Dags att släcka lampan....

Nu är det faktiskt dags att gå och lägga sig. Jag känner mig dock inte trött men det är ju faktiskt en dag imorgon också. Jag tror banne mig att vi ska skjutsa Chrill till jobbet för att sedan åka ut till mor och far för att besöka kyrikset där. Mamma skulle komma hem runt 12 imorgon så då kan vi ju käka lunch tillsammans då, och kanske gå ut och gå på en liten prommis också! Ja, så får det bli! Detta innebär ju att jag måste förbereda inför morgondagen och packa iordning skötväska samt lägga fram kläder till båda barnen. Ja, ju mer jag förbereder ikväll desto smidigare går det imorgonbitti när tiden när knapp.

Idag har vi softat. Vi sov länge, typ till åtta alltså nio efter att ha dragit fram klockan, skönt att sova länge! Sen klädde vi på oss, käkade frulle och gick ut i snön.

Det snöade som attans på förmiddagen när vi var ute på prommis. Först åkte Love snowracer men sen blev han trött och ville åka vagnen, så efter fem minuter sussade han sött i vagnen. Då mötte vi upp P och W för en prommis. Vi gick omkring här på södermalm och östermalm och kikade hus. På varje gata fanns det ett hus som jag ville ha.....JA, jag vill ha hus nu!! Men men, i sinom tid så....

Nu har Christian precis burit ut vagnen till bilen, allt för att få det att gå så smidigt som möjligt i morgonbitt, så jag skan nog ta och borsta gaddarna och hoppa i säng!

Jo, mami, papi, syster och Sigge kom hit och fikade efter middagen. Love tyckte att det var superkul att de var här och hälsade på! Han lekte så mycket och var helt slut när de åkte hem. Så det blev en tidig kväll för Lovegos. Han är fortfarande inte världens piggaste kille, alltså han är ju inte sjuk utan bara orkeslös så han blir nog hemma med mig hela veckan, ja vi skippar dagis denna vecka. Vi kommer ju att gå på kyrkis mån, tis och fre istället!

Näpp, dags att borsta gaddarna!

Natti!
Mina fina ungar!

Bus i Lykkes säng

Fotboll

Nu sitter vi och kikar på fotboll jag och mannen min. Ska bli spännande att se även om jag vet att de kommer att åka på spö....

Har nyss sett robinson och jag gillar det skarpt. Det känns så kul att det har börjat igen och att det dessutom är hårdare än förut gör det ännu bättre och roligare att titta på!

Vaknade runt halv åtta imorse av att lykke inte ville sova mer, typiskt då Love och Chrill fortfarande låg och sov, men men, vad göra liksom. Så jag klev upp och bytte blöja för att sedan gå tillbaks till sängen där Love började vakna till. Men fatta vad skönt det var att få sova så länge som till halv åtta!

När vi vaknat till gick vi upp och käkade frulle. Det märks att Love börjar friska till sig då han åt en halv portion med mannagrynsgröt.

Efter frukost gick jag och Love och badade lite. Jag tyckte att det var dags att bada bort lite av Loves gamla sjukbaciller. Så vi badade och sen sprang vi in till sovrummet och kurade in oss under täcket där vi låg och värmde och myste en bra stund.

Runt tio började vi klä på oss för att klockan elva skulle vi på visning av ett radhus. Efter visningen av radhuset åkte vi till min bror och familj för att käka lunch. Kidsen lekte, ett tag innan Love blev sjukt trött. Han blev så trött och grinig att han inte kunde äta någon lunch utan jag fick gå och lägga honom för lunchnap istället. När han sedan vaknade så var han ännu grinigare. Han skrek och grinade och visste varken ut eller in om vad han egentligen ville, allt var fel. Så efter en sisodär fyrtiofem minuter lugnande han ner sig och kunde kika på lite barntv. Sen blev han (nästan) sitt gamla jag och kunde börja leka lite igen. Men då hade klockan blivit så mycket att vi ksulle åka hem igen.

På väg hem kom vi på att vi skulle åka in och säga hej till min farmor och farfar, så då styrde vi bilen mot de. Där blev vi såklart bjudna på middag och fika, mysigt! Love åt lite han med, fast innan middagen såklart och det var ju ganska förståeligt då han inte ätit något sen klockan åtta på morgonen. Han åt iaf två stekta ägg och lite skinka och drack två glas mjölk till detta. Skönt att han fick i sig lite iaf. 

När klockan började närma sig sju och några utbrott senare var Love supertrött och ville åka hem. Så vi klädde på barnen och åkte hem. Såklart så somnade båda barnen i bilen och de sover faktiskt fortfarande, hur skönt som helst!! Så vi har verkligen passat på att mysa tillsammans i soffan nu!

Nu sitter Chrille här och agerar sportkommentator och det är ganska mysigt faktist!

Söndag imorgon och sommartid. Jag tycker att det ska bli toppen att ställa fram klockan för att på så vis så kommer Love automatiskt att sova en timma längre....

Inga planer inför morgondagen, skönt!


Aj!

Ajajaj!                                                                                        

Love är den arga snickaren!



Feberfritt

Då var det feberfritt här på nygatan, jihoo! Love börjar repa sig, sakta men säkert. Som det är just nu orkar han inte riktigt med sig själv därav massa grin och onödiga fighter. Matlusten verkar också ha infunnit sig igen, skönt för han väger säkert runt 10kilo igen,vår lilla lilla myra....men nu ska han fettbombas!

Idag firade vi Ellen, jag och Lykke åkte och killarna var hemma, det var riktigt mysigt! Ellen hade bakat massor med goda kakor och gjort en supergod tårta. Jag hoppas och önskar att jag kommer vara lika dukgit som henne när jag är 85år!

Nu ska jag borsta gaddarna och sova, är sjukt trött och lite småless faktiskt...Imorogn ska vi på visning, spännande!

Natti natti

Sussa sött!

Nu sussar båda barnen sött. Vi föräldrar sitter och kikar på tv, antikrundan. Jag tycker om att titta på antikrundan, dels för att se deras miner när de berättar vad saker och ting är värda. Det är så roligt att se hur glada och ibland besvikna människorna blir.

Love börjar bli bättre. Vid halv ett tempade jag honom och då hade han 39,3 och då fick han en ny supp. Han blev såklart piggelin och härjade med Chrill när jag och Lykke var på babysång. Sen tempade jag honom vid halv sju och då hade han 38.2, febern börjar alltså att ge med sig, jihooo!! Han fick ingen supp denna gång för febern är ju inte så hög dessutom så verkade han inte behöva den.

NÄr klockan var runt kvart i sju och vi satt och kikade barntv började barnen på tv:n äta pannkakor. Love blev supersugen och började ropa på pannkakor! SÅ snäll som jag är gick jag in till köket och började steka pannkakor, jag gjorde en liten smet som blev tre pannkakor. Jag gjorde ju inte bara pannkakor för att vara snäll utan för att han äntligen börjar känna hunger och sug igen. När jag väl stog och stekte började barnen äta korv, och då fick Love sug på korv och började ropa korv! Så då fick han en kalllkorvskiva att smaska på. Han åt upp halva när jag kom in med den första pannkakan. Men då hade barnen ätit färdigt och Love lika så...inte pannkaka mamma......så då fick Chrill äta upp pannkisarna istället.

En kvart senare sa Love att han ville gå och lägga sig så han tog sin kudde och gick in till sitt rum för att sova. Han börjar verkligen bli frisk nu när han vill sova i sin säng, och oj så skönt det är att han börjar bli bättre! Han somnade på tre minuter och sover nu sött i sin lilla säng.

Idag på babysången var vi få som var där, av femton stycken var vi sju, det är många som är sjuka nu. Men vi sjöng och snackade sedan massa strunt, och det var verkligen hur skönt som helst att få komma ut från sjukstugan lite!

Imorgon fyller Christians mormor Ellen 85år, hurra hurra! Det ska vi fira så vi tar bilen, eller vi får se hur Love mår imorgon, men är han feberfri så åker vi allihopa annars kasnske bara jag och Lykke åker tillsammans med Christians föräldra eller så åker jag, Chrill och Lykke dit utan Love som får vara hemma med min mamma. Jaja, vi får helt enkelt se hur LOve mår imorgon.

Jo, det är inte bara Ellen som vi ska fira imorogn utan även att det är det exakta datumet som jag och Christian träffades på för 5 år sedan! Och se vad mycket man hinner på fem år....flytt till Sthlm, studier, barn nr 1 Love, giftemål, flytt till Sundsvall och barn nr 2 Lykke och nu barn nr 3......hahahaha, sakta i backarna nu, jag skojjar bara. Och den röda tråden genom dessa år är kärlek, riktigt mycket kärlek!

Min kärlek!

Nu blev jag sugen på en apelsin så det är väl bäst att stilla suget lite!

Imorgon är det fredag!!!!!

Go´kvälls!

39,3 och födelsemärken

Natten har varit bra. Både Love och Lykke har sovit som två små stockar, skönt för oss föräldrar!

I morse när Love vaknade och jag tempade honom hade han 39,3. Jag gav honom en supp och sen piggade han på sig ganska mycket faktiskt. Vi gick upp och käkade frulle, Love med för den delen men han ville ha glass och det får man ju äta till frukost när man är sjuk.

Efter frukost blev det lite tv-tittning och sen lek. Love hoppade till och med in till sitt rum så snacka om att suppar hjälper!

Nu sover han igen. Det var tänkt att Lykke också skulle sova men jag hör hur hon ligger och klagar i sin säng, kanske är det bäst att jag hämtar henne innan hon väcker Love som sover i vår säng....

Idag strålar solen och vi ska på babysång, nice!

Jo, igår när jag låg och beundrade en sovandes Love hittade jag en liten prick som jag aldrig förut sett. Jag kikade närmre på pricken och såg att det var ett litet födelsemärke, Loves första födelsemärke har skådats, så sött så! Och tänk hur många fler prickar och märken som kommer att träda fram ju äldre han blir. Tänk, snart är vår stora lilla son två år! Tiden flyger verkligen fram!

Nu ska jag hämta sångfågeln som framför sin klagosång...

hepp hepp!

Liten sjukling

Nu har det hänt igen. Love är sjuk. Han har jättehög feber, över 39, och det har han haft i tre dagar nu. Jag ringde till sjukvårdsupplysningen idag och snackade lite om hurivda vi ska göra med lillagubben. Sjuksyrran tyckte att vi skulle åka in ikväll så att en doktor fick ta sig en titt på honom. Ja, han äter inget och dricker sjukt dåligt så kanske har han ont i halsen? Jaja, det återstår att se i kväll, hoppas bara att de hittar något fel på honom så att han kanske kan få sig en lite penicillinkur!

Annars snurrer vi runt, eller inte jag men Lykke! Hon är så duktigt nu och snurrar glatt från rygg till mage, duktiga lilla tjejjen!

Idag har vi bara softat framför tvn och pippi. När Love är sjuk är det bara pippi som gäller och lika glad är jag för det, för tänk om han bara ville kika på teletubbies eller dylikt, då hade man ju blivit galen! Men pippi, hon är ju riktigt rolig att titta på!

Jag har faktiskt stätat också, dragit runt med Lykke på magen och dammsugaren efter, för fy sjutton vad dammråttor vi hade! Men nu är det fint igen, tror faktistk att jag ska ta och torka golven också....kanske...

Nu gnäller Lykkepiga och vill upp!

Ses!

Uppe med tuppen, eller Love som han också kallas....

Jag kikade fel på klockan, och trodde att den var sju men då den egentligen bara var sex.....jag blev glad men sen sjukttrött då jag insåg att klockan bara var sex.....varför ska han vakna så tidigt för?!?!?!

Så nu sitter vi här och kikar på morgontv och myser, och nu när man är lite piggare så är det ganska mysigt faktiskt. I sovrummet ligger mannen och sover som en stock, bakis....men man mår ju som man förtjänar efter en kväll ute med grabbarna....

Nu ska jag byta poppblöjja på Lovegos.....skoj skoj!

Idag, efter jag lämnat Love, tror jag att jag ska ner på stan och shoppa lite. Jag har dock lovat mor att följa med till min mormor och morfar, men jag ångrar mig, tror jag, ska fundera!

Nåja, nu ska vi njuta av att det är fredag!!!

Tjing

Antikrundan

Här sitter jag i min ensamhet och kikar på antikrundan. Båda barnen sover, Christian är ute på galej så jag sitter här i min ensamhet och myser av tystnaden och i lågorna av tända ljus, härligt!

Idag gick dagislämningen mycket bättre, eller han grät ju men det var liksom inte lika förtvivlat som igår. När jag lämnat honom tog jag vagnen och smög upp på baksidan av dagis, för att speja lite, och när jag kommit upp dit så var han glad och lekte med de andra barnen, en underbar syn att se! Så idag hade det gått riktigt bra. Han hinner dock inte äta lunch utan är alldeles för trött för att äta, så han får sova först och äta sen och det funkar ju bra det med!

När jag spejjat färdigt mötte jag upp Petra för en prommis runt Sidsjön. Det var huur härligt som helst, solen sken och riktigt värmde mina kinder, så vem vet, om solen fortsätter att skina kanske man till och med kan få lite färg på de nu så bleka kinderna....

Efter prommisen gick jag hem och käkade lunch. Jag har fått dille på äggröra så det blev det till lunch idag, igen! Sen blev det mys med Lykkeliten. Vi språkade och hade riktigt trevligt. När vi började ledsna på varandra så passade hon på att gymma och jag kika hus och lite annat surf.

Runt ett kom Chrill hem. Vi bestämde oss för att gå tillsammans och hämta Love. Ja, fröken ringde och sa att hon skulle iväg så det vore bra om vi kunde hämta honom innan hon gick hem, så sagt och gjort, vi klädde på oss för att sedan hämta Lovegos.

Väl på dagis möttes vi av en strålande glad Love som sprang och kastade sig i våra famnar. När vi kramats klart sprang han vidare och lekte en stund till. För sen skulle vi gå ner till stan och inhandla allvädersstövlar. Men väl på affären så var det slut i Loves storlek, men som tur var skulle de få in en ny leverans i dag men jag skulle ringa in vid lunch och höra mnig för.

Nu ska jag fortsätta att slappa! Tjing tjong!

4 månader!

Idag fyller Lykke dessutom 4 hela månader! Tiden flyger iväg, vår lilla tjej blir större och större! Som vi älskar dig!



När hjärtat blöder

Dagen då Love föddes förändrades allt, såklart. Vi två blev tre, en familj. Det var inte bara antalet i siffror som förändrades utan även jag, som person, mamma. En nybliven mamma som var och är så lycklig över att ha Love som min/vår son. Han är den finaste i hela världen, trots den period han genomgår nu med mycket trots och skrik. Jag älskar dig! Mitt hjärta är fyllt av kärlek till mina barn och min man!

Men just nu så blöder mitt hjärta lite. Ja, jag tycker och kan erkänna att inskolningen på dagis är fruktansvärd. Att se sitt barn gråta när man går och gråta när man kommer och hämtar, är jättejobbigt och inte alls kul. Jag vet att det kommer gå över, men just nu känns det lite hopplöst. Det känns som att jag vill "säga upp" dagis och ha honom hemma för alltid, min lilla lilla pojke. Jag känner mig som ett monster. Varför ska jag lämna bort honom egentligen när jag och Lykke ändå är hemma. Ja, varför? Jo, jag tycker inte att det räcker med att gå till kyrkis på tisdagar och fredagar,jag vill att han ska träffa andra barn i en miljö där jag inte är med samt lära sig av andra barn, ja, leka och ha kul också såklart! Jag trodde ju att det skulle gå lätt som en plätt för honom att börja på dagis. Men det är som att han har världens separationsångest från mig just nu. Allt som har hänt kanske har kommit ikapp honom nu. Han har ju trots allt blivit storebror och är inte ensam om att få vår uppmärksamhet längre. Jag menar, hade vi skolat in honom i sommras hade det, säkert, inte varit några problem, då brydde han sig inte om att jag försvann, men nu,bara jag försvinner ur sikte blir han jätteledsen.

Idag gick det väl sådär. Han var ju jätteledsen när jag lämnade honom och jätteledsen när han vaknade efter sin nap. Men vi fortsätter och ser hur det utvecklar sig. Jag hoppas och ber att det kommer gå bättre snart! Men imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

Avslutar med några bilder på två riktigt coola barn, mina barn!

Lovecool!

Lykkecool!


illa igen

Fasiken, jag mår illa igen. Näe, jag tänkte skriva av mig lite men nu blev illamåendet värre så jag skippar skrivandet och kryper till kojs istället!

Natti

Jo, idag har vi varit på husvisning, den första för vår del faktiskt. Huset var en besvikelse så nu är det huset ett avslutat kapitel. Men vi fortsätter att leta för någongång är det väl vår tur...och vem vet, beroende på vart Chrill får jobb, kanske vi inte ens hamnar här i Sundsvall....men jag ska bara kanske.

tjing

Fin fint!

Det gick verkligen toppen på dagis, ja jag vet att det heter förskola, men jag säger dagis iaf, okej, idag! Love nonchade mig totalt och lekte med de andra kidsen istället. Det känns sååå skönt för mig som öm moder att se, ja, nu vet man ju liksom att det kommer gå bra även när jag inte är där och hönsar!

Illamåendet som jag hade igår gick över när jag gått och lagt mig. Jag mår prima idag.

Nu sover Love och jag sitter här och skriver medans jag ammar en hungrig Lykke. Jag känner mig lite sugen på något gott så kanske ska jag lyxa till det med en bit rulltårta som Ellen, Christians mormor, gjort. Den är himelskt god!

Så där ja, nu har Lykke käkat färdigt samt somnat på köpet, nice! Nu blir det gott fika och ensamtid!

Hepp!

illa

Usch, här sitter jag och mår illa....hoppas det stannar här och inte slutar med ett besök på toaletten, jag varken vill eller har tid att bli sjuk.

Lite vatten kanske botar sen blir det raka vägen till sängs!

Natti!

Middag

Nu har vi precis käkat middag som idag bestod av stekt falukorv och hemmagjort mos, mumma tyckte Love!

Idag har vi återigen varit på dagis. Vi hoppas innerligt att vi hinner gå längre än 4 dagar nu, så att inskolningen kan bli färdig någon gång. Målet denna vecka är att lämna Love på torsdag eller fredag, beroende på hur det går, för att gå en hel dag, alltså mellan 9-14. Jag tror inte det kommer bli några större problem då det gick toppenbra idag! Visst kommer det säkert komma några tårar precis när vi ska gå men det går ju över snabbt har jag märkt på de andra barnen som gråter när deras föräldrar lämnar, så jag är inte orolig. Och skulle det nu inte gå bra så tar det ju två minuter för mig att gå och hämta honom.

På fredag är det BVC som gäller för mig och Lykke. Japp, hon ska få sin 3-månaders spruta, äntligen kanske man ska säga. Vi har ju varit så sjuka så vi har skjutit på det hela tiden,men nu så blir det av. Detta kanske inte ärnågot att hurra för egentligen, för hon lär ju få feber och bli dålig, men men, det måste ju bli av nån gång!

Nu, ska vi,jag Love och Lykke, klä på oss för att hämta Sigge och sen åka till mina föräldrar. Chrille ska gå på hockey så då passar vi på att åka och mysa lite med Loves, Lykkes och Sigges mormor och morfar!

Ja, vi säger väl så!
Tjing!

Nappkungen!




98,8 kilo

vägde jag några dagar innan jag födde lilla Lykke. Jag vägde säkert mer den dagen hon kom för tung var jag iaf! Nu kan jag stolt berätta att jag gått ner till 75 kilo utan större ansträngningar dessutom, inte illa pinkat va?!! Jag har dock 8 kilo kvar innan jag nått min normalvikt men om det fortsätter att gå så är så lär det ju inte bli en svår match. Jag ska ju dessutom, nu när jag är frisk, börja gå på långa prommisar igen, som jag saknat!

Sådär ja, nu vet ni det!

Big mama!

Godnatt

Usch, jag är trött men ändå sitter jag uppe. Jag gör heller inget speciellt som håller mig uppe, utan bara slösar tid med att surfa runt på massa konsiga sidor och bloggar. Chrill då, jo han sitter framför sin nya dator och grejjar, inte heller sån kul kille...oj då, nu stängde han faktiskt av datorn och kom in hit och sa, -jag antar att det är mig du väntar på. Visst, så är det faktiskt, jag menar, hur kul är det att gå och lägga sig själv, inte alls kul faktiskt. Så nu när han vill gå och lägga sig ska jag också göra det. Dags att borsta gaddarna!

Imorgon är en annan dag!

Sjukdomsstatus. Penicillinet botar Love toppen! Nu börjar vi känna igen den gamla goda Love igen, härligt värre!

Natti Natti

Alla gör detta så även jag.

Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta radera mina svar.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug.
Lycka till!

1. Vad heter du? Katarina
2. Ett ord på fyra bokstäver: kaka
3. Flicknamn: katrin
4. Pojknamn: kjell-arne
5. Yrke: kantor
6. Färg: kritvit
7. Klädesplagg: klänning
8. Mat: kåldolmar
9. Sak i badrummet: kondom
10. Plats/stad: krakow
11. En orsak att vara sen: kissnödig
12. Något man skriker: k-k
13. Film: kalle blomqvist och co
14. Något man dricker: kranvatten
15. Band: kent
16. Djur: katt
17. Gatunamn: köpmangatan
18. Bil: kia
19. Sång: kan du vissla johanna
20. Aktivitet med mer än en deltagare: korpfotboll

Hej bloggen

kul att se dig!

Nu var det ju ett tag sedan jag bloggade. Detta långa uppehåll beror på sjukdom. Det var lite lustigt att jag i förra inlägget skrev att vi gick mot ljusare tider då vi i själva verket gick mot mörkare. Det som hände var att jag blev dålig. Jag fick feber massor med snor och snudd på bihålsinflammation. Men nu, peppar pepper är jag pigg!

Love hann vara pigg i några dagar, samt gå på dagis i två dagar, innan han insjuknade igen. Denna gång skrek han i tre timmar, på natten, och sa ajajajaja, hela tiden och var varm som en kamin. Och precis som vi trodde så hade han fått öroninflammation. Nu ligger han här brevid mig och sover. Jag ska ta och ge honom en alvedon samt flytta över honom till vår säng, ja är man sjuk så får man sova med sin mamma och pappa.

Näste man som är sjuk är Chrill. Han och hans bästa vän toaletten är som ett par nu, ja de gör inget annat än att hänga med varandra. Just det, han är magsjuk!!!!  Jag ber till gudarna att jag och vi andra i familjen slipper detta! Håll tummarna för oss!

Lykke då. Jo, hon har klarat sig ganska bra. Hon har dock en hosta som heter duga och rosslet i halsen är fortfarande kvar, men jag inbillar mig att det blivit mycket bättre. Vi var faktiskt till VC i måndags för att de skulle få undersöka henne då hon lät som en traktor när hon andades. Där fick hon  hostmedicin som faktiskt hjälper.

Nu bara hoppas vi att alla sjukdomar flyr oss och att vi blir friska så att Love kan börja gå på dagis någongång!

NÅgot som jag varit utan nu när jag varit sjuk är smaksinnet. Nu när detväl kommit tillbaka så inser jag ju hur hemskt det är att vara utan det och njuter tillfullo av allt jag stoppar i munnen!

Lite bilder från de sista dagarna:

Vi hann faktiskt med en liten prommis mellan sjukdommarna också.
Här sitter Love i sparklådan.

Alla mina älsklingar samlade för att åka på prommis! Föret var toppen!


Fina Lykke vill inte agera modell


Oj så skojjig du är pappa!


Två sjuklingar!

Japp, det där var några bilder ur kameran.

Sitter och tittar på Lyxfällan på trean, jag skäms! Fy vad pinsam bruden är alltså! Hon lär ju få många killar efter det här programmet....not!! Stackare!

Nu ska jag ta och ge Love suppen för sen ska jag nog ta och käka lite chips!

TJing!
 

RSS 2.0