Över

Jaha, då var denna helg snart över. Jag måste ju säga att tiden går väldigt fort, nästan för fort! Man hinner ju inte med.

Nu har jag precis duschat och borstat tänderna. Jag tänkte försöka att komma tidigt isäng då jag vet att Love kommer vilja gå upp tidigt tillsammans med Christian imorgonbitti. Love har dessutom börjat bli sjuk. Han har börjat hosta och blivit rasslig i bröstet. Hoppas att det går över under natten.....haha, önsketänkande. Jag antar att det är samma släng av sjukdom som Lykke har. Nåja, vi får hålla tummarna att det försvinner!

Idag har vi varit ute hos Loves farmor och farfar hela dagen lång. Vi kom väl dit runt tio tiden imorse. Då lekte Love lite ute men ville såklart in och leka med farmor. Väl inne så lektes det och jag satt med en orolig Lykke som inte riktigt kom till ro. Så fort jag trodde att hon somnat och försökte lägge ner henne vaknade hon. Så jag fick sitta med henne i famnen hela tiden dock under en kort nap då jag skulle lägga Love inför sin nap. Men så fort Love somnat vaknade såklart hon. Hon har ju inte varit grinig men det är ju jobbigt att gå och bära på henne hela tiden. Det är bara att konstatera, hon sover bäst i vagnen efter en skön prommis. Men gud, nu lät det som att hon är ett jobbigt barn och det är hon ju absolut inte! Hon är världens bästa och skönaste lilla bebis!!

Jaja, efter att Love sovit så lektes det lite till innan min mamma, pappa, syster och Sigge kom på middag. Loves farmor fyller ju år imorgon och hade bjudit in mina föräldrar på lite mat och tårta. Det var mysigt och väldigt gott må jag säga! Vi har ju även turen att få komma och fira den riktiga födelsedagen som är imorgon och även då kanske få smaka på den goda tårtan! :() Men nu kanske ni undrar varför jag äter tårta, jag som bantar och allt. Men så här är det. Jag kan ju för sjutton inte avstå allt gott. Man måste få unna sig annars vore ju livet inte så kul. Dessutom så avstår jag ju allt annat så en liten tårtbit då och nu gör inte så mycket, speciellt nu när jag redan, hör och häpna, gått ner tre kilon! Detta gör mig ännu mera pepp, jag är definitvit på G!!

NÄe, nu känner även jag av min hals, typiskt, jag vill inte bli sjuk!!

Efter klockan sex styrde vi bilen mot buss stationen för att hämta vår älskade Chrill. Eftersom att vi var lite tidiga så gick vi på en liten prommis runt bibblan. Love, den galningen, stoppade nappen i snön hela tiden och sa Mmmmm, tokungen vår! Nu lär han väl få mask också.....

När bussen kom så gick vi och mötte upp daddy cool. Det blev värsta filmscenen då Christian sprang mot oss och Love började springa mot honom och slängde sig i varandras armar, både jag och Chrill fick en tår i ögat, kärleksfilm på hög nivå!

Tänk vad skönt det kan vara att få vara borta från varandra, om så bara för några dagar, för att man ska bli som nykär igen, hhärliga känsla!

Nu ska jag hoppa i säng!

Tjing tjong!

Varför?

Ja, varför? Varför är jag alltid uppe så sent när Christian är borta? Det är ju inte så att jag gör nyttiga saker som att städa garderoben eller vika iordning tvätten osv. NÄ, jag sitter här, framför tv:n och datorn, och gör ingen nytta alls. Jag borde ju gå och lägga mig så att jag är en pigga och glad mamma imorgon klockan sex när Love slår upp sina blå.

Vad gör jag då framför datorn? Jo, just nu surfar jag barnkläder åt Love. Jag kikar rea på alla möjliga sidor och har hittills hittat några gobitar så som några Acnekläder och lite Cheap Monday. Jag hittade även ett par shoes till mig men jag har inte riktgit bestämt om jag ska slå till än....jag vill gärna rådfråga min husband om vad han tycker först.

Idag har vi varit på öppnaförskolan. Och som vanligt får ju alltid Love ett litet utbrott precis när vi kommit dit, men efter ca trettio minuter är han som vanligt och leker bra igen.  Det var väldigt mycket folk där idag, då är det inte så roligt tycker jag då det lätt blir för surrigt och trångt, men men, det är nog bara jag som bryr mig, Love leker och ha kul han!

Efter öppna åkte vi till mamma och pappa, systeryster och Sigge, som också varit på öppna, åkte också med dit. BÅda våra pojkar somnade i bilen, så Sigge sov i mammas och pappas säng medan Love sov i gästrummet. Då passade vi på att käka lite lunch för att ladda batterierna innan vi begav oss till Birsta City.

När grabbsen vaknat och fått mellis lämnade vi de hemma tillsammans med mor medan jag, Lykke och syster åkte för att förlusta oss i lite realisation. Dagens fynd för mig blev en lampa från Designtorget som hade 75% vilket betydde att jag fick lampan för ca 400pix istället för 1675:-! Sen fyndade jag ett par byxor åt Lykke och ett par vantar till Love från Polarn och Pyret. Sist men inte minst, nästan det som jag blev gladast över att hitta, var ett par nya glasögon från synoptik. Det blev även denna gång ett par Ray Ban fast dessa har silverbåge och är ett par pilotisar. Jag var ju in där för bara några veckor sedan för att köpa dessa men då fanns de inte och personalen kunde inte hitta de heller. Men till min förvåning fann jag de idag och jag som bara skulle kika på nyheterna som kommit. Jaja, jag är iaf superglad! Jag ska dit på fredag för att göra ett nytt syntest, jag tror faktiskt att min syn försämrats ännumera nu. Sist jag gjorde syntestet, -07, hade synen försämrats ganska mycket. Nu kan jag absolut inte vara utan mina brillor, så jag får väl vara en glasögonorm resten av livet jag......Jo, bågen fick man ju för 1:-, snacka om billigt! Jag är så glad!!

Näe, nu ska jag ringa till min man och kärleksförklara mig lite sen borsta gaddarna för att sedan krypa ner i sängen och soova!!

Hepp!

Alla sova tyst det är i huset...

okej, nästa alla sova, jag och Lykke är vaken men tyst är det i huset iaf....Love sover som en stock, och det är inte så konstigt då vi har varit och badat nu på förmiddagen.  Jag lämnade Lykke hemma med Chrill och så åkte jag och Love och hämtade systeryster och Sigge för att åka och bada. Det var som vanligt superskoj!

Love somnade i bilen påväg hem och jag ska erkänna att jag också skänner mig ganska trött. Men en prommis på det här skulle ju inte skada.

Hur går det med viktnedgången och viktkoll.nu då? Tack, det går toppen! Jag är fortfarande lika peppad och jag går på prommisar och käkar nyttigt inget socker här inte! Jag tror på den teorin, alla mat kan man käka, i lagom mängd då såklart , men sluta upp att käka allt som innehåller socker dvs godis och fika. Jag känner mig redan mycket smalare! Om jag fortsätter att vara såhär duktigt så kommer jag nog nå mitt mål innan den 3 juni!

Nu ska jag och lykke vila lite innan storebror vaknar till liv.

tjabba!

Rossligt

Lykke är så rosslig i bröstet, hon låter som gammal gubbe som rökt i sjuttio år, typ. Trots detta så har inte varit så missnöjd idag. Det visade sig även att min babymassage gav resultat inatt då hon bajjade blöjjan full, äntligen! Hon har även gjort ifrån sig ikväll också så nu hoppas vi kanske att det är slut på hennes mördarfisar som luktar as, verkligen!

Idag då. Idag har vi varit hemma och chillat, eller vi har ju varit ute på en prommis med mami och hennes hund Scott också. Love åkte snowracer ganska länge, vilket han inte brukar göra då han inte tycker att det är speciellt roligt, så det var ju kul att han tyckte om det. Sen gick vi till en annan lekpark och där fanns en superduper rolig rutschkana som Love ville "åka mera" hela tiden.

Love somnade såklart på vägen hem igen och det är ju förståeligt då han nuförtiden alltid behagar vakna klockan sex. Tänk när Love sov till klockan nio på morgnarna, åh, tänk om han kanske kunde göra det på fredag, lördag och söndag när Chrille är i Sthlm, jaja, drömma kan man ju alltid.

Efter lunchen lekte vi massor. Love vill ju som alltid bygga tågbana så då gjorde vi det ett tag. Sen bankade han på spikbrädan och när det inte var roligt längre spelade han lite piano för  mig varpå vi la lite pussel. Han är så duktig att lägga pussel och det visste inte jag. Jag blev så förvånad när han lagt ett pussel med sex bitar alldeles själv, stolt mamma!

Sen ringde det på dörrklockan och då visade det sig att det var Loves farmor som kom på besök, det var väldigt roligt med ett spontanbesök sådär på eftermiddagen tyckte både jag och Love! Så det blev lite lek och senvar det dags för att göra middag och Christian kom hem. Vi vinkade hejdå till farmor och gjorde färdig middagen.

MÄtta och belåtna klädde vi på oss och gick ut på en prommis igen. Det är ju så härligt väder nu när det har kommit så mycket mera snö! Vi gick till en backe och åkte lite snowracer och Love tyckte faktiskt att der var rätt skoj. NÄr vi tröttnat på det så gick vi till isbanan och kikade lite. Då kom det två killar som skulle spela hockey och Love tyckte att pucken var väldigt intressant både att ta och smaka på....så innan han käkade upp den gav vi tillbaks den till killarna för att sedan börja gå hem igen.

Väl hemma på gården gjorde vi en snögubbe som Love sedan "bonkade" ner. Sen hade vi lite snöbollskrig också, skojjigt tyckte Love som kastade snöbollar på pappa.

Det var alles för idag det. Nu ska jag ge Lykke lite käk och invänta på att Dirty Sexy Money börjar!

Tja!

Kyrkis

Idag har vi varit på kyrkis. Första gången som jag var där själv med båda kidsen. Lykke som alltid sover på förmiddagarna var naturligtvis vaken hela tiden. Love var även han på ett dåligt humör, skrek och gormade som en tok på slutet innanvi skulle gå hem. Jag antar att han var övertrött, han vaknade ju trots allt klockan sex imorse.

Love somnade i vagnen på väg hem, Lykke likaså. Jag gjorde iordning lunch åt mig själv och hinner inte mer än sätta mig ner på stolen innan Lykke vaknar. Jag hämtar henne och fortsätter äta med henne sittandes i mitt knä.

När jag käkat upp tog jag med mig Lykke till soffan där vi la oss och vilade lite. VIlan blev dock inte lång då Love vaknade några minuter senare. Han gallskrek och var superduper grinig. Jag försökte med alla möjliga medel för att få igång honom, men förgäves, han var sur. Som grädde på moset blev även Lykke en suris och grinade och hade sig. Jag satt alltså med två skrikandes barn i famnen, inte roligt alls ska jag tala om. Tillslut lämnar jag Love framför tv:n och barnprogram medan jag går och fixar iordning en kallpannkaka med lite socker på. Så när jag ger honom den och ett glas möjlk blev han tyst. Så han käkade upp pannkakan och var glad sen. Lykke slutade grina när jag sattehenne i babybjörnen och då var jag trött och slut!

Lykke har haft svårt att komma till ro hela dagen lång. Det kan bero på att hon inte bajjat på flera dagar, snart 14. Det kan även bero på att hon är rosslig i halsen har jag hört nu. Hoppashon inteblir sjuk bara!

Jaja, snön har fallit som jag vet intevad, härligt!

Nu är jag slut som artist och ska gå och lägga mig.

Tja!

Ännu en gala

Nu sitter vi i soffan och kikar på ännu en gala. Jag älskar galor av alla dess slag! Innan jag bänkade mig framför tv:n så har jag varit ute på en prommis, ensam, huuur härligt som helst! Det är dags nu, dags att ta tag i det överblivna gravidhullet. 15 kilo återstår innan jag nått min matchvikt. Jag har faktiskt anmält mig till viktkoll.nu,ja jag gjorde det igår. Jag känner att det blir mycket lättare att peppa sig själv genom att se kurvor och diagram på hur viktminskningen går osv. Sen ska jag skriva ner allt jag käkar och detta räknas i kcal, jag blev dock förvånad över hur mycket jag ska äta per dag. Jaja, det blir liksom ingen drastiskt ändring i mina matvanor utan det som ska bort är allt snarra och fika. Sen måste jag ju röra på fläsket lite mer också. Enligt programmet ska jag nu i början gå prommisar tre dagar i veckan a 30 min, lite va? Jaja, allt utöver de tre dagarna är ju bara plus. Nå, jag tror att det kommer bli bra, jag känner mig iaf väldigt pepp! Det kan ju bero på att Chrill knäppte "före" bilder på mig igår, och tro mig, det var ingen rolig syn.

Annars mår vi, jag, Love, Lykke och Chrill, toppen! Chrill jobbar på sitt ex-jobb på dagarna och vi latjar runt och leker och häslar på nära och kära. Idag tog vi en prommis till lillsyss. Där lekte kusinerna en stund innan den yngre, Sigge, fick hoppa i säng och sussa. Då passade Love på att käka lunch för att sedan leka lite till innan vi gick hem igen. Lykke sov hela tiden utom ett litet mjölkbreak, snäll unge vi har!

Love somnade på fem röda när jag stoppat ner honom i vagnen. Han fortsatteatt sova när jag lyfte över honom till sängen och där sov han i en timma till. Då hade jag pratat med Loves farmor och kommit överrens om att vi skulle ta bussen ut till de för att leka och käka middag.

På bussen satt Love som ett ljus. Han verkligen myser när vi åker buss, gullponken min! Väl framme lekte han med både farmor och farbror  i källarn his favorite place!

Black and white

Love och jag i lekparken "by night"

Chrill by night


På badhuset



minspelskungen

Denna bild beskriver Lykkes personlighet ganska bra, soft tjej liksom!

Nu har Chrill gått och lagt sig och jag ska göra det jag med, ska bara....

Natti!

Dålig uppdatering

Jag vet, jag suger på att blogga just nu. Jag sitter inte så mycket vid datron alls för den delen, det hinns liksom inte med nu när jag är ensam på dagarna. Men jag gillar ju att blogga och ska försöka att komma igång igen. Det blir nog bättre när Love börjat på dagis.

Igår tog vi bussen och hälsade på Loves farmor och farfar. Det var väldigt kul att åka buss tyckte Love, som satt som ett ljus hela bussresan.

Idag har vi varit och hälsat på Loves mormor och morfar. Ja, det blir mycket hälsa på här och där nu, man måste ju hitta på saker för att fördriva tiden. Och det är ju alltid kul att hälsa på nära och kära!

Imorgon har vi inte så mycket inplanerat förutom ett BVC-besök. Dags att mäta och väga Lykke. TÄnk att hon snart är två månader, shit vad tiden går fort! Just, det jag måste köpa flytarmringar till Love också. Ja, ni förstår vi har börjat bada, på badhuset, en gång i veckan. Eller vi har ju bara badat en gång hittills och det var ju toppenskoj tyckte Love, så vi ska fortsätta bada en gågn i veckan, minst!

Jag har massor med fina kort också, men de får jag nog lägga upp en annan dag, för nu ska jag ge Lykke käk!

Tjing!




Puss puss


Kärlek


Idag började det. Jag solo på dagarna med två barn då Chrill jobbar. Det gick galant måste jag säga, nemas problemas här inte! Allt går liksom, kanske inte lika fort som förr, men det går ändå. När vi ska gå ut tex så tar det ju sin lilla tid. Lykke ska kläs på, Love likaså. Men på något sätt, under kanske både protester och gråt, går det till slut och vi kommer ut.

Dagens prommis blev först till affären för att inhandla mjölk och blodpudding. Sen styrde vi stegen mot syster och Co. Love är så rolig, han ska liksom gå uppe på snövallarna, testa balansen så mycket som detbara går. Det som är lite äckligt är ju allt jäkla hundkiss och poop som ligger överallt. Jag förstår mig inte på hundägarna när det gäller poopet. Hur jobbigt är det att ta upp efter sin hund har gjort sina behov? Och om det nu är så jobbigt då kanske man inte ska ha hund?!

Väl framme lekte vi med Sigge samt käkade och fikade lite, det var mys det!

Nu säger Chrill att vi ska gå och lägga oss, så jag ska borsta gaddarna nu för att sedan sova sött!

Tjing tjing!









Bättre sent än aldrig

Jag började skirva på detta inlägg på juldagen men aldrig blivit färdigt, men nu är det klart. Så här var vår jul!

Så var julafton över och synd är väl det. Jag hade mer än gärna firat julen i några dagar till. Det går ju så fort och när julafton är över så är det liksom inget mer, så mycket stök och bök för en endaste dag, är det vär det? JA, visst är väl julen en underbar tid MEN, den är för KORT helt enkelt!

Vår jul var väldigt mysig. VI försov oss dock på morgonen och vaknade inte förrens halv nio. VI hade ju sagt till Loves farmor och farfar att vi skulle komma och käka julfrukost klockan nio hos de. Men istället för julfrukost blev det julbrunch klockan elva istället. Det gick bra det med och gott och mysigt var det också!

Så här fina var Love och Lykke på julafton.



Efter maten lekte vi och myste lite innan det var dags att öppna julklappar. Love och Lykke fick jättefina presenter, tusen tack! Jag och Christian fick också fina och välbehövliga, tack tack!

När klapparna var öppnade åkte Christian och spelade den obligatoriska julaftonshockeyn tillsammans med sina polers. Resten av familjen stannade kvar och tog sig en liten nap, hur skön som helst!

Några timmar senar kom Christian tillbaks och vi hade precis vaknat igen. Då fikade vi lite gofika för att sedan kika på kalle och hans gäng. Love var väl inte så jätteintresserad av att kika på kalle uten lekte mest.

Sen var det dags att klä på oss och åka till min farmor och farfar för att fortsätta julfirandet där tillsammans med min släkt. VI räknade ihop att vi allt som allt, både med barn och vuxna, var 25 stycken firande där, mysigt! Även där käkade vi god mat. Mätta som jag vet inte vad vilade vi ner maten i väntan på tomten.

När det väl knackade på dörren blev Elicia, Loves kusin, eld och lågor. Hon sprang runt och skrek:- Tomten kommer, Tomten kommer! Love fattade inte riktigt vad som hände men han hängde med på noterna och dansade och klappade händerna. De var såå uppspelta båda två. Men när väl tomten klev in i stugan blev det andra bullar. Då blev Love mer avvaktande och lite fundersam. Han kom och satte sig i soffan tillsammans med mig och Lykke. Där satt han och tittade på tomten och hans klappar. Men när han väl fått första klappen släppte det lite. Han öppnade första oc hville sen leka med den så han skippade att öppna de andra. När han och Christian lekt klart med den första klappen kom han tillbaks och öppnade den andra osv, så så höll han på. Han fick jättemånga klappar och alla var toppen! TUSEN TACK för alla!

Lykke fick också fina klappar. Jättefina kläder och många bra presentkort,tacktack! Den här julen brydde hon sig inte om tomten eller den goda maten utan hon sov sig mest igenom hela balunset, eller hon gjorde några pauser i sovande för att skrika lite också.

Svettiga efter allt julklappsöppnade var det dags för risalamalta, mumma! Vi vuxna fikade och barnen lekte med sina nya klappar. Love började dock bli en trötter så han fick gröt. När gröten var uppäten och energin tillbaka, lekte han lite till innan vi begav oss hem.

Hemma väntade återigen en julklappsutelning. Jag och Christian hade bestämt att vi skulle byta våra på kvällen när barnen somnat. Så när det var lungt i stugan satte vi oss ner och bytte klappar. Jag fick superfina klappar alldeles för fina kan jag tycka, men Christian förklarade att jag är värd de bästa. Min man är den bästa!

Lite bilder från julbrunchen hos Loves farmor och farfar:



Bilder från julfirandet hos min farmor och farfar:



Tomten kommer!






Hejdå tomten!

När tomten åkt sin kos slängdes kläderna av och pyjamasen på och efterfesten började....

Nu är det dags att stänga av datorn och gå och slagga. Imorgon börjar allvaret, Christian börjar plugg och jag är tvåbarnsmor på heltid, spännande!

Idag har det förövrig varit en toppendag! Vi åkte ganska tidigt ut till Chrilles föräldrar. Väl där skulle CHrill byta termostat på bilen. Jag och Love myste med farmor medan grabbarna mekade, Lykke sov sött i vagnen.

Vi stannade där hela dagen lång, en skönt soft onsdag som egentligen kändes mer som en söndag.

De många minusgraderna som var igår har blivit färre idag och det märks i själen. Tack för fina sms och kramar!

Go´natt!



-20

Kylan har slagit till. På mig känns den som att den träffade rakt över käften....ja, jag mår inge vidare. Jag är inte sjuk,har inte ont någonstans utan det är mera inombords. Jag känner mig ledsen. Men jag biter ihop och hoppas att det snart ska gå över. Kanske försvinner den tillsammans med kylan och vad jag hörde på nyheterna så är det inte många dagar kvar.

Det kommer mera


Jag och Lykke i soffan hos svärisarna på nyårsdagen.

På dagarna myser vi runt i långkallingar, går sköna prommisar och njuter av varandras sällskap.  Vi försöker verkligen utnyttja den sista tiden tillsammans innan Chrille börjar plugget igen och allvaret som tvåbarnsmor börjar.

Vi har haft en toppenjul och nyår. Jag har många fina bilder och berättelser. Jag lovar ett inlägg om julafton imorgon, men nu ska jag borsta gaddarna och hoppa i sängen för jag är trött som trötter!

Godnatt och God fortsättning på det nya året!


RSS 2.0