Så bär det iväg

Imorgon bär det alltså av mot Sthlm, SJÄLV! Jag har fjärliar i magen och känner mig liter nervös, konstigt? Töntigt? Ja, kanske men ändå väl förståeligt. Jag har ju aldrig varit ifrån Lykke så länge förut! Men det kommer ju gå superbra, de är ju hemma med världens bästa pappa och man!

I Sthlm ska jag njuta av lugnet, sova länge och ostört, äta god mat, dricka vin och goda drinkar, gå på surströmmingsfest och snacka en sjuhelsike massa skit tillsammans med min älskade Linn! Jag ska även vara lite duktig och städa ur förrådet i vår gamla lägenhet i Solna. Vi har kvar lite smågrejjer där så tanken är väl att jag åker ut dit så fort jag kommit ner imorgon och fixar klart där, så kan jag bara slappna av och roa mig resten av Sthlmvistelsen!

Idag har vi haft en soft dag. Love har varit på dagis, han hade superskoj  med Frallan, som alltid! Chrille har suttit hemma och jobbat med ett uppdrag för sitt företag. Lykke och jag har först varit på prommis runt sjön med Nella och sedan på lunch med fina gravida Carro. Jag bara rös när jag såg hennes fina runda mage! Tänk att jag också har haft en sån mysmage...och för bara nio månader sen, herregud vad tiden går fort!

Det lunchen och lite shopping styrde vi vagenen mot familjen Vikström. Där blev vi bjudna på middag och småpojkarna lekte fint. De stora pojkarna åkte och splede frisbeegolf och vi brudar snackade en massa skit. Just ja, choklad åt vi också,mmmm


Love och Frans äter choklad och busar!


Finisarna Nella och Lykke drack bubbelvatten

Sen blev det bad för grabbarna! Lykke fick också bada men dock bara en snabbis då hon blev duschad av de stora grabbarna hela tiden.

Det har alltså varit en mysig dag. Herregud vad dessa fjärilar bökar i min mage, jag känner mig typ som värsta tonårsbruden som ska göra något förbjudet....äsch, nu ska jag väl ta tag i min packning också. Så till nästa problem, vad ska jag packa med mig?!

Tack och Godnatt!


Lykke aka klättermaja!

Alltså vi har en riktigt klätterapa till dotter! Hon klättrar i och upp överallt. Som idag tex då jag och Christian, i ett obevakat ögonblick, lämnade barnen i tvrummet för att kika på något på datorn, hör vi Lykke och Love skratta sådär småbusigt som de gör när de är riktigt busiga, vi går ut i rummet och ser att Lykke klättrat upp i soffan och står och tjuter av lycka, mina busiga små troll!
I Loves rum har vi nu fått tagit bort själva dynan som ligger under Loves rutschkana, bara för att Lykke klättrar upp på den och oftast ramlar ner och slår sig. Men så här kan det se ut när Lykke Jansson är i klätterfarten!

Här är Lykke på väg att klättra upp för Loves rutschkana













Duktiga tjejjen!

Sen kan det se ut så här också:

Klätterfian Jansson!

Igår var fam Vikström här på middag. Det var skoj! Just nu är pojkarna, Love och Frans, inne i en period då de är väldigt snälla med varandra, oftast iaf. Det är klart att det blir lite småbråk men inte alls på samma sätt som det varit förr utan nu, tack och lov, så leker de väldigt bra ihop, hoppas det håller i sig bara!

Efter middagen så blev det lek, filmtittning och sen avrundade vi kvällen med en liten kvällsprommis, hösten hänger i luften, härligt!

Grabbarna kikar på Monsters Inc


Vuxna kikar hus och barnen på film


och så kom den jobbiga lillasystern och stör....här i full färd med att dra Love i håret....

Nu ska jag nog ta och lägga mig, är trött och jag antar att det beror på nattamningen. Jag blir så less på Lykke. Alltså hon äter gröt vid 19 sen äter hon en flarra välling innan jag lägger mig, typ runt 23-24. Och trot på sjutton att hon vaknar runt två och vill ha bröstet iaf! Jag blir galen, sen är det ju inte länge hon käkar, hon typ smuttar lite sen somnar hon om på stört, antar att det bara är närheten hjon vill åt, för hon kan ju inte vara hungrig så mycket som hon ätit innan liksom. Men jag hoppas att det blir ett slut på nattamningen nu när jag drar till sthlm! Jag ska inte glömma att ta med mig bröstpumpen, för det lär ju spänna i tuttarna när de inte tömms!

Imorgon är det onsdag vilket betyder dagis för Love och kräftskiva för oss på kvällen! Japp, vi tänkte ha en liten tillställning här imorgoneftermiddag. Det blir och några familjer till, det ska bli gott och trevligt, det gäller ju att passa på nu innan skolan börjar!

Jaja, nu går jag och borstar gaddarna!

Hej hej!

Det finns inga dåliga kläder...

men det finns sjukt dåligt väder!!! Ja, jag lider av en sådan tristess så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Tur är väl att Lykke är vaken och kan sysselsätta mig lite iaf....men hon fixar ju biffen själv liksom, oftats iaf!

Love sussar på altanen, jag tror att han tycker att det är extra mysigt eftersom att regnet smattrar mot taket. Japp, vi är hos mor och far. Vi sov faktiskt över här inatt och det var mysigt, så mysigt att vi nog stannar en natt till! Ja, Chrill är ju borta så varför sova hemma själv när vi kan sova här itllsammans i en pytte pytte säng.....men mysigt är det!

Love är inne i en sån konstig period nu. Han är värsta räddharen och supermammig! Så fort jag försvinner utom synhåll blir han orolig och ropar eller springer och letar efter mig. Han är även rädd för höga ljud, typ om det åker förbi en moppe eller om man startar en grässklippare, så springer han till mig och upprepar: Inte farligt, inte farligt. Men jag tar det med ro, det är väl någonslags fas han går igenom nu.

Nu på förmiddagen har vi varit på prommis med min bror plus familj, det var skönt att lufta sig lite. Vi hade turen att gå precis innan regnet kom, som nu öser ner....så jag vette sjutton vad vi ska hitta på. Både mor och far jobbar så en tur til Birsta kanske blir bra. Jag måste ta och inhandla en lite tunnare mössa till Lykke, som inte är blå, för när vi kom till Loves dagis igår så frågade varenda unge vad Loves lillebror hette....kan ju bero på att hon får ärva kläder av sin storebror....

Annars längtar vi efter Chrill,men som tur är så kommer han ju hem imorgon!!

Näe, dags att göra någon nytta kanske.....fast bara kanske....


Det är dags nu

Det är verkligen på tiden att jag fortsätter att blogga nu! Jag skriver ju för att minnas, minnas mina ungdomensdagar som tvåbarnsmor....

Dagarna går och de går verkligen supersnabbt! Kan ni tänka er att Lykke redan är nio månader, helt galen sjukt! Vart tog tiden vägen liksom?!

Idag är Love på dagis och jag och Lykke har tjejmys hemma, det är inte så mysigt nu dock då hon ligger och sussar men snart så! Jag sitter och surfar lite biljetter. Jag ska nämligen åka till sthlm SJÄLV i slutet på månaden. Japp, jag ska träffa min bästa vän och bara mysa, UTAN BARN, och snacka om att jag längtar! Men samtidigt som jag längtar är jag förfärligt rädd också, rädd för att inte klara av det, jag kommer ju sakna ihjäl mig! Det kommer såklart att gå bra men ändå, det är ju ändå första gången som jag åker iväg utan Lykke i några dagar,men allt går,eller?!

När jag kommer hem från resan börjar allvaret. Japp, plugget till sjuksyrra börjar och jag längtar. Det ska bli så kul att få börja läsa igen och så motiverad somjag känner mig nu har jag aldrig kännt när jag läste till lärare. Jag ångrar absolut inte att jag läst till lärare, det är ju alltid bra att läsa man kan väl aldrig få för mycket kunskap! Nu känner jag dock att det är på allvar. det är det här jag vill göra! 

Eftersom att arbetsmarknaden för Chrill ser svart ut, ja det finns inte många jobb som civilingenjör ,här i Sundsvall, så kommer Lykke att vara hemma med Chrill när jag pluggar. Chrille vill inte vara arbetslös så han kommer att plugga några kurser på distans och så länge han pluggar kan jag plugga, men så fort han får ett jobb återvänder jag till mammaledigheten igen! Det är klart Lykke kan börja på dagis så fort hon fyllt ett år och jag kan fortsätta plugga men det vill vi inte. Jag tycker att hon ska få varahemma lika länge som jag var hemma med Love, typ två år, minst! Men man vet ju aldrig och så försekommen som Lykke är så är det nog inga problem för henne att börja på dagis tidigare heller....

Det är snart lunchdags och jag har inga planer, tur att jag är själv hemma och lätt kan slänga i mig en tonfiskbruk, det är ju annat när Love är hemma och ska ha mat. Lykke hon käkar ju sina brukar och det med bravur, hon bara gapar och smaskar i sig, en matglad liten tjej vi fått!

För några dagar sedan åkte vi till Furuvik och det gillades skarpt av Love. Han älskade att åka karusellerna!

Näe, jag ska nog ta och fixa lite käk,men jag bjuppar på lite pics från Furuvik innan!














Sådärja! Nu har Lykke vaknat och nu vankas det lunch!

Tjing tjing!



Lykke blir bara duktigare och duktigare

Herregud vad ungen lär sig nya saker hela tiden! Förutom att hon kryper som bara den, drar hon nu upp sig till ståendes heela tiden! Sitter man på golvet så kryper hon fram och drar sig upp på mitt ben eller lligger hon i sin säng hittar man numera ståendes med ett stort leende på läpparna, duktiga duktiga ungen vår! Jag slår vad om att det inte är länge kvar innan hon går också....

Hepp hepp!

Nu går det undan!

Måste skriva att Lykke kryper nu! Hon är så duktig och snabbt går det! Vår lilla lilla flicka börjar bli så stor!

Vi har precis kommit hem från stugan, ja vi lånade stugan av Christian kusin, och vi har haft det supermysigt! Jag hade gärna stannat några nätter till men eftersom att jag ska jobba imorgon så åkte vi hem. Vi Har ju inte haft med oss varken datorer eller tv till stugan, så vi har verkligen njutit av tystnaden och av varandra såklart! Tvn och datorn gör ju att man ungås lite mindre på kvällarna. Och faktum var att jag inte saknat datorn eller tvn något alls.

Nu ska jag fixa och trixa inför morgondagens jobb.

Jag kommer att bjuppa på bilder någon annan dag, men nu hinner jag inte!

Hepp

RSS 2.0