tror Lykke kommer att gilla. Annars så brukar ju hon somna runt åtta och sova till två, så hon kanske inte ens märker att jag är borta. Jaja, vi får väl se, hoppas att systeryster kan vara barnvakt bara....för jag känner verkligen för att svänga mina lurviga!

Nattis! 

Lite kort om vår dag



Vaknade och käka frulle.

Mys framför barntv.

Påklädning.

Lite mera mys.

Påklädning igen, denna gång ytterkläder.

Inpackning av barn i dubbelvagnen.

Mot ICA!

Mötte upp syster och Sigge.

Mot kulturmagasinet!

Läste böcker och busade i kuddrummet!

Lekte och busade på kryddan!

Lunchade på skonärten!

Påklädning och inpackning i vagnen.

Mot hemmet!

Båda barnen somnar.

Hemma.

Plocka undan tvätt och leksaker.

Lykke vaknar.

Lykkemys.

Love vaknar.

Love och Lykkemys!

Påklädning och inpackning i vagnen.

Mot Vikströms!

Äta middag och leka!

Mätta!

Love och Frallan busar och badar.

Mammor och pappor är trötta.

Påklädning och inpackning i vagnen.

Mot ICA!

Handla mjölk och bröd.

Mot hemmet!

Hemma!

Halv åtta hos mig.

Love sova.

Love somnar.

Lykke gråter.

Lykke sova.

Lykke somnar.

Mamma surfar.

Pappa surfar.

Mamma trött.

Pappa trött.

GODNATT!

Så var det klippt!

Japp, Love har fått sin första klippning och tro inte att vi lyxar till det med en klippning hos en riktig frisör. Näerå, här är det nämligen jag och kökssaxen som agerar frisör!

Lite bilder:

Med mutor går allt. Här sitter Love och kikarpå pingu och äter glass.

Duktig kille!

Lite hår

Så där ja! Glad i nya frillan!

Fina killen!



Nu är det  dags att natta kudden!

Imorgon blir det mys på hemmaplan då jag inte tror att kyrkis har öppet....hm, måste kolla upp det!

Natta!

I vågor

Bloggandet går just nu verkligen i vågor. Vissa dagar infinner sig värsta blogglusten och för att i nästa dag försvinna, konstigt det där. Nåja, nu rider jag på vågen igen!

Nu hör jag hur Chrill säger, NÄ, i sovrummet. Jag tror att han menar att det är dags att gå och lägga sig, och det är det faktiskt nu.

Vi hariaf precis käkat en glasspinne och kikat lite tv, myspys och gott. Men jag sitter här och funderar på vad vi ska hitta på imorgon....Det kanske blir en sväng till lekparken på förmiddagen eller så tar vi bussen och hälsar på min farmor och farfar. Fast just nu är det bara farmor som är hemma eftersom att farfar är sjuk och ligger inlagt på sjukhuset. Därför har jag just kikat när bussarna går. Jag kan ju säga att de inte går så ofta, typ klockan 9 eller klockan 12, shit vilket glapp mellan avgångarna alltså! Nåja, ska vi åka så åker vi med den klockan 9, men vi får väl se när Love behagar vakna också. Han har faktiskt vaknat runt åtta de senaste dagarna nu så då blir det kanske lite tajt att åka klockan nio. Jaja, vi får se!

Idag har vi haft en hälsapådag. Först hälsade vi på hos min mormor och morfar. Sen åkte vi till min mamma och pappa för att sedan åka till min brors familj. Där blev vi bjudna på middag också, mums mums! Allt detta bara för att CHrill skulle få jobba och skriva ostört, men inte mig emot, jag tycker bara att det är mysigt att häsla på folk. Sen är det ju skoj för Love att få leka med sina kusiner också. Han är väldigt mycket för Elicia nu, eller barn överhuvudtaget. Han vill gärna hålla och bära Lykke och likadant var det när Wille var här. Det är så mysigt att se hur mysigt han verkligen tycker att det är!

Usch, jag känner att ögonen är trötta, men bjuppar på några pics från de senaste dagarna.


Fina Lykke tränar

Så här fixar man trollmorslooken: Skippa att borsta håret efter du duschat!

Hamburgare är gott!

Vem sa att killarn inte kunde....

AMMA?! Love ger dockanbebisen lite käk. Kan mamma så kan väl Love!

Natti

RSS 2.0