Äntligen börjar vi se ljuset

Det ser ut som att denna sjukdomsperiod börjar ebba mot sitt slut och det känns superduperskönt! Love är feberfri, jippi, men snoret rinner fortfarande. Jag kan även tycka att hans hosta är borta, stundtals iaf, han börjar bli bättre men är fortfarande lite grinig,ja som att han inte orkar med sig själv liksom.

 Lykkeliten är den som är mest sjuk nu. Hon hostar, är rosslig i bröstet och snorar. Ingen feber än och den hoppas vi att vi klarar oss utan!

Idag skiner solen,igen. Man blir såå sugen på att gå ut men det är för tidigt. Vi vill ju inte att det ska ta om sig igen heller! Så vi får glatt beskåda solens strålar inifrån, och det är ju inte fy skam det heller!

Idag var vi med i tidningen, igen. Men denna gång stämde texten överrens med det vi skrivit. Så här såg annonsen ut.

Loves lillasyster Lykke Livia, född 18 november, på Sundsvalls sjukhus,
vikt: 3752gram, längd: 51cm. Stolta föräldrar är Christian och Katarina Jansson.

Nu ska jag nog ta och gå in till grabbarna som leker i Loves rum, bäst att passa på innan Lykke vaknar för käk.

Tjing!


40,2

Japp, så hög feber hade Love igår och han var riktigt dåligt! Men efter en bra natt, han vaknade inte alls många gånger, så är han inte lika dålig idag. Tempen stannade på 38,2 så det känns bra att det är på väg åt rätt håll!

Jo, inatt sov jag och Lykke i vardagsrummet. Jag intog soffan medan Lykke sov i sin spjälis brevid mig. Det blev så. Efterom att Love hade så hög feber och redan var så varm så bestämde vi att Love och Chrill skulle sova i sängen och jag och Lykke i vardgsrummet.  Och så här iefterhand så måste jag säga att det inte alls var en dum idé, då alla inblandade parter sovit som stockar!

Idag har Love druckigt massor med vatten samt ätit lite glass. Det känns välidgt bra att han dricker iaf. Jag förstår ju om han inte vill ha mat, vem brukar vilja ha detnär man är sjuk? Jag tänkte även att jag skulle fresta med lite pannkakor och hallon när han vaknat. Han sover nu och har snart sovit i två timmar. Det är bra att han sover bort sjukdomen! Ja, vi har faktiskt inte givit honom någon alvedon idag. Vi tänkte att det är bättre att han sover bort febern istället fö ratt han ska bli låtsaspigg och vilja upp och leka, och än så länge fungerar det bra! Jag kände precis på honom och han känns absolut inte varmare, toppen!

Idag är det babysång igen, men efterosm att Lykke är hostig och snorig så bespar vi de andra barnen att bli sjuka de med! Men jag ska snart säga åt Chrill att åka iväg med fikat som jag ska bjuda på idag. Typiskt att vi skulle vara sjuka den dag då det var vår tur att bjuda på fika, men men....

Ute skiner solen och det ser så underbart ut. Vem vet, kanske pallarar jag mig ut för en prommis när Christian kommit hem igen.

Tjabba!

Sjukstuga

Ja, det kanske inte är så oväntat att Love blivit sjuk. Han har hosta är snorig och har över 39graders feber. Efter fyra dagar på dagis. Det är ju så synd att störa inskolningen med sjukdom, men vad göra? Han kommer säkerligen att stanna hemma hela veckan, så då är det väl bara att börja om på måndag igen då. Men jag tror att jag ska försöka lämna honom där på morgonen och sikta in mig på att hämta honom vid avtalad tid, alltså klockan två. Ja, och går det absolut inge bra så är det ju bara att de ringer mig så hämtar jag honom på stört!

Idag har han legat i soffan och kikat på film och tv. Det har blivit mycket alfons och pippi. Stackars vår lilla Love, han ser så liten ut när han, i bara blöjjan, ligger i soffan med hosta och rinnig näsa och ögon. Hoppas det går över snart!

Jag och Lykke lämnade hemmet imorse innan tio. Vi hade bestämt träff med svärmor på Birsta. Så vi har således gått runt i affärer och myst. Så jag har blivit bjuden på mat samt att hon, svärmor, köpt massor med kläder till Lovegos, tusen tusen tack! Jag fick också en present, silikon grytlappar, tack tack!

Efter Birsta besöket så handlade jag massa med gosaker som man vill ha då man är sjuk. Varpå jag brummade hem. Väl hemma möttes jag av en liten liten Love. Det är så hemskt att se sitt barn vara sjuk, det gör ont i mammahjärtat då.

Nu har han precis somnat i soffan så vi får väl hopppas att han sover en stund. Jag har mest bara legat och smekt honom på ryggen och huvudet. Han vill gärna att man ligger nära nu.

Lykke är inte heller så pigg. Hon snorar och hostar men är dock feberfri, skönt!

Chrille är mr snor själv. Hans näsa är som en öppen kran, det fullkomligt forsar ut snor!

Men jag, jag är pigg som en nötkärna, peppar pepper!

Nu börjar halvåtta hos mig!

Tjign!

Namnmärkt

Jag har just suttit och namnmärkt Loves kläder. Jag passade då även på att rensa bort en massa kläder som han vuxit ur. Herregud vad det försvann tröjjor! Det är verkligen dags för oss att inhandla MASSOR med nya tröjjor och bodys nu. Jag får nog ta mig en sväng på stan i morgon och shoppa lite.

Annars då, hur ser veckan ut för oss? Jo, Love kommer ju hänga på dagsi med Christian hela veckan. Jag och Lykke har inte så mycket inplanerat. Imorgon kanske vi går ner till stan en sväng och shoppar till Love. På tisdag ska vi till birsta med svärmor så då kanske vi shoppar lite mer till Love. Onsdag inget inplanerat, kanske tar vi och städar och tvättar? Torsdag är det babysång, just ja, det är ju jag som ska baka så då kanske vi bakar på onsdag då. Men vad? Fredag inte heller några planer, kanske åker vi och badar när Love och Chrill kommer hem från dagis? Det känns iaf väldigt skönt att få spendera mera tid tillsammans med Lykke.

Näe, nu ska jag hämta mig en apelsin för att sedan kika tv. Jag känner mig trött så det blir bara några minuters tvtittande för sen ska jag gå coh lägga mig, är sjukt trött sen gårdagens vindrickande. Vi var nämligen bjudna till Höglins på middag, vin och melodifestival, trevligt värre!

Hepp




Tidningen

Idag var vi med i tidningen. Japp, vi slängde in ett kort på oss och betalade 199kr för det. Vi fick även en bekräftelse om hur annonsen skulle se ut. Den såg okej ut och vi godkände den.

Idag, till vår stora förvåning, har de ändrat annonsen totalt. Det är ju förvisso samma kort men texten stämmer inte alls med det vi skrev. Det står till och med lillebror istället för lillasyster och de har dessutom stavat Lykke med ck. Fy farao för Sundsvalls tidning! Jag har sökt med lyckta och ljus efter ett nummer så jag kan ringa och klaga men ej funnit något. Jag ska minsann ringa de på måndag när det är öppet ochpersonal finns på plats. Då kommer jag berätta om mitt missnöje samt säga att jag vill ha pengarna tillbaks plus att de ska publicera rätt text med bild på oss nästa lördag annars säger jag upp min prenumeration!!

Tjing!

Olyckans dag

Idag är det fredagen den 13:e, en dag som för många kanske betyder otur. Jag hoppas dock inte att jag är en av dem. För att undivka olyckan kommer jag inte sätta mina fötter utanför dörren....nämen, nu skojjade jag till det! Visst kommer jag att ge mig ut. Det är strålande solsken och minus tio grader, en toppendag för en prommis!

Jag har precis sagt hejdå till min kära mor. Hon kom förbi imorse för att lämna en alfonsdocka till Love. Love blev glad över dockan som nu snällt sitter och väntar i sängen på honom. Ja, jag tror att alfonsdockan kommer bli en perfekt sovamedkompisdocka. Vi får väl se, killarnan kommer väl hem runt tolv idag.

Men här kan jag ju inte sitta och fördriva tiden. Bäst att ta tillvara på dagen och börja med att klä på mig för att sedan promma ner till stan och sen BVC. Jag har faktist varit lite duktig nu på morgonen och gjort klart kvällens efterrätt!

Nu hör jag hur Lykke ligger och pratar i gymmet,söta unge!

Trevlig fredag!

Världens finaste

LYKKE

Som vi älskar dig!

23:26

Ja, men vad gör vi uppe så här sent egentligen?! Vi borde ju ligga och sova för länge sen! Men, vi sitter här, jag framför datorn och Chrill framför tv:n. Jag börjar dock känna att mina ögon börjar bli trötta så jag blir nog inte så långvarig, inte Chrille heller för den delen, jag drar nog med mig honom också ska ni se!

Idag har jag och Lykke varit och hälsat på hos min farmor och farfar. Det var ju sjukt länge sedan vi träffade de för att de just varit sjuka, influensan. Men nu är de pigga och krya igen, härligt! Vi fikade som vanligt gott och snacka de massa strunt, iaf jag och farmor. Farfar satt och slumrade i sin favvofotölj.

Efter besöket hos farmor och farfar styrde vi bilen mot kyrkanshus och babysången. Det är som alltid lika roligt att vara där. Lykke tycker nog också att det är ganska kul då hon hela tiden, när vi sjunger, ger mig stora solskensleenden! MYS!

Grabbbarna då? Jo, de har nu spenderat två dagar på dagis. Det har gått bra. Han är dock lite tjurig med att han ska ha ALLA bilarna, ingen får röra. Därför går han runt och bär på en sisodär sju, åtta stycken, så många han klarar avatt bära, för att ingen annan ska få ta de av honom. När någon väl tar av honom en bil, blir han fly förbannad och börjar gråta. Men annars går det toppen! Imorgon ska de även äta lunch där och på måndag ska han sova där, spännande hur det kommer gå.

Imorgon ska jag och Lykke till BVC. Vi ska väga och mäta samt ha ett "mammasamtal" vad nu det innebär för något. Men jag antar att det är om de ska luska ut om jag lider av någon depression, vilket jag inte gör. Det ska iaf bli spännande att väga Lykkepiga iaf!

När jag ändå är nere på stan så måste jag fixa lite ärenden. Love behöver ha med sig en sittpuff till samligen på dagis. Sen tänkte jag kika lite annat grejs, men det är inget jag kan skriva högt här....japp, jag är lite hemligehetsfull, och det är inte ofta.....men vi får väl se hur kallt det är imorgon, är det för kallt då skippar jag stan, vill ju inte släpa med mig Lykke ute idenna kyla heller!

Men nu kom jag ju på, mina glajjer borde ju komma snart. Det är ju nästan veckor, imorgon, sen jag beställde de, och han på affären, optikern, sa ju att det skulle ta typ två weeks. Jaja, jag hoppas de kommer snart iaf!

På eftermiddagen kommer Loves farmor och farbror hit. De ska käka hos oss, tre-rätters blir det ! Japp, vi ska kocka imorgon och smaskensfillibabbs kommer det bli! Jag kan dock inte skriva menyn nu men jag lovar att berätta senare.

Vi skulle egentligen äta middag ute på restaurang, Loves farmor ville bjuda ut oss, imorgon. Men vi kände attdet skulle vara skönare att käka hemma. Ja, dels vill vi inte gå ut,i onödan, i dessa minusgrader, -20grader, och ha med Love på restaurang är inte det mest avslappnande man kan göra samt att Lykke också kan ha sina dagar,ja, alltså få ett grinutbrott eller dylikt. Tanken var god och vi kanske kan göra den till verklighet någon annan gång, men nu får det bli tre-rätters hemma hos oss istället och det är inte fy skam det heller!

Men nu ser jag att John Blund står i dörren, bäst att vara schysst och släppa in honom....dags att sova!

Nattis!

Okej då, jag ger er några bilder också

Love har tagit på sig "dagisryggan" och ska minsann gå till dagis!

Killen som aldrig kan vara still!

"Ljushuvudet" Love Lee!

Syskonen Jansson busar i pyjamas!

Snö och dagens liten

För att minnas och visa all snö som kommit!



Och så dagens skönhet, Lykke!


Nu har killarna tagit pulkan till dagis och jag sitter här och väntar på att min mami ska hämta mig. Vi, jag och Lykke, ska följa med henne ut till min mormor och morfra, ja, fika gott och snacka lite skit. Men tro inte att jag ska fika bullar och kakor, närå, jag ska dricka kaffe, jag bantar ju! Jag kan iaf säga att jag gått ner två kilo till! Jag är stolt över mig själv!

Nu ringde visst min mor, de väntari bilen, syrran och sigge var med också!

Måste kläpå oss!

Tjing!

TV-morsan


Dagis

Imorgon är det dax. Love börjar på dagis. Vår lilla kille har blivit stor, hua vad fort det har gått! Fast det är ju inte på riktigt som han börjar imorgon, det är ju inskolning först. Så imorgon blir det bara en timma för att checka in placet liksom. Christian har tagit på sig inskolningen, ja, fröknarna eller ska jag säga pedagogerna på dagis, ursäkta, förskolan, sa att det brukar gå bättre om pappan skolar in i stället för mamman, ja dessa mammaband osv. Jag tycker att det låter perfa iaf! Jag och Lykke måste ju också vänja oss vid att vara tillsammans bara vi...haha,närå,det ska bli så mysigt att få lite ensamtid tillsammans med Lykkepiga!

Idag var vi på kyrkis. Det var kul.

Efter kyrkis gick vi hem och käkade lunch varpå Love tog sin nap, Lykke, ja hon somnade på kyrkis vid elva och sov till lite halv tre typ, skönt att få lite egentid däremellan då båda kidsen sov.

Runt halv två, två kom Christians mamma, Loves farmor, min svärmor, och Eva hit. Eva hade med sig presenter till Lykke och svärmor hade med sig morotsbakelser. Eftersom att Love sov när de kom så satt vi och snackade lite iväntan på att Love skulle vakna. När han väl vaknat så fikade vi och han ville leka med "jammo" hela tiden. Så de busade på och Lykke vaknade för att käka och sedan leka hon med. Runt halv fyra kom daddycool hem. Då hade vi bestämt att vi skulle åka med till "jammo" för att äta middag, mysigt! Så vi klädde på oss och åkte iväg.

Nu sover barnen sen några timmar. Det är så skönt att få ensamtid på kvällarna, man behöver det. Så jag har surfart runt på diverse sidor, kul! Men nu ska jag nog ta och kika på lite tv, jag har lite att ta igen av en serie som jag följer.

Jo, igår var vi ju med på Mittnytt också. Jag skäms. De var och filmade och ställde frågor när vi var på kyrkis i fredags. Usch, typiskt att de skulle fråga mig också....man blir ju så överrumplad liksom, vet inte vad man ska säga samtidigt som man har en kamera upptryckt i fejjan. Nåja, det var ju roligt att Love fick vara med iaf. Vi har tänkt spara klippet till framtiden och för er som är intresserade/nyfiken kan ju gå in och kika på MIttnytt. Jag får inte till länken, så ni får leta reda på det helt enkelt!

Klippet är under, Mer stöd åt föräldrarna.

NÄe, nu tackar jag för mig!

Polarn och jag

Idag har vi varit på kyrkis. Det var kul fast lite jobbigt också. Love var ganska grinig och när man är grinig och trött så slår man sig. Love gick in dörrar, väggar och ramlade lite här och där, så det blev lite grin. Men det var kul också. Vi lekte med tågen, bilarna, djuren och så läste vi böcker, Alfons såklart! Sen blev vi intervjuade av mittnytt också. Just det,ni läste rätt, mittnytt. Jag hoppas, hoppas så innerligt att vi inte kommer att komma med, då hon intervjuade många andra än mig. Men det tåls att tänka på, iaf tills på måndag då det är tänkt att det ska sändas.....uscha, jag hoppas inte vi kommer med!

Efter kyrkis gick vi en sväng på polarn i stan. Där fyndade jag två schyssta tröjjor till Love. Glad i hågen styrde jag vagnen hem. Båda barnen hade då somnat så jag stannade till vid kiosken och bytte in min trissvinst till två nya lotter. Snacka om att man hinner fantisera både det ena och det andra under prommisen hem. Tänk om, tänk om det händer mig nu osv.....och visst hände det mig. Jag vann 50kr! Jihoo, så nu lever vi på hoppet igen....nästa gång, då kanske......

Båda barnen fortsatte att sova länge när jag väl kommit hem. SKönt för mig som både kunde äta lunch och softa ner efter kyrkis. Chrille jobbade hemifrån idag också så det var mysigt med lite sällis här hemma. Jag började även att leta fram lite foton som vi ska förstora och göra tavlor av. Vi behöver ha lite mera kort på väggarna. Och nu när jag tänker på det så kommer det bli kanoners!

När Love vaknat och varit vaken en stund kom syrran och Sigge förbi en sväng. Love blev till sig och drog fram alla sina leksaker, till köket, för att visa Sigge de. Så då lekte de i köket en stund innan jag började göra pannkakor. Love åt två stycken med socker och citron på, japp citron ska det va. Sigge smakade en han med men jag vet inte om det gick hem så bra, konstigt för Sigge brukar ju gapa för det mesta....

Jaja, när de lekt och käkat så gick grabbarna, Love och Chrill, ut för att gå till affären och handla lite inför kvällens mys, grönsaker och dipp, mumma. Karin och Sigge klädde på sig för att gå hem till sig. Jag och karin bestämde att vi skulle åka till Birsta en sväng senare på kvällen. Vi ville kika på polarns rea.

Så efter middag och mys ringde syster och sa att hon skulle hämta upp mig. Och som tur var så hade jag precis gett Lykke mat så hon fick stanna hemma med grabbsen. Skönt att få lite ensamtid! Väl på Birsta så fyndade jag massor med kläder till Lykke. 5par tröjjor, 1 par byxor, 2 par strumpor och en kjol, allt som allt skulle det ha blivit 1250kr men jag betalade 300kr, snacka om fynd! Sen fyndade jag ett par supercoola skor till Love, Timerland, för ynka 100lappen så jag är glad kan man säga! Chrille tyckte också att jag hittat snygga kläder till våra små humlor!

Nu sitter vi och kikar film, eller jag kikar inte så mycket utan sitter ju och skriver. Men iaf,vi har kikat på På spåret ikväll och Chrill rulade, han var verkligen hur duktig som helst, min man, underbarast!

Nä jag ska nog ta och borsta gaddarna nu, är trött. Imorgon ska vi lämna bort Love till sin Farmor och Farfar. Jag och Chrill ska ha en gåpåloppisochandraaffärermysardag imorgon. Det är ju så skönt att kunna gå ostört och kika på allt utan att behöva springa och jaga en liten kille som bara vill åka rulltrappa osv. Lykke hänger såklart med hon också, emn hon gör ju inte många knop per dag. Hon är fortfarande världens snällaste unge, peppar peppar!

Ja men vi säger väl godnatt nudå....vänta jag ska bara......

Foto

Jag sitter här och kikar igenom alla kort vi har tagit de senaste åren. Herregud vad vi har knäppt bilder, både bra och dåliga. Det är ju helt sjukt vad tiden gått fort. Love är ju värsta stora killen nu när jag kikar tillbaks. Det är även så kul att se likheterna mellan syskonen Jansson, de är så lika varandra.

Idag har vi återigen varit på babysång. Lykke laddade innan och sov läänge, vilket var toppen då vi skulle börja sjunga, för då var hon som en solstråle!

Efter babysången kom Christian och Love och mötte upp oss. Love åkte på sin snowracer, fast på slutet var det inte så mycket åka, då blev det mest krypa i snöhögarna, de gula snöhögarna.....hm...En liten rolig sak som hände var att Chrill skullle skrämma Love och smög sig på honom bakifrån. Love blev så till sig att han inte tänkte sig för och stoppade huvudet rakt ner i snön, pang bom, och så var hela ansiktet fullt med snö, kall snö, så Love började gråta. Men det gick snabbt över och då blev det mera bus. Fast det lät ju inte så roligt, men det var det!

Väl hemma förberedde jag middag och medan killarnan gick bort till lekparken och lekte lite till. Lykke sov i vagnen, hon var helt slut efter babysången. Så medan potatisen kokade surfade jag framför datorn. Skönt att få lite egentid om bara för några minuter!

Lite pics från idag kan jag väl bjuppa på!

Love posar i min mössa

Love och Lykke, världens finaste!

Familjen knas knäpper familjebild! Det gick ju sådär....

Japp, nu ska jag väl ta och ge fröken Lykke lite käk för sen ska jag hoppa i säng, är sjukligt trött och imorgon är det ju fredag, festfredag! Jihoooo!!

Tjing då!

Frukost

Nu står min man i köket och lagar omelett, mmmm jag är superhungrig! Vi brukar ju vanligtvis käka gröt till frukost men idag blev det lite lyxlir eftersom att Chrill är hemma med oss och inte på jobbet. Han tänkte jobba hemifrån idag och dessutom så ska jag och Lykke gå på babysång och då behöver Love ha barnvakt, perfekt att kunna göra så ju!

Jo, babysång. Förra torsdagen började vi med det. Både jag och Lykke tyckte att det var toppen! Först så sjunger sen fikar vi och snackar skit. Jag tyckte att gruppen var väldigt trevlig och det kommer nog bara bli trevligare ju mer man snackas ihop.

Nu ropar min husband!

Hej!

RSS 2.0