Nu är det nära!

Jag sitter och kikar på Lill när hon gymmar. Hon har ju länge kommit över på sidan och nu är det inte långt ifrån att hon rullar över och hamnar på magen. Herregud, vart tar tiden vägen liksom?!?!

Lykkes feber håller i sig, men hon har inte alls så hög som inatt. Hon tog sig en långkörare till lunchsovning och sov i tre timmar! Hon har även ätit väldigt bra idag, faktiskt nästan bättre än vad hon brukar så aptiten är det inget fel på! Hon blir iaf hemma med mig imorgon och får gå på dagis på torsdag igen.

Imorgon fyller svärfar år så då är vi ditbjudna på middag,mysigt! På fredag ska jag och Christian på årets första julbord. Love och Lykke lämnar vi hos farmor och farfar, de ska även sova över där, men Lill får följa med oss, ja det blir ju ett lungt och stillsamt julbord så hon kan gott få hänga med.

På lördag bränner vi av årets andra julbord, denna gång är det tillsammans med Chrilles nya jobb. Men den här gången får inte Lill hänga med, näe henne lämnar vi hemma tillsammans med Love, Lykke, mormor och morfar. Så jag måste ta och börja pumpa ur och frysa in nu. Förhoppningsvis kommer jag även att kunna ta mig ett glas elle två...först tänkte jag ta bilen ner ifall jag måste åka hem pga att Lill är vrång men nu tror jag minsann att det bästa är ju om pappa skjutsar ner oss och får hämta mig om det krisar, ja det tar ju bara några minuter att åka ner till stan ju! Åh, det ska bli så kul attfå sminka till sig lite!

Näe, nu ska jag mysa med min man!

Haj!

Verkligheten just nu. Lykke vilar, Lill kä...

img_6807 (MMS)

Verkligheten just nu. Lykke vilar, Lill käkar och jag ligger och dagdrömmer...Lykke är hemma med mig och Lill idag. Hon är hemma pga att hon har feber, japp den kom inatt och var så hög som 38,9. Det är så konstigt, hon har liksom bara feber inget annat. Hon blir iaf hemma imorgon också. Love skjutsade vi iväg imorse och medans jag sprang in och lämnade honom satt flickorna snällt kvar i bilen och väntade. När Lykke vilat färdigt ska vi baka lite och sen ska vi nog kika på Laban som är Lykkes favvofilm. Hepp hopp


Lill i fina stickade kläder som både Love ...

img_6807 (MMS)

Lill i fina stickade kläder som både Love och Lykke också haft!


Tar en kopp kaffe på gummiverkstaden. Ja, ...

img_6807 (MMS)

Tar en kopp kaffe på gummiverkstaden. Ja, nu sitter jag här och väntar, väntar på att dom ska byta ut alla våra vinterdäck, japp ALLA! De ansåg att däcken var så dåliga att det var lika bra att byta ut alla på en gång.


Tisdag

Det snöar ute och det tycker jag är mysigt! Men jag måste säga att det inte är så roligt då jag ska upp med ungarna på dagis...fan, jag kommer ju inte upp för backarna med bilen! Det är ju så branta backar upp till deras dagis och sen tror jag även att våra vinterdäck inte är dom bästa heller....för när jag har brassat på med världens fart för att ta mig upp för backen blir jag ändå ståendes, slirande, i mitten av backen! Men det som är mest frustrerande är att alla bilar som är bakom lätt bara kör om mig varpå jag snällt måste backa ner igen. Jag snackade med min mor och hon skulle ta ett snack med far så förhoppningsvis får vi nya av honom....herregud, vintern har ju knappt börjat!

Barnen skulle fotograferas på dagis idag så det var två snyggingar i finkläder som jag skjutsade idag. Lykke fick knäppa så fort vi kom dit. Hon ville inte sitta själv så hon fick snällt sitta i mitt knä och då gick det toppenbra! Sen hämtade vi Love så att de fick knäppa en syskonbild och även den blev superfin ( jag tjuvkikade på bilden och den blev så fin så).

Nu sitter jag här och väntar på att Lill ska vakna. Japp, hon somnade i på vägen hem och sitter fortfarande och sussar i babyskyddet. Det börjar dock spänna i tuttarna så jag måste nog väcka henne snart. Hon måste hinna käka innan vi ska möta upp grannen och grannbebisen. Vi ska nämligen gå ner till stan och fika lite, mysigt! 

Aja, bye bye!

Måndag

Och så var det måndag och vardag igen. Varför går helgerna så fort, för fort, för? Nu när Christian har börjat att jobba igen så vill man ju att helgen ska gå så sakta som möjligt så att vi kan få njuta och göra en massa roliga saker tillsammans.

Det som är schysst är att han från och med imorgon börjar jobba mellan 07-16 istället för 08-17 som tidigare, ja då hinner vi liksom träffas längre innan det är dags för att gå och lägga sig. För att inte tala om hur mycket längre han hinner träffa barnen. Eftersom att båda barnen har en tendens att vara supertrötta redan klockan 19 så kommer det betyda mycket för dom, och för mig, att han kommer hem klockan 16 istället för 17!

Idag är det kallt ute, -12 grader har vi nu...brrr...det är iaf skönt att vi har en varm lägenhet! Eftersom att det  är så kallt ute tror jag att vi tar och packar in oss ibilen och brummar ut till Kovland. Där tänkte vi gå till kyrkis och sen går vi och äter lunch hos mina föräldrar, barnens mormor och morfar. Det känns som en lagomt mysig start på denna så kalla måndag.

Lill brukar ju sova så bra på nätterna men i natt, eller man kanske ska säga tidigt i morse, vaknade hon 04:30 och ville inte sova mer utan låg brevid mig, som tur var, och krånglade tills klockan vart 05:45 då hon äntligen somnade om igen. Sen sov vi, jag, Lykke och Lill, ända till klockan var 07:30 då jag vaknade av att Christian stängde ytterdörren för att gå till jobbet. Så jag gick upp och möttes av en strålande glad Love som satt i rummet och lekte med sin tågbana. Han sa glatt att pappa minsann har gått till jobbet och mamma du kan gå och sova lite till om du vill. Men vi gick upp och gjorde frulle istället.

Nu sitter vi här, och kikar lite morgontv, mysigt! Men jag ska nog ta och börja ta fram lite kläder åt barnen nu sen skulle jag behöva gå ut och sätt i motorvärmaren också...brrrr...


Trevlig måndag!

Vad hände? Jag satte på tvättmaskinen( skö...

img_6807 (MMS)

Vad hände? Jag satte på tvättmaskinen( skötbädden ligger på tvättmaskinen) och vände mig om för att borsta gaddarna och vips hade hon somnat!


Trött liten Lykke somnade precis i fotölje...

img_6807 (MMS)

Trött liten Lykke somnade precis i fotöljen . Chrille lagar mat, Love softar framför tv:n och jag snackar med Lill som ligger på köksbordet, en soft och skön lördagseftermiddag med andra ord!


Grattis Lykke!

Vår fina flicka fyller två år idag och det ska vi minsann fira! Släkten kommer i eftermiddag så idag har jag städat och bakat tårta.

Nu sitter jag bara och väntar på att tiden ska gå så jag och Lill får åka och hämta hem ungarna från dagis.

Lill har inte gjort många knop idag, har mest bara sovit och de få gånger hon vaknat var det för att hennes lilla magen varit hungrig...men jag klagar inte över en sovande bebis, näerå, då får jag ju mer gjort!

Imorse klockan sju tände vi ljusen och började sjunga för vår Lykke, ja eller nästan alla...Love hade fullt sjå med att beklaga sig över att han också ville ha presenter...därför är det så kul att vi filmar för tänk när Love och Lykke kikar på filmen när de är äldre.De kommer ju skratta ihjäl sig över Loves grin!

Lykke vaknade iaf snabbt till, blåste ut ljusen och började öppna paketen. Snäll som hon är lät hon även Love hjälpa till att öppna. Hon blev iaf väldigt glad över alla presenterna och ville såklart upp och leka med de på en gång. Så vi fortsatte firandet vid frukostbordet, det blev dock inte så mycket frulle utan destomera lek...men vad gör väl det, man fyller ju bara år en gång per år!


Vår fina fina Lykke Livia!



Sådärja! Nu är presenterna inslagna, kamer...

img_6807 (MMS)

Sådärja! Nu är presenterna inslagna, kameran och filmkameran framtagna samt att frukostbrickan är förberedd. Imorgon innan vi väcker henne ska således glasen fyllas med juice, ljusen ska tändas och sättas i rullmackorna och sen är det bara att börja sjunga! Oj vad det ska bli roligt! Nu ska jag borsta gaddarna och krypa ner i sängen! Natta!


Förberedelser

Här håller vi på, eller ska, förbereda inför födelsedagsfirandet imorgon. Tänk att vår fina lilla Lykke redan fyller två år. Därför måste vi ladda batteriet till filmkameran, klart vi måste filma henne när vi väcker henne med sång och paket. Sen har jag några presenter kvar som måste slås in. Annars har jag bakat färdigt det som skulle bakas förutom tårtan, men den gör jag iordning imorogn på dan när kidsen är på dagis.

Tandläkarbesöket med Lykke gick toppen. Hon satte sig på stolen, öppnade munnen och lät tandläkaren titta och räkna hennes tänder. Det var en stolt tjej som gick därifrån med sin nya ring, som hon själv noggrannt valt ut, på fingret och sin rosa tandborste.

Nu vill visst min man ha datorn så jag måste sluta.

Hepp

Hm? När hände det här liksom?!

img_6807 (MMS)

Hm? När hände det här liksom?!


Det är jobbigt att laga mat. Jag som trodd...

img_6807 (MMS)

Det är jobbigt att laga mat. Jag som trodde att  Lill var en fena på att laga mat, jo men tjena vad fel jag hade. Hon somnade bara efter några sekunder...så kul var det med det.


Utkast: Nov. 15, 2010

Barnen sover och vi sitter här och myser. Jag har tänt de obligatoriska ljusen så det råder mys på hög nivå! Jag mår bra! Jag trivs!


Jag sitter här och ska fixa fram en bild på Lykke som vi ska sätta in i tidningen. Lykke fyller ju faktiskt 2 år på torsdag, heelt galet att hon har blivit så stor! Idag när vi var och hälsade på hos barnens farmor och farfar fick hon tjuvstarta med att öppna paket. Hon fick en superfin klänning från Villervalla. Lill och Love fick också varsin present. Lill fick likadan klänning som Lykke och Love fick superfina byxor också dom från Villervalla. Tack tack farmor och farfar!

När Lykke sov sin lunchlur  passade jag och Love på att baka. Vi tänkte att vi skulle baka lite för att sedan åka hem till farmor och farfar och fika. Ja, farmor och farfar drar till Azorerna på semester imorgon. Så vi överraskade de med fika och det var väldigt uppskattat!

Imorgon börjar även Christian sitt nya jobb och det ska bli så spännande att höra hur det är. Jag är så glad att det äntligen har lossnat. Christian skulle ju ha blivit galen av att bara gå här hemma och skrota. Tänk nu har han liksom ett jobb som han är utbildad för och jag hoppas att han kommer att trivas. Han har redan fått en inbjudan till julbord och såklart är jag medbjuden, spännande! Jag har faktiskt redan fixat barnvakt till Lill så nu är det bara för mig att börja pumpa... Jag resonerar som så att jag inte tänker hålla på att vänja Lill med att ta nappflaskan för är hon riktigt hungrig så kommer hon att ta flarran iaf!

Imorgon ska Lykke till tandläkaren för första gången. De ska verkligen bli spännande och se om hon ens kommer att öppna sin lilla mun...men men, det visar väl sig.

Nu har klockan blivit så mycket att det är dags för sängen...japp, är man småbarnsförälder så är man!

Jo, jag kan nog inte hålla mig...jag ska läsa till våren fast bara några kurser!

Haj haj!




Rulla rulla rulla! Eftersom att grabbarna ...

img_6807 (MMS)

Rulla rulla rulla! Eftersom att grabbarna drog till skatelokalen så passar vi brudar på att baka lite. Så nu ska vi fortsätta att rulla rulla rulla, som Lykke så glatt säger!


Matar fåglarna! Vi är i sidsjön och matar ...

img_6807 (MMS)

Matar fåglarna! Vi är i sidsjön och matar fåglarna men som ni ser på bilden så saknas Love. Varför då då? Jo, för han står och trycker bakom mig, ja, han tycker att svanen är så otäck.


Civilingenjören Jansson

Christian skrev på anställningsavtalet idag och börjar jobba på måndag!
Grattis grattis grattis!!!

Chrill i Sthlm för typ 3 år sedan.

Torsdag

Lill är nybadad. Christian har gått med barnen till dagis och jag sitter här i nattlinne och ska försöka snabbskriva ett litet inlägg. Ja, jag fått lite blogglust igen så det är väl lika bra att passa på att skriva då!

Eftersom att snön ligger kvar och det är sådär lagomt kallt fick barnen åka snowracern till dagis! Det är iof inte så kul att åka dit eftersom att det är uppförs hela vägen men det är ju bra träning för den som drar...

Nu ser jag visst att Chrill är tillbaks och på väg till tvättstugan. Japp, vi bokade den imorse eftersom vi har bäddat rent i alla sängarna och inte har lust att hänga lakan i hela lägenheten...

Dagens planer är att åka till BVC med Lill. Idag är det hennes första läkarkontroll samt mätning och vägning som står på schemat. Sen åker vi nog förbi affären Peekaboo och köper overallen till Lill och ja, det blir den på bilden som jag visade!

Eftersom att våra grannar fick barn för sisådär 4 dagar sen drar vi nog förbi dom en sväng och snusar lite! Jag var faktiskt in en sväng igårkväll, då barnens somnat, och tjuvsnusade lite och han luktade så himlans gott! Herregud, tänk att Lill var sådär liten för bara två månader sen, tiden går verkligen såå fort!

Näe, dags att klä på sig!


Många rumpor små...

img_5249 (MMS)

Många rumpor små...


På väg hem från dagis!

img_6807 (MMS)

På väg hem från dagis!


Personnummer

Herregud alltså! Två barn och två olika personnummer, fine det har jag koll på. Men med det sista och minsta barnets personnummer har jag verkligen ingen aning om dom fyra sista siffrorna. Usch, jag får verkligen skämmas,  varje gång!


Dagens läxa, plugga in Lills fyra sista siffror!

/ Katarina, snart 30, men med ett minne som en tant...

Lill Ann Jansson

Ja, det är ju dags för oss att skicka in papprerna om Lills namn snart. Både jag och Christian är ju överrens om att hon ska heta Lill som tilltalsnamn och Ann som mellannamn men jag är även sugen på att ploppa in Lo också. Då skulle hon heta Lill Ann Lo Jansson, det är väl fint. Tyvärr är min man inte helt på min sida där...men vi får väl se hur det blir med det...


Den första snön

Och så kom den. Den första och väldigt efterlängtade snön. Med stora ögon och ett leende som nådde upp till öronen och ett jubel som fick hela mitt hjärta att bli så varmt, så varmt, frågade Love om han inte fick gå ut och skotta lite. Efter hans segerdans och några fler jubel förklarade jag att vi måste käka frukost först och sen kunde han få gå ut och skotta lite innan han skulle till dagis.

Christian skjutsade upp ungarna till dagis för att sedan åka till sjukhuset för en återkoll av njurarna. Jag och Lill stannade hemma och bakade chokladbiskvier. Jag kan således sitta här och mysa lite innan det är dags för att käka lunch. Lill, ja hon va väl ingen bagerska direkt då hon förklarade med sin höga stämma att hon minsann inte ville baka utan istället lägga sig i vagnen och sova. Så där ligger hon fortfarande och sussar, sötnöten vår!

I eftermiddag skulle vi egentligen åka och hälsa på syster och Sigge men eftersom att vädret är som det är så skippar vi det, ja jag vill inte åka ut med bilen och riskera att bli ståendes någonstans. Men jag hoppas att de kommer och hälsar på oss istället!

Christian ska på hemligt möte i eftermiddag och det är sååå spännande!

Nu ska jag ta mig lite lunch innan Lill vaknar och vill ha käk.

Hej!

Ont i huvudet

Mitt huvud värker, min tunga gör ont och det kliar i halsen. Är jag påväg att bli sjuk månne? Jag hoppas att det går över snart.

Just nu sitter jag och letar efter en vinteroverall till Lill. Min mor kommer att betala den, ja eftersom att Lill inte har så lång önskelista, eller förresten har hon ingen alls, och saknar en vinteroverall blir det perfekt med en tidig julklapp. Denna från Molo är jag sugen på!

Bild från babyshop.se

Jag vet dock att den finns på affären nere på storgatan så jag kanske går ner och "provar" den på Lill imorgon...vi får väl se vad det är för väder imorgon, det ryktas ju om att det ska bli snöoväder?!

Näe, nu måste jag ta mig en alvedon, orkar inte ha ont längre!

Hepp!

Lykke, sötaste lilla tanten i världen!

img_6807 (MMS)

Lykke, sötaste lilla tanten i världen!


Lördagsgodis

Love var, som vanligt, uppe med tuppen. Klockan 05:30 kom han in till oss varpå Christian följde med honom upp och kikade lite morgontv. Runt 06:00 kröp han ner brevid mig, Lill och Lykke, ja som ni förstår så sover vi, alltid, som packade sillar i vår säng....Iaf så sov jag och Lill till 07 och Christian och Lykke till 08.

Igår handlade vi på ICA och handlade man för visst mycket pengar så fick man godis gratis, så Chrill och barnen kom hem med 2 kilo godis! Så imorse var Love väldigt sugen på godis, för det är ju faktiskt lördag och då får/ska man ju äta lördagsgodis, såklart!

Så efter vi käkat frulle fick Love och Lykke varsin godispåse med några, typ 10 godisar, i. Men våra barn är lite speciella när det gäller att äta godiset. I samband med att de får sin godispåse får de också en liten skål, "slattskålen". För våra barn äter nämligen inte godiset utan de suger och slickar lite på godisarna för att sedan lägga godiset i skålen. Så av 10 godisar äter de kanske 2. Lykke är väl lite bättre på att äta upp godisarna motför Love som nästan bara suger och slickar på sina. Men man kan verkligen se hur mycket de njuter av godisstunden iaf trots att de inte äter upp godisarna. När sedan godisarna i påsen är slut och ligger i " slattskålen" är barnen nöjda och vi plockar bort den  och så var det även slut på tjatet om lördagsgodiset!

Det ser ut att bli en fin dag idag så vi tar och klär på barnen för att sedan åka upp till Södra Berget och möta upp mina föräldrar som visst hade spenderat natten på hotellet inatt. Sen går vi Tarzanstigen tillsammans!

Hej hej!

Herregud, vad gör Alex Schulman hemma hos ...

img_6807 (MMS)

Herregud, vad gör Alex Schulman hemma hos mig i min soffa nu liksom?!


Godis

Vi sitter här, i skenet av tända ljus och tv:ns brus, och mular godis och kikar på Idol. Det är mysigt, vi har det mysigt tillsammans jag och min man. Barnen sover, de somnade tidigt, runt sju.

Lill är sjuk. Hon snorar och nyser och idag har hon mest sovit hela dagen. Jag hoppas därför att hon fortsätter sova lika mycket inatt...
Annars måste jag verkligen säga att hon har blivit en sån snäll, lugn och harmonisk liten tjej. Ända sen Christian kom hem från Malmö har hon varit så och det är vi verkligen så tacksamma för!

Äsch, jag har liksom inte så mycket mer på hjärtat nu...

Finaste Lill Ann Jansson


Gladskiten Lill! Nu såhär på morgonkvisten...

img_6807 (MMS)

Gladskiten Lill! Nu såhär på morgonkvisten har jag och Lill bakat bullar. Lill har verkligen varit på sitt bästa humör och avfyrat leende på leende! Nu har vi käkat lunch och ska skjutsa pappan i huset till sjukhuset, japp, idag ska slangen i njuren bort och sen hoppas jag att vi slipper sätta våra fötter på sjukhusets golv för en lång tid framöver! Hepp hepp!


Det är inte roligt att ha ont i magen! Lyk...

img_6807 (MMS)

Det är inte roligt att ha ont i magen! Lykke somnade runt sju men vaknade efter en timma och hade ont i magen. Hon grät, vände och vred på sig så hon fick komma upp till oss. Efter att ha suttit i vårt knä, och vi har masserat magen, började hon sprattla och ha sig igen, alltså det är ju tydligt att hon är bajsnödig men att hon  inte vill bajja...så till slut somnade hon, utmattad, på mattan...det kommer bli en jobbig natt i natt...


RSS 2.0