Hembesök av BVC

Idag fick vi besök var vår BVC-sköterska. Vi satt och pratade länge om allt och ingenting samt vägde lilla Lykke. Trots att vår lilla skatt bajjar flera gånger per dag hade hon gått upp bra i vikt och väger nu 3540gram.

Jag säger det igen,det  är en snäll tjej som vi fått, peppar peppar, hon sover fortfarande mycket, dock gjorde hon ett undantag och var faktiskt vaken en bra stund när Petra och Calle var här på middag. Det är ju så konstigt det där, man har liksom väntat sig att det kommer bli sjukt jobbigt med en nyföding, vaknätter, mycket gråt och skrik. Och så blir det inte så, utan vi får sova mycket och märker knappt av vår lilla skatt. Nu ska jag kanske inte skriva så mycket mera om detta då det kanske snart vänder, men jag måste säga att läget just nu är ganska skönt!

Nu sa min kära precis godnatt så jag ska faktiskt ta och hoppa i sängen jag med!

Natti natti


Godnatt

Nu är det egentligen hög tid att gå och lägga sig. Jag förstår inte varför vi är uppe så länge på kvällarna, ja, det är länge för oss som är småbarnsföräldrar att vara uppe efter klockan tio. Men just nu så sitter jag iof här men har innan sytt gardiner till Loves rum.

I eftermiddags när vi var ute i lekparken så tänkte jag först gå ner till Rummet och kika på gardiner till vardagsrummet men jag orkade inte så Chrill frågade om jag litade på honom. Visst gör jag det, sa jag och Chrille satte av mot Rummet. Jag, Love och Lykke stannade kvar i lekparken och gjorde snökakor och lekte med bilarna. VI tänkte vara ute en stund till och sen gå hem. Men efter en kvart kom Chrill tillbaks med en påse. I påsen var det ett fint gardintyg, duktig kille jag har!

Väl hemma så började vi fixa med middagen. Det blev inget pepparkaksbak idag det får bli en annan dag istället. Nella och Frans kom på besök och åt middag med oss. Det blev givetvis en massa lek och bråk också, ja, man skulle ibland behöva ha dubbla uppsättningar av vissa leksaker....men när killarna blev alltför grinig vilket betyder att Love är trött, klädde vi på oss och gick ut på en kvällsprommis. Love somnade efter några minuter och Lykke sov redan innan vi kom utanför dörren och slutligen somnade Frans också. Det var iaf skönt att få lite luft i lungorna samt kika på husen. Det är ju så mysigt nu när det är mörkt ute och alla har börjat pynta i fönstren.

Eftersom att båda våra barn sov när vi kom hem så tänkte vi göra lite nytta. Chrill håller ju på med projekt insynsskydd så han står och målar i köket, bildbevis kommer när allt är klart, det kommer bli såå schysst! Själv satte jag igång med att sy gardiner, eller först så kikade vi om tyget som Chrill inhandlade idag skulle passa till vardagsrummet. Men det gjorde det tyvärr inte, det blev liksom lite för mycket mönster. Därför så fick det bli gardiner till Loves rum istället! Det enda som behövs för att sätta upp de är en gardinstång, emn det får Chrill fixa imorgon!

Ojojo, nu börjar det bli slut på batterier och jag har inte laddaren här, så jag säger godnatt nu!

Godnatt då!

Julpynt

Ja, nu är det ju mindre än en månad kvar till julafton och då ska man visst börja julpynta också.Känns lite overligt och långt borta nu när vi fortfarande går omkring i vår lilla kärleksbubbla. Men iaf,  lite av våra julsaker tog jag faktiskt fram innan Lykke föddes, jag satte givetvis inte fram sakerna utan förvarade de i garderoben, men på så sätt så är det ju inte så svårt och jobbigt att ta fram allt nu.

Det vi har plockat fram hittills är två ljustakar i köksfönstret, två julstjärnor i vårt sovrum, en i vardargsrummet och en i Loves rum. Jag är inte så mycket för jultomtar men vill iaf ta fram några, för Loves skull, men det får bli en annan dag. Sen måste vi ta och köpa oss en julbock att ha under granen också, och en julgransmatta, för att inte tala om julgardiner. De gardinerna vi ska ha i köket är ju på väg hit och helt fantastiskt fina, men vi har inga gardiner till vardagsrummet, eller det har vi visst det, men inga som duger, så det vill jag införskaffa samt gardiner till Loves rum, men jag tror att jag ska ta och kika hemma hos mamma, hon brukar ha massor med gardiner med julmotiv på. Jaja, nog tjatat om gardiner. Blommor, ja, det vill jag ha! Massor med hyacinter och julstjärnor, iaf tre vita hyacinter och två röda eller vita julstjärnor köket samt en krans och girlang av lummer att ha på öppnaspisen, tjusigt värre!

Till helgen är det ju julskyltning och som jag längtar! Det är ju så mysigt, jag tror att det är då den riktiga julkänslan och stämningen kommer igång för mig!

I eftermiddag, kanske efter lunchen och efter en liten prommis, funderar jag på om vi ska ta och baka pepparkakor. Jag tror att Love skulle tycka att det vore skoj, iaf i några minuter....

Näe, nu är det nog dags att ta och göra lite nytta, jag kan ju inte låta min man göra allt...eller?!?! Haha!

Jo,imorgon kommer även BVC-sköterskan hit på hembesök, mysigt värre och då vore det väl perfekt att ha lite nybakta pepparkakor att bjuppa på!

Tjing!

Första prommisen!

Idag invigde vi dubbelvagnen med att gå ner till stan. Vi hade några ärenden att uträtta, bla att inhandla ett tyg från Rummet som vi ska ha i köket. Men med den turen vi hade så var det ju såklart slut. Sen var det tänkt att vi skulle käka lunch på stan men Love somnade i vagnen påvägen ner så vi skippade lunchtankarna och gick till Claes Ohlson, bibblan, banken och några andra affärer innan vi gick hem igen.

Det var iaf superduperskönt att få komma ut och röra på mig! Jag har ju inte rört på mig så mycket under själva graviditeten pga katetern så nu känns det extra skönt att kunna gå så fort jag vill utan att ha ont. VI höll ett jäkla tempo uppför backarna till oss och jag kan säga att jag faktiskt har träningsvärk nu, ja, det är sant! Så från och med nu blir det minst en prommis om dagen för mig och Lykke. Så vem vet, snart kanske man är fit for fight igen, ja alltså storleksmässigt. Jag gick ju upp en hel del kilon men men, jag oroar mig inte så värst mycket över det. Det sägs ju "nio månader upp, nio månader ner" så det är ingen brådska!


På prommis!

I eftermiddags så åkte Christian bort med Love till farmor och farfar. Vi skulle åka och storhandla och då är det ju så skönt att inte behöva ha med Lovegos. Jag tror nog att han också föredrar att vara och busa med farmor och farfar istället för att hänga med oss och handla. Det var Lykkes premiärtur till mataffären också, och det gick toppen! Hon sov mest hela tiden men två bajsblöjjor och en amning hann vi med också.

Nu sover båda barnen och vi ska nog också gå och sussa. Lykke äter iaf var tredje timma ibland var fjärde iaf på natten och det är ganska skönt att få sova så pass många timmar åt gången. Men hon är iaf supersnäll fortfarande, peppar peppar, sover, äter, bajjar osv.

Eftersom att tyget som vi ville ha till köket var slutsålt och inte gick att hitta någon annanstans här i Sundsvall så beställde vi hem det från nätet nu ikväll, så om 2-3 dagar kommer det komma med posten! Jihoo!

Dags att borsta gaddarna!

Men innan dess bjuppar jag på några bilder:

Love med sin favoritsak, hammaren!

Aldrig har dockan varit så intressant som nu. Byta blöja är skoj!

Puss puss!

Natti natti!



Kärlek!

Det är så mycket kärlek och känslor i vårt hem nu. Jag är väldigt gråtmild och gråter över hur fantastiskt allt är och hur lycklig jag är. Jag går omkring i en slags lyckobubbla fylld med ett kärleksrus och bara ler, det är fantastiskt hur allt fungerar, att det fungerar!

Jag är en stolt tvåbarnsmor!

Så här gick det till då Lykke föddes

Jag blev ju som sagt inlagd på måndagseftermiddagen i syfte för att återigen operera bort katetern som satt fast, igen! Jag var less och ville egentligen bara åka hem till mina kära, men men, vad skulle man göra liksom, alltså bara att gilla läget och hoppas att allt skulle gå över väldigt fort. Jag skulle dessutom vara fastande från klockan 24 och bara det är ju en plåga, speciellt när man är gravid.

Dagen efter, alltså på tisdagen den 18,  blev jag väckt runt 6 eftersom jag skulle få en dos med dropppenicillin inför operationen. Jag fick penicillinet samt sockerdropp insatta varpå jag somnade om. Sen blev jag väckt igen och fick då reda på att operationen skulle äga rum runt klockan 14, fatta att vara fastande så länge, jag höll ju på att dö av hunger redan klockan 6!

Efter yttligare någon timma kom narkosläkaren in, en väldigt klämmig sådan. Vi snackade lite och jag berättade att jag egentligen inte ville ha någon ryggmärgsbedövning utan skulle hellre genoföra operationen sovande, han förstod precis vad jag menade och förklarade även att han tyckte att det kanske vore bättre om jag blev igångsatt eftersom att operationen ändå kunde framkalla förlossninngen och dessutom så var jag ju "kläckfärdig" som han skrattandes sa! Han gick därifrån för att snacka med gynläkaren och för att höra vad hon tyckte.

Någon timma senare kom gynläkaren in. Hon frågade hur jag kände inför en igångsättning osv. Jag var ju först lite skeptiskt inställd till det hela men ju mer vi pratade om det desto bättre kändes det. Och vem tackar nej till att få träffa sin lilla bebis lite tidigare?! Jag fick fatta beslutet helt själv och jag beslutade att bli igångsatt. Hon förklarade att de skulle testa med gelé. Det är alltså en gelé som man sprutar in runt livmoderetappen för att göra den mjukare samt framkalla sammandragningar. Men även fast jag fick gelén så kunde det betyda att jag inte skulle föda barn samma dag utan det kunde ta många timmar samt ibland inte alls ge någon effekt. Men om det inte hade givit någon effekt framåt kvällen så skulle jag få sovpiller för att sova nattenigenom och sedan skulle ett nytt försök göras på morgon dagen efter.

Klockan 13:20 blev jag "gelead". Chrille hade fortfarande inte kommit så jag blev lite nervös över det. Men han hade ju mycket att stå i då Love skulle sova hos farmor och farfar, så han hade ju fullt upp med att packa både Loves och sina egna saker. Men runt 14 dök han upp. Då hade jag blivit uppkopplad med en sk CTG-kurva på magen. En maskin som läser av bebisenshjärtljud samt mina värkar. Den skulle jag få ligga med en timma sen fick jag göra precis vad jag ville, alltså bara invänta att det hela skulle sätta igång.

14:28 Här är CTG-kurvan avklarad och jag ska klä på mig kläder för att gå ner och gå i korridoren.

När timmen med CTG var klar och allt såg fint ut så klädde jag på mig till mina egna kläder och jag och Chrill gick ner till sjukhusaffären för att sedan gå i korridoren. Ja, det sas ju att ju mer man gick och rörde på sig desto bättre var det för att sätta igång det hela. Vid detta tillfället hade jag lätta sammandragningar, nästintill okännbara.

Tiden gick och jag hade som molvärk i magen, typ mensvärk men inget mer. Det blev ännu en CTG-kurva och allt såg fint ut. När kurvan var klar så gick jag och Chrill ner till korridoren och gick lite mer varpå vi gick och åt godmiddag på hotellet. Det bjöds på fiskgratäng, en mycket god sådan, och potatis. Till detta drack jag cola samt åt en godkaka till efterrätt, ja, det gällde ju att ladda liksom! Vid denna tidpunkt började jag känna av sammandragningarna mer och mer men jag upplevde de absolut inte som jobbiga utan jag tyckte bara att det kändes skönt att det började komma igång.

Efter middagen gick vi återigen ner till korridoren och gick några vändor. Sen gick vi upp till vårt rum och vilade i någon timma, ja klockan var nog lite efter sju då jag kände att jag ville upp och röra på mig.

18:34 Här ligger vi och vilar för att snart gå ner och gå i korridoren igen. Pratar med mami i telefonen.

Väl nere i korridoren så började värkarna komma oftare och tätare så runt 19.30 ville jag gå tillbaks till rummet igen. Dessutom så började ju tv-programmet, Halvåtta hos mig, som jag så gärna ville se. Men det blev inte så mycket tv-tittande för mig utan jag vankade av och an inne i rummet medans värkarna blev tätare och tätare.

19:44 Andas genom en värk som börjar bli hårda och ganska onda.

Runt 20, precis då Uggly Betty började, kom värkarna regelbundet och var ganska hårda. Jag fortsatte att vanka av och an och andas genom värkarna. Nu ringde vi på klockan och sa att det var nog dags att bli förflyttad till förlossningen, jag ville åt lustgasen! Sköterskan som jobbade, även kallad klåparn, jag gillade henne inte alls, var skakig på handen och allmänt seg, sa att hon skulle se om vi fick komma över, de hade visst mycket att göra. Men detta var ljug för det var inte alls mycket att göra inne på förlossningen. Men men, jag fortsatte att andas igenom värkarna och vankade av och an inne i rummet.

20:30 fick vi komma in till vårt förlossningsrum. Jag gick raka vägen till lustgasen och började andas genom en värk, den var då satt på 50/50, alltså 50%lustgas och 50% syre, men det räckte inte så jag bad de höja till 70/30 och det gjorde de.

20:35 Äntligen lustgas! Andas genom HÅRDA värkar

 Vid denna tidpunkt var värkarna hårda och jag stod fortfarande upp och andades igenom värkarna men jag kände att de blev hårdare och starkare tillslut stod jag nästan och hoppade igenom värkarna medans jag andades. Jag började även känna att jag ville "trycka på", så jag bad barnmorskan, som precis skulle gå av sitt pass, undersöka mig.

Jag la mig på sägen, bullade upp med kuddar i ryggen och blev undersökt, japp, öppen 10cm! Den nya barnmorskan kom in och frågade om jag hade några speciella önskemål, men jag hann inte säga så många då värkarna var hårda och jag ville krysta. Jag hann berätta att jag ville sitta och föda och sen kom den första krystvärken20:50, jag andades lustgas och höll hårt i Chrilles hand. Sen kom den andra krystvärken och då kom även vår lilla flicka utflygande 20:58, med segerhuva!
(Ur Svenskt Folklivs Lexikon. SEGERHUVA, del av fosterhinnan som fanns kvar på nyfött barns huvud. Den torkades och förvarades som lyckoting. Den, som var född med segerhuva, skulle bli framgångsrik, kunna förutse kommande händelser, och han skulle vara osårbar för vanliga kulor. Karl XII uppges ha varit född med segerhuva.)

20:58 Välkommen lilla Lykke!

Känslan att få upp henne på mitt bröst är obeskrivlig, allt gick ju så fort så jag fattade det nog inte först. Men när jag fattat det hela så lyfte jag upp henne för att titta om det verkligen var en flicka, och visst var det det! Världens finaste och perfekta lilla Lykke! Hon vägde 3752gram och mätte 51cm lång.

Allt gick toppen, jag hade inte kunnat önska mig en mer perfekt förlossning, snabb och smidig, precis som jag ville ha den. Och jag tackar gudarna för att vi fick komma in till förlossningsrummet i tid, annars hade hon ju kommit på vägen in till förlossningen! :)

21:40 Lyckliga föräldrar!

Ja, så gick det till när Lykke kom till världen. Det är fortfarande helt overkligt att vi har en till liten familjemedlem. Hon är supersnäll, peppar, peppar, som sover och äter mest hela tiden.

Love har tagit det hela jättebra. Han vill gärna klappa, gosa och pussa på sin lillasyster. Han säger Lykke helt perfekt och är väldigt mallig.

Första mötet mellan Love och Lykke.











Jo, jag kanske ska berätta att katetern är bort opererad också! Dagen efter förlossningen fick jag tid för operation. Denna kunde göras under narkos och jag var så glad över det! Detta medförde att jag ävev denna gång blev fastande. Så från kl 00 förlossningsnatten fram till dagen därpå skulle jag vara fastande.....jobbigt, jag var ju hungrig efter kvällens pass.

Runt 15:00 dagen efter så blev jag hämtad för operation. Chrille och Lykke sov när jag åkte och hade precis vaknat när jag kom tillbaks två timmar senare.

På väg ner på operation.

Det kändes så skönt när vi, dagen efter, lämnade sjukhuset. Med oss hem hade vi två fina barn och katetern, som orsakat så mycket trubbel, lämnade vi kvar och det är nu bara ett plåster kvar och ett minne blott.

På vägen hem somnade båda våra barn i bilen. Så när Chrill var in tii byggmax och handlade skruvar passade jag på att fota syskonen som sov så sött.

Fina Love!

Fina Lykke!

Nu ska jag passa på att vila lite, killarna här på kyrkis så det gäller att passa på!

Hej på er!




Nu är vi hemma!

Äntligen är vi hemma! Det är ju så, borta bra men hemma bäst!

Allt har gått superbra. Jag ska skriva mera men nu ska jag passa på att pussa och tjusas lite med min make medan våra två barn sussar gott.


katetertrubbel för tusende gången

Jahapp så blev det strul med katetern igen för min kära hustru, så nu är det grabbfest hemma hos Janssons. Det hela började med att Katarina fick ont i ryggen i lördags så vi åkte in till förlossningen på söndag (som Katarinas läkare hade förordat). Läkaren på förlossning var dock av finskt ursprung och tyckte att det inte var nån fara så länge det inte satt en morakniv i ryggen, så vi fick åka hem och "avvakta".

Eftersom smärtan inte försvann och det ännu en gång blev stopp åkte vi upp för sköljning på måndag morgon. Sen tog vi en sväng på Birsta men eftersom smärtan aldrig försvann var det bara för Katarina att åka upp igen. Nu ville det sig så illa att katetern ännu en gång inte gick att byta ut (sitter fast på nått sätt) så hon blev inlagd över natten för ny operation idag. Men det skall nog gå bra. Känns som det är dags för lilla tösen att komma ut snart.



MAMMA KOM HEM!

Förlossningen tur och retur

Det hela började med att jag fick ont i ryggen och som ni kanske vet så skulle jag, enligt läkarens order, absolut åka in till förlossningen då. Eftersom att jag har den här bakterien så var det visst viktigt att åka in.  Så jag ringde in till förlossningen och pratade med de om när jag skulle komma in.

När barnvakt och sånt var fixat styrde vi bilen mot förlossningen. Vid det här laget hade vi gått igenom alla tänkbara scenarier om vad som skulle hända. Skulle det bli igångsättning osv. Vi hade iaf med oss BB-väskan.

Väl framme så blev det kontroller samt att både urin och blodprov lämnades. Urinprovet ska på odling så vi får väl se vad det visar, förmodligen samma sak som förra odlingen, bakterier.

Jaja, jag fick iaf träffa en läkare, finska, som var ganska otrevlig,hon tog inte ens Chrisitan i hand när hon kom in. Iaf, hon tyckte att jag skulle åka hem och se och känna efter om jag får ondare samt om jag får någon feber och isådana fall höra av mig igen. Men kruxet är ju att jag ska ju inte ha ont. Jag kommer därför ringa till urulogen imorgon och be de fixa en tid till röntgen så att de kan kika om katetern hoppat ur läge, det känns liksom som så, fast det kan ju även göra ont pga  bakterierna. Isådana fall är det ju bara att vänta och se vad läkarna beslutar att göra, jag vill iaf inte ha ont, speciellt när man ska föda barn och då har man ju nog ont i ryggen!

Det jag vill nu är att mitt ryggont eller njuront är det ju, ska gå över så att jag kan få en naturlig förlossning, jag vill helst inte bli igångsatt.

Nu ska jag kika på tv och mysa med min underbara make!

Hej!

Film

Nu ska jag ta och krypa ner under filten och se på film, kanske hämtar jag ett glas julmust också.

Inget nytt har hänt på bebisfronten heller, hon buffar ibland på ganska hårt men det är väl bara för att göra mig påmind om att "snart så kommer jag ut", eller?! Jaja, tids nog kommer hon ju ut...jag skriver ju hon eftersom att de sagt att det är en flicka men det kan ju faktiskt komma ut en liten kille också, de har väl haft fel förr. Jag blir, oavsett kön, väldigt glad om bebisen är frisk och hel, bara den kommer ut någon gång!!!

Jo, sjutton vad det har snöat idag. Vid tvåtiden snöade det flingor stora som snöbollar men bara i fem minuter för sen slutade det. Det är dock lite synd att det är lite för varmt för snön att ligga kvar, för slasket kan jag gärna vara utan!

Hej!

Ni kan kalla mig...

...nattsuddarn!

Herregud, jag vet egentligen inte varför jag är upp nu, jag borde ju ligga och sussa gott i sängen för länge sen. Men jag känner mig inte ett dugg trött utan ovanligt pigg, just det, det kanske beror på att jag sov middag med Love och Chrill idag. I en och en halvtimma sov vi tre tillsammans i sängen, superskönt var det! Jag hade så otroligt ont i ryggen och kände att jag var tvungen att ligga och vila lite, men att jag skulle somna och sova länge det trodde jag inte.

Ont i ryggen hade jag pga att jag och Love var på kyrkis på förmiddagen.Chrille lämnade vi hemma så att han skulle kunna sova lite, han ska ju eller håller ju på att jobba natten nu, så vi åkte utan honom. Som tur var så kom syster dit också, så hon sprang efter Love några gånger.

Efter vår middagslur klädde vi på oss och styrde bilen mot svärisarna.Där bjöds det på god middag och smarrig efterätt! När sedan Chrill åkte iväg för att jobba så stannade jag och Love kvar ytteligare några timmar och det var ju superkul tyckte Love som plaskade med vatten tillsammans med farfar och sydde symaskin tillsammans med farmor, emellanåt så busades det en hel del med Christians mormor Ellen också! Det är såå kul att se hur Love leker tillsammans med sin farmor och farfar, det syns att han tycker mycket om de. Jag är så glad och lycklig över att vi bor så nära våra nära och kära, tänk om vi fortfarande bott i Sthlm hur hade det sett ut då? Då hade nog farmor, farfar, mormor och morfar inte alls varit så bekanta som de är för honom nu och det hade inte varit roligt tycker jag.  Jag/vi är så otroligt tacksamma och glada över att ha så fina föräldrar som vi, både jag och Christian, har, som finns här och ställer upp, när som helst, då vi behöver er, ni är de bästa!

Idag gick jag in i vecka 39 heeelt oroligt! Så bra som jag mår nu har jag inte mått på länge och det känns så skönt inför förlossningen. Jag hade ju tidigare en hel del ont i ryggen och det var mycket pga den gamla katetern som jag hade då, men sen de bytte till den som jag har ny, en annan modell, har jag blivit en ny människa! Nu känns det knappt någonting i ryggen iaf inte att det skaver från katetern och det känns superduperskönt! Jaja, nog pladdrat om det. Det är nu bara 12 dagar kvar och sammandragningarna finns här, de kommer och går och är som mest aktiva på kvällskvisten. Här om natten trodde jag att vi skulle behöva åka in, men icke, jag somnade om och när jag sedan vaknade så var de borta. Men så fort Chrill jobbat färdigt sina nätter så kan det mer än gärna få sätta igång! Oh my god, tänk att vi snart har vår lilla bebis här!!!!!! Jag drömde faktiskt för några nätter sedan att vi var på förlossningen, det gick hur lätt och smidigt som helst och när hon väl kom upp på mitt bröst för första gången så hade hon mörkt lockigt hår och var hur söt som helst! Men nu tror jag ju inteatt hon kommer att ha mörkt hår för det hade ju varken jag, Chrill eller Love så hon kommer nog också vara ljus och ha liite hår på sitt lilla huvud.

Näe, det kanske är dags att kasta in handuken så att säga, det är ju trots allt en dag imorogn också....och vem vet när unge herr Love behagar vakna.....

Natti natti

Lilleman sover...

men han blev säkert väckt av att jag fick ett sms nu, fan, att jag alltid glömmer stänga av ljudet på mobilen! Nu blev jag ju nyfiken vem det var, måste kila och titta, vänta så länge!

Äsch, det var bara Christian som ville berätta vad jag kunde äta till lunch, snälla killen min! Men jag vet redan vad jag ska käka, bruna bönor och stekt fläsk som svärmor hade med sig häromkvällen, mumma!

Love sover ju nu och ni kanske tycker att det är lite väl tidigt för det, och yes, det är det. Men vi ska till ögonläkaren vid ett idag och då var det här det enda alternativet annars skulle jag få dras med en grinkille, och det ville jag ju inte! Dessutom så klev vi ju faktiskt upp kl sju imorse också, så inte undra på att han somnade gott vid halv elva då.

Hos ögonläkaren ska de äntligen undersöka hans tårkanal. Han har ju ända sedan han varit en bebis haft problem med ena tårkanalen, eller förresten det var båda ett tag också, men nu är det bara den ena. Detta har medfört att Love haft ett varigt öga som ibland varit väldigt sårigt och hemskt, uscha, men nu har det, peppar peppar, på sista tiden, varit ganska bra, jaja, vi får väl se vad farbror doktor säger idag, de är ju aldrig fel att bli undersökt en extra gång!

Eftersom att Chrill hoppade in och jobbade dag så följer min mor med. HOn var faktiskt snäll och avbokade sin sjukgymnasttid för att följa med oss och det känns grymmt skönt! Jag är ju inte världens smidigaste och piggaste nu så det skadar aldrig med lite extra hjälp!

Just nu singlar det snöflingor ner, mysigt! Jag hoppas det kommer mera, mycket mera!

Det är nog bäst att jag tar och klä på mig nu för jag måste se till att bli klar innan jag väcker Lovegos! Hm, undra sa flundra vad man ska ta på sig bara......ni kanske förstår att mitt utbud på kläder inte är det största just nu....helst vill jag ju gå omkring i myskläder, men men, det skadar ju aldrig, för självkänslan, att klä upp sig lite heller!

Ses!

TVÅ VECKOR KVAR!!!!

Minusgrader

Nu råder det minusgrader igen. Jag tycker att det är ganska mysigt faktiskt, man får/kan klä på sig mycket kläder utan att svettas så fort man går några steg.

Vi är uppe tidigt idag, iaf för att vara fam Jansson. Love sov hela natten fram tills sju, då ville han komma över till oss och käka välling och läsa bok. Så vi tände faktiskt lampan för att vakna till, ibland låter vi ju honom få komma över och käka välling för att sedan, förhoppningsvis, få honom att somna om. Men idag var vi så pass pigga, vi gick och la oss tidigt igår, så vi tände lampan.

Jag ligger här framför tv:n och kikar barnprogram med Lovegos. Eller han tittar inte så mycket, han leker med sina tåg som Chrill köpte igår. Igår på öppnaförskolan så hade han lekt med sådana där briotåg med tågbana nästan under hela deras besök, så Chrill bestämde sig för att åka och köpa likadant. Gissa om det blev en succé?! Japp, han leker med det heela tiden!

Igår gick det topppen på föräldragenomgången, mycket matnyttigt tycker jag samt att det alltid är skönt att  bli lite uppdaterad. Jag känner mig redo för bebis!!!

Nu ropade Chrille efter oss, frukosten är färdig!!

Tjing!

Vackert väder

Solen strålar utanför fönstret, men jag ligger här,i sängen och tar igen mig lite. Jag började må så illa efter frukosten så jag tog med mig datorn och bäddade ner mig i sängen igen. Killarna har gått på öppnaförskolan så jag kan gott ligga och mysa för mig själv en stund till. Jag tror närmare bestämt att jag ska ta och hämta gravidboken och läsa lite inför förlossningen, tips och sånt, jag känner mig dock väldigt redo, men det skadar ju aldrig att läsa lite till!

Ikväll ska vi på en föreläsning om förlossningen och hur Sundsvallssjukhus handsakar det hela, jag antar att det är något liknande som vi var på både KS och Danderyd men som sagt, det kan ju vara bra att veta hur de tänker häruuppe i norr. Det ska iaf bli skoj att komma iväg lite själv, jag och darling utan lilleman som får vara hemma med antingen farmor eller mormor.

Idag är det även duschdag för mig. Det har blivit så att jag inte duschar så ofta som förut eftersom att det är ett sådant projekt, jag måste ju bli omlåstrad av min make för att genomföra det hela, så jag det ska bli skönt att få ta en lång dusch. Jag kanske ska ta och lyxa till det med att raka ben och armhålor, ja, man måste ju vara, eller jag vill ju vara fräsch när jag ska in på förlossningen! Hahaha! Med de 16 dagar som är kvar så hinner nog håret växa ut igen, för inte kommer hon komma tidiare heller, eller?!

Näe, nu får jag ont i armen av att ligga och skriva på sidan så nu skippar jag det här!

SES!

Bebis

Jag vill att det ska sätta igång NU, NU,NU, NU, NU, N, NU, N, NU, NU, NU, NNNNNNNNNNNNNNNNNUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är rastlös till tusen så lite värkar och smärta på det här skulle sitta fin fint!





Lekparken

Nu är vi nyss hemkomna från lekparken. Love somnade, inte så oväntat, i vagnen på vägen hem, så han ligger i vagnen och sussar. Jag sitter här och väntar på att lunchen ska bli klar, min karl är den bästa!

När Love vaknat och käkat lunch åker vi till mina föräldrar och myser, det ska bli så mysigt då det var ett tag sedan vi var där, iaf över en vecka...hahah....

Annars håller vi på att tvätta lite, bara två maskiner varav den ena är klädseln till babyskyddet (minibilbarnstolen). Jag tänkte att det skulle vara schysst för lillan att glida runt i en nytvättat bilbarnstol istället för att sitta i sin storebrors svett och smuts! :) Tänk att Love snart är storebror, overkligt!

Bäst att kila in till köket och hjälpa darling med att duka kanske?! Jag mår iaf toppen, har inga känningar av katetern i njuren utan det rullar på. Jag kan till och med gå på kortare prommisar utan att få ont, lycka! Ja, det enda vi väntar på nu är att det ska "sätta igång"! BEBIS kom ut nu!!!!

Hej!

Tjolahopp


Så här fin blir man runt munnen när man käkat.....

smarrig efterrätt hos Vikströms!



I lekparken ikväll

Love går balansgång i lekparken

Gå genom tunneln är kul

Klättra mamma, jag vill klättra mamma!

Idag har vi varit hos Loves farmor och farfar hela dagen lång. Vi har såklart firat Christians far på hans dag och det gjorde vi med god tårta och supergod middag. Men vi har ju inte bara ätit god mat och fikat hela dagen utan vi har lekt och myst en massa också. Ja, Chrill har gjort nyttigheter också, fixat lite med bilen, tvättat och städat den osv, dukigt man jag har!
Men när klockan var runt 18 sa vi hejdå och åkte hem.

Väl hemma gick vi en sväng till lekparken för att lufta Love lite. Där klättrade och lekte vi en stund innan vi gick hem för att käka kvällsgröt för att sedan sova, ja inte vi utan Lovegos såklart!

Nu sussar han gott på örat och vi ligger och gluttar på tv. Jag känner mig dock ganska trött och lilltösen sparkar och donar för fullt. Det är ju ett jäkla tryck neråt nu och ibland gör det ont som satan då hon buffar eller rör huvudet! Men snart så, bara 18 imorgon 17 dagar kvar!!!! Det känns som att jagskullle kunna klämma ut henne nu, för ett sånt tryck är det! Sammandragningar har jag också, men de säger ju att man oftast har mer och fler känningar när man väntar det andra barnet och det tycker jag verkligen stämmer in för mig iaf!

Imorgon bär det av till min mor och far för att fira honom. Eftersom att han var borta idag så blir det middag där imorgon istället, mysigt! Jag tror att vi åker ut lite tidigare än sagt och leker lite ute samt kanske går på en skön prommis!

Shit, nu måste jag nog sluta för jag har sådana jäkla sammandragningar, jag måste nog upp och röra lite på mig, kanske åker hon ner lite till då....

Självklart skriver jag om och när vi åker in fast bara om vi hinner såklart!

Tjingtjong!

93,2%

Som rubriken lyder så är hela 93,2% av hundra gjorda, alltså väldigt  nära nu, bara 19 dagar kvar!!!! NAJS!

Nu ligger jag här i sängen och tar igen mig lite. Vi har precis käkat frulle och jag blev konstigt mätt så lite vila kändes som det enda rätta.

Natten har varit bra, jag sov som en stock och behövde inte gå upp på toa en endaste gång, lovely! Love väckte oss runt halv åtta varpå vi låg och drog oss och läste lite böcker, mysigt! Han är så dukigt och perkar och berättar vad saker och ting heter och hur de låter, vår duktiga stora kille! Det kommer gå super för honom när han börjar på dagis, jag känner det på mig liksom! Hoppas bara att vi får plats på något av de dagis vi sökt.

Idag är det mulet och regnet hänger i luften, det har säkert regnat inatt för det är väldigt blött ute. Vi kommer således att åka till Drakborgen tilllsammans med fam Vikström, kul kul! Det prefekta stället för barnfamiljer, medan våra män och barn roar sig kan vi fruar sitta och softa och snacka skit! Fast ibland drar man en svängom med en motorcykel eller en gocart!

Lite bilder from the past:

Trött

v38


Fina killen


Puss


Duktig kille bygger klossar

Jaja, nu ska jag ta och gå upp och klä på mig!

Imorgon är det farsdag och det ska firas!

Hepp!

Shit

Shit vilka förvärkar jag har alltså. De kommer ganska ofta och är inte alls att leka med. Samtidigt som de är lite jobbiga är det ändå ganska skönt att det händer något liksom, men är det inte lite väl tidigt för hennes ankomst nu, vi har ju inte fixat säng, skötbord och tvättat de sista kläderna än.....men guud,vad är det jag håller på med, självklart ska hon komma nu!! Men men, jag tror personligen inte att hon kommer dyka upp än, hon stannar nog inne ända ini December ska ni se.....

Klockan tickar iväg så jag antar att det är dags att borsta gaddarna och hoppa i säng nu. Ja, vi säger så.

Godnatt!

Galet

Det är så galet, bara 22 dagar kvar till BF! Samtidigt som jag längtar supermycket  börjar jag även känna mig mer och mer nervös. När ska det sätta igång, på dagen eller natten? Hur ska det sätta igång, vattenavgång, slemproppen som går eller bara värkar? Shit, jag blir så pirrig imagen av att tänka alla dessa tankar! Om jag får välja så vill jag att det ska bli precis med Love, fast iof, det kan ju få sätta igång på dagen istället för på natten denna gång. Men annars så önskar jag mig en lika smidig förlossning som jag hade då Love föddes, fast vi kan väl säga 3 timmar istället för 4 denna gång! Hahah, önsketänkande heter det va?!

Idag har jag varit på sjukhuset och lagt om. Allt såg bra ut och det känns ju bra. Sen så mår jag ju fortfarande toppen i min njure, inget som skaver eller så, peppar peppar. Hoppas att det ska få vara såhär bra ända fram tills förlossningen nu. Jag sover ju så skönt och bra också, tack vare att jag slipper springa upp på toa och kissa hela tiden, där ser ni, en liiiiten fördel med att ha kateter alltså! :)

Efter sjukhusbesöket åkte jag hem till syster för att käka lunch där tillsammans med syster, Sigge och mami. Sen bar det iväg för att kika på ett hus som syster är sugen på. Det var litet men ändå ganska mysigt på något sätt. Jag tycker dock att de ska vänta med husköp i några år till, priserna är ju på väg ner så det är ju bara att vänta liksom, fast vad vet jag?!

Jag åkte hem efter visningen och hemma väntade två nyvakna killar. Vi busade lite sen gick de ut och lekte i lekparken. Jag stannade hemma och softade i soffan framför tv:n. Jag måste verkligen hitta någon bra bok att läsa nu, jag har ju läst alla som jaghade på min lista, så om det är någon som har något bra tips är det varmt välkommet!

När killarna kom hem lagade jag middag. Hemmagjort mos och stekt korv, mumma tyckte Love och vi med för den delen! Mätta och belåtna klädde vi på oss för att gå och hälsa på Frans och Nella. Det är ju så skönt när killarna leker och vi vuxna kan chilla lite. Men killarna var lite griniga ikväll så vi gick hem efter kvällsgröten. Jag hade turen att Love somnade i vagnen på vägen hem, så nu ligger jag, eller jag har ju legat här sen klockan åtta och bara myser tillsammans med datorn, tvn och lite nonstop, jag vet, mitt enda craving. Nu är det ju nära så varför inte ladda och mysa med lite gotta liksom!

Nu, dags för Grey´s!



Dagen idag

Idag har det varit en supersoft dag. Vaknade lite efter åtta av att Love vill gå upp, men eftersom att vi har turen att ha Christian hemma så fick såklart han stiga upp tillsammans med Lovegos. Jag däremot, kunde lungt vända andra kinden till och somna om, härligt! Jag känner mig faktiskt lite tröttare nu, men det gjorde jag nog, när jag tänker efter, i slutet med Love också. Antar att kroppen vilar upp sig inför kommande förlossning.

När jag vaknat till liv igen gick jag upp och käkade frulle med Christian. Love hade redan käkat så han lekte för fulla muggar.

Efter frulle hoppade jag in i duschen för att göra mig iordning inför dagens kyrkisbesök.

Runt tiotiden gick vi till kyrkis, solen strålade men det var ändå ganska kallt och halt för den delen. Detta år ska jag införskaffa ett par superduperbra broddar, ja, det känns som att det är ett måste när man ska traska uppför alla dessa backar med barnvagn på vintern! Oj, ännu ett tantvarningstecken!

Efter kyrkis, alltså runt klockan 12, gick mina grabbar hem och jag till stan för att träffa Linn. Vi käkade lunch och hade det mysigt, skönt att få lite ensamtid emellanåt. Vi kom på något spår in på hår så jag blev sugen på att klippa mig. Så efter vi fikat färdigt gick jag och kikade om det fanns någon ledig tid. Och vilken tur jag hade då, det var en som hade ett återbud så en kvart senare satt jag i frisörstolen och blev ompysslad. Jag har ju som sagt inte klippt mig på ett år så det var verkligen mycket som skulle bort. Så fast hon klippte mycket har jag fortfarande väldigt långt hår kvar och det är bra, för jag vill ju spara nu. Sen har jag nog inte insett hur långt hår jag hade eftersom att jag alltid har håret uppsatt. Men jag är nöjd och det känns verkligen super att kunna dra fingrarna genom håret utan att de fastnar. Nu funderar jag bara på om jag ska slänga i någon färg också, det är ju faktiskt sjukt länge sedan jg färgade håret också, så lite färg skulle nog pigga upp det hela lite, men å andra sidan är det ju ganska skönt att få ha sin egen färg också, så jäkla ful är den ju inte. Scheize, nu blev det väl lite väl många också!

Killarna hämtade uupp mig nere på stan, Christian hade ett ärende som han skulle uträtta, så jag mötte upp de för att sedan åka och handla lite mat.

Så nu sitter jag här med datorn, Love och Chrill håller på att busa i sängen så jag ska nog dit och busa lite jag med!

Ikväll är det tvkväll, mys mys!

Hej svejs!

Annorlunda

Tänk så annorlunda denna graviditet varit motför den med Love. Det har ju strulat mycket mer fast iof så har jag ju, när det inte strulat med katetern, mått ganska lika som med Love, alltså väldigt bra.

Men det är så mycket annat som är annorlunda. Tiden har ju gått sjukt fort från start till nu. Nu börjar det faktiskt gå en anings saktare, bara 24 dagar kvar.....och de går just nu i snigelfart. Sen har jag ju inte alls kunnat vila och planera lika mycket som med Love. Vi har ju för sjutton inte ens ett skötbord nu, vi har liksom inte tänkt eller prioriterat det man kan ju byta på lillan lite vart som helst. Men såklart ska vi skaffa ett, vi har dock inte bara hittat ett som passar. Valen står emellan att ha ett vägghängt eller ett hopfällbart, ja, ni kanske förstår att vi har lite smått om plats i vårt badrum.
 
Annars har vi väl fixat det som behöver fixas innan lillans ankomst....tror jag iaf. Väskan är så gott som packad och bara står och väntar iaf, hoppas att det snart är dags, vi längtar så otroligt mycket nu! Men jag ska väl erkänna att jag är lite nervös också, inte inför förlossningen utan snarare inför att ha ett till barn. Herregud, hur ska detta sluta? Vi har iaf förberett oss på det värsta och blir det lugnare tackar vi bara och tar emot.

Nu sitter jag här framför tv:n och kikar på ett program på 4:an, vet inte vad det heter men det är iaf väldigt underhållande! Chrill och Love har precis gått och lagt sig. Love blev så trött efter uteleken efter maten. Vi trotsade vädret, det regnar här, och gick ut till lekparken och lekte lite. Det är ju så skönt att få lite friskluft efter maten, som för övrigt blev väldigt god!

Jag hann precis knäppa en bild på mina killar innan de gick och la sig. Sen knäppte jag en bild, en väldigt dålig sådan på mig och maggen också. Så här kommer de!

En mörk bild på mig och magen, vecka 37.


Mina fina killar sitter i Loves nya sittpuff och kikar på tv. ÄLSKAR!

Jo, jag har ju glömt att berätta att Chrill blev superfin i frillan. Både jag och han själv blev nöjda och glada! Han ser liksom sådär nördigt smart ut, och det passar ju bra när man är ingenjör!

Hm, undra sa flundra om jag ska ta och fixa fram lite hallon, glass och chokladsås, för snart börjar ju Livet i Fagervik!

Tjing tjong!




Mat

Här sitter vi, jag framför datorn, Love och Chrill i andra soffan och kikar på tv. Vi väntar på att maten ska bli klar. Idag blir det fläskpannkaka, mumma! Den ska vara klar om ca 5 minuter och gissa om vi är hungriga!

Idag har vi haft en riktig mysdag på stan. Vi har uträttat en massa nödvändiga ärenden och ja, vi har köpt glögg också. Det var verkligen tur att vi var ute i god tid för kön hann bli väldigt lång innan de väl öppnade dörrarna. Där inne rådde det verkligen armbågstekniken. Folk var som galningar och andra smartare än många, dvs jag. Jag gick bakvägen och hittade en hel pall som ej var öppnad varpå jag öppnade den och tog ut de flaskor jag ville ha, lältt som en plätt! Glad i hågen gick jag till kassan och så var det med det. Nu väntar vi alltså bara på att få smaka på den förhoppningsvis goda glöggen i den superfina flaskan!

Näe, nu tror jag att maten är klar!

På återseende!

Äntligen!

Nu är ALLA julklapparna inhandlade! Gissa om det känns skönt?!?!?!  Det är så härligt att veta att man är färdig så nu slipper man springa runt med en nyföding på stan och leta klappar. Istället ska vi mysa på här hemma med pepparkakor, lussebullar, glögg och annat gott samt snusa på liten bebis! MYS!

Appropå glögg. Imorgon släpps årets upplaga av blossaglöggen. Detta ska jag naturligtvis inet missa så jag kommer, säkert tillsammans med en massa andra människor, stå och vänta på att bolaget ska öppna, japp jag ska stå där klockan 10 då de öppnar! Kalla mig tant, men jag vill så gärna ha denna glögg!

Det har annars varit en mysig dag men nu börjar jag känna av min rygg så jag ska ta och vila mig lite framför tvn innan det är läggdags!

Tjing!

Nervös

Här sitter jag i köket och känner mig smått nervös. Nu kanske ni undrar varför och själklart ska jag berätta det! Chrille har bestämt sig. Bestämt sig för att klippa av sig sitt fina hår, chop chop bara! Han har suttit och spanat frillor ett tag och har nu hittat "the one". Herregud, hur ska nu detta sluta? Han kommer säkert bli superfin, men han är ju redan så fin i hans långa hår.

Haha, nu kom Chrill in och sa att han kommer se ut som ett ollonhuvve! Hemska tanke, det hoppas jag verkligen inte, fast å andra sidan så vore ju det inte så dumt det heller! Hahaha!

Jag mår toppen, har inte mått så här bra på länge känns det som. Ingen värk i ryggen och magen börjar känna sig lite mindre tung och jobbig. Det hänger nog ihop med mitt välbefinnande förtillfället. Men det är skönt att må så här bra som jag mår nu! Dessutom är det ju bara 26 dagar kvar, längtar, längtar, längtar som sjutton efter vår lilla plutta!!

Dags att klä på mig för att sedan GÅ ner till stan!

Happy dag på er!


Avslutar med en liten bild på min hårfagre man och vår underbartsöta son! Älskar älskar!



RSS 2.0