Sjukhuset

Love är lämnad på dagis, Chrille är i duschen, jag sitter här och Lykke leker med mina tår. Om ca en timma drar vi till sjukhuset för att följa med när Chrill ska byta kateter, hoppas så in i norden att det går bra denna gång, förra gågnen fick han ju blodförgiftning. Håll tummarna!

Efter sjukhuset blir det lite handling för att sedan åka hem och fredagsmysa!

Hej fredag!

Halv åtta hos mig

Nu ska vi snart kika på halv åtta hos mig sen väntar sängen. Jag kan ju iaf meddela att examinationen gick super, skönt skönt, så nu är det helg ända tills på måndag eller var det tisdag, nåja, nu ska jag njuta av ledigheten för sen börjar en ny kurs. Visserligen så börjar det en superrolig kurs då vi bland annat ska få börja ta blodprov, sätta kateter osv, kul kul!

Äsch fy vad trött jag blev, jag skippar att skriva mer och tjusar med min snygga husband istället!


Chrill the chill!

Förberedelser

Här sitter jag och förbereder mig inför den muntilga examinationen som äger rum 13:15. Jag ser inte alls fram emot den, det är ju såå tråkigt! Men det ska bli skönt när det är gjort!

Medans jag väntar på att lunchen blir klar passar jag på att bjussa på lite bilder på våra skönheter, det var ju en evighet sen!

Så den senaste tiden har vi:



Ätit blåbär!



Gjort roliga grimaser!


Ätit chokladpudding hos mormor och morfar!



Varit ute och lekt i snön!



Åkt spark!


Provat mössor!

Nu är klockan kvart i tolv, vi har ätit lunch och jag har nyss gjort ett litet försök att få de att sova men det var förgäves, så jag får väl börja klä på barnen då. De somnar väl i bilen på väg hem till mor och far istället!

Hej hej!


Love Jansson

Måste bara dokumentera vad Love sa till Christian häromdagen, och vi alla fick ju oss ett gott skratt! -Har du ätit upp bajset pappa, eller? Han är just nu inne i en eller period. Han avslutar varje mening med eller. -Ska du till plugget nu eller? -ska jag stänga av tv:n eller? Ja, ni förstår.

Vår son är verkligen den bästa som finns! Han är så finurlig, påhittig, intelligent och rolig! Han säger alltid de roligaste och påhittigaste sakerna. Häromdagen hittade han en insexnyckel (en sån som man får när man ska skruva ihop ikeamöbler) och rätt som det var så hade han nästan skruvat isär Lykkes spjälsäng samt sin egen ikeafotölj, hallå hur smart eller finurlig är man inte då liksom?!

Sen älskar han sin lillasyster så otroligt mycket. Han gör allt för att skydda henne. Om jag skäller på henne så tar han henne i försvar på en gång. Om hon gråter kommer han alltid fram och ska krama, ge nappen och trösta. Om någon tar hennes leksak ifrån henne säger han -det här är min lillasyster och hon hade den leksaken först! Men det är klart att de bråkar också men jag tycker nog att den övervägande tiden så är han så snäll och kärleksfull mot henne. Det blir ofta också mycket - Jag älskar dig Lykke, jag har längtat efter dig idag. Och precis som min barnmorska sa till mig när jag låg på BB nyförlöst och gråtmild -Katarina, du vet väl att det finaste man kan ge sitt barn är ett syskon. Så sant, så sant!

Men NU är det natta!

Hostig

Love har nu smittat både mig och Lykke, men det är nog snäppet värre för Lykke som kraxar så mycket att hon nästan inte kan sova. Hon kunde iaf inte sova lunch då hon hela tiden hostade. Nu sover hon dock och det är, peppar peppar, faktiskt tyst i sovrummet. Jag håller verkligen tummarnan för att vi/hon får en behaglig natt.

Imorgon är det torsdag och jag börjar 13:15. Det kommer nog att bli lite stressigt och jag kan tänkas komma några minuter försent då min mor, som ska barnvakta barnen, inte slutar förrens 13, men men, man får göra så gott det går liksom! Men jag hoppas att det inte blir alltför sen då jag har muntlig examination i utvecklingspsykologi....

Nu tänkte faktiskt jag och min man gå och lägga oss, jag tror att jag behöver mycket sömn för att bota min rinniga näsa och hostiga hosta.

Natta

På grund av glömska...

Jag är så glömsk och det får jag sota för nu! Hade jag lämnat igen boken, precis som jag planerat, igår så hade jag inte behövt klä på barnen alla vinter kläder för att sedan traska i snön, med vagnen, som fullkommligt vräker ner. Men jag får väl vända det hela till det positiva istället. Vi får alla mycket friskluft och jag som drar vagnen får extra mycket träning! Men guud, nu ska det ju bli sååå roligt att gå ut......NOT...

Alla sova....

Eftersom att alla, Love, Lykke och Christian, ligger och sover, de har snart sovit i två timmar, passade jag på att kika på det sista avsnittet av Solsidan. Alltså jag tycker att det är så sjukt bra, längtar tills fredag då man kan se nästa avsnitt!

Idag har jag varit på skolan dock bara till 12, känns lite meningslöst att gå dit och bara vara där i några timmar för att sedan gå hem....lat?! japp idag iaf.... På vägen hem köpte jag med mig en tidning och en godsak och nu, flera timmar, senare har jag hunnit med att läsa tidningen, äta godsaken samt kikat på Solsidan, kanske är det dags att väcka mina fina snart, jag menar de måste ju komma i säng ikväll också.

Love har varit hemma från dagis idag igen, han är fortfarande lite hostig men mycket bättre så det blir nog dagis för honom imorgon. Jag och Lykke hittar väl på något annat skoj, någon som vill leka/fika med oss imorgon?

Näe, jag ska väl börja med middagen, idag blir det bakpotatis till de vuxna och carbonara till de små...skynda på skynda på för nu ska karusellen gå....

Alla hjärtans dag

Vi lämnade barnen hos Christians föräldrar för att få spendera några timmar på tu man hand. Middagen hade vi planerat eller vi hade ju köpt den till nyår men eftersom att vi inte firade hemma så passade vi på att mumsa på den igår istället. Den bestod av gratinerad hummer till förrätt. Vitlöksmarinerad oxfile med guldslantar, sallad och vitlökssmör till varmrätt. Efterrätten serverades hos svärföräldrarna och det var hemmagjord vaniljglass med chokladkross. Allt var så sjukt gott och sen att bara få sitta hemma och käka i lugn och ro är ju guld värt!

Sen hade vi också hyrt en film och köpt lite småkarra som vi kikade och smaskade på innan maten. Filmen var väl sådär men det var mysigt!

Nu har vi iaf tackat ja till dagisplats för Lykkeplutt. Hon kommer således att få börja i början på april och det känns toppen. Hon kommer nämligen att få börja på ett alldeles nybyggt dagis och om det är superduperbra och att pedagogerna är toppen skulle jag kunna tänka mig att flytta Love dit också. Men tiden får utvisa det, jag menar det kan ju bli skit också? Men vi hoppas på det bästa!

Idag är det måndag och jag ska inte till skolan, ska göra några uppgifter hemma men annars tänker jag passa på att mysa med min underbara familj istället! Love är så hostig så han ärhemma från dagis idag och han är redan på g att bygga en superduperbra rälsbana.

Oj, nu är det bäst att ta fram pottan annars hamnar det nog lite --- på golvet!

Hepp!

Orolig natt

En orolig liten dam har bökat och haft sig i stort sett hela natten. Vi hade det lite på känn igår och visste nästan alldeles säkert att hon skulle få feber. Allt dett pga att hon igår fick sitt 12-månaders vaccin. Förra gången vi var på BVC för att ge henne den sprutan fick hon svinissprutan istället. Jag fick till och med ringa och fråga om hon glömt bort Lykkes 12-månaders spruta. Till svar fick jag såklart att de inte glömt det men hade jag inte ringt hade hon ännu inte fått den.....

Hon hade feber imorse, tog aldrig någon temp utan gav henne en alvedon rakt av och nu är hon som sitt vanliga jag igen!

Solen skiner ute men det är återigen ganska kallt iaf nu men det kanske blir varmare under dagen. Det skulle ju vara mysigt att ge sig ut på en sparkrunda igen!

Lykkes favvosyssla nu är att dra mig och Love i håret....kul tycker hon men inte jag och Love!

Fredagsmys!

Det är fredag och vi myser! Jag och Christian har precis käkat hemmagjord sushi som blev otroligt god om jag får säga det själv...åt nog liite för många för nu är jag mätt som en plätt! Love och Lykke sitter med varsin popcornskål och njuter framför bolli så man kan säga att det råder harmoni här på södermalsmgatan!

Om sisådär 45 minuter är det sängdags för barnen och det är dags för oss vuxna att ladda inför På spåret! Kanske, ja kanske alldeles säkert så gör jag lite blåbärssorbet också!

Trevlig helg! Jo, kommunikationsexaminationen gick toppen, såklart!

Järnbrist?!

Jag är så trött, så trött att jag nästan inte orkar göra någonting! Igår när jag kom hem från skolan ville jag bara lägga mig ner och sova. För att inte tala om hur jag nästan höll på att dö på morgonen när jag var tvungen att pallra mig upp för att sedan gå...eller okej, ta bilen till skolan. Väl där funkar ju allt okej liksom. Jag snackade på och var väldigt aktiv på seminariet vi hade. Men hemma dog jag nästan. Jag var som i koma en bra stund efter vi hade ätit middag men sen började jag pigga på mig igen. Jag tror nog att promenaden till min vän M var det gjorde susen.

Jag ska väl säga att jag är ganska lättretlig också och okoncentrerad, ofokuserad, men allt kommer och går till och från. Kanske har jag järnbrist? Men jag tycker ju att det vore lite konstigt eftersom att jag varje dag äter två tabletter av mitt val kvinna och det borde väl fylla behovet av järn och alla andra vitaminer. Jag ger min trötthet några dagar till sen måste jag ta tag i saken! För som det är nu så är jag nog en ganska grinig och tråkig mamma/ fru....

Annars så sitter jag här i min ensamhet och pluggar. Love är på dagis och Chrill och Lykke har dragit i väg till hans föräldrar. Jag har således hunnit med att städa, dammsuga, tvättat golv samt tvättat en maskin. Nu väntar jag på att grannen N ska komma in med lite lunch, inte dåligt att ha en granne som kommer förbi och lagar lunch va!

I eftermiddag, när jag pluggat klart, kommer Chrill och hämtar mig och Love för att sedan åka tillbaks till svärisarna och käka middag, härligt härligt!

Jo, mickrotentan som jag gjorde klarade jag! Nu är jag ikapp!

Men det är väl bäst att gräva ner sig i böckerna igen imorgon väntar ett eximinationsseminarium i kommunikation.

Hepp hepp!!

Tisdag eller är det onsdag?

Oj oj oj, vad dagarna flyger förbi! Jag är helt dagvild, hade onsdag idag och måndag igår för det är väl tisdag idag?!?! Jaja, det är kanske lite mycket nu men jag försöker ta det med ro, ingenting att stressa upp sig för, det löser ju sig alltid! Det är mycket i skolan nu, mycket som ska förberedas inför nästa veckas seminarium #2. Det ena är ganska intressant och det andra suger och så kan det ju vara ibland, livet är inte alltid kul!

Något som är kul är att umgås med familjen! Helst skulle jag nog alltid bara vara med min man och våra barn! Fast i slutändan skulle vi nog ha ihjäl varandra....lagom är bäst!

Lykke har tänder på g så hon bajsar stup i kvarten vilket resulterar i en sårig rumpa och myckat -aj aj aj aj. Det luriga är att bajset inte luktar så vi går hela tiden och snusar henne i rumpan. Men förhoppningsivs går det nog över snart, men vi smörjer på som bara den!

Jo, igår var Love till tandläkaren för första gången. Vi hade förberett honom väl så när jag frågade vad vi skulle göra på morgonen svarade han glatt att: -Vi ska till tandläkaren och det blir kul! Väl där var han superduktig men han ville inte sitta själv i tandläkarstolen utan det gick bra om jag satt där och han fick sitta i mitt knä. Han öppnade snällt munnen och gapade stort, tills han såg bamse i taket. Då var han ju tvungen att berätta för tandläkaren vad alla hette och att bamse gillade honung och han var världens starkaste björn osv. Men när han berättat färdigt gapade han stort igen och tandläkaren kunde fortsätta att räkna och kika på hans fina tänder. Sen valde Love en grön tandborste samt det tråkigaste av alla leksaker som fanns att välja på, ett klistermärke! Men han var glad och nöjd iaf!

Nu är jag trött och ska slagga!

Hej!

RSS 2.0